AcasăDezvaluiriAncheteȘcoala lui Cîțu la Grinnell College, SUA, plătită de Isărescu!

Școala lui Cîțu la Grinnell College, SUA, plătită de Isărescu!

Isărescu, ”mamă” sau ”ciumă” pentru Cîțu?

Necunoscute mai sunt căile sistemului! Mai ales atunci când vine vorba de promovarea miraculoasă a unor ”no name” în cele mai importante funcții ale statului român. Însă nici măcar atunci nu se oprește ”protecția nevăzută”a serviciilor, mai ales că este imperios necesar ca ”fantomele” să fie controlate pentru a își face treaba până la cap. Și uite cum, după ce pe 17 martie întrebam cine i-a dat lui Florin Cîțu, la doar 20 de ani, 160.000 de dolari pentru a își plăti studiile de patru ani efectuate la prestigiosul Grinnell College din statul american Iowa, ”foaia matricolă” a premierului a devenit peste noapte  vulnerabilitate la securitatea națională! Fiind tratată ca atare de către o anume structură.

Manole se jura că i a dat interzis la BNR

Cu toate acestea, deși majoritatea liderilor politici s-au dus pe fenta ”războiului total” dintre guvernatorul Băncii Naționale a României și premierul ”guvernului meu”, relația minuțios promovată a dușmăniei personale dintre cei doi demnitari ar putea fi una demnă de ”Radio Erevan”. Astfel că în aceste zile se fac verificări contrainformative fără precedent cu privire la pista care i-a șocat până și pe inițiații sistemului! Și care ar da cel mai puțin așteptat răspuns la marea întrebare cine i-a dat banii lui Florin Cîțu pentru a studia la Grinnell College, la doar 20 de ani? Și după ce acesta nu reușise să intre la ASE? Mai ales că nici măcar actualul premier nu a făcut până acum un secret că provine dintr-o familie modestă, financiar vorbind… Însă informațiile intrate în posesia noastră îl indică drept binefăcător al junelui Cîțu pe nimeni altul decât Mugur Isărescu! Bineînțeles, ”bătrânul combinator” nebăgând mâna în propriul buzunar pentru a achita taxele de studiu ale lui Cîțu pe persoană fizică.

Aici a studiat Cîțu pentru 160000 de dolari

Mult mai plauzibilă fiind varianta de lucru ca ”Manole” să fi folosit în acest sens fondurile operative ale unei structuri informative românești care încă reușea, în primii ani de după revoluție, să investească în astfel de ”copii” trimiși la studii peste hotare.

Fără bursă, pe bani! 40.000 dolari pe an!

Florin Cîțu a intrat la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea în anul 1986. Astfel că, după terminarea acestuia, rămâne o ”gaură” de doi ani în ceea ce privește educația actualului premier. Cel care ar trebui poate să lămurească la un moment dat dacă a căzut sau nu doi ani la rând, în 1990 și 1991, la examenele de admitere de la Academia de Studii Economice. Iată însă că o mână parcă ”nevăzută” îl ia de chica rebelă pe absolventul de liceu energetic Florin Cîțu în 1992 și îl aruncă tocmai peste Ocean… Acesta ajungând direct student al Grinnell College, din Iowa, Statele Unite ale Americii.

Isar s o fi întrebat de ce au eșuat toate încercările sale de a îl da jos pe Guvernator

Acolo unde, mare atenție, nu a fost nici măcar bursier, așa cum sunt legendați cam toți liderii actualilor parteneri de guvernare de la USR – PLUS… Iar dacă Florin Cîțu nu a fost beneficiarul unei burse de studii, atunci cineva trebuie totuși să îi fi plătit taxele de școlarizare. Care se ridicau la acea dată la 70.000 de dolari pentru un an. Iar cu toate reducerile de care ar fi putut beneficia, un an de studiu la Grinnell College în perioada 1992 – 1996 tot costa minim 40.000 de dolari. Adică un total 160.000 de dolari. Bani pe care nu familia i-a achitat. Și atunci cine?

Vechile fonduri DIE

Serviciul de Informații Externe se înființa în zilele încă tulburi de la începutul lui februarie 1990. Numai că până la ”resetarea” fie și parțială a activității acestuia, structura a depins încă de vechile fonduri operative ale fostei DIE. Mai ales că acestea păreau la acea dată unele ”fără număr”. Dar și de vechea tactică în care DIE a excelat, cea de plantare a unor ”fantome” în chiar spatele liniilor inamice. Astfel că mai sunt încă generali în rezervă ai sistemului care nu uită cine și cui au plătit taxele de studii ale unor tineri colaboratori care urmau să fie apoi activați atunci când ”dinamica operativă” ar fi impus-o. Bineînțeles, aceasta este partea plină a paharului serviciilor secrete românești… Pentru că în prea multe cazuri mulți dintre cei care s-au perindat și încă sunt la conducerea statului român au fost racolați direct de către ”agenturili” străine. Iar rezultatele s-au văzut și încă se văd… Astfel că la un anume nivel al sistemului sunt încă ofițeri care chiar s-ar bucura să se confirme astfel de scenarii privind costisitoarea susținere logistică a unor viitori demnitari din fondurile fostei DIE. Chiar dacă între timp ”ofițerii racolatori” au ajuns să preia rețelele externe în dauna unui stat român aflat multă vreme în pragul imploziei. Ar fi practic ”răul cel mai mic” cu care ne-am putea confrunta. Iar fiecare zi cu care Florin Cîțu nu își liniștește barem apropiații cu privire la cine i-a plătit studiile din SUA, atunci structurile contrainformative românești nu au cum să stea liniștite. Fiind vorba de chiar premierul României. Și mai ales că ofițerii d e intelligence însărcinați cu misiunea de a desluși misterul școlarizării lui Cîțu din SUA, în perioada 1992 – 1996, parcă deja nu mai mușcă ”momeala” ce li s-a servit dimineața, prânz și seara.

L-a scăpat și de pușcărie!

Acum, întâmplător sau nu, la începutul anilor 1990 Mugur Isărescu era poate cam singurul care ar fi avut anvergura de a asigura școlarizarea peste hotare pentru tot felul de tineri. Și care acum se regăsesc la vârful cam tuturor partidelor politice, instituțiilor cheie ale statului român sau chiar al unor servicii secrete. Mai ales că, la acea dată cel puțin, apropierea guvernatorului BNR de ”rămășițele” fostei DIE era legendată a fi una încă extrem de puternică. Astfel că, la o adică, nici nu mai contează modalitatea de plată a lui Florin Cîțu pentru Colegiul din Iowa. În schimb, mult mai ”proaspătă” le este în minte unora ”boacăna” făcută de acesta, alături de ”siamezul” Lucian Isar, pe când s-a jucat de-a ”cursul valutar” la fosta ING Bank. Și cu toate că acesta a fost acuzat cu mânie financiară de ”atac speculativ asupra monedei naționale” de către chiar Banca Națională, Cîțu nu a  pățit în realitate nimic. Veteranii SIE susținând că și de această dată actualul premier s-ar fi bucurat, fie și în ultima clipă, tot de clemența ”îngerului său păzitor” Mugur Isărescu. Cel care practic l-ar fi scăpat de pușcărie în 2008!

A mușcat mâna care l-a hrănit…

Drept urmare, imediat după numirea lui Florin Cîțu drept ministru de Finanțe, până și spre surprinderea propriilor colegi de partid, atacurile umilitoare ale lui Mugur Isărescu ar fi putut surprinde pe multă lume. Mai ales că acesta a avut grijă să îl facă cu ou și cu oțet pe Cîțu atât în fața președintelui Klaus Iohannis, cât și a fostului premier Ludovic Orban. După care, spre amuzamentul cohortei sale de zeci de consilieri provenind din rândurile serviciilor secrete, ”Manole” nu s-a sfiit să anunțe în gura mare că i-a dat ”interzis” lui Cîțu la BNR. Iar rezerviști din anturajul guvernatorului BNR au avut grijă să ”scurgă controlat” informații despre un Cîțu care ”a mușcat mâna care l-a hrănit” în tinerețe. Pentru a explica astfel aversiunea lui Isărescu față de ministrul Finanțelor.

… sau e ”acoperitul lui Manole”?

Numai că această variantă de lucru a început să se clatine tot mai serios după ce tocmai Florin Cîțu, cel aparent fără niciun spate politic mai de Doamne Ajută a tras marele loz câștigător al preluării conducerii Guvernului României! Ceea ce promovează în pole position varianta că, după o legendare ca la carte a aversiunii lui Isărescu față de Cîțu, premierul României să nu fie totuși decât ”acoperitul lui Manole”. Altfel fiind greu de explicat de ce guvernatorul BNR nu a încercat măcar să oprească această numire care l-a lăsat până și pe Ciucă cu gura deschisă. Și uite cum, cu cât mai repede va spune Cîțu cine i-a plătit cei patru ani petrecuți la Grinnell College, cu atât nu își vor mai consuma structurile contrainformative resursele oricum limitate pe acest subiect cât se poate de delicat pentru securitatea națională.

author avatar
Catalin Tache
68.646 afisari

57 COMENTARII

  1. se vede treaba ca nu a invatat decat cum se fac imprumuturi pe spatele altora ,mai conteaza cine l a sponsorizat atata timp cat este evident o interfata a cuiva!!!!!

    • Habar n-ai , citeste in Ziarul Financiar articolul lui Cristian Hostiuc , director editorial ZF , 23 decembrie 2020 , ora 20:04 ” ASCENSIUNEA FABULOASA A NOULUI PREMIER , PE CARE ECONOMISTII DE GENERATIE NU O INTELEG ” . O sa vezi care e treaba cu imprumuturile si cu chiparosul de Teodorovici . Lectura placuta !

    • Premierul NU provine dintr-o familie modesta , sunt cunoscuti ca familie instarita in comuna Golesti , jud.Valcea . Au avut turme de oi , mama premierului , Maria Citu , provine dintr-o famile bogata , a primt recent , prin retrocedare , 50 de hectare de padure langa partia de schi Voineasa . Parintii l-au tinut pe Florin Citu la studii , cati bani i-a lasat tatal lui Becali din oeierit ? Cei doi frati , Florin si George , au primit donatii de la parinti 50 % fiecare din 75 ha teren forestier , 3 ha teren agricol , 1250 mp intravilan , plus o casa de 130 mp in Golesti . Daca e din judetul Valcea , e musai sa fie favoritul lui Isarescu ? Ar fi bine sa fie ” acoperitul lui Manole ” , nimeni nu mai crede o iota din scenariile fistichii livrate zilnic de Tache la care se minuneaza si cei mai mari regizori in materie de S.F !

        • Indiscret .ro , 26 iunie 2019 , articol de Marielena Popa : ” CEI MAI BOGATI PASTORI DIN VALCEA S-AU REUNIT LA ” INVARTITA DORULUI ” LA VAIDEENI ” Distanta intre Golesti si Vaideeni este de 63 km , o ora lejer cu masina . Ce inseamna pentru pastori 60 km ? Ce Las Vegas , citeste sa te convingi , asta dupa ce te dumiresti ce inseamna inscriptia enigmatica ” BACATE BIDEU IN CURTE ” !

      • Bai scarba au fost pe toate televiziunile reportaje cu saracia unde a copliarit Citu si cu WC ul in curte.de unde ai mai scos o si pe asta ca erau mari mosieri?voronene,tot zdreanta ai ramas,pupator de fese transpirate ce esti

        • Iar latru la luna , ma fac ca am uitat ca au trecut 31 de ani de la Revolutia din 89 . Cate hectare are Porumboiu , cati „mosieri ” are acum Romania , le mai stie cineva numarul ? Bag si io asa , da bine daca spui ca esti sarac , asa ne-a invatat Raionu . P.S . – Un pupic dulce pe spranceana ochiului dosnic maron al lui Voroneanu iainte de a-si sterge ” fardul ” la WC-ul din curte .

        • Nu te enerva pe el. Materialul prezentat despre averea familiei Citu este fabricat in laboratorul serviciilor.

        • A fost din comuna cea mai săracă dacă era din neam de mosier nu se mai ducea la studii in SUA

      • In ce an s-au facut retrocedarile si in ce an a facut Catu scoala. Mai terminati-va cu prostiile.

      • Un apartament de 3 camere costa in 1992- 96 aproximativ 6000$. Ce familie bogata avea de putea sa suporte 40000 pe an. Un salariu lunar mediu in Ro atunci era sub 100 de $.

      • E vorba de anii ‘90 stimate domn….cine avea acești bani atunci…..e s-au nu e adevăr in articol????

  2. Chiar ca Isarescu joaca la toate capetele posibile…el e stapanul tarii dintotdeauna,nu Base,Iohannos sau Dragnea,DNA sau SIE.doar el trage sforile

    • Evreii conduc LUMEA, printre ei, Isărescu evreu fiind ii ” conduce ” pe toți în România !

  3. Mie de ce nu mi a dat nimeni 160.000 dolari ca sa plec in State?ca am intrat la ASE in 91,dar nu m a cautat nimeni….

    • Ai intrat cu media 5 si ai terminat la fel , fluturai steagul cu secera si ciocanul si tot degeaba , nu te-a primit nici Coreea de Nord .

  4. Si,totusi, cum a studiat 4 ani in State dar tot nu are habar sa lege trei cuvinte in engleza?ce a facut in Iowa????

    • Comisarul.ro , ieri , duminica , 28 martie 2021 , ora 11:43 : ” DE STUDIAT , DE APROFUNDAT …” Cunoscatorule , baga material cu sora lui stanga ….hihihihihihihihi

  5. Se pisa Manole cu jet pe toti politicienii si serviciile secrete la un loc.pe Base l a facut sistemul,de Isarescu nu a indraznit sa se apropie nici macar Kovesi sau Coldea.el conduce SIE si acum…de ce nu spui si asta Tache?hai ca o stii foarte bine ca asa e…

  6. Manole ca și Câțu sunt 2 TRADATORI DE TARA !!!
    Degeaba sta de o viață la BNR ?
    Iar Partu va creste datoria tarii spre 100% din PIB !

      • La 2:05 ma prezint vampireste Vlad Tepes , la 11:04 redevin uman si ma prezint ” gigel , cel care ii multumeste lui Vlad Tepes . Merg pe sipca , poate nu se prinde nimeni ca-mi aprob postarile …..hihihihihihihihi

  7. Cine credeti ca a postat la 2:05 :11 si 2:11:48 , in crucea noptii , cu pseudonimele Vlad Tepes si Sorin Bulmeza ?

    • 1. Playtech Impact , 30 august 2019 , ora 13:04 , articol de Alexandru Chivu : ” CE NOTE A LUAT DANCILA LA BAC , CE FEL DE ELEV A FOST PREMIERUL ROMANIEI . PREMIANT SAU REPETENT ? ” . 2. Digi 24.ro , 21 nov.2019 , ora 19:11: ” VIORICA DANCILA SE CONSIDERA UN PREMIER DE NOTA 4 DIN 5 „

  8. Doi oameni responsabili dihorule liberal care tii partea neomarxistilor tradatori de neam si tară,Usr istilor care ne au indatorat cu împrumuturile facute haotic intr un mod misterios .Sugiuk-Kostea numai fii curios,tu tot sconcs libidinos ramai.

    • Ba , Menumorute Kostea , esti Kostea Sugiuk Tiraspol , a zis Gelu sa-ti tragem o zmardeala si sa te inghesuim in boschetii din Tiraspol , in padocul unde- ti parchezi bidiviul Tu , cu aia 30 % vrei sa ne birui pe noi , astia majoritari ? Sa vezi ce chelfaneala iti tragem , o sa te lasam sa defilezi in pampers , fara peruca , sa vada ostenii tai ca nu esti Menumorut si ce fata mongoloida de eschimos se da cneaz al romanilor .

  9. Imi imaginez ca DIE recruta oameni inteligenti, nu ca …alde Citu, sau se recrutau marionete ?

  10. HotNews.ro , marti , 25 septembrie 2007 , ora 0:00 , articol de Dan Tapalaga : ” Spovedania ofiterului Daianu ” .

  11. Ar fi interesant de aflat cine l-a sponsorizat pentru studiile in SUA pe Consilierul Onorific al Primului Ministru in persoana lui Lucian Isar, coleg de fapta cu Citu la atacul concertat asupra leului in 2008, ambii cu studii in SUA pe sume imense.

  12. Ar fi interesant de aflat cine te sponsorizaza pe tine cu supa de stevie acum , la pranz , pentru postarile astea disperate . Posibil Raionul ?

  13. AR MERITA TOTI BANII UN GAZETAR CARE L-AR PROVOCA PE CATU-MATU SA VORBEASCA LIMBA ENGLEZA SAU PE AMERICANESTE, MAI STII! HAI, ESTE VREUNUL SA CONVINGA POPORUL CA AVEM UN BOU IN FRUNTEA TARII?!

  14. Cei care-l susțin pe Câțu ar trebui să ne explice de ce acesta este mai pregătit, mai patriot și mai competent decât V. Dăncilă!?! Asta ca să știm pe cine blamăm și cu cine votăm.

  15. Cei care-l susțin pe Câțu ar trebui să ne explice de ce acesta este mai pregătit, mai patriot și mai competent decât V. Dăncilă!?! Asta ca să știm pe cine blamăm și cu cine votăm.

  16. Ati ghicit , sunt Kostyuska , nimfa din brusturii afati in spatele garii Tiraspol !

  17. E greșit … Și nu cu bani de la SIE/SRI/DIA etc … Serviciile ne sunt sub control … Căutați sursele de finanțare în afară, la cei ce au acaparat BNR care mai e națională doar cu numele (guvernator, înseamnă multai mult) … Sunteți copii ?!?
    Nu pot verifica informația cu premierul deși e evident tendențioasă și non neutră, dar nici nu exclud probabilitatea pentru că nu ar fi singurul, știind cum acționează levănțicile … În trei decenii nu numai că România a fost penetrata dar s-au pus la punct și sunt funcționale rețele incredibile … Rugați-vă să mai fie români cu simțire patriotică în servicii …

  18. Copiii sistemului sunt împrăștiați prin lume. “Fantomele” bântuie mai degrabă prin presă decât prin guverne. Iar unii de la țară au făcut bani mai serioși decât mulți conțopiști de la oraș. Totuși, 40.000 de dolari pe ani, sunt bani serioși, nu pot fi scoși ușor din buzunarul cuiva. Da, știu că “sistemul” poate bloca sau ajuta accesul unora la studii, în funcție însă de ordine, nu de simpatii personale. Sunt aproximativ 20.000 de “adormiți” prin Diaspora la ora actuală, copiii sistemului, dar asta este o altă poveste.

  19. Ce v ar mai placea sa fiti din nou voi
    Ca inainte de o mie noua sute sapte
    Cand faceati imprumuturi trucate
    Din banci fara sa le mai dati inapoi

    V ati imbogatit furand in prostie din banci
    Iar burdihanele va cresteau proportional
    Cu furtul.Aroganta ingamfarea cresteau abisal
    La fel si osanza depusa pe sunci

    Ati ajuns la putere cu dorinta prea mare
    Si credeti ca n veci veti ramane in titlu
    Un gandac de gunoi ca Andrei Caramitru
    Va grabi deindat revenirea la stare

    La fel si LIICEANU un hoit sorosist
    Care a lins laba lui Ion ILIESCU
    Mare cantaret al erei Ceausescu
    A cotit o indata devenind progresist

    Luati aminte : ura si aroganta
    Va vor da inapoi va vor darama
    Iar averea furata nu va va salva
    Si ve ti da socoteala cu siguranta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger