Cauta

Se apropie! Culoarul GRU – Bugeac!

Scenarita ”iminentei” cuceriri a Ucrainei la ordinul ”Țarului” Putin a atins deja cote paroxistice pe plan mondial. Astfel că nu mai este serviciu secret occidental care să nu autorizeze propriile ”scurgeri controlate” de informații cu hărțile detaliate ale masivelor atacuri rusești ce ar urma să aibă loc chiar la începutul anului viitor.

Din Bugeac omuleții verzi mai au doar 20 de kilometri până în Găgăuzia

Însă din toată această ”isterie generalizată”, analiștii militari de la București ar trebuie să rețină o singură variantă de lucru. Și să o trateze cu maximă atenție. Este vorba despre cea expusă de o influentă agenție de intelligence americană și care, deși la finalul listei, vorbește și de sudul Basarabiei. Și de o posibilă incursiune a ”omuleților verzi” coordonați de temutele Informații Militare rusești GRU în Regiunea Bugeac.

Un fleac de 20 de kilometri

Desigur, în Bugeac, regiune care altădată făcea parte oficial din România Mare supraviețuiește și o importantă comunitate de etnici români. Numai că, deși aceștia au rezistat până și rusificării sovietice, sunt acum supuși unei ”ucrainizări” agresive și care începe să își spună cuvântul. Astfel că, în lipsa fie și a celei mai mici reacții diplomatice a statului român, românii din Bugeac fie pleacă pe capete, fie se supun ”noii democrații” de la Kiev. Dincolo însă de această nouă slăbiciune de-a dreptul ”criminală” a statului român, adevărata alertă este dată de pericolul real ca Republica Moldova să fie confruntată cu o situație practic fără ieșire. Pentru că dacă, așa cum se tem americanii, GRU își face culoar în Bugeac, atunci Rusia ar ajunge practic să se învecineze cu oricum rusficata Transnistrie! Și ”omuleții verzi” nu vor mai avea de mărășăluit decât 20 de kilometri și până în Găgăuzia autonomă! Astfel că federalizarea Moldovei cu voie de la Moscova aproape că ar deveni un scenariu acceptabil față de repetarea ”experimentului Donbas”.

Ultimele stiri

  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • Exit mobile version