AcasăDezvaluiriAncheteRușinea Armatei: ”Motanul” pe MiG!

Rușinea Armatei: ”Motanul” pe MiG!

Trebuie precizat de la bun început că prestația comandorului Daniel ”Motanul” Moise la Kecskemet International Military Air Show a fost una de excepție. Și care, cu adevărat, a adus nu doar cuvintele de laudă ale comandorului Ionuț Vișan, chiar șeful delegației oficiale a Forțelor Aeriene Române în Ungaria, dar și ropotele de aplauze ale zecilor de mii de spectatori veniți din toată Europa.

Am uimit Europa tot cu un MiG

Așa că toate felicitările ”Motanului” Moise! Dar și ”rușinică” propagandei operative a DGIA, cea care s-a repezit să se înfierbânte astfel cu un exces de zel care poate doar ”eroului de la Kandahar” să îi mai producă niscai fiori de falsă plăcere patriotică. Pentru că, într-adevăr, la show-ul aviatic de la Kecskemet a participat tot ce are Europa mai bun. Numai că, dincolo de măiestria piloților români, în fața tuturor partenerilor noștri militari occidentali, Forțele Aeriene Române s-au prezentat tot cu un MiG 21. Fie el și Lancer… Și asta în ciuda celor peste 12 miliarde de euro pe care ministrul Nicolae Ionel Ciucă i-a decontat deja de la bugetul MApN pentru ”modernizarea înzestrării Armatei Române”.

 ”Mândria” din Ungaria…

Drept urmare, cu atât mai stranie este declarația comandorului Vișan, cel care a ”plusat” că ” în primul rând am avut ocazia să prezentăm întregii Europe tehnica cu care aviația noastră participă la diferite misiuni”! Deci ”mândria” Forțelor Aeriene ale Armatei Române este un MiG 21??? Și tot cu un MiG am ajuns ”să arătăm întregii Europe” cât de bazați suntem noi în a asigura ”flancul estic al NATO”, așa după cum sună ”placa” deja obsedantă a Ministerului Apărării Naționale în mandatul generalului Nicolae Ionel Ciucă ?

Avioanele F 16 ruginesc la sol

Mai ales că nici ”pretextul” folosirii unui astfel de avion pentru abilitățile specifice la un astfel de show nu stă în picioare, chiar comandorul care a condus delegația română spulberând acest posibil mit : ” Legat de prestația MiG-ului de la acest eveniment pot spune că, ținând cont de faptul că această aeronavă nu este una de înaltă acrobație așa cum este specific tuturor  show-urilor de aviație, evoluția domnului comandor Daniel Moise a fost extraordinară. În primul rând a fost o evoluție foarte sigură, fără greșeli, mai ales dacă ținem cont că au fost plafoane destul de joase și în straturi, zborul a fost impecabil”. Cum la fel de ”impecabilă” este și ținerea avioanelor F -16 cumpărate pe bani grei la sol! Acestea fiind doar ”frecate” de rugină, în timp ce MApN aruncă alte sute de milioane de dolari pentru achiziția de piese de schimb pentru ”modernele” aeronave cumpărate la nici nu se mai știe a câta mână de la Armata portugheză…

author avatar
Catalin Tache
4.739 afisari

22 COMENTARII

  1. F-16 sunt tinute pentru lucruri serioase , nu pentru show . Daniel Moise este un maestru al aviatiei .

    • F-16 s second hand ! Ca parcul auto din tara ! E obosit si nu mai poate sa faca tumbe nici cu Fenistil Gel !Autoturisme second hand, F 16 secondhand, haine second hand, mobila second hand, gunoaie , paduri taiate si carate afara etc. Sa multumom guvernantilor , votantilor si sustinatorilor lor.

  2. Tache, ai grija ce mai scrii despre amerloci și arcadasii lor indigeni, ca s-au radicalizat băieții, te trec și pe tine la categoria dușman al poporului, care așteapta cu flori tancurile rusești și dacă nu-ți iei viza de Afganistan sau Coreea de Nord, băieții sunt dispuși sa pregătească un coctail Molotov. Asta-i neomarxismul radical. Lăsăm la o parte faptul ca dacă nu schimbau sovieticii regimul de lepre exploatatoare din Romanica, mulți dintre „telectualii” de astăzi erau la coada vacii boierilor sau arendasilor ori își scuipau plămânii prin tabacariile insalubre de pe malurile Dâmboviței. Vorba lui Tutea care a scris ca el nu-l lauda pe Ceausecu dar spune ce a fost înainte de Ceausecu, adică pe timpul regimului burghezo-mosieresc, dar curat democrat „coane Fănică”. Dar Tutea era obiectiv nu ingrat ca mai tot romanul, cum a spus și Antonescu înaintea execuției. Trecând la show-ul aviatic, au ras batjocoritor de Migul romanesc numai cunoscătorii, sunt convins ca spectatorii au crezut ca asista la o reprezentație cu un avion de epoca. Nici un om normal la cap nu poate crede ca o armata mai are în dotare astfel de aparate. Dar ce contează înzestrarea Armatei romane cand comandanții ei se bat pe burta cu camarazii lor amerloci, se plimba în America, la Bruxelles, burți mari, dosuri grase, mese copioase și femei frumoase etc.Dar nu avem voie sa le reproșam nimic, ei sunt patrihotii iar restul, dușmanii poporului, cum spuneam.

    • Nici nu mai vad ce as mai putea adauga. Sincer. Necazu-i ca nimeni „n’aude, n’avede”.

      • Popa Marius , te-am bagat in grupul de clone , Ceata lui Sugikoi / Trece mandra prin noroi ( ala de sub pasarela garii Tiraspol )….hihihihihihi

          • Copii vaduvului si iepurele vulpea si ursul : Zmeul : ” Dara canta mai curand / Ca n-am vreme de pierdut . El canta : Uu / N-aude / N-A VEDE / Na greul pamantului / Si usorul vantului / Catelusii mei …..”

  3. Iar hantani , ba , prostovane , de Tutea , ne-a si iubit rau ca l-am tarat prin puscarii …Crezi ca romanii s-au bucurat de colectivizare si sovromuri ? De ce razi de MiG-uri pilotate de meseriasi ?

  4. Incepand cu 1993 , Rusia nu a mai oferit piese de schimb pentru aeronavele Romaniei , modernizarea flotei s-a facut cu ajutorul companiei israeliene ELBIT SISTEMS . Intre 1995 si 2002 au fost modernizate 111 avioane Mikoian -Gurevici . Dintre acestea , mai functioneaza aprox.30 de unitati . AVIOANELE DE PROVENIENTA SOVIETICA SUNT INCA FOLOSITE DEOARECE ROMANIA S-A ANGAJAT SA OPEREZE , INAINTE DE A INTRA IN NATO , 48 DE AVIOANE MULTIROL .

  5. Din pacate romanika e carmita de geambasi de ultima speta. Am lucrat la programul Puma Socat si pot sa va spun ca pt timpul sau a fost un program puternic. Astazi lucrez pt Lockeed Martin si daca va gasesc astia de fraieri va fac la buzunare de va sar mucii. Se pare ca au in insider chiar la conducerea M.A.P.N Au baietii armate de rechini care mai de care mai afurisiti. Cum au inchis taraba in afganistan or sa se reorienteze spre alte zari. Asteptati-va la ,,vizite de lucru,, cu smenari de la marele licurici apusean. Numai bine si tineti-va izmenele pe voi ….

  6. Bravo Gogule, zi-le tata, sa moara pupincuriștii amerlocilor de oftica. Pe tine care lucrezi în domeniu, ești om umblat prin străini și cunoști realitatea la ea acasă, cum se spune, nu-au cum sa te blameze. Idioții ăștia care toaca banii tarii pe vechituri sunt ca indienii care dădeau aurul coloniștilor pe margele. Ei vad numai „parteneriat” strategic cu motoarele turate in plin, adică zboară banii de la noi spre amerloci, cu miliardele. Evident ca și ofițerii yankei cunoscând faptul relatat de tine, rad de prostii înșelați de samsarii de armament vechi și nu dau doi bani pe parteneriatul lor. E logic ca yankeii nu se pot baza pe un aliat dotat cu vechituri, când ai ca adversar armata Rusiei. Dar pupincuriștii in orbirea lor nu-și dau seama de postura ridicola în care singuri s-au pus și care este de logica lui Gaga.

  7. 1 . National .ro , 30 august 2021 , ora 16:46 , articol de Catalin Tache : ” Isi iau doua drone ! Cate una de fiecare ? „. 2 . Adevarul .ro , astazi , 1 septembrie 2021 , ora 06:03 , articol de Valentin Bolocan : ” Armata Romana se doteaza cu aeronave fara pilot echipate cu rachete „.

  8. Lasa ca o sa luam drone si la alea nici macar nu trebuie pilot ca merg fara pilot si il vezi pe Putin cand se scarpina in cur in Versaiu Soci si Putin nici macar nu stie ca nu se aud alea.

  9. MiG 21 se afla inca in dotarea Cehiei,Slovaciei,Croatia,Ungaria,Romania,Vietnam,India si multe alte tari.Este un avion al carui operare si intretinere costa ieftin ca doar de asta zboara de zeci de ani.E drept anii au trecut peste el,piese de schimb nu prea mai exista asta nu e vina avionului .Faptul ca Romania inca il opereaza,in conditiile in care F 16 sta in hangare,ar trebui sa dea de gandiit si sa avem mai mult respect pentru MiG 21 care in aii 60-70 se batea de la egal la egal cu aviatia americana in Vietnam..Ar fi bine sa avem avioane noi de generatia a cincea ,desigur ,dar bugetul e pentru covid si vaccinuri care apoi se arunca.Vom plati amarnic prostia si slugarnicia celor care ne conduc azi.

  10. STIU CA VOI TERZI URLETE IN GRUP DAR REALITATEA ESTE CA ACESTE lANCER AU PROGRAME DE AUTODISTRUGERE DUPA UN ANUMIT TIMP SI ASTA IN IDEEA CA PARCDUL AVIATIC SA FIE PULBERE SI SA DESCHIDA PUNGA CRETINII DIN SPATIUL CARPATIC SA CUMPERE GHUNOaiele aruncate de pomana la tomberon

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger