AcasăDezvaluiriAncheteS-a făcut plata: 227 milioane costă execuția lui Orban!

S-a făcut plata: 227 milioane costă execuția lui Orban!

Ciucă dă oricât pentru execuția lui Orban

”Șantaj la Orban: semnează sau pleacă” titram ”lovitura” din 3 noiembrie anul trecut. Atunci când avertizam că, alertat că ”gunoiul” achizițiilor de tehnică militară de miliarde de dolari nu mai poate fi ținut sub ”preșul” Ministerului Apărării Naționale, ministrul Nicolae Ionel Ciucă va intra din nou la rupere. Mai ales că, fiind pe deplin conștient că tăcerea vinovată a Direcției Generale de Informații a Armatei nu mai este suficientă la nivelul la care s-a ajuns, generalul Ciucă simțea foarte bine încă de la acea dată că nu mai are ce pierde. ”Astfel că, după cum susțin sursele noastre, Ludovic Orban va fi supus din aceste zile unui adevărat atac raider, urmând a fi declanșat și asaltul final asupra acestuia”.

Unde s au dus banii de corvete

Și uite că am avut ”gura aurită”, președintele Partidului Național Liberal nereușind să mai reziste mult după aceea la Palatul Victoria. Mai ales că, după cum dezvăluiam încă de atunci, ”premierul Orban este somat pe diverse canale neoficiale să satisfacă ultimul capriciu al lui Ciucă și să își pună de îndată semnătura pe declanșarea procedurilor de achiziție ale companiei norvegiene KONGSBERG, nimeni alta decât ”căpușa” americanilor de la Raytheon.

Banii de corvete, dați pe mașinile blindate Oshkosh!

Însă debarcarea fostului premier pare să fi fost decisă după ce acesta a refuzat să execute orbește ordinul lui Ciucă de a anula licitația câștigată de compania franceză NAVAL Group pentru construcția fregatelor pentru Marina Militară, pentru ca banii să fie ”deturnați” tot către americani… În acest sens fiind suficient să reamintim avertismentul de final al raportului dezvăluit pe 3 noiembrie : Și uite cum, mizând totul pe protecția americană, ministrul Apărării speră încă în onorarea promisiunii generalului Savu, bunul său prieten de la DGIA, detașat cu ingrata misiune de a îngropa contractul corvetelor.

Forțele de Operațiuni Speciale meritau blindate noi dar la ce preț

Operațiunea care deja i-a pus premierului Orban în cap Parisul fiind necesară și pentru a se redirecționa astfel banii din acest contract către alte reprize de ”shopping”, tot ”Made in USA”, bineînțeles. Pentru a putea da astfel cât mai repede avansul pentru bateriile de coastă de la Raytheon/Kongsberg, pentru a putea porni procedura achiziției directe. Iar cu banii rămași să cumpere mașini blindate 4X4 tot din SUA, de la Oshkosh, prin procedura FMS! Și până în pragul de 100 milioane euro, pentru a nu fi nevoit să le treacă prin Parlament pentru avizare…

Prețul corect, totul e în grafic!

Iar odată bătută palma cu americanii pentru ”prețul corect”, planul generalului Ciucă este în grafic, chiar dacă și cu o mică întârziere… Numai că ministrul Apărării speră să recupereze timpul pierdut prin debarcarea cu totul a lui Ludovic Orban. Inclusiv de la șefia PNL, după ce doi importanți oameni de afaceri provenind din medii diferite au fost cooptați de ”rețeaua Ciucă” drept sponsori ai campaniei de impunere a ”obedientului” în fața intereselor americane Florin Cîțu la conducerea liberalilor. Dar aceasta este cu totul altă poveste, la care însă vom reveni curând. Până atunci însă, să remarcăm că după declanșarea ”atacului raider” ordonat de Nicolae Ionel Ciucă la adresa președintelui liberal, Ludovic Orban nu doar că nu mai este premier, dar guvernul a fost ”curățat” obsesiv de orice potențial apropiat al acestuia.

Șmecheria de la Piranha V folosită și la JLTV

Achiziția directă de baterii de coastă NSM a fost asumată de Cîțu și trecută astfel prin Parlament iar banii deja au ajuns în conturile ”beneficiarilor finali” de la Raytheon. Iar în urmă cu doar câteva zeci de ore, după ce la sfârșitul anului trecut propaganda operativă a DGIA dezmințea furibund informațiile din ”NAȚIONAL”, Ministerul Apărării Naționale a făcut totuși marele anunț : Cumpără prin achiziție directă mașini blindate de la Oshkosh!!!

Rețeta succesului de la Piranha V, reluată și la JLTV !

Astfel că deja este oficial, România va achiziționa vehicule blindate de luptă JLTV, în valoare de 227 milioane lei, pentru a nu fi astfel nevoie de avizarea Parlamentului. ”În România vor ajunge 130 de blindate Oshkosh JLTV, în valoare de 227 milioane lei. Vehiculele  vor intra în dotarea Forțelor pentru Operațiuni Speciale (FOS) și vor înlocui mai vechile Humvee care sunt considerate acum depășite din punct de vedere al protecției asigurate militarilor” comunică oficial MApN. Ceea ce desigur că este foarte bine, mai ales că vorbim de dotarea unor trupe de elită precum FOS, cele care merită să beneficieze de cea mai modernă tehnică militară.

Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, și în cazul mașinilor JLTV se va aplica ”rețeta succesului” – pentru samsarii americani de armament, bineînțeles, ci nu pentru Armata Română ! –folosită la achiziția de transportoare blindate Piranha V. Atunci când acestea au fost achiziționate la un preț prezentat oficial, dar fără a include și turelele! Astfel că a fost nevoie de alte contracte, pentru ca intermediara ELBIT să monteze ulterior, pe bani grei și turelele fără de care Piranha chiar nu aveau niciun rost! Astfel că, mai ales ținând cont de prevederile exprese de confidențialitate ale înțelegerii cu americanii de la Oshkosh, singura structură contrainformativă care mai funcționează în statul român nu are cum să nu avertizeze că există informații îngrijorătoare privind posibila achiziție directă de vehicule blindate Oshkosh JLTV ”chele”!

Prețul real al acestora putând fi dublat în final prin montarea echipamentului militar incluzând rachete ghidate anti – tanc! Dar prin contracte separate, pentru a nu fi nevoie astfel de avizarea obligatorie a Parlamentului, în cazul sumelor de peste 100 milioane de euro. Iar parcă pentru a întări această variantă de lucru, americanii de la Oshkosh Defense au avut deja grijă să fie diseminată prin propaganda operativă informația că sunt interesați și de programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4X4 pentru Armata Română. Sursele noastre susținând că au și trimis deja o ofertă confidențială în acest sens. Una pe care cu siguranță Ciucă o va ”înghiți” fără ca măcar să clipească, nici măcar la ”prețul final” care va fi plătit pentru acestea. Nu din pensia sa specială sau cea a soției, nici din salariul cumulat de ministru, ci de români.

”Dispuși să colaboreze”

Cei care cu siguranță vor fi ”intoxicați” în perioada următoare cum că și polonezii vor cumpăra tot mașini JLTV. Ceea ce este adevărat, ce-i drept. Numai că aceștia poartă negocieri dure, de un an de zile, pentru a obține un offset și mai mare de 35%, cât deja beneficiază de pe urma contractelor de achiziții directe cu americanii. Însă deși am anunțat încă din noiembrie anul trecut contractul cu Oshkosh Defense, niciun demnitar al statului român sau ofițer al Ministerului Apărării Naționale nu a îndrăznit nici măcar să deschidă gura și să se milogească de americani pentru obținerea barem a unui simbolic offset de 0,1%. Astfel că, în scrisoarea de intenții trimisă MApN, americanii de la Oshkosh s-au mulțumit să menționeze că ”sunt dispuși să coopereze industrial cu firmele de apărare din România”…

author avatar
Catalin Tache
6.642 afisari

26 COMENTARII

  1. Daca la inceputul anilor nouăzeci toți au avut scuză că nu aveau experiența acum ce scuze au ăștia sa ne vândă ieftin sau sa fie slugi????

  2. 1-2-3…s a pisat Tache pe ei!si daca e de la GRU,si cu jet a dat in psoriazis Ciuca de cand il perpeleste Instalatorul…nu mai e erou

    • Adin , dva , tri , am golit damigeana de mitilic in sant si m-am pisat pe mine , nu mai sunt erou , sa vezi ce ma perpeleste vrabiuta Livy daca mai reusesc sa ajung la bojdeuca …

  3. De la atatea prelucrari prin aschiere la rozeta , bietii mei hemoroizi au facut psoriazis….hihihihihihihi

  4. Vai de capul tău! Ești o nulitate care publică articole pentru prosti și oameni neinformați! Te legi de orice achiziție a armatei și zumzăi minciuni sfruntate ca orice vidanjă ordinară ce scrie la comandă!
    Habar nu ai cum se face un contract cu echipamente militare, ce preț obține România în negocieri purtate de guvernul SUA în numele României cu producătorii de armament. Doar latri la comanda Rusiei!

    • Și la ce va folosesc acele conserve de tinichea? Pentru care război deja pierdut se lupta Armata Romana? Nu mai face Turcia achiziții și este necesar sa-i scoată romanii pe profit? Slugi vândute, asta sunteți toți cei care pupați poala NATO! De la cei care comentați aici pana la Ciuca, Câțu și Johannis!

  5. Dar tu ai habar de pretul real al contractului cu SUA?esti Ciuca?Sau Hapau?sau esti si tu tot prost si neinformat,daca il citesti pe Tache in timpul serviciului???

  6. Ginsberg, firma norvegia a, este un „bidon” al firmelor americane prin care plătesc si-si trag comisikanele. Așa a fost și cu contractele pentru vechiturile de rachete HAWK (combinatie cu UTI) dar si cu cadavrele „gap filler” tot cu UTI. Dar Urdareanu s-a compromis si au găsit Pro OPTICA lui Decebal ILINA, amestecată si la PIRANIA, care nu prea functioneaza, dar si la achiziția frauduloasă a primului vehicol de tip Osckosh, livrat de Plasat Casa din Israel către Jandarmeria a Romana, livrare care s-a lasat cu anchete DNA, si au plătit doar peștii mici, rechinii au fost apărați de SAVU, care era șef DGIA. Continuă să sa-mi si sa divulge, Tache, ca tot ce spui e adevarat si se completează cu alte zeci de rugăciuni!!!

  7. Mai fara corvete si sorele mai mari fregate dar si submarine nu ai suprematie.Poate si un sau 2 helioport.Fiti pisdosi. Apoi la100 km de platforma marina plantam mine inteligente din 10 in 10 m actionate de drone de patrulare si ne doare fix in cur!

  8. Putem face si 10 insule plutitoare cazemata… Ele plutesc asa in doru paci. Au de toate insulele asa ca platformele.
    Dati-mi armata 3 luni si o fac top 3 mondial .

  9. & Național
    ,,Doliu în lumea diplomației! A murit unul dintre cei mai apreciaţi ambasadori ai României” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger