AcasăDezvaluiriAncheteȘantaj la Orban : semnează sau pleacă!

Șantaj la Orban : semnează sau pleacă!

Orban, presat de Ciucă cu noi contracte ”G2G”

Alertat că ”gunoiul” achizițiilor de armament de miliarde de dolari nu mai poate fi ținut sub ”preșul” Ministerului Apărării Naționale, generalul liberalo-rezervist Nicolae Ionel Ciucă intră din nou la rupere. Și conștientizând probabil că tăcerea vinovată a Direcției Generale de Informații a Armatei nu mai este suficientă la acest nivel, ministrul Apărării și-a spus probabil că oricum nu mai are ce pierde… Astfel că, după cum susțin sursele noastre, Ludovic Orban este supus în aceste zile unui adevărat atac raider! După întoarcerea șefului Guvernului din Israel și Palestina urmând a fi declanșat și asaltul final asupra acestuia.

Banii de corvete vor fi dați pe baterii de coastă NSM și mașini blindate Oshkosh

Premierul fiind ”somat” pe diverse canale neoficiale să satisfacă ultimul capriciu al lui Ciucă și să își pună ”de îndată” semnătura pe declanșarea procedurilor de achiziție a bateriilor de coastă ale companiei norvegiene  KONGSBERG! Altfel urmând a fi trecut pe ”lista neagră” a ambasadorului american Adrian Zuckerman, cel care pe zi ce trece confirmă pe deplin că România nu este colonie, ci țară ocupată”, așa cum titram ”lovitura” din 11 octombrie. Și asta pentru că achiziția de baterii de coastă ”norvegiene” KONGSBERG absolut inutile la Marea Neagră este tot o operațiune cu mantă a unui nou contract încredințat direct Administrației SUA !

”Pachet” Raytheon – Kongsberg, să se piardă urma banilor…

Însă până să îi forțeze din nou mâna premierului al cărui loc oricum îl vrea, generalul Ciucă ar trebui să se gândească de două ori înainte de a trece la ”next level”. Pentru că, iată, seria devastatoare de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” nu doar că nu poate fi stopată, dar tot mai mulți ofițeri ai Armatei Române, inclusiv cu funcții care le asigură accesul la informații secretizate furnizează amănunte concrete, dosare întregi și documente doveditoare. Totul pentru a demasca una dintre cele mai mari afaceri din istoria României, ”operaționalizată” sub pretextul înzestrării Armatei Române. Astfel că îl informăm public pe generalul Ciucă ”că se știe” de ”pachetul” făcut de compania americană Raytheon cu norvegienii de la Kongsberg! Și chiar dacă DGIA-ul generalului Marian Hăpău tace, există iată totuși dosarul faptelor de corupție comise de Kongsberg pe teritoriul României și care s-au soldat inclusiv cu condamnări la închisoare chiar de către instanțele norvegiene! Numai că Raytheon are nevoie de această ”acoperire” norvegiană, pentru a își putea plasa la pachet propriile lansatoare, ca să se piardă urma banilor…

Într-o afacere în care specialiștii români ar demonstra, dacă ar fi ascultați, că bateriile de coastă Kongsberg sunt absolut inutile, cel puțin la Marea Neagră! Numai că așa cum la Piranha 5, americanii au preferat ”căpușa” israeliană Elbit, la fel Raytheon profită acum de compania norvegiană Kongsberg, pentru a îngreuna luarea urmei banilor în contractul ”NSM”. Cu toate că nu puțini ofițeri și chiar demnitari ai statului român sunt ”avertizați” să nu se opună noilor încredințări directe G2G, întrucât ”contractele cu americanii” nu sunt ”anchetabile”! Plus că sunt și profitabile! Aduc bani și grade, vorba cunoscătorilor…Și uite cum generalul Ciucă forțează mâna structurilor contrainformative, informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arătând că acesta este dispus la orice pentru a obține semnătura premierului Ludovic Orban pe contractul pentru achiziția ”NSM – Naval Strike Missile – Missile Systems – KONGSBERG”.

Banii de corvete, dați pe mașinile blindate Oshkosh!

Și uite cum, mizând totul pe protecția americană, ministrul Apărării speră încă în onorarea promisiunii generalului Savu, bunul său prieten de la DGIA, ”detașat” cu ingrata misiune de a ”îngropa” contractul corvetelor. Această operațiune care deja i-a pus premierului Orban în cap Parisul fiind necesară și pentru a se redirecționa astfel banii din acest contract câștigat de francezi către alte reprize de ”shopping”, tot ”Made in USA”, bineînțeles. Pentru a putea da astfel cât mai repede avansul pentru bateriile de coastă de la Raytheon/ Kongsberg, pentru a putea porni procedura achiziției directe. Iar cu banii rămași să cumpere până de Revelion mașini blindate 4X4 tot din SUA, de la Oshkosh, prin procedura FMS! Și până în pragul de 100 milioane euro, pentru a nu fi nevoit să le treacă prin Parlament pentru avizare…

NU RATA MÂINE! Avem raportul contrainformativ pe care generalul Ciucă îl vroia distrus! ”Aspectele neconforme din derularea procedurii și contractul de achiziție pentru TBT Piranha5”!

author avatar
Catalin Tache
7.909 afisari

32 COMENTARII

  1. NU RATAM MAINE ! Raportul informativ nu este decizia unei instante , sunt unii care au o placere nebuna sa imbrace o roba improvizata si sa altoiasca cu ciocanelul verdicte imaginare . De gustibus ….

  2. Cur American avem ? Avem ! Sa-l lingem atunci !
    LIBERALI ! ARĂTAȚI-VĂ ARTA DE A LINGE, UNDE VOI SUNTEȚI EXPERȚI

    • Sunt expert in clizme si spalari dosuri , am firma autorizata ” La Boschetul Parfumat ” in spatele garii Tiraspol , m-am saturat de lustruit vanga navetistilor de Rabnita . Astept viza , daca iese Maia Sandu , ne europenizam , tot zooparkul o sterge fara stirea Raionului , o sa-mi mut afacerea la Kogalniceanu , ador dosul stranepotilor unchiuletului Sam . P-aia superdotati , de culoare , ii divinizez , ii intorc cu fata , ii rasfat in sugiukuri tandre de ” nu ma uita ” si ii ling cu delicatete pe gusa flautului zbarlit . Nu ma dau in laturi sa prestez si pentru LIBERALI , sunt la putere si ma trateaza drept la tinta , in laringe , de-mi trece mintenas raguseala , normal sa ii sufoc in matanii cu fruntea la buric . O iau si pe Livia asociat , ne umplem de lovele si vrabiuta nu o sa ma mai insele cu jegosul de Rammstein . Totul e sa apuc ghiocelul , poate e o iarna mai blanda , in primavara zburd ca un mielusel pe plaiurile mioritice , sezonul estival ma va umple de verzisori si eurasi . Pupici !

  3. Totuși prea documentata seria asta de rafale din National ca sa nu fie o Operațiune serioasă in spate…oricum barem acum se văd dimensiunile reale ale dezastrului și pt ce s a băgat la înaintare vrăjeala cu pactul Natiobal pt armata !!!e adevarata,dar pt UȘ Army poate,ca pt a noastră….

    • Operatiunea NATIOBAL MASCAT , un dezastru pentru aia de nu poarta masca , se vor sufoca in rafale de stranuturi …..

  4. Tache ni se pare noua sau de când te ai pus pe Ciucă l ai lăsat pe Pahontu in pace?ce sa fie…ce sa fie…?

  5. Tache, babaiatule, tu chiar te crezi mare specialist in probleme de aparare… Uite, una, asa, ca sa înțelegi un pic cam cum sta treaba. Apărarea de litoral cu baterii de coasta nu este foarte răspândită prin țările NATO, pentru ca aproape toate au ieșire la ocean sau la Mediterana. Pe spații asa de largi, apărarea cu rachete amplasate la mal este ineficienta. Singurele care au ieșire la mari interioare, unde este nevoie de sisteme antinava dispuse la sol, sunt Polonia (M. Baltică)si tarile NATO de la Marea Neagră (adica si Romania). Polonia a instalat deja o astfel de solutie, cu SISTEME de rachete de coasta, ai ghicit, NSM, adica Raytheon Kongberg. Este singura solutie integrată existenta pe piata, livrata si operaționalizată. Aia care ti-au dat ceva mărunțiș sa scrii de bine despre ei nu produc SISTEME de rachete de coasta, pentru ca nu au avut nevoie tarile in care au livrat pana acum, ci doar rachete antinava. Bune, nimic de zis, dar neintegrate intr-o solutie de tip baterii de coasta. Stiu, m-ai pierdut de mult. Nu e vina ta ca ai capacitatea de concentrare cat a unui porumbel, dupa 30 de secunde începi sa clipești des. Dar ca sa scrii despre chestiile astea, trebuie sa te si pricepi un pic, nu doar sa le primesti servite. Mai am, daca mai vrei…

    • Ia zi nea mitica baga tare ,rupe te fiara mică, ornitologul labii ce ești,dar de unde ști mai laba trista ca porumbelul clipește des????dar rama cum clipește???dar limbricul????pai ba lăbuță, pai tot doar Polonia și România cumpara NSM din toată Uniunea Europeană!!!!atata doar ca aia baga 35 Offset și s au scos.la noi baga doar Ciucă limba adânc între nucile Unchiului Sam!

      • Sunt ornitologul labii triste , stiu sigur de la Voronin ( cioara ) ca porumbelul clipeste des , cand execut menuete la instrumentele de suflat zbarlite stiu si cum clipeste rama si limbricul , sunt artist desavarsit . Am experienta de cand am fost ordonanta la Unchiul Sam , imi ascundeam limba profund intre nucile-bucile unchiuletului sugubat .

      • Tache, ia cu apa, babaiatule, ca-ti crapa naibii vena aia de ti se zbate. Vezi, ca stapanii tai de pe unde vine Crivatul sunt cu ochii pe tine si nu e bine sa te faci de ras. Tocmai iti spuneam ca DOAR Polonia si tarile de la Marea Neagră au nevoie de sistemele alea. Pe care DOAR aia care fac NSM le produc. Ce naiba, trebuie sa-ti repete un expirat ca mine?!

        • Voro,mai usurel cu jignirile la adresa d lui Chestor Tache.Tu,dupa atatia ani ai rămas tot polcovnic si cu gândire de polcovnic.Cand i te adresezi fii politicos si regulamentar,ca esti mai mic in grad.Suporti toate mizeriile lui Ghiul, poate poate te va face general si pe tine.

    • Rachetistule , m-ai impresionat profund , pot sa-ti altoiesc un potpuriu de sugiukuri la flautul carliontat cu gusa ?

  6. Nea maCiuca,dar anvelope de iarna la astea 4×4 care le iei de revelion de unde cumperi ?tot de la stăpâni?sau legam și noi o combinație ,ca am o vulcanizare la Sinesti pe Magistrala…

  7. Ia zi Tache dar de ce nu publici și raportul contrainformativ pt care te a dar afara de la DGIA domnul președinte Basescu?de ai ajuns bai Steaua ta chestor pe la DIPI???

  8. Sugiuk,iar ai luat o razna? Potoleste te nebunule,ce dreac ai vazut tu bun la PNL???Viză îti va trebui si daca iese Maia Sandu si daca nu iese. Auzi,spune i te rog lui Cocart-Voroneanu sa si vada de tuica lui si sa nu si mai bage nasul pe aici,e penibil rau saracu.

  9. Crivatul l a adus Schmidt cu al lui cumnatel Renato Usatăi la Cotroceni,intr un BMW seria 7!

  10. Nea Tache?că bine le mai zici?Cum mai e cu instalatorul, ăla de la pus Dragnea la înzestrare, ca să nu-i supere prea tare pe ruși???????

  11. Armata SUA are 1 milion de militari activi și un buget de 700 de miliarde de dolari. Armata României are 70 de mii de militari activi, cât PMB(Primăria Generala a Bucureștiului= 70000 de funcționari plătiți gras cu mult peste salariile militarilor) și da, Armata are un buget de 3,5 miliarde de euro. Cifrele spun totul, restul e cancan.

  12. Voi ăștia, mari cavaleri ai dreptății și echității, de ce nu aveți obligații militare la declararea stării de asediu/mobilizare/război? În prezent obligații militare au doar:
    -militarii activi.
    -pensionarii militari bărbati și femei, fiind rezerviști operaționali.
    -barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani și rezerviștii voluntari .
    Așadar, o pensionară provenind din rândul cadrelor militare este aptă de luptă la 62 de ani, dar o tinerică de 32 de ani și un tânăr de 36 de ani, sănătoși tun, mari cavaleri ai dreptății, nu au obligatii militare pentru apărarea propriei țări! Trist, ipocrit și cinic! Să beneficiezi de PRIVILEGIUL SPECIAL, nesimțit, de a nu pleca pe front la moarte, la război, dar să îți stea în gât pensionarii militari care au această obligație militară, riscând cu viața! Viața nu are echivalent pecuniar. Acceptați să vă dați viața sub jurământ, cereți să aveți obligații speciale și restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale zeci de ani pentru a avea o pensie militară. Nu cumva să ceară militarii drepturi egale cu ale voastre!
    Sclavia și munca forțată au fost abolite în societatea democratică! Hienelor hămesite! Nu mai aveți bani de sifonat!??

    • Da’…. De ce sa luptam pentru voi? Iar pe bolshevica „tovarahsa” ” pensionară provenind din rândul cadrelor militare” „aptă de luptă la 62 de ani” n-a obligat-o nimeni sa-si riste viata inscriindu-se in armata! Esti psihopat(a)? Te duci in armata! Oamenii normali stau in banca lor si isi „apara saracia si nevoiloe si neamul”. Tu esti neam cu mine? Nu? Atunci jet! Cine are averi ilicite sa si le apere singur(a)!

      • Fereasca Dumnezeu , scuipati in san , cine vrea sa fie neam cu un smintit mancurt jegos de pe malul stang al Nistrului ? Ptiu , piei , ciortai ….!

        • frica mare coane, ai? ia cu sugiuc atunci ca tot titi place la cat il pomenesti!
          Te obliga cineva sa te duci in Armata? Hai jet si mori!

          • Eu am postat ” Cupluri nu grupuri ” la ora 15:39 , am fost in armata ordonanta la sefi mari , le-am molfait barzoiul zburlit cu credinta si perseverenta , numai io stiu cate jeturi de propolis mi-a indurat laringele , am sa mor sufocat in laptisor de matca , da nu ma las , , unul este Kostea Sugiuk Tibran Tiraspol , sunt fudul si-al dreaqu …..hihihihihihi

  13. Daca o femeie-militar pensionata poate fi trimisa pe front la 63 ani, atunci orice cetatean – barbat sau femeie, trebuie sa aiba aceeasi obligatie si pana la aceeasi varsta! Sa inceteze favoritismele si discriminarile, cand e vorba de greu!

  14. Rezervistii nu mai vor să moară pentru o țară care îi umilește, care își bate joc de ei, în frunte cu trompetele politice și deontologii unor televiziuni patronate de străini. În schimb se asteaptă, cu toate mârlaniile facute impotriva lor, să își dea viața ca să le apere averile ! Cert este că rezerviștii militari nu au fost și nu sunt aparati împotriva manipulărilor, iar în caz dedeclarare a stării de asediu/mobilizare/ razboi nu mai vor să moară pentru o țară care îi înjosește și îi discriminează!Bate vânt de revoltă!

    • Bate vant de revolta , Rammstein face cu ochiul clientilor mei fideli si ma baga in faliment , am buzele uscate si nema lovele in buzunar . Fac sedinta LGTB diseara , trebuie sa-l usui spre depou , sa nu mai calce in zona pasarela cu boschetii culcus din spatele garii Tiraspol .

  15. Prin anii nouăzeci politrucii noștri aveau o scuza ca nu știu de ale afacerilor dar acum nu pot fi numiți decât mâncători de bani publici inutil și trădători!!!

    • Sunt Constantin Moldovean Tiraspol , instigator si agent provocator in slujba Raionului care ma plateste cu 3 copeici postarea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger