AcasăDezvaluiriAncheteSchimbați ”Satrapul de la Energie”! Chiriță de la Tărtășești, omul Moscovei...

Schimbați ”Satrapul de la Energie”! Chiriță de la Tărtășești, omul Moscovei…

Cât mai rezistă Dumitru Chiriță în fruntea ANRE...?

Iată că se precipită lucrurile după dezvăluirea noastră privind riscul iminent al unui blocaj total al celor mai importante proiecte energetice strategice în urma comportamentului absolut halucinant al electricianului sindicalist Dumitru Chiriță. Cel care, după ce a fost ”uns” drept președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie a ajuns să confunde practic această structură vitală pentru securitatea energetică a României cu propria feudă! Și nu vorbim aici musai că tăticul Dumitru Chiriță îi este șef în cadrul instituției propriei fiice, Ioana Laura Chiriță. De asemenea, nici măcar venitul avut în 2019, de nu mai puțin de 681.156 lei nu este picătura care a umplut paharul. Ci faptul că deja nu mai pot fi catalogate doar simple întâmplări deciziile luate de Dumitru Chiriță prin intermediul ”săgeții” sale, pensionara directoare Maria Mânecuță de a sabota pur și simplu nu doar dezvoltarea, dar chiar și buna funcționare a actualului sistem energetic.

Adică un domeniu considerat prioritar în ceea ce privește asigurarea securității naționale a României! Iar după cum rezultă din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, structurile contrainformative deja au pus cap la cap, pentru a fi puse la dispoziția beneficiarilor legali, ”coincidențele” mai multor decizii care zici că au fost luate direct la Moscova, ci nu de conducerea ANRE din România! Mai mult decât atât, ”Chiriță din Tărtășești” pare să se fi ales deja cu o nouă etichetă deloc măgulitoare, și anume ”Satrapul Energiei”! Unul a cărui plecare imediată din fruntea ANRE o cer insistent tot mai mulți factori implicați în domeniul Energiei, de la multinaționale gigant și companii strategice, până la sindicate și ambasadori străini. Cu toți aceștia sesizând ”tălpile” puse de ANRE proiectelor de dezvoltare energetică, unele tot mai ”grosolane” în ultima vreme. Cu excepția ambasadorului Federației Ruse însă, bineînțeles… Că dacă ar fi să facă Moscova o listă cu cei mai apreciați români, cu siguranță Dumitru Chiriță ar fi primul…

S-a umplut paharul…

Aproape că nu mai este zi în care o nouă plângere să nu ”explodeze” la Președinție, Guvern sau Parlamentul României. Acolo unde de la cei mai mari jucători de pe piața energiei, până la firmele ”verigă” indispensabile desfășurării activității sesizează noi și noi decizii discreționare luate de conducerea ANRE. Din incompetență, orgoliu personal sau comandă externă, nici măcar nu mai contează. Cert fiind doar că omul pus de Liviu Dragnea să blocheze toate marile proiecte energetice ale statului român chiar asta face! Ajungând să semene cu soldații japonezi care au continuat al doilea război mondial și după încheierea păcii. Dumitru Chiriță rămânând astfel ultimul soldat loial al unui Liviu Dragnea care, să nu uităm că aproape reușise să dea peste cap toată strategia energetică a României. Astfel că este greu de crezut că Parlamentul României chiar îl consideră pe sindicalistul electrician Dumitru Chiriță un adevărat ”guru” indispensabil al Autorității Naționale de Reglementare în Energie. Mai ales că, repet, sesizările împotriva modului ”dușmănos” în care acesta gestionează domeniul energetic se înmulțesc pe zi ce trece. Iar exemplele pe care de la consilierii prezidențiali la cam toți miniștrii și parlamentari de toate culorile politice le cunosc deopotrivă sunt deja prea multe și prea grave pentru a mai putea fi ignorate…

Parlamentul, front comun pentru demiterea electricianului lui Dragnea

”Pușculița” familei de la ANRE…

Prima ”bubă” majoră ”din capul” lui Chiriță este comunicarea mai mult decât dificilă pe care președintele ANRE o are cu absolut toate companiile și instituțiile care ar trebui să fie tratate ca și partenere, ci nu văzute doar ca ”vaci de muls”. Mai ales că, totuși, inclusiv lefurile familiei Chiriță sunt asigurate tocmai de către cei care activează în domeniul Energiei. Ceea ce și poate explica în bună măsură obsesia conducerii ANRE de a își umfla ”cu japca” veniturile proprii, prin impunerea a tot felul de amenzi, corecții financiare sau perceperea unor stimulente, totul pentru ca la ”pușculița” lui Chiriță să se strângă cât mai mulți bani. Fără însă ca să îi și pese cuiva de la conducerea ANRE că toată această prigoană întreținută de prea multă vreme împotriva investitorilor din domeniul Energiei, fie că este vorba de companii străine, autohtone și chiar de statul român are în fapt un efect devastator asupra credibilității celor lăsați de Parlament la cheremul lui Chiriță.

Maria Mânecuță o lucra pentru statul român sau…

Iar pierderea credibilității – fie ea și una artificială!- înseamnă pierderi financiare pe măsură, mai ales pentru companiile listate la Bursă! Ca să nu mai vorbim de riscul deja iminent al blocării unor proiecte de miliarde de euro, asumate internațional de Guvernul României, girate de Administrația Prezidențială și Parlamentul României și susținute inclusiv financiar de către cele mai influente bănci din lume. Iar toate aceste șanse majore pentru România bat acum pasul pe loc, că pe Chiriță de la Tărtășești nu îl interesează parcă decât să își consolideze statutul de ”satrapul de la Energie” prin aplicarea de amenzi și obstrucționarea oricărui proiect. Sau cel puțin așa se sesizează în plângerile oamenilor de afaceri, ambasadorilor străini și a altor înalți demnitari români. Cu toții dând un adevărat ultimatum pentru plecarea imediată a lui Dumitru Chiriță din fruntea ANRE, dacă statul român chiar vrea să mai conteze în jocurile geo-strategice energetice. Nu de alta, dar până la urmă se va ajunge și la verificarea mult mai minuțioasă a percepției că prin tot ceea ce face Chiriță oferă deja ”suspiciuni rezonabile” că ar face jocul Moscovei, inconștient sau nu rămâne de văzut…

author avatar
Catalin Tache
2.511 afisari

13 COMENTARII

  1. Mai Take nu iti e rusine? Cati ban ti-au data companiile energetice starine, mai ales americane si baietii destepti din energie pentru mizeria asta de articol in care nu faci altceva decat sa insirui acuzatii fara nimic concret… Caracterul e problema ta mai Take…mai ales lipsa lui. Cum apara cineva interesele nationale si nu lasa sa fim praduiti se gasesc uni ca tine sa il acuze ca e omul rusilor…macar in fata oglinzii, singur cu tine, scuipa-te ca meriti…

    • In loc sa te bucuri ca a aparut poza cu seful tau Phutin si seful meu Viktor Onan, tu plangi in poala ambasadorului Kuzmin? Moskova nu crede in lacrimi, motiv pt care te trimite la Kolyma sa te deprinzi cu veselia.

      • Gospodin Kostea, am observat ca esti anonim. Respectandu-ti anonimitatea, te rog in mod anonim ca in cazul in care schimbi articolul sa schimbi si poza incriminata cu alta mai frumoasa. Daca e cazul trimit eu una de la ultima intalnire Phutin – Onan

        • Asa e , lucrez conspirat , dar vreau sa se stie ca eu sunt , nu trebuie sa dau raportul la tovarashii de la Raion , daca nu cred si considera ca a fost alt ” Anonim ” ? Trimite , daraghie Cicciolin , poza aia sucara , o sa dorm cu ea sub perna in numele prieteniei ce leaga tarile noastre surori ! P.S- Ti-a placut cum imi conspir pseudonimul , nu-i asa ca turbeaza nazistii ca nu stiu cine sunt ?

      • Un dujman iredentist a pus poza. In mod ciudat e reala. Cred ca mi-a furat aparatul Smena 6
        mihailandrei.files.wordpress.com/2020/02/shoeshine_boy_6.jpg
        Sigur ca e de apreciat faptul ca lucrezi anonim. E mai intelept sa-i lasi pe aia de la raion sa faca sudoku

        • Nu prea -si bat capul tavariscii de la Raion cu sudoku , daca nu dau randament ma sudokeaza sub masa si-mi comanda primul cuvant de la denumirea japoneza : ” Suji wa docushin ni kagiru ” , oricum , obtin un bonus la rozeta pentru ca am fost primul ce am dezlegat jocul folosind porecla OSCGZ …….

      • In Romnia ca in Romania…daca vezi ce fac multinationalele si baietii destepti din energie cum FURA tara asta esti musai omul lui Putin…Nimanui, dar nimanui, nu-i trece prin cap ca de fapt aperi tara asta de jefuitorii de orice nationalitate, inclusiv romani. Ca sa fii considerat „patriot” in Romania musai trebuie sa-l injuri pe Putin si rusi. Daca ai uitat sa faci asta tot la doua propozitii esti omul ploii si dusmanul poporului…In anii 50 „dusmanii poporului’ erau denuntati in sedinte ale „oamneilor muncii”, dar azi aceste sedinte nu mai sunt necesare – denuntarea se face pe internet…sau in articole de presa penibile ca acesta.

  2. OK, si daca Romania produce mai multa energie si asta este vanduta la preturi reduse la companiile straine, ce am facut?
    Lozinca „hai sa producem mai mult” este in avantajul imperialistilor care au subjugat kolonia, poporul nu castiga nimic din „sporurile de productie”.
    Este o incantare sa parcurgi comentariile rusofobilor care isi dau in petec …, caracterul si limbajul.
    Halal Magazin National.

  3. Suntem un popor de lași, permitem ca astfel de nulități și handicapați sa hotărască și sa decidă viitorul energetic al României. Astfel de oameni nu sunt buni nici sa schimbe un bec. Nulități, parveniți hoți…..

    • Da , noi , mancurtii din Transnistria , suntem un popor de slugi , lasi , nulitati , parveniti si hoti , nu vrem sa schimbam becul ca sa nu fim vazuti cand facem amor in copaci !

  4. Anonimul Kostea, am inteles, cei de raion sunt traditionalisti, fani devotati ai cartilor de colorat. Observ ca Livia de la komsomol iar te ponegreste. Cred ca Rammstein, neamtz fiind, a plimbat-o cu Trabantul, si de atunci a ramas vrajita. La urmatoarea sedinta nu uita s-o pui la punct, cu delicatete proletara, desigur. Totusi, un pic de romantism nu-ti strica, plimba fata cu T34 in zoopark si da-i un burduf cu samagon.
    La 16:12 a intervenit pokemonul lui Krasnoselski chiar din locul unde pastea pe campul electromagnetic. Mugea precum ca Rusia inseamna puterea sovietelor plus electrificare. Ceilalti pricolici indicati de Livia comentau la misto, ei doreau sa-si umple sacii si galetile cu electricitate si becuri de la valahi ca sa aiba ce vinde in talciocul din Tiraspol. Dar, dincolo de de toate, ca sa nu mai fie discriminare, nadajduiesc ca seful electricitatii romanesti o sa fie un aparatcik eurasianist de la mine din szekelyfold.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger