AcasăDezvaluiriAncheteSchmidt a fugit în Bavaria pentru 7 miliarde euro!

Schmidt a fugit în Bavaria pentru 7 miliarde euro!

Michael Schmidt e din nou pe cai mari

”Volumul schimburilor comerciale între România și Bavaria a fost de aproape 6 miliarde de euro în 2020, țara noastră fiind printre primii 20 de parteneri economici ai Bavariei la nivel mondial”. Acesta este comunicatul oficial prin care Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană AHK a zis probabil că ”rupe gura târgului” cu spectaculoasa sa performanță.

Importăm BMW uri și hypermarket uri și exportăm ce

Mai ales că aceeași organizație care numără peste 550 de firme membre s-a grăbit să informeze și că ” în primele șapte luni ale acestui an, importurile și exporturile au atins în total valoarea de 3,9 miliarde de euro, cu 21,8 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.” Numai că opiniei publice din România nu i s-a mai spus și cât sunt importurile și cât exporturile! Cu toate că nu este greu de ghicit, din moment ce nu facem decât să importăm BMW-uri second hand și hypermaket-uri… Astfel că faptul că anul acesta s-ar putea depăși pragul de 7 miliarde de euro pentru ”bilanțul comercial” nu trebuie să fie privit neapărat ca o veste bună… Ce este drept, nu este cazul și celui mai apropiat om al președintelui Iohannis. Mai ales că Michael Schmidt tocmai ce și-a mutat afacerile din România tocmai în… Bavaria!

A fugit! Dar s-a întors…

”Procurorii anticorupție au în lucru două dosare care îl vizează pe Michael Schmidt. Omul de afaceri sas recunoscut încă de când actualul președinte nu era decât primarul Sibiului ca fiind persoana care are cea mai mare influență asupra lui Klaus Iohannis. Și liderul de facto al așa-numitei coloane a cincea săsești, considerată cea mai puternică grupare transpartinică din România ultimilor ani. Decorat de toate autoritățile de la Berlin, în frunte cu chiar președintele Germaniei. Cumnatul lui Renato Usatîi, cel care cerea public FSB-ului și celorlalte servicii de la Moscova să scape poporul moldovean de fasciștii români”! Iar speriat de ancheta DNA, Michael Schmidt a părăsit la începutul anului România, punându-și familia la adăpost la Viena, cunoscută și drept ”Capitala Spionilor”. Afacerea ”lichidată” în România fiind mutată de fapt în Bavaria. Iată însă că probabil primind semnalele asiguratoare că se poate încrede în ”Justiția lui Iohannis”, Michael Schmidt s-a întors deja la Sibiu, făcând chiar pe gazda pentru cuplul prezidențial la Festivalul Săsesc. În plus, acesta este considerat acum principalul consilier al oamenilor de afaceri bavarezi care vor să ”investească” în obedienta Românie!

author avatar
Catalin Tache