AcasăDezvaluiriAncheteSe clatină șandramaua DNA Militar! Cazacu fuge la pensie!

Se clatină șandramaua DNA Militar! Cazacu fuge la pensie!

După cum avertizam ieri, prezentăm astăzi o informație menită a mai tăia din elanul colonelului Bogdan Enescu. Cel care nu avea cum să se bazeze doar pe faptul că dacă face pe pândarul lângă o vilă de pe malul lacului Dobroești este suficient pentru a se întoarce la comanda Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acolo de unde, nu trebuie uitat, a fost ejectat după ce procurorul Radu Mihăiță Cazacu de la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale împotriva sa.

Întâlnirile din parcare îl împing pe Cazacu spre pensie

Numai că, stranie dovadă de toleranță extremă, același procuror militar care a început urmărirea peală  în urma seriei de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” și a presiunii întregii opinii publice – indignate de sporurile lunare de sute de milioane pe care fostul șef al Jandarmeriei și le-a dat cu de la sine putere, în plină pandemie – s-a ”înmuiat” subit… Și deși lunile trec una după alta de atunci, dosarul colonelului Bogdan Enescu nu a mai fost trimis și în judecată! Ceea ce i-a dat probabil speranțe ”Motanului” că, atâta timp cât dosarul încă mai este ținut la sertar, mai are o brumă de șansă pentru revenirea în fruntea IGJR.

Hopa și Netejoru e pe făraș

Numai că, alertat de ”lovitura” din 22 iunie, atunc când dezvăluiam că procurorul militar Radu Mihăiță Cazacu este urmărit penal de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în dosarul penal 1440/P/2021, pentru ”săvârșirea unor fapte penale”, uite că ”Portocala” DNA Militar a intrat în panică. Mai ales că știe foarte bine că se strânge lațul și în dosarul privind cedarea către cel mai bun prieten al fiului procurorului a 30% din acțiunile firmei preluate ilegal, prin falsificarea unor semnături, de la proprietarul de drept al acesteia. Ce-i drept, la luarea ultimei decizii a procurorului militar poate să fi contat și faptul că la Consiliul Superior al Magistraturii tocmai ce a fost declanșată, chiar zilele trecute, procedura privind revocarea șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru. Adică nimeni altul decât ”spatele” de până acum a lui Cazacu, în urma rugăminții de ”nerefuzat” venită pe filiera SIPI Giurgiu.

Oricum, cert este doar că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja procurorul Radu Mihăiță Cazacu a început să își strîngă actele doveditoare ale vechimii de pe la structurile de Parchet unde a activat! Pentru a fi astfel pregătit să fugă la pensie, dacă dinamica operativă o va impune! Ceea ce se va și întâmpla, mai ales după declarațiile luate de ”colegii” de la SIIJ celor care ani de zile au fost ținuți ”captivi” în malaxorul anchetelor instrumentate de Cazacu, parcă special cu un singur scop. Și anume ca afacerile lor să fie preluate de niște suspecți transformați apoi în martori și apărați în instanță de mama fetiței procurorului care i-a audiat. Nimeni altul decât un Radu Cazacu căruia în ultima verme pare să i se fi făcut la fel milă și de inculpatul penal Bogdan Enescu! Și care vrea să fugă la pensie, cu tot cu Netejoru!

24 septembrie 2020

Aceasta este data la care DNA a dat următorul comunicat oficial : ” Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți: Enescu Bogdan, colonel, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată ( 10 acte materiale); Florea Constantin, general de brigadă; Sindile Ionuț Cătălin, colonel în rezervă. În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: Cei trei suspecți ar fi încasat, în cursul anului 2020, drepturi bănești în sumă totală de 79,852 lei reprezentând ore suplimentare , fără vreo justificare legală bazată pe vreo dispoziție a șefului ierarhic superior și fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate.

Jandarmii erau ținuți în stradă Enescu încasa orele suplimentare

Ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, suspectul Enescu Bogdan ar fi aprobat, în perioada mai – iunie 2020, statele de plată și centralizatoarele lunare ale orelor prestate suplimentar și ar fi încasat drepturi bănești în sumă de 36.038 lei, reprezentând ore suplimentare, aferente perioadei ianuarie – aprilie 2020, fără respectarea prevederilor legale, respectiv fără ca efectuarea orelor suplimentare să fi fost dispusă de șeful ierarhic superior și fără ca, din documentele întocmite, să fi rezultat caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate. Concret, suspectul ar fi încasat bani pentru ore suplimentare cu încălcarea art.21alin. (1) și (4)dinLegea – cadru nr.153/2017 și art.35 alin. (3) și (6) din OuG nr.114/2018. Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”. Și, totuși, ce să se fi întâmplat din septembrie 2020 și până acum, din moment ce procurorul Radu Mihăiță Cazacu nu a mai apucat să trimită și în judecată dosarul lui Enescu? Acum, poate fi de înțeles că în toată această perioadă o fi fost ocupat mai mult să șteargă urmele dosarelor penale pe care le-a instrumentat la Giurgiu și care acum s-au întors împotriva sa… Dar, totuși, zece luni de zile să nu fie în stare să îndeplinească o banală procedură birocratică…?

Vine ”nucleara” !

Mult mai curând decât se așteaptă unii, colonelul Bogdan Enescu va trebui să confrunte alte două dosare ”bombă”. Iar efectul concertat al acestora va fi cu atât mai devastator, cu cât ele nu sunt instrumentate de DNA Militar, acolo de unde de aproape un an beneficiază de clemența cel puțin stranie a procurorului Radu Mihăiță Cazacu. Cel care, la rândul său ar trebui să accelereze procedurile de pensionare, întrucât tocmai ce a fost identificat un alt ”mic secret” al său. Și anume o rudă implicată direct în ”atacul raider” declanșat în Seychelles, din chiar sediul Secției Militare a DNA, așa după cum vom ”documenta” în curând…

author avatar
Catalin Tache
4.032 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger