AcasăDezvaluiriAncheteS-A CUPLAT CU MINISTRUL de EXTERNE!

S-A CUPLAT CU MINISTRUL de EXTERNE!

Un nou scandal la cel mai înalt nivel european este pe cale să izbucnească la Bruxelles. Acolo unde, ghinion, ”capul de afiș” este ținut tot de România…

Mecanismul lui Dacian Julien Cioloș împrumutat de Luminița Teodora Odobescu

De această dată, prin chiar câteva nume grele ale vieții politice și diplomației de la noi. În frunte cu fostul premier Dacian Julien Cioloș și actualul ministru de Externe, Luminița Teodora Odobescu. Cei doi – dar nu numai ei! – fiind identificați în raportul de integritate intrat în posesia noastră ca fiind ”cuplați” la un ”mecanism” de evitare a auditurilor financiare avizate.

Astfel că publicăm cele mai interesante fragmente din acest raport intrat deja în posesia organismelor abilitate ale Comisiei Europene și Parlamentului European. Barem să nu se zică apoi că ”nu s-a știut”…

Cioloș Dacian Julien…

”Circuitul legal al banilor din bugetul Uniunii care ar fi trebuit să aducă creșteri la bugetul național a fost deturnat de la legalitate chiar de către deputați români din Parlamentul European. Cei care, începând cu legislatura 2009 – 2014 și până în prezent au speculat maxim permisivitatea normelor privind statutul deputaților din Parlamentul European. Și au speculat de asemenea excluderea oricărei proceduri de audit financiar atât la nivelul Parlamentului European, cât și la nivelul Curții de Conturi a României.(…)

Numele lui Constantin Cătălin Badea apare și în noul raport de integritate

(…) Au speculat excluderea oricărei competențe de audit care să fi revenit Comisiei Europene OLAF, motiv pentru care nicio instituție unională și/sau națională nu investighează și nu recuperează sumele virate din bugetul Uniunii care sunt deturnate de la bugetul național, sume care ar fi trebuit să se regăsească sub formă de taxe și impozite în bugetul național.

Cum sunt înșelați românii de către deputați români care au fost trimiși în Parlamentul European să le apere inclusiv interesele financiare. Iar mare parte dintre acești deputați își folosesc statutul dobândit doar pentru a obține avantaje financiare directe personale, evitând orice procedură transparentă de audit financiar, profitând de sume care le sunt virate din bugetul Parlamentului European în conformitate cu Art. 33 din normele de aplicare ale statutului deputaților din Parlamentul European.

Fișa eurodeputatului Cioloș

Cum a inventat inclusiv deputatul Cioloș Dacian Julien, chiar în legislatura 2019 – 2024, un „mecanism” prin care să fie plătite din fondurile Parlamentului European persoane care „nu dețin autorizare în profesii de agent de plată”, a se vedea pe site-ul Parlamentului European, în dreptul numelui deputatului Cioloș Dacian Julien, S.C. Soter SRL, indicat ca agent de plată, care nu este autorizat ca membru CECCAR în România, așa cum obligă articolul 35 din normele de aplicare ale statutului deputaților din Parlamentul European?

Însă atunci când această obligație este încălcată, așa cum este cazul deputatului Cioloș Dacian Julien și nu numai, nu intervine nici statul român și nu intervine nici Parlamentul European în apărarea intereselor financiare ale românilor.

Mecanismul adoptat de deputatul Cioloș este însă similar cu cel identificat în data de 9 decembrie 2022. Atunci când au intervenit autoritățile judiciare din Belgia, după ce au identificat traficarea de sume de bani, în geamantane, de către deputați de origine elenă, sume care nu fuseseră supuse vreunei proceduri de audit ca să se reflecte legalitatea deținerii/depunerii acestor sume de bani de către deputați eleni.

Numai că, în cazul deputatului Cioloș care utilizează un mecanism similar cu cel al deputaților eleni depistați în 09.12.2022, deputatul Cioloș „are privilegiul” care provine inclusiv din categoria foștilor comisari europeni care pe perioada mandatului de comisar european a știut că astfel de deturnări de sume virate din bugetul Uniunii în conformitate cu articolul 33 din normele de aplicare ale statutului deputaților din Parlamentul European nu revin în competența de investigare a OLAF.

Odobescu Luminița Teodora

Cum „ a fost împrumutat” acest mecanism folosit de deputatul Cioloș Dacian Julien în sensul de a utiliza în activitatea sa persoane neautorizate ca agenți de plată, mecanism împrumutat de actualul ministru de Externe al României, Luminița Teodora Odobescu, începând cu data de 16.06.2023.

DOCUMENTE Adresele Curții de Conturi și ale Comisiei Europene

(…) Cea care a „implementat” mecanismul utilizării de personal neautorizat, inclusiv la nivelul Direcției Juridice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, prin aceea că sunt utilizați în relația cu instituții/instanțe, persoane neautorizate în profesii juridice.

Adică exact acele profesii juridice care au fost notificate în prealabil Comisiei Europene de către statul român, încă din anul 2008, profesii indicate pe site-ul „regulated profession database”?

Cum exploatează această neautorizare în profesii juridice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României chiar state membre atunci când sunt chemate să voteze în referire la interesele financiare ale românilor și aceste state observă că pe site-ul Comisiei Europene, în toată perioada 27.09.2019 – 17.09. 2023, actualul ministru de Externe al României, Luminița Teodora Odobescu este cel care în Notificarea nr. 8008/27.09.2018 a inventat un paragraf (4) asociat articolului 88 din Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016 cu rolul de a fi MONITORIZAȚI în România angajați ai instituțiilor publice, în timp ce Comisia Europeană a indicat ca versiunea oficială a Regulamentului nr. 679/2016 conține doar TREI paragrafe asociate articolului 88 din RUE nr. 679/2016, intitulat prelucrarea în contextul ocupării unui loc de muncă. Unde prin loc de muncă se înțelege și cel prestat la frontierele de stat ale României?

Cum s-a ajuns la paradoxul juridic ca, în toată perioada 27.09.2018 – 17.09.2023, actualul ministru de Externe al României, Luminița Teodora Odobescu a beneficiat exclusiv de sfatul juridic exact al celor care nu sunt autorizați în profesii juridice! Dar care, prin neautorizarea lor în profesii juridice umilesc efectiv românii la nivelul celorlalte state membre.

În sensul că, în România, în instituții publice, exact pe modelul deputatului Cioloș Dacian Julien sunt angajați astfel de neautorizați în profesii reglementate în conformitate cu Directiva nr. 2005/36/CE, tocmai ca să facă notă discordantă cu celelalte state membre care, nu numai că utilizează personal autorizat în profesii, dar au decența să expună pe site-ul Parlamentului European inclusiv AUDITUL VOLUNTAR al sumelor cheltuite din bugetul Uniunii, a se vedea audit voluntar al unui deputat de naționalitate germană.

Cum a creat actualul deputat Cioloș Dacian Julien, în perioada 17.11.2015 – 04.01.2017, în care a fost prim – ministru al României și a beneficiat și de indemnizație tranzitorie din bugetul Uniunii pe care a primit-o în conformitate cu Articolul 245 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene. Exact acel mecanism de fraudă al bugetului Ministerului Afacerilor Externe destinat asistenței umanitare pentru dezvoltare,inventând prin Art. 4 din HG 1006/2016 un audit privat la o instituție publică din subordinea Ministerului Afacerilor Externe!

În condițiile în care toate instituțiile publice din România sunt auditate financiar exclusiv de către Curtea de Conturi a României! Similar cum sunt auditate de către Curtea de Conturi a Uniunii Europene toate instituțiile Uniunii, și anume Comisie, Parlament, Consiliu!

Scopul inventării acestui audit privat de către actualul deputat Cioloș Dacian Julien, mecanism de audit privat inventat pe perioada 17.11.2015 – 04.01.2017. Auditul privat inventat în instituția Ministerului Afacerilor Externe condusă acum de colega acestuia de la Bruxelles, Luminița Teodora Odobescu are scopul precis ca prin sume de bani plătite din buget public să se acopere în relația cu Comisia Europeană frauda identificată de către Curtea de Conturi a României în misiunea sa de audit public extern pentru ca Ministerul Afacerilor Externe, prin Luminița Teodora Odobescu să încerce să obțină autorizare de „pillar assessment”. Prin intermediul unui angajat, Badea Cătălin Constantin, detașat la Comisie pe un salariu de aproximativ 6.000 de euro, plătit din bugetul Ministerului Afacerilor Externe. Detașarea acestuia s-a realizat chiar sub semnătura dnei. Luminița Teodora Odobescu.

Și astfel să se extindă mecanismul de fraudă realizat prin intermediul persoanelor neautorizate în profesii reglementate conform Directivei nr. 2005/36/CE, inclusiv cu fonduri virate din bugetul Uniunii Europene.

În timp ce fondurile fraudate din bugetul MAE, fraudă identificată prin decizii ale Curții de Conturi a României, începând cu Decizia nr. 13/2019 nu sunt recuperate de nicio instituție a statului român.

În tot acest timp de „colaborare profesională” între deputatul Cioloș Dacian Julien și Luminița Teodora Odobescu, românii sunt fraudați, sunt obligați să acopere tot ei, prin măriri de taxe și impozite, aceste „găuri” generate prin neautorizații în profesii.

Ori din partea unor state membre, românii primesc cel mult compătimire  pentru că „ au șansa să fie reprezentați” de astfel de persoane care fie nu știu să lectureze un Regulament al Uniunii Europene și inventează din neștiință paragrafe acolo unde nu există în versiuni oficiale…

Fie le inventează cu bună știință ca să își umilească propria cetățeni români pe care se presupune că îi reprezintă la nivelul Uniunii Europene.

Ultimul avertisment…

”(…) Aceste idei principale vor fi detaliate în continuare și sunt susținute de documente care emană de la instituții din țară și nu numai.

Scopul acestui demers fiind ca bugetul național să fie întregit la fel cum sunt întregite celelalte bugete naționale ale statelor membre care beneficiază și ele de fonduri din bugetul Uniunii. Numai că aceste fonduri sunt gestionate de persoane responsabile de misiunea lor publică”.

author avatar
Catalin Tache