AcasăDezvaluiriAncheteSălajul, noul Teleorman din sistem!

Sălajul, noul Teleorman din sistem!

Virgil Ardelean și Florian Coldea încă își bagă coada în sistem...

Nu sunt chiar atât de îndepărtate vremurile în care un banal buletin de Teleorman ținea loc de orice CV sau expertiză managerială. Iar dacă Viorica Dăncilă a ajuns premierul României și Carmen Dan în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, asta chiar spune totul despre precedentul periculos creat de fostul ”El lider maximo”! Și chiar dacă Liviu Dragnea ”s-a ars” la țanc atunci când s-a apropiat prea mult de ”Soarele Puterii” și începuse să se creadă pe bune jucător față de adevărații băieți deștepți ai sistemului, iată că apucăturile acestuia continuă să facă prozeliți…

Ce-i drept, ”interimatul” a fost asigurat de Sibiu, județul ajuns principala ”pepinieră de cadre” pentru toți cei care dădeau din coate deloc ardelenește pentru a avansa pe piramida Puterii. De a-i fi zis că președintele României nu mai avea altă treabă, în afara obsesiei cu ”ciuma roșie”, decât de a parafa dosarele de cadre ale sibienilor. Și că soțiile tuturor acestora din sistem nu făceau la rândul lor decât să își petreacă toată ziua la coafor alături de prima doamnă. ”Prietenia cu Carmen Iohannis” devenind astfel principala legendare a celor care încercau să ia calea ”marilor șefii” din Capitală.. Iar mulți au și reușit, cel mai relevant exemplu fiind numirea generalului Ionel Sorinel Bălan în fruntea Serviciului de Telecomunicații Speciale. Chiar dacă pentru realizarea acestui deziderat a fost nevoie de ”execuția sumară” a generalului Vasilca, cel devenit astfel cea mai proeminentă victimă colaterală a criminalului Dincă din Caracal. Iată însă că de ceva vreme asistăm la un nou fenomen ”copy – paste” după cele din Teleorman și Sibiu.

Lucian Bode pe valul Guvernului

Astfel că Sălajul este nu doar județul cu cel mai mare indice de infectare cu COVID, dar și cea mai spectaculoasă rampă de lansare pentru funcții de conducere în fruntea unor importante structuri din cadrul sistemului de siguranță națională. Numai că Sălajul este totuși parcă prea mic pentru a deveni ”Academia” care să acopere atâtea posturi de conducere. Mai ales că Zalăul nu are cum să fie totuși vreodată ”Capitala șmecheriei” unei Românii întregi! Indiferent cât de debilă ar fi clasa politică aflată la putere sau în opoziție! Dar, cu toate acestea, tot mai multe structuri sunt forțate ”să înghită” șefi și șefuleți cu recomandarea expresă că ”vin din Sălaj”!

Dacian Cioloș nu și uită oamenii

Iar încrengătura transpartinică este atât de întinsă, de nici nu mai ai habar care sunt prezentați oamenii lui Lucian Bode, care ai lui Dacian Cioloș, Virgil Ardelean sau Florian Coldea! Și uite ce bine ar face structurile de protecție internă din cadrul tuturor structurilor astfel penetrate să dea de urgență ”o perie” contrainformativă care să mai taie din avântul recentei ”sălajenizări” intensive a țării! Și să identifice inclusiv care sunt ”auto-legendații”, dar și cei cărora chiar li s-a suflat în pânzele avansării. Asta, bineînțeles, dacă le și dă mâna să o facă…

Experimentul Măgura

La sfârșitul lunii august a anului trecut, Mihai Fifor făcea o mutare cel puțin surprinzătoare, numind în fruntea serviciului secret al Ministerului de Interne un cvasianonim ofițer venit de la DIPI Sălaj, Petru Răzvan Măgura. Și chiar dacă până și cei mai inițiați ofițeri de informații ai MAI-ului nu și-au putut explica numirea lui Măgura decât ca pe o încercare disperată a lui Fifor de a își mai ridica odată ”fustița” în fața sistemului,doar s-o mai agăța de scaunul ministerial, sursele noastre susțin că totul nu a fost decât un experiment. Unul prin care altfel inexistenta pepinieră de cadre din Sălaj a fost oferită pe tavă drept cea mai bună soluție de compromis atunci când ”greii” politici se băteau pentru acapararea funcțiilor de conducere pentru proprii oameni de încredere. Iar acum ”experimentul” Măgura este reluat la nivelul tot mai multor structuri, pentru a se calma spiritele între organizațiile politice județene adverse. Dar și pentru a se ține în frâu, fie și temporar, rivalitatea istorică dintre încă extrem de influentele ”frății” transpartinice. Fără însă ca toți aceștia să sesizeze că, totuși, Sălajul este județul lui Bode, Cioloș, ”Vulpea” Ardelean sau Coldea… Și că un nou pol de Putere se naște astfel chiar sub nasul lor!

author avatar
Catalin Tache
4.338 afisari

9 COMENTARII

  1. Tache,ni se pare noua sau de când te ai apucat de Ciucă l ai lăsat pe Pahontu in pace?ce sa fie….ce sa fie…?

  2. Take, esti intr-o grava eroare, MAGURA e omul lui CHIRILA, iar CHIRILA e omul lui OPRISOR

  3. Se pare că ai uitat de Mastan, noul șef al Jandarmeriei.
    Tot de la Sălaj.
    Inițial, a fost în barca prietenului Cucoș și se ocupa de numirile în funcții de conducere în zona Ardealului.

    • Stim toti că l-a promovat Cucoș! Poate ne spui si altceva. Cine la pus IG?

  4. Tache de ce nu scrii adevărul. De întreb pt un prieten. Ai auzit de comisarul Raicu Viorel de la politia capitalei? Scrii de toți mai puțin de Raicu îți este frica?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger