AcasăDezvaluiriAncheteScandalul cetățeniilor : Le vor doar voturile!

Scandalul cetățeniilor : Le vor doar voturile!

Gabriela Lenghel blochează ANC-ul, politicienii vor voturile moldovenilor!

Seria de dezvăluiri din ”Național” cu privire la neregulile reclamate a se petrece la Autoritatea Națională pentru Cetățenie sub ”paravanul” măsurilor anti – COVID a dus la reluarea, fie și parțială, a activității.

Numai că, în timp ce politicienii cerșesc voturile de peste Prut, moldovenii care își doresc cetățenia română și întrunesc prevederile legale sunt umiliți de ANC. Astfel că societatea civilă de pe ambele maluri ale Prutului se mobilizează masiv, încercând să deblocheze activitatea Autorității.

”Misiunea” Gabrielei Lenghel…

Astfel că, sătule de ”scuzele” cu pandemia, mai multe organizații și asociații civice protestează împotriva ”blocării înregistrării de noi dosare de cetățenie de către etnicii români din Republica Moldova, Ucraina și toată Diaspora”. De asemenea, protestul societății civile conține mai multe acuze concrete la adresa președintei ANC :” Cea mai gravă încălcare a drepturilor legitime ale cetățenilor moldoveni de către Gabriela Lenghel o reprezintă nerecunoașterea dreptului conferit de lege de a înregistra un dosar de cetățenie prin mandatar cu procură specială și autentică conform art. 13 alin. 1 teza 2 din Legea cetățeniei române. Președinta ANC interzice astfel fără niciun drept cetățenilor moldoveni înregistrarea dosarelor de cetățenie pe perioada pandemiei prin procură prin diferite șmecherii. Pentru a induce în eroare opinia publică și pentru a mima efectuarea unui gest de normalitate, Lenghel a publicat pe 10.08. 2020 un anunț pe site-ul ANC prin care anunța cetățenii moldoveni că pot înregistra dosarele de cetățenie prin mandatar cu procură specială și autentică cu îndeplinirea a două condiții : să existe stare de urgență în Republica Moldova și Consulatele României de peste Prut să își aibă suspendată activitatea în materie de cetățenie. Aceste condiții au fost însă proiectate de la început pentru a face inaplicabilă depunerea dosarelor de cetățenie cu procură deoarece pe data de 10.08.2020 se știa foarte bine că nu există stare de urgență la nivel național. Deși au fost înregistrate la sediul ANC aproximativ 1.000 de solicitări de înregistrare dosare cu procură, în fapt nu a fost însă înregistrat niciun astfel de dosar, anunțul fiind făcut doar în bătaie de joc la adresa cetățenilor moldoveni.

De la înființarea ANC, în 2010 și până în 2019, în fiecare an s-au înregsitrat aproximativ câte 100.000 de cereri de redobândire a cetățeniei române. În 2020, în ianuarie și februarie s-au înregistrat 18.000 dosare. Dar de la venirea Gabrielei Lenghel în fruntea ANC, din luna mai, s-au înregistrat doar puțin peste 1.000 de dosare, în șase luni! Pe de altă parte, numărul de dosare soluționate de ANC în acest an nu depășește numărul de cereri de redobândire a cetățeniei române analizate și soluționate în anii precedenți! În tot acest timp programul de lucru cu publicul a fost redus la jumătate, sub pretextul răspândirii virusului. Iar începând cu 23.11.2020, Gabriela Lenghel a suspendat pe perioadă nedeterminată programul de relații cu publicul la biroul registratură – petiții. Ultima ispravă a președintei ANC datând din 10.11.2020, când a interzis cetățenilor aflarea stadiului dosarului prin avocat sau mandatar direct la ghișeu, deși cetățenii moldoveni nu pot intra pe teritoriul României din cauza restricțiilor impuse prin actele normative”.

author avatar
Catalin Tache
4.629 afisari

6 COMENTARII

  1. Exact doar o legitimare, ca pe ei ii sustine sistemul, noi iesim ca vitele, sa vezi Doamne ii alegem.
    SRI-ul + STS-ul + SPP -ul fac totul

  2. Nu-i destul ca pretentios numita diaspora romaneasca ne alege conducatorii pe care nu-i dorim,(ei oricum nu traiesc aici cu ei), le mai dam cetatenie si la „fratii” de dincolo de Prut sa-si mai bata si ei joc de noi care vietim aici, ca pe acestia(oare nu s-a prins inca nimeni ??) ii intereseaza cetatenia doar ca sa poata pleca peste hotare ca UE o s-o vada doar ca cetateni romani si nu moldoveni niciodata. Aici ce sa faca ??? sa rabde de foame cu noi ??? n-au ei destula foame acasa ??? , sa se enerveze de cate ori dechid tv. indiferent cine-i pe ecran – presedinte, politicieni, asa zisi formatori de opinie sau curve (pardon asistente tv.).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger