AcasăDezvaluiriAncheteScutul de la Deveselu, penetrat de Zircon! Suntem singuri!

Scutul de la Deveselu, penetrat de Zircon! Suntem singuri!

Iată că momentul adevărului se apropie vertiginos. Și, mult mai curând decât se așteaptă ”bărbații de stat” perindați pe la Palatul Cotroceni, Victoria sau cel al Parlamentului, România va trebui să confrunte ”secretul murdar” ce i-a fost ascuns ”Coloniei” de o teribilă mașinărie de propagandă operativă.

Scutul nu ne apără și de Zircon

Și anume că strategia de securitate națională bazată strict pe ”dependența” oferită pe zeci de miliarde de către așa-numiții parteneri strategici americani se dovedește deja un fiasco total. Ce-i drept, în schimb operația de spălare a creierelor, nu doar cele ale liderilor debilei noastre clase politice, dar chiar și de la vârful sistemului a reușit pe deplin! Numai că ”pacientul România” a murit! Sau o poate face oricând… Pentru că, da, după atâta amar de vreme în care ni s-a tot repetat că România este mai apărată decât oricând în istoria sa după ce Pentagonul a ridicat ”Scutul de la Deveselu”, uite că aflăm că nu prea suntem în măsură ”să ne doară în bască” până și de rachetele rusești. Iar acest avertisment vine de la chiar vârful Departamentului American al Apărării! După ce situația s-a schimbat radical zilele trecute, atunci când Armata Federației Ruse a reușit lansarea cu succes a ultimei generații de rachete hipersonice Zircon.

Giranții strategiei de securitate națională

Vestea cea mai proastă pentru ”giranții” securității României fiind că acestea nu doar că nu sunt detectabile de către Scutul de la Deveselu, dar viteza de deplasare până la ținta de pe coasta Mării Barents a fost de 7 Match, adică peste 8.300 km/h! Iar cu fregata purtătoare ”Amiral Gorșkov” mutată în apele ”Crimeii Rusești” din Portul Sevastopol, Constanța poate fi ”rasă” fără ca militarii americani de la Deveselu să apuce măcar să clipească.

Inutil din 2018!

Escaladarea ”războiului rachetelor” dintre Statele Unite ale Americii s-a produs odată cu declarația Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova despre faptul că instalarea de sisteme Aegis Ashore în țări din Europa de Est constituie o încălcare clară a obligațiilor internaționale asumate. Iar după acest prim avertisment, regimul Putin nu s-a sfiit să facă o adevărată declarație de război pentru Washington, prin acuza că amplasarea de rachete Mk – 41 în cadrul ”Scutului de apărare antirachetă” de la Deveselu ar reprezenta o încălcare grosolană a prevederilor Tratatului privind forțele nucleare intermediare – INF. Numai că SUA a ripostat extrem de dur, cel puțin la nivel diplomatic, prin retragerea din Tratat.

Cu sistemele HIMARS debarcate la Constanța Ciucă poate ținti cel mult Dăbuleniul

Ceea ce nu a făcut decât să întărească și mai mult suspiciunile rușilor că lansatoarele de rachete Mk-41 din cadrul ”Scutului antirachetă de la Deveselu”ar putea fi utilizate nu doar pentru apărarea partenerilor americanilor, dar și pentru lansarea rachetelor ofensive de croazieră Tomahawk. Ca de obicei, SUA ripostând cu propriile acuze despre programul secret al Moscovei privind dezvoltarea și desfășurarea la sol a rachetei rusești de croazieră SSC – 8, una cu rază intermediară de acțiune, ceea ce de asemenea ar fi fost interzis de Tratatul INF.

Numai că, imediat după retragerea SUA din Tratat, președintele Vladimir Putin a intervenit personal în acest război hibrid al propagandei, cu o declarație care a șocat la acea dată Armatele multor țări dezvoltate. Și anume că, încă din 2018, Armata Rusă ar avea în dotare sistemele hipersonice Avangard și Kinjal, unele ”capabile să lovească aproape orice țintă de pe glob și care sunt nedectabile de scutul american antirachetă”. Numai că nici măcar faptul că Pentagonul nu a mai ripostat nici măcar declarativ după această ”dezvăluire –avertisment” a lui Putin nu a avut menirea de îi îngrijora sau barem pune pe gânduri pe decidenții de la București. Astfel că în ultimii trei ani am continuat să plătim protecția pentru ”Scut” cu alte aproape 20 de miliarde livrate în avans samsarilor americani de armament, deși tăcerea Pentagonului putea sugera că ar putea fi ”ceva putred” la Deveselu…

John Kirby: ”Risc semnificativ”

”Dezvoltarea de rachete hipersonice de către Moscova este destinată să răspundă inclusiv la riscurile generate de SUA și NATO în domeniul stabilității strategice și să asigure securitatea Federației Ruse, ținând cont de instalarea elementelor sistemului antirachetă american pe teritoriul României și al altor țări situate în apropierea frontierelor ruse”. Aceasta este declarația publică prin care Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Federației Ruse a salutat succesul lansării rachetei hipersonice Zircon. Și în care, după cum lesne se poate observa, România este singurul ”stat ostil” identificat textual de către Kremlin. Iar la Moscova s-a deschis deja șampania, după ce Ministerul Rus al Apărării tocmai ce anunțase că fregata ”Amiral Gorșkov” a lansat cu succes o rachetă hipersonică Zircon către o țintă terestră de pe Coasta Mării Barents. Testul a fost declarat unul reușit, racheta atingând ținta aflată la 350 kilometri depărtare după ce s-a deplasat cu o viteză de peste 8.300 km/h! Peskov insistând că această lansare reprezintă un răspuns ferm al Federației Ruse la ”amenințarea americană care provine din România”.

Putin a deschis șampania Kirby a recunoscut la Pentagon supremația Zircon

” Așa cum a declarat de nenumărate ori președintele Vladimir Putin, în ultimele decenii și chiar de o perioadă mai lungă de timp, ne confruntăm cu o demontare graduală a întregului sistem de tratate privind securitatea strategică. Ne-am confruntat cu anumiți pași din partea SUA și NATO, care de fapt au afectat paritatea militară existentă, între care instalarea unor lansatoare de interceptări antirachetă în România”. Exuberanța Moscovei fiind întărită de ”lamentările” venite de la Washington. Acolo de unde Departamentul Apărării nu a mai luat în derâdere rachetele hipersonice rusești, ci, prin chiar vocea purtătorului de cuvânt s-a mulțumit să avertizeze sec că ”noile rachete hipersonice rusești Zircon sunt de natură să destabilizeze potențial situația și reprezintă un risc semnificativ pentru securitate”. Tot de la Pentagon venind cu această ocazie și avertizarea că ”rachetele Zircon sunt capabile să transporte ogive nucleare”.

Însă ”veștile bune” nu se opresc aici pentru România… De la Kremlin venind și anunțul oficial că Armata Rusă va dota mai multe submarine și nave de suprafață din apropierea ”zonelor ostile” cu rachete Zircon. Iar dacă ”Scutul” nu ”mirosea” nici măcar de acum învechitele Avangard și Kinjal, să vedem cu ce ripostează ”Ciucă al nostru” la noile Zircon care vor fi dislocate și la Sevastopol… Pentru că de corvete nici nu poate fi vorba, contractul cu Naval Group fiind blocat încă dinainte de a fi semnat. Ce-i drept, din cele peste 12 miliarde cheltuite pentru din bugetul MApN pentru ”consolidarea flancului estic”, Armata Română s-a ales cu sistemele HIMARS. Cele care au fost achiziționate prin încredințare directă și la un preț ”umflat” pe măsură, tocmai cu nota de justificare prezentată Parlamentului cu privire la pericolul rusesc din Marea Neagră.

Numai că, așa după cum dezvăluiam, chiar specificațiile tehnice ale primelor sisteme HIMARS ajunse la Constanța indică negru pe alb că acestea nu au capabilitatea de a atinge barem Crimeea! Așa că sunt bune doar dacă vrea ministrul Ciucă să bombardeze Sibiul, Iașiul, Dăbuleniul, Varna sau Cernăuți! În schimb ce rachetele deja aflate pe platformele militare marine rusești din Sevastopol aveau capacitatea de a atinge Litoralul românesc în 42 de secunde. Dar ia să calculeze acum ”eroul de la Kandahar” cât va face un Zircon care se deplasează cu peste 8.300 km/h… Astfel că pericolul rusesc este mai mare decât oricând. Dar și vulnerabilitatea României! Cea care s-a trezit acum că nu are niciun ”plan B”, mergând orbește doar pe mâna samsarilor de armament de la Departamentul Apărării de la Washington. Acolo de unde tocmai ce a fost recunoscută public nu doar îngrijorarea, dar și neputința actuală a ”scutului” american de la Deveselu în fața Zircon! Astfel că, și dacă ar vrea, SUA nu prea maia u cum să ne ajute, cel puțin în ceea ce privește ”Scutul de la Deveselu”. Suntem singuri!!!

author avatar
Catalin Tache
9.032 afisari

69 COMENTARII

  1. Toata propaganda ( la care multi au pus botul ) cu „pericolul rusesc ” a fost pentru a justifica miliardele date americanilor pentru achizitionarea unor arme inutile !
    De fapt ce sa aparam : multinationalele care scot tot profitul afara , gazul electrica nu mai sunt ale noastre , bancile cu exceptia CEC ( deocamdata ) nu sunt ale noastre !!!!

  2. Și i-am enervat rău, dovada fiind declarațiile lui Putin cum ca România a ocupat Basarabia. În contextul în care Rusia a denunțat tratatul Ribentrop- Molotov, asemenea declarații nu pot fi decât un avertisment dur pentru pupincuriștii yankeilor de la Bucuresti. Și nu pentru faptul ca Romanica noastră ar fi buricul Pământului, ci pentru faptul ca rusii nu au acceptat niciodată apropierea OTAN de granițele lor. Problema e din ’89 și rusii nu se vor lăsa pana nu vor împinge NATO la granițele sale din acea perioada. Cu amerlocii treaba e limpede. Samsarii de armament au halit banii Armatei americane pe știfturi ca acest F 35 și alte fantasmagorii care au rămas la stadiul de proiect. Numai generalii noștrii de opereta nu înțeleg nimic, singurul lor scop e sa rămână cu curul, cu care gândesc, pe scaunele pe care le ocupa, iar acest lucru poate costa tara foarte scump. Am zis.

    • apropo de pupincuristii yankeilor, va aduceti aminte ca rudele lui Ponta au fost saltate de Dna exact cand acesta era in vizita in State? deci cine controleaza justitia?

    • De data asta o sa infing facaletu in Kremlin un vechi vis a lui bunicu! Rusia e singura iar noi 70.30 aliati si 40 parteneri. Nici flocii nu mai ramane din Natasha lui Putin.

      • O sa aprind la mormantul lui Stalin de langa zid si o lumanare. Pentru domnul Hitler cu pomelmicul.
        ➕ Draga Fuhrer, nu s-a putut atunci ca occidentul era prost. S-a deșteptat insa.

  3. Cum au fugit din Afganistan asa vor pleca si din Romania si or sa ne lase cu scutul si rusii pe cap

    • Cine credeti ca regreta plecarea americanilor din Afganistan ? Cine o sa aiba probleme cu talibanii ?

      • Plecarea afgana e grabita deoarece talibanii radicali castiga teren si e posibil in scurt timp sa asistam la Alcaida reloaded…

  4. Curaj. Credeti ca americanii stau cu mina in….buzunar ? In nici un caz ! E pacat ca atunci cind se bat elefantii mor puricii, adica noi . Calm ! Sint preteni buni si le e si frica la unii de altii !

    • Puricii nu sunt omorati doar pentru ca cineva trebuie sa plateasca facturile emise de elefanti. Sanatate si spor la munca, puricilor! 🙂

  5. Acum vom trebui sa mai dam vreo 15 miliarde pe un deveselu nou ce face fata rachetelor zirconiu, va face fata din pix, dar prostimea aplauda dreptul de smecher pe care România il da americanilor din postura de colonie de mana cincea. Deci cum apare vreo racheta noua, cum ne va mai costa zeci de miliarde

  6. Tot romanul de rand suferă si va suporta toate cheltuielile achizitionarii de armament de catre samsarii care prosperă si nimeni nu zice nimic.
    Bine ca nu a fost DRACNEA la butonul achizițiilor ca imediat strigau hotii de PNL isti sa vină DNA.

  7. Dar DGIA chiar nu stia ca rusii lanseaza Zircon acum cateva luni cand s a dat avizul pt Himars?

    • Speranta moare ultima , , constientizarea amocului e un pas inainte , Boeru recunoaste ca e nevoie de o relaxare la casuta cu glumeti , sa vedem ce destinatie alege , poate ii prieste Arhipelagul Toscanei ….

  8. Camaradeeee,era fabricat dejaaa si trebuia vandut, numa ca rusii s-au grabit cu rachetaaa aia supersonica si le-ja stricat jucaria.
    Daca le dadea 1miliard doua si rusilor americanii ,poate faceau testul mai prin iarnă rusii.

  9. Eu o ridic din instinct , chiar am sa renunt la fustita si o sa defilez in bikini , sunt apetisanta si imi etalez nurii pe peron , e vara , e plin sezon , io vara nu dorm / nu am somn , la iarna chioraie matu ….

  10. Tache , e vorba de Kirby din Sankt Petersburg , Florida , ala de-l eticheta Mc. Cain idiot ? E amiral in retragere , s-a pensionat in 2015 , a fost secretar de presa in Marina Statelor Unite si purtator de cuvant al Departamentului de Stat al SUA in timpul administratiei Obama ( 2015-2017 , analist militar pentru CNN (2017-2021 ) si , incepand cu 14 ianuarie 2021 , A FOST INTERZIS PENTRU A-SI RELUA ROLUL DE SECRETAR DE PRESA AL PENTAGONULUI . De ce ?

  11. Agerpres.ro , acum 2 ore : ” Biden il va primi pe Zelenski la Casa Alba la 30 August „.

  12. Comisarul.ro , astazi , 21 iulie 2021 , ora 20:27 : ” DORNEANU A CASTIGAT ANUL TRECUT 998.707 LEI ! VENITURILE JUDECATORILOR CCR AU LUAT-O RAZNA „.

  13. Excat cat castiga si Chiorul ala care a fost Presedintele Curtii inaintea lui Dorneanu, Stat in Stat, un chior nenorocit care a facut ce nu trebuia facut.
    Sunt la putere satanistii USR isti ,sa dea ordonanța de urgenta si sa desfiinteze pensiile speciale, cum au zis ca vor face cand vor venii la putere.

  14. Doamna Aspazia , de ce postati la 1:46 noaptea ? Azi impliniti 75 de ani , o sa puteti face fata invitatilor ?

      • NU SUNT ” Aspazia cojocaru ” , imi place sa postez cu nume cosacrate , uneori sunt ” Gheorghe Hagi ” sau ” Gica Popescu „. SUNT DIHORUL MANCURT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK , sluga Raionului platit cu 3 copeici postarea . Fac de ras propaganda stalinista cu gratie , Raionul ma cauta sa ma reinterneze la cuibusorul de nebunii din strada Gvardinskaya nr. 9 .

    • Ba boule , laba de postac mancurt jegos , cauta si vezi cine este domnul Sorin Bulmeza , neam de neamul tau nu spurca la degetul mic al acestui om ! SIKTIR !

  15. Asa e, a cazut dar le a si reusit.
    Daca ai reactii internationale ca pot fi doborate, pune le aici sa citim si noi dacă tot te documentezi.

  16. Digi 24 , 17 iulie 2021 , ora 8:00 : ” Nanosatelitii prin care SUA incearca sa doboare rachetele hipersonice ……….”

  17. Daca Doamne fereste s ar intimpla acum sa trimită o racheta pe undeva Ivan, cu incercatul lui Biden …cu nanosatelitii lui…
    Si crezi ca Ivan sta pe loc?

  18. Hi hi hi ….nu pot sa ma abtin , fur nume de pe facebook , am furat si numele avocatului Talpos Florin -Vasile de la Baroul Maramures …..sunt incorigibil …..hihihihihihihihihi………

  19. STRATEGIA LUI MACIUCA !!,infanteristul lui peste ,priceputul in fiare vechi sau taraboante zburatoare dezintegrabile la primul zbor !,infanteristul priceput in rachete ca baba la mitraliere ,infanteristul priceput la copai tot second hand deturnate de la remat ,infanteristul Maciuca priceput in transportoare blindate echipate cu morisca de vant pe post de turela ,infanteristul ghiocel Maciuca pretenul samsarilor americani !.
    Marea realizare votata de popandaii senatori si parafata de dulapul sasesc -pupincureala cu miros de praf de pusca cu ukrainienii !.
    Romani nu va mai intrebati de ce sunteti datori vanduti !, guvenul ghiveci imprumuta banii gajind viitorul nepotilor nepotilor vostri !

  20. Cine credeti ca e misteriosul ” Vlad ” ? Iar am scos dibla din boscheti ……

  21. Comisarul .ro , astazi , 22 iulie 2021 , ora 11:22 : ” PREJUDICIU URIAS ! / DOCUMENTUL CARE INGROAPA ROMPREST IN RAZBOIUL CU ARMAND ! PREMIERUL CITU A SESIZAT PARCHETUL ! „

  22. Din experienta mea de peste 18 ani (Sep 79-Feb 98) ca inginer automatizari si calculatoare , implicat in clonarea (reverse engineering) calculatoarelor americane de proces cu algoritmi PID incorporati si integrarea lor in Sisteme Distribuite de Conducere , am ajuns la concluzia ca orice tehnologie militara secreta are o proiectie in tehnologii civile comerciale. Proiectia tehnologiilor militare secrete americane accesibile noua este reprezentata de microprocesoarele , calculatoarele , sistemele de operare , programele de aplicatii , retelele de comunicatii (Internet )
    care ne permit sa citim Nationalul din orice parte a lumii , sa postam comentarii , etc.Proiectia tehnologiilor militare secrete rusesti la care am avut eu acces a fost reprezentata de un program Internet Security Kaspersky ( 5 licente pentru 1 an) primit odata cu achizitionarea unui laptop HP in 2014 .Licenta instalata pe laptopul meu NU a raportat nimic timp de 1 an in timp ce Windows Defender din Windows 10 a raportat si neutralizat 4 virusi Trojan……..Alte comentarii sunt fictiuni necontrolabile……..

    • Pai nu a raportatat ca nu esti din Moscova pt ca Kasperski i virus rusesc decat antivirus cum zici.

  23. Bă Tache, tu ești o șopârlă rusească numai bună să preia propagandă rusească deșănțată spre deliciul postăcimii rusești! Scutul de la Deveselu nu are treabă cu rachetele intercontinentale rusești pentru că alea zboară pe la Polul Nord! Dacă ai auzit de el! Pe acolo e ruta cea mai scurta pentru rachete menite Americii! Și viceversa! Curios, rușii nu fac scandal pentru scutul din Alaska, dar se găsește un tembel numit Tache să preia în România pe nemestecate bullshitul rusesc despre Deveselu.
    Cât despre rachetele hipersonice, eu le doresc rușilor să construiască cât mai multe, cât mai multe avioane, cât mai multe nave, cât mai multe tancuri!
    Rusia are în jur de 1200 avioane de luptă din care nici un sfert nu sânt modernizate! Spor!
    Luni s-a prăbușit prețul petrolului și al gazelor naturale pe piețele europene, dar ăsta e un detaliu care nu impresionează un vândut ca tine! Nici postacii.

  24. Asta ca rachetele rusesti zboara doar spre Polul Nord e din capul tau sau…🤣si daca le trimit rusii spre Sud,refuza racheta sa zboare????

  25. :)))) domnul ziarist ar trebui sa precizeze ca scutul de la Deveselul e contra rachetelor nord coreene si iraniene, care sunt bazate pe tehnologii vechi. Deci toata gargara asta ca vai, suntem singuri e doar bla bla de pupincurist al rusilor. Sa traiesti tavarisci ivan tachevoskiy. Ti-ar surade postul de director de colhoz, nu?

  26. Tache, mananci rahat pe langa subiect, big time…. HIMARS e MLRS, adica rachete de artilerie cu bataie mica, destinate combaterii trupelor terestre si tehnicii neblindate. Ca bat mai mult decat MLRS-urile romansesti si sunt ceva mai mobile si rapide la dislocare, era de asteptat. Da sa pomenesti de achizitia HIMARS versus ZIRCON, ori esti habarnist feroce, ori faci jocul ursului… Ce are frate, sula cu priceptura??? daca ai fi vorbit de rachetele Patriot Block3 sau la ce naiba de variane au mai ajuns, versus Zircon, mai mergea, da tu, tehnic vorbind, bagi oistea-n gard din pura prostie sau rautate…

  27. Pai si tu crezi ca daca dispare Constanta nu dispare si Moscova?
    Aia e vraja pt puțoi, gravide si manai cu 7 mach avionele de vanatoare prind 2 mach si consuma o groaza de combustibil. Uite cum au venit parasutistii americani direct din America parasutati la Constanta, si-au facut plinul de 2x deasupra Atlanticului si deasuora Italiei. Cu F35 poti sa faci si 1 ora la 2 mach pana la Constanta si poti sa bagi si trupe speciale in el ca e multirol. Dar cate plinuri faci? Probabil 4 cel putinbla viteza aia. Poate prinde sa zicem 2 mach dar pe distante extrem de scurte… Brasoave rusesti. Putin sa dea de mâncare la mamaile alea ce si-au pierdut copiii in submarinul Kursk sa nu mai terorizeze Europa cu ineptiile intunecimii minti lui ca a vazut cum il luau cu facaletul.. .

  28. facalie [de la fecale]esti atit de prost …iti da putin o placuta suedeza sa fi sanatos boule

  29. Este „Kinzhal”, 12 Mach, precizie de 1 m si poate executa manevre defensive si poate fi lansata si de pe un Mig. Evident, nu MiG21.
    Nu-s nici filo nici xeno dar ideea ca o roabă cu vechituri scump plătită ne poate apara de așa ceva este amuzanta. Dar mai mult ma amuză ideea ca Iohahanis se poate tupila si in cireș si tot degeaba. Poate nu-l nimereste in dos dar sigur nu mai contează.

  30. Eu inteleg ca Putin vrea sa fie iar putere dar sperie occidentul cu astfel de arme de 20 mach inexistente care apar zilnic. Pe mine nu ma sperie si pe romani pentru ca noi strigam in Decembrie – Vom muri si vom fi liberi. Apoi soldati romani asigura pacea și protectia in 50 de tari pe glob nu terorizeaza si ia crimei. Da ma gandesc la un olandez sau uite un britanic care e sperios oare ce zice la asa snoave? Oare ce puteri diavolesti o sa mai capete crestinul ortodox Ivan Turbinca…

  31. Domnule Țache se scrie mach viteza sunetului daca nu te referi la preturi sau lame de ras etc.

  32. Le a dat șah americanilor cu racheta hipersonica rușii.
    Si pt un postac de aici F 35 au probleme la motor ca si SUHOI 57 de altfel-dar rusii nu s au batut asa tare n piept cu caramida ca avioanele lor sunt cele mai bune.
    Pana sa dispara Moscova, dispare Europa, aia i buba mare.

  33. Nu se ajunge la asa ceva dar cade in penibil Putin. E sărăcit si umbla cu ocaua mare ca odinioara. Nato e capabil sa distruga Rusia pana sa foloseasca o racheta indiferent de care dar nu face bravada de asa ceva. Ce ar insemna sa defileze si Nato cu arme secrete? Penibilul snoavei i ca alea le ți top secret altfel esti muci.. 🤗

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger