AcasăDezvaluiriAncheteSe apropie! Culoarul GRU - Bugeac!

Se apropie! Culoarul GRU – Bugeac!

Astfel titram ”lovitura” din 14 decembrie 2021! Iar avertismentul publicat în exclusivitate atunci este atât de actual astăzi, după bombardarea podului strategic de la Zatoka, încât nici măcar nu mai trebuie schimbat titlul…

Podul distrus de la Zatoka avea o poziție strategică

Ci doar ”viziunea” liderilor statului român cu privire la invazia rusă din Ucraina. Pentru că, în ciuda tuturor asigurărilor americane și ale aliaților NATO, decidenții de la București nu trebuie sub nicio formă să se lase atrași pe fenta propagandistică a ”haoticei operațiuni militare ruse în Ucraina”. Una care deja ar fi fost ca și respinsă.

 Rușii sunt în grafic!

Pentru că, iată, pe 26 aprilie 2022, toate marile agenții de presă din lume s-au repezit să informeze despre ”planul secret” al GRU de a crea un culoar terestru către Bugeac. Și de acolo în Găgăuzia, republica autonomă de care pe ruși i-ar mai despărți astfel doar 20 de kilometri! Astfel că analiza structurii contrainformative românești prezentată în exclusivitate de ”NAȚIONAL” la sfârșitul anului trecut privind crearea unui ”culoar GRU către Bugeac” s-a dovedit a fi una de-a dreptul ”chirurgicală”. Astfel că oricine a deschis acum un televizor a putut afla că ”pe 26.04.2022, militarii ruși au executat un atac cu rachete, prin care au împărțit regiunea Odesa în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre. În urma atacului a fost distrus podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului”.

Un fleac de 20 de kilometri

Iar după bombardamentul care i-a îngrozit pe strategii militari aliați, se pune firesc întrebarea ce va urma. Așa că hai să revenim la ”lovitura” din 14 decembrie 2021…

Bugeac culoarul spre Transnistria și Găgăuzia

”Teama americanilor privește o posibilă incursiune a omuleților verzi coordonați de temutele Informații Militare rusești GRU în regiunea Bugeac. Desigur, în Bugeac – regiune care altădată făcea parte oficial din România Mare – supraviețuiește și o importantă comunitate de etnici români. Numai că, deși aceștia au rezistat până și rusificării sovietice, acum sunt supuși unei ucrainizări agresive și care începe să își facă efectul. Pericolul fiind ca Republica Moldova să fie confruntată cu o situație practic fără ieșire. Pentru că, dacă așa cum se tem americanii, GRU își face culoar în Bugeac, atunci Rusia ar ajunge practic să se învecineze cu oricum rusificata Transnistrie! Și de acolo rușii nu vor mai avea de mărășăluit decât 20 de kilometri până în Găgăuzia autonomă. Astfel că federalizarea Moldovei cu voie de la Moscova ar deveni un scenariu aproape acceptabil față de repetarea scenariului Donbas”.

author avatar
Catalin Tache
6.288 afisari

31 COMENTARII

    • da, omoara/violeaza femei si copii, evident ca stiu, au fost invatati de parintii si bunicii lor….traditia se mentine de ceva vreme acolo

  1. Daca americanii au asa influenta asupra Ucrainei sa retrocedeze Bugeacul catre Romania si le facem acolo o baza navala NATO.E simplu si legal100%.Daca nu vor atunci sa se uite cum cuceresc rusii si Bugeacul si Moldova

  2. Aktual 24 , 27 aprilie 2022 , articol de Lucian Popescu : ” UN STAT INVENTAT . CARE-I POVESTEA TRANSNISTRIEI SI URMATORUL PUNCT IN CARE RUSIA ” VREA SA ARUNCE REGIUNEA IN AER „. ” Transnistria : un mini-stat care venereaza Uniunea Sovietica dar e mai degraba un paradis al gangsterilor si personajelor dubioase din spatiul ex-sovietic „.

  3. Aktual 24 , 27 aprilie 2022 : ” Reactie nervoasa a Kremlinului dupa ce Ucraina a anuntat ca POATE REZOLVA PROBLEMA TRANSNISTREANA ” CAT AI POCNI DIN DEGETE „.

  4. & Complicat cu drepturile de proprietate intelectuală la culturnicii educați în comunismul susținut de la Moscova, ?

  5. Adevarul.ro , 27 aprilie 2022 , ora 13:54 , articol de Cristina Ene : ” ANALISTII MILITARI , SCEPTICI CA RUSII SI-AR PUTEA EXTINDE OFENSIVA IN TRANSNISTRIA : ” PROBABIL CA AR MURI TOTI ” – SAM CRANNY EVANS – CENTRUL DE REFLECTIE LONDONEZ ROYAL UNITED SERVICE INSTITUTE .

  6. Universul.net , 27 aprilie 2022 : ” ANALIST MILITAR : INITIAL , RUSII AU AVUT AMBITII LEGATE DE MOLDOVA . DE CE , ACUM , SUNT SANSE MICI CA MOSCOVA SA IMPINGA SPRE TRANSNISTRIA ” .

  7. Bheee bheee oilor nu vedeți ca gunoaiele de vecini vor sa ne atragă intr-o lupta care nu este a noastra cu ursul. Trebuie sa fi tâmpit si fara neuroni sa aplauzi asta

    • Tu ” Roman ” ? Bheee bheee acum 5 ani , nava ” Liman „, capul Kilyos , 40 km nord-vest de stramtoarea Bosfor . Oile mioritice sunt naravase , scufunda ursul .

  8. Universul.net , 27 aprilie 2022 : ” Inca un pas spre independenta energetica . Romania va avea primul reactor modular de mici dimensiuni ( SMR ) din Europa „.

  9. Situatia e mai simpla. Americanii au spus ca o sa apere tarile Nato dar nu si pe celelalte. Asa ca rusii au unda verde, tarile respective sant mici nu se pot opune. Ca americanii pana la urma nu vor apara nici tarile Nato e alta discutie. Dar dupa ce au oprit expansiunea Nato rusii vor trece la colaborare. De examplu Romaniei pot sa ii ofere mai mult decat Nato in resurse dar si asigurare militara. Poate chiar si partile romanesti din Ucraina.

  10. daca nu am avea atatea labe triste de negociatori poate am fi impins si noi la americani ideea de a primi Moldova in NATO i s-ar fi rezolvat multe probleme , dar cu atatia omuleti verzi prin gradina noastra , cine sa fie negociatorul ala ????? trist am ramas si fara barbati cu oua , iar aia care se pretind ca le mai au , nu fac nimic ….

  11. Universul.net , 27 aprilie 2022 , articol de Laurentiu Mihu : ” SPRE CE AR DUCE SCENARIUL RUSESC DIN TRANSNISTRIA ” .

  12. Newsweek.ro , 27.04.2022 , ora 22:31 , articol de Adina Mutar : ” PUTIN SI ZELENSKI SE INTALNESC IN URMATOARELE ZILE LA PRESIUNEA LUI ERDOGAN . CE SANSE DE PACE SUNT „.

  13. 1. Spotmedia.ro , 27.04.2022 , articol de Emilian Isaila : ” URMATOARELE SAPTAMANI , CRUCIALE PENTRU UCRAINA . SUA SI NATO DECISE SA REDUCA DRASTIC INFLUENTA MILITARA A RUSIEI „. 2. Spotmedia.ro , 2804.2022 , ora 00:07 , articol de Mihai Oprisor : ” VULTUR INVADATOR DUPA CARTA ONU , CIUGULIND TELEGRAME PRIMITE PRIN POSTA UCRAINEANA ” .

  14. Newsweek.ro , 26.04.2022 , ora 09:52 , articol de Ion Petrescu : ” SINGURATATEA ……………………………………………………..”.

  15. & La unii e cu „Dumbrava minunată” și culoarele din pădure, s-a evidenția „CIO-câr-lan” , care a și pomovat, la alții e cu Scântei și „plagiatori” care zic că nu au plagiat însă nu s-au considerat pregătiți la nivelul doctoratului obținut, probabil din cercerările despre incendii, etc., ?

  16. Romania Military.ro , 26 aprilie 2022 , ora 16:55 , articol de Razvan Mihaeanu : ” TRANSNISTRIA … ” . Ce spune Maia Sandu si ce comenteaza ” mihaes ” pe 26 aprilie 2022 la ora 18:01 ( a treia postare la rubrica ” Comentarii ” a acestui articol ) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger