AcasăDezvaluiriAncheteS-a POCĂIT: A BĂUT DUPĂ IOHANNIS!

S-a POCĂIT: A BĂUT DUPĂ IOHANNIS!

Păi nu mai suntem și noi corecți? Domnii mari bărbați de stat? Atunci barem recunoașteți franc că nu vă deranjează chiar așa din cale afară sărbătorirea oficială a Zilei Naționale de 1 Decembrie pe repede înainte! 

Așa că Marcele chiar ai mare grijă pentru ce te rogi la Washington

Mai ales că, nu este așa, ”telecomanda” prezidențială este singura care va fi lăsată să apese butoanele pentru ca artizanii ”marii coabitări” pur și simplu ”să rupă ușile” ”recepției – brunch” de la Palatul Cotroceni.

E pe val!

Ce este drept, cine îl invidiază pe Klaus Werner Iohannis pentru ”pachetul turistic” în valoare de alte 7 milioane de lei primit chiar zilele trecute de la mărinimosul premier social – democrat se înșeală amarnic. Pentru că, dacă ar fi știut ce ”lux” îi așteaptă prin turneul african, cu siguranță ”Iohannișii” ar fi preferat tot liniștea patriarhală a Sibiului natal. Mai ales că astfel scăpau cel puțin de ”bășcălia” inter-instituțională căreia i-au căzut pradă.

Ciolacu și Iohannis fug din țară imediat după manifestările oficiale de 1 Decembrie

De asemenea, nici shopping-ul de la Dubai nu mai poate fi ce s-a promis… Din moment ce ”sponsorii” nu mai pot achita de acum cheltuielile ”primei doamne”, după ”lovitura” din 26 noiembrie. Cea în care dezvăluiam că ”Pahonțu umblă la prima doamnă”…

Astfel că, dacă vrea să cumpere totuși niscai ”suveniruri femeiești” din ”Mall-ul Visurilor” din Emirate, atunci ditamai ”first lady” va trebui să umble în poșetuța Hermes primită de la ”vânzătorul lui Geoană”! Și să nu mai aștepte ca aghiotanții sepepistului coordonator de echipă Florin Călin să se caute jenați prin buzunare.

Ceea ce, într-o oarecare măsură arată ”decăderea” familiei prezidențiale odată cu intrarea în ultimul an de mandat a lui Klaus Werner Iohannis. Cel care de-abia a prins, pe sfârșit de an, un Senegal și un Dubai. În timp ce Marcel Ciolacu, omul care i-a întins de altfel ”capcana” asigurării de la Bugetul de Rezervă al Guvernului a finanțării turneului african pleacă la Washington! Tot imediat după defilarea și recepția din 1 Decembrie!

Dacă și Băsescu l a înghițit pe Ponta

Numai că, pentru că noii consilieri ai lui Ciolacu par mai în formă contrainformativă decât cei vechi ai lui Iohannis, toată lumea bună a sistemului îl înjură deja doar pe cel din urmă pentru ”marea țeapă națională” de la 1 Decembrie.

Ce i-o aduce Moșul…?

În ultimele trei luni au tot fost făcute și refăcute ”listele scurte” pentru deplasarea premierului, pe persoană fizică, în Statele Unite ale Americii. Într-un ritm deja amețitor, de aproape ai zice că tot Dragnea asigură guvernarea social – democrată și astfel ”cotizanții” deplasărilor externe sunt schimbați mai ceva ca șosetele.

Kelemen Hunor este deja la Washington

În plus, nu doar membrii delegației neoficiale au tot fost schimbați, dar și obiectivele de urmat. Iar dacă între timp au căzut dezideratele colaborării energetice nucleare, uite că acum s-a așteptat instalarea noului șef al Statului Major al Apărării, pentru ca să se poată pleca la Washington. Acolo unde, cu un general Vlad Gheorghiță care tocmai ce a primit a patra stea și un mandat de patru ani în fruntea Statului Major, altfel se poate ”lupta pe frontul nevăzut” cu germanii de la Rheinmetall.

Dragnea și Dăncilă s au rugat degeaba

Oricum, de această dată se pare că se mai așteaptă doar ordinul de îmbarcare. Care cum apucă… Deplasarea premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii fiind prevăzută pentru perioada 2 – 7 decembrie. Așa că nu doar președintele Iohannis va da fuga de la Defilare și Recepția Oficială la aeroport, dar și premierul Ciolacu.

Cel care, normal, așteaptă cu înfrigurare să vadă ce îi va aduce ”Moșul”! Mai ales că acesta îl va prinde la Washington…

Ai grijă ce te rogi!

Acum, cu toate că la prima vedere pare doar că și premierul ”a băut apă” după Iohannis și s-a ales cu meteahna deplasărilor externe, vizita din Statele Unite are o și cu totul altă miză. Inclusiv una personală… Până la eventuala validare a candidaturii prezidențiale care oricum nu va veni, Marcel Ciolacu plecând la Washington pentru a se ruga. La propriu… Și implicit a lua astfel ”lumina” de la influenții senatori ai ”Grupului de Rugăciune”…

S a bătut palma pentru generalul Vlad Gheorghiță

Numai că premierul trebuie să aibă grijă ce își dorește… Nu de alta, dar uite că fostul și viitorul coleg de Cabinet a și ”furat startul”, Kelemen Hunor fiind deja la Washington. Acolo unde ”tună și fulgeră” împotriva discriminării guvernamentale. Iar ca de obicei, liderul UDMR poate fi ”îmbunat” doar cu o nouă intrare la guvernare. Ceea ce înseamnă implicit că actualul partener, ”Ciucă al nostru”, cu tot cu ”partidul meu”, poate fi ”scuipat ca o măsea stricată” direct în fața unui tot mai neputincios Klaus Werner Iohannis. Dar cum până și Traian Băsescu a trebuit la un moment dat ”să înghită broscoiul” Ponta, de ce ar strâmba din nas tocmai Iohannis?

Ciucă pe urmele lui Cîțu

Numai că, ghinion, astfel premierul nu va face decât să așeze ”cuțitele pe masă”! O masă la care nu neapărat liberalii sunt frustrați de ”firimiturile” primite, dar mai ales ”baronii” din teritoriu care deja așteaptă să își mai încerce o dată norocul, după ce le-a ieșit cu Dragnea și Dăncilă…

author avatar
Catalin Tache