AcasăDezvaluiriAncheteRomânia nu e colonie! E țară ocupată!

România nu e colonie! E țară ocupată!

”Gdansk – Constanța, marele pariu american” titram ”lovitura” din 13.06.2017! Din iunie 2017! Atunci când dezvăluiam cu amănunte marele plan secret al Adminstrației SUA de creare și securizare a unui ”culoar sanitar” care să lege cei mai loiali parteneri strategici ai americanilor, Polonia și România. Până și altfel atât de arogantele Agenții de informații de peste Ocean fiind pe deplin conștiente că expansiunea hibridă a Rusiei va fi greu de stăvilit fără o ”ultimă linie” de apărare, unde să se concentreze toate eforturile ”nucleului dur” pro-american din NATO. Desigur, în iunie 2017, de la analiștii care ling dosurile vreunui potentat occidental al zilei și până la cei mai înalți demnitari de atunci ai statului român și șefi ai serviciilor secrete nu au avut nicio reacție! Toți acești legendați care chipurile ar conduce statul român nici măcar nefiind informați cu privire la planurile americane pe termen mediu și lung.  De ce? Pentru că americanii știau foarte bine că, spre deosebire de polonezi, unguri sau cehi, oricine ar fi la putere la București, atunci când ”dinamica geo-strategică” o va impune aceștia vor sări oricum singuri ”la castană”! Cu excesul de zel deja caracteristic slugilor care chiar se cred parteneri strategici!

Boss ul României Zuckerman își ține până și aghiotanții la distanță

”După vizita lui Iohannis la Washington a rămas doar doar „taxa de șmecherie” de câteva miliarde de dolari pe care urmează să o plătim din bugetul proaspăt mărit al Ministerului Apărării Naționale pentru a cumpăra „jucării” musai de la americani. Există însă și reversul medaliei, putându-se vorbi de declanșarea unui adevărat „Plan Marshall„ pentru Europa Centrală și deEst. Iar „marele pariu„ al Administrației Trump se bazează pe construcția viitoarei autostrăzi Gdansk – Constanța, simbol al „eliberării„ economice a mai multor țări de sub influența atotputernică de până acum a Germaniei și Franței. Deci rolul României, ca și al Poloniei de altfel va fi unul decisiv în crearea unei noi axe care, odată înființată, poate afecta serios supremația „binomului„ franco-german. Mai ales dacă, în sfârșit, mărfurile din China vor intra de acum înainte în Europa, sub controlul strict al „consilierilor„ americani, prin Portul Constanța” scriam în iunie 2017!

Vor doar Portul! Ca să le-o tragă la chinezi!

Au trecut peste trei ani de atunci. Ce s-a întâmplat între timp? Guvernele s-au tot schimbat, dar România a plătit deja 7,5 miliarde de dolari din taxa de șmecherie pentru ”jucăriile” luate numai de la americani. Și, într-adevăr, noul ambasador SUA a confirmat pe 10 octombrie 2020 ceea ce dezvăluiam pe 13 iunie 2017 : se va face autostrada Gdansk – Constanța. Unind porturile a două state eurpene care nu doar că au partneriate strategice cu SUA, dar și sunt considerate cei mai loiali aliați din ”coasta Rusiei”. Numai că în timp ce în România investițiile directe ale americanilor pot fi comparate cu banii pe care îi aruncă Becali jucătorilor de la FCSB sau călugărilor de la mănăstiri, Polonia atrage în fiecare an miliarde de dolari. În Polonia fiind deja construite elicoptere de luptă americane și, mai nou, blindate de luptă. Asta după ce contractele de offset cu producătorii americani au ajuns la un procentaj neverosimil de 35,6 la sută! În timp ce în România nu doar că sunt zero barat, dar nici măcar vreun lider român nu a îndrăznit să ridice această problemă.

Americanii vor doar Portul Constanța

Și ”ruptura” a început odată cu impunerea embargoului economic american asupra Rusiei, după invadarea Crimeii. Atunci când liderii români s-au repezit ca posedații să fie ei primii care să anunțe că îi ”pepdepsesc economic” pe ruși. În timp ce liderii de la Varșovia au trimis mai întâi la Washington o impresionantă notă de plată privind pierderile fermierilor polonezi, dacă nu mai exportă mere în Federația Rusă! Cu mesajul oficial că ”suntem parteneri, împărțim paguba juma – juma, dacă vreți să declarăm embargou”!!! Iar Administrația SUA nu doar că și-a plătit partea din ”taxa de solidaritate”, dar au început să investească masiv în Polonia! Țară care le-a câștigat respectul și pe care o consideră nu o colonie, ci un adevărat partener strategic! Iar acum cu siguranță construcția autostrăzii va porni de la Gdansk, ci nu de la  Constanța! Unde nici nu se știe dacă va mai ajunge… Prioritatea absolută a americanilor fiind doar să li se predea Portul Constanța. Pentru a le-o putea ”trage” astfel chinezilor și să blocheze la o adică intrarea mărfurilor ”made in China” în Uniunea Europeană. Sau, din contră, să le faciliteze o penetrare mai adâncă, dacă negocierile economice americano- chineze se vor dovedi fructuoase… Operațiune însă din care România oricum nu va primi niciun dolar. Ci cel mult crearea câtorva posturi în plus de salahori, că tot suntem văzuți peste tot în lume ca și cei mai ”calificați” la căratul cu cârca…

Cernavodă se înfrățește cu Chicago! Ca la Bechtel…

Acum este greu de crezut că vreunul dintre liderii de la București ar fi avut puterea să bată cu pumnul în masa negocierilor – care negocieri?!- și să se pronunțe că, totuși, oricât de parteneri strategici am fi, opt miliarde este totuși prea mult pentru ”pachetul financiar” pentru Centrala de la Cernavodă. ”Pachet financiar” semnat în orb, fără calcularea măcar a ratelor de rambursare și dobânzilor, taxelor de import a aparaturii de peste Ocean și ”cota de participație” din profitul viitoarei investiții. Că doar oricum își iau americanii cât vor ei din cele opt miliarde! Pe care nu ei le investesc în România, ci noi în economia americană! Pentru că AECOM, compania americană ”aleasă” fără nicio licitație să implementeze ”pachetul financiar” este expertă în astfel de ”proiecte strategice”.

Uite cine e AECOM în Chicago

Mai ales în Chicago, acolo unde s-a născut acest mit… Dar chiar să nu fi reușit niciun demnitar român să priceapă barem după ”google translate” cine este de fapt controversta – chiar acasă, la Chicago! – AECOM? ”URS, an AECOM subsidiary, and Bechtel National used „deficient material„ in their work on a nuclear weapons facility in Washington State.AECOM paid the US Department of Energy $57,5 milion in Novemebr 2016 to settle the claims, but denied wrongdoing.” Deci uite cine este AECOM! Că de partenera BECHTEL românii s-au convins de mult…

Încă 6 miliarde de la Ciucă! Macron ”spumegă”!

Iată însă că în afara celor opt miliarde pe care le  ”pompăm” în economia americană prin Cernavodă, la Washington s-a mai pus de o infuzie de capital românesc în bugetul vlăguit al SUA! Una de șase miliarde de dolari! Pentru că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, dar pe care structurile contrainformative nu sunt lăsate să le pună și pe masa CSAT, atât ne costă ”shopping”-ul generalului Ciucă la Washington. Acolo unde și-a asumat în fața secretarului Mark Esper- cel despre care tot crede că îl va numi premier! – ”foaia de parcurs” pentru următorii zece ani! Și simțind mirosul ”gușterului” Ciucă, reprezentanții Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing deja l-au ”frăgezit” pe acesta. Sursele noastre susținând că pe ministrul român l-a luat gura pe dinainte că va da construcția navelor de luptă direct la americani, la fel cum a făcut cu bateriile de coastă, după ce a sabotat licitația câștigată de compania franceză MBDA.

Ciucă oricum nu scotea o vorbă nici dacă nu avea botnița la gură

Ceea ce ar explica și de ce mai nou este sabotat și contractul semnat cu francezii de la NAVAL Group. Și la fel cum Shorad și V-Shorad au fost atribuite tot la americani, după ce au fost de asemenea sabotate ofertele europene. Să mai amintim și de scandalurile elicopterelor Sikorsky, după sabotarea Leonardo și Airbus. Toate aceste operațiuni de sabotaj scoțându-l deja din sărite pe președintele Macron, guvernul francez reproșând deja Bucureștiului toată această bătaie de joc. Iar acum noile contracte asumate zilele trecute la Washington mai adaugă șase miliarde de dolari, fără contracte offset sau colaborare economică la nota de plată cu care a fost încărcată din nou România. Cea care deja nu mai este doar o colonie, ci pur și simplu o țară ocupată! Economic! Ci nu doar…

Justiția lui Kovesi: Tufan, mai tare ca Iohannis

Pentru că o nouă prigoană se va asupri asupra oamenilor de afaceri români, câți au mai scăpat din ghearele binomului. Totul după ce rezistența lui Predoiu a durat doar câteva zile, ministrul Justiției trimițând trupe suplimentare de procurori la ”oastea” pe care Laura Codruța Kovesi o strânge pentru a înfiera din nou ”penalii” oameni de afaceri români. Cei care vor fi din nou oaia neagră a Europei, întrucât cei 15 procurori români detașați la Parchetul European vor ancheta fraudele făcute de … români! În timp ce francezii, germanii sau italienii deja au pregătit noi ”brelocuri” pentru Laura Codruța Kovesi, frecându-și mâinile de mulțumire cu alegerea făcută: un procuror european general care îi va ancheta tot pe ei, fără a își băga nasul în afacerile celor mari.

Asta după ce a lăsat în urmă o Justiție în care ”miliardarul sistemului” Mihai Tufan a luat doar doi ani de închisoare după ce a hăcuit o femeie cu zeci de lovituri de cuțit. De ce? Pentru că, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate pe 31 august, a ajuns la ”prețul corect” cu procurorii pentru ARV… Acordul de Recunoaștere a Vinovăției care îl face mai puternic și decât Klaus Iohannis, din moment ce șeful statului încă tremură că poate fi redeschis oricând dosarul caselor… Și care arată care este justiția pe care ne-a lăsat-o Kovesi! Una față de care staborul Duduienilor pare cel mai democrat act de Justiție din lume!

author avatar
Catalin Tache
5.159 afisari

77 COMENTARII

  1. Tache tu ești zdravăn la cap?e cea mai dura și realista analiza ever despre parteneriatul lui peste prăjit!!!ori nu ești zdravăn la cap,ori ai spate de nu au astia ce ți face ori ești deja fugit la Moscova!neam de slugi asta suntem !!!!

      • Pentru a va edifica ce inseamna MANKURT cititi ” IN LINIE DREAPTA -ILD ” articolul ” CATRE MANKURTI ” de Bogdan Calehari , articol scris la data de 5 martie 2014 .

    • bati campii. In primul rand de ce nu s-a scos la LICITATIOE construirea reactorului 3 si 4 de la Cernavoda. Poate obtineam un pret mai bun. De exemplu de la chinezi. In al doilea rand – iesim din UE? Parlamentul UE tocmai a VOTAT Acordul Green Deal prin care se elimina energia nucleara in urmatorii ani. Noi nu tinem cont de acord si dam fara licitatie americanilor sa ne construiasca pe cati bani vor centrale nucleare. Culme, va amintiti cat de criticat a fost Nastase ca incheiat fara licitatie contractul cu Bechtele. Acum trebuie sa recunoastem ca la un PRET EXCEPTIONAL…dar a venit PDistul Dobre ministru si a facut praf contractul. Daca suntem tara UE de ce nu cumparam armament de la eyrropeni ca pana la urma fondurile europene pe care le primim sunt din impozitele cetatenilor europeni si nu a celor americani…Daca UE new ajuta sa iesim din criza, noi de ce nu ajutam infustria europena in pliba criza, ci pe cea americana? De ce facem asta? ca sa se injurubeze Werner si Lucovid la puterea absoluta si sa se asigure ca justitia nu-i va atinge pentru ticalosiile pe care le fac?

      • Tache , sa dea Dumnezeu sa fim o tara ocupata cum a fost Coreea de Sud si Japonia , macar pe sfert sa ajungem la nivelul lor de dezvoltare si sa scapam de mocirla saraciei in care ne zbatem din 45 ! Ce ocupatie vezi , te-aimpidicat vreun american sa publici articolul asta ?

      • Asta de la 9:47 , invata limba romana , SE VEDE DE LA O POSTA CA NU ESTI ROMAN si esti dihor din spatiul ex-sovietic , nu stim ce e aia LICITATOE , eyrropeni , new , infustria , pliba , injurubeze ….

    • Puteti fi mai explicit? Revolta fata de cine? fata de absolventul US Army War College? vedeti link

      https://www.youtube.com/watch?v=JFtOVx5obmA

      Cata vreme ai trupe straine pe teritoriul tau esti tara ocupata! Faptul ca suntem ocupati nu este o noutate sau nu va convine ca inhaitarea cu americanii nu a fost ceea ce ati sperat voi si ati fost dati la o parte? Cum era aia? Vrem egalitate dar nu pentru catei!

  2. @Care dintre politicieni considerați că este mai obiectiv, Iohannis care nu a solicitat în mod public să ăi fie retrasă imunitatea parlamentară lui Tăriceanu pentru ca dosarele pentru care procurorii au solicitat retragerea imunității parlamentare să fie judecate în instanță sau Traian Băsescu care încurajează bețivii din vremea lui Ceaușescu pensionați să solicite creșterea pensiilor, ? Remarcați și că Liviu Dragnea care a solicitat renunțarea la imunitatea parlamentară pentru toți parlamentarii a fost judecat și condamnat, ?

  3. Deci autostrada ne costa gazul din marea neagră, fara taxe, impozite si redevente către statul roman. 6 miliarde praștii din timpul războiului din Vietnam. 8 miliarde reactoare ce nu se știe daca vor funcționa vreodată si care mai sunt costurile, mi se pare prea putin? Probabil aurul, cupru si uraniu din Apuseni? Probabil înjumătățirea salariilor din România, pentru a fi atractiva pentru investitorii americani, ce ar mai urma?

  4. Le ai pus oglinda in fata Tache! Se vede ca ști mai multe..ca ți dau serviciile mai multe ,dau prin tine ce nu pot ele direct.dar e foarte bine …rezistați …se vede ca sunteți un grup de ofițeri patrioți .bravo vouă!!!!dati tot ce aveți ca de aia e Naționalul cel mai citit din sistem…și uite ca rand pe rand se adeveresc toate…din păcate…dar asta e alta poveste…de prostit partenerii …vai de nou deja 10 anu cel putin suntem vânduți

    • Ba , tare prost ”Roman” (?) esti , ai format deja un grup , cand o sa-i beleasca pentru actiuni destabilizatoare si colaborare cu inamicul esti partas .

  5. Romania este ocupata de cretinii care o conduc.Astialalti sunt „partenerii” iar populatia saraca cu duhul bate din palme.Cica astia ne apara de rusi adica sa nu ne fure rusii mai mult decat ei.

    • Romania este ocupata de cretinii care o conduc in Parlament iar populatia a inceput sa-i huiduie . Mai e putin si dispar , impreuna cu ei dispare si amenintarea cu rusii .

    • Sus pantalonii , romani ! Cinste noua ! Vom fi deasupra polonezilor ! Hai ca putem si noi ! Doar nu suntem mancurti slugoi !

  6. Chiar așa,care va fi participația americană la Cernavodă?ca nu s a anunțat oficial!cand se va negocia?ca poate iau jumă din centrală pr împrumutul de 8 miliarde!si care este dobânda????

    • Patriotule , nici nu s-a uscat cerneala la contractele semnate , o sa ne explice Ministrul Apararii si cel al Energiei dedesupturile , doar cu gandul la luat , doar nu vrei sa-ti bagi sub firida jumatatea cealalta din centrala …

  7. Tache , ai schimbat foaia la ordin , incerci sa dregi busuiocul si sa dai satisfactie adevaratilor patroni ? Inutil , vom fi cot la cot cu Polonia cat de curand , cursul evenimentelor este ireversibil . Las-o mai moale cu Kovesi , ti-a picat aiurea-n tramvai pe Codruta , Acordul de Recunoastere a Vinovatiei pentru Mihai Tofan este rasplata lui Dorneanu , Ciordache si gasca dupa ce au mutilat Justitia . Mai e putin ca sa se primeneasca Parlamentul , mafiotii o sa spele putina sau sa se alinieze pe scarile DNA-ului . Daca eram o tara ocupata ai fi tremurat si-n ilegalitate daca imprastiai fituica asta , las-o jos , ca macane , nu tine cacialmaua !

  8. Su care s ba “informatule” Adevărații patroni ai lu Tache? Ia zi ca te dai băiat de sistem văd…dar sa n o bagi iar pe aia cu rușii…ca măcăne,vorba ta…

    • Cine e mai ” informat ” decat Tache ? O sa ne spuna cand isi va scrie mamoriile , sa stai adiba , sa nu dai coltu …

  9. @ Opinați că Santa Klaus ar trebui să aibă în vedere și să țină cont și de faptul că bețivii din orânduirea comunistă au subminat acea formă de organizare statală, fiind un fel de dizidenți ce au contribuit la reinstaurarea societății capitaliste care l-a ales președinte, ?

  10. Cum vine vorba de Busteanul din varful dealului sau de sluga lui,Luluta, ( doi penali dovediti ),hopa securistii propagandei sar de cur in sus,mai sus decat caciula Talanului.Bai tembelilor,soptiti-i la ureche lui Talpa lata usurel sa nu mai auda si altii ca se incrunta,sa dea inapoi Statului Roman cei 360.000 de Euro pe care I-a furat pe chirii necuvenite,stiti voi,Hotul de case cu acte false dovedit de judecatori meseriasi.Nicidecum slugile din ‘Justitia mea independenta”.Sa dea banii,ca de 6 ani din zori si pana in noapte oracaie ca ” nu are Tara bani „.Ii injurati pe Tache si pe Valentin Boeru,nu va place adevarul,acu vreti si Parlamentul „nostru”.Ati luat-o pe urma lui Hitler.Doar sunteti ” mostenitorii Grupului Etnic German,care-i trimityea pe evrei la Auschvitz,dupa care le confisca averile.Spuneti-i Talanului sa dea inapoi Statului Roman si cele 29.000 de imobile in frunte cu Muzeul Brukental ciordite din patrimoniu de FGDR-ul infiintat de Bustean, tocmai pt. acest scop.Poporul nu prea stie toate hotiile Talanului,iar prostul de Stat Roman tace,n’avede,nu a „fost informat”.

  11. N-ai dam 6 miliarde ,am dat deja 8 și noi avem salarii cât bodyguarzii de la firmele private.cine nu prinde o solda externa e muritor de foame.asta nu l mai interesează pe Ciucă?da doar la americani …dar la oamenii lui?

  12. Catalin Tache de la National este ofiter DIPI – Ministerul de Interne. Inainte sa fie recrutat de tiganii interlopi din DIPI, Tache isi facea veacul in anturajul clanului Caran. Tache, in urma cu doi ani de zile, a spus despre mine ca sunt…spion CIA!
    https://veghepatriei.wordpress.com/2018/07/23/catalin-tache-de-la-national-este-ofiter-dipi-ministerul-de-interne-inainte-sa-fie-recrutat-de-tiganii-interlopi-din-dipi-tache-isi-facea-veacul-in-anturajul-clanului-caran-tache-in-urma-cu-doi/

    • Pentru cat de prosti suntei ma indoiesc ca sunteti agenti CIA, dar ceva banuti sa haliti rahat pe aici in mod constant tot primiti. E Ciberlinkul la mijloc?

  13. Bai Tic tac,Romania e ocupată de betivii incapabili din Guvern ,de cei care muta ca sa scape…..trecerile de pietoni. Amenintarea rusa e tot la Guvern,venita după centură ,fugarita de la hotelul din Vatra Dornei,stie….

  14. Sugiuk,ai aparut iar futu ti mortii matii,onanistule. Bai pedofilule,du te ma si scrie in presa din Mongolia,nu aici.
    SA AI SOARTA LU ALDO MORO ,bai Sugiuk!

    • Anonim Onanist Pedofil Kostea Sugiuk de la ora 23 , futu ti mortii matii , AI GRIJA CE-TI DORESTI !

    • grecoteiul ala dornic de marire, detestat de toata lumea si in mod previzibil abandonat de toti pe campia turzii? mai usor cu pianul EMI pe scari bai valahilor! Nu v-am vrut nici in 1600, nici in 1859 si nici in 1918 dar cand n-ati reusit cu forta ati umblat cu inselaciunea. Hai siktir cu valahia voastra! Nu mai tine ulciorul la apa. Daca eram acum independenti mergeam bine mersi la Biserica fara sa ne impiedice putori de jandarmi valahi tigano turciti cu pistol la brau ca tatarii lui Bugeac bey!

      • pai da, de ce altceva sunteti voi tiganii valahi in stare? clanuri, bataie violenta crime, violuri si inselaciuni! d-aia trebuie sa scapam din ghiarele voastre de valahi spurcati cat mai repede!

        • hai adunarea in gulag, scapam de voi tarfelor si ne castigam independenta! MOARTE ROMANIEI! TRAIASCA MODLOVA MARE !!!! MOARTE VALAHILOR SECURISTOCOMUNISTI!

        • SUNTEM SIGURI CA POSTAREA DE ”sictir neocomunistilor ” DE LA ORA 14:00 SE AFLA IN ATENTIA DUMNEAVOASTRA , n-are rost sa-i mai umflam noi falcile si rozeta , asta cu ” MOARTE ROMANIEI ” trebuie spanzurat de limba si aruncat hrana hienelor de la Gradina Zoologica !Punct !

        • si de la caapt, vom sparge mizeria comunista in bucati si ne vom obtine independenta de voi cu orice pret chit ca va trebui sa invatam ruseste pentru asta, in mortii mamii voastre de scarnavii ateomusulmane corecte politic! MOARTE ROAMNIEI! MOARTE SECURISTILOR! TRAIASCA POPOARELE INDEPENDENTE SUBJUGATE DE JEGURILE DE TIGANI VALAHI TURCITI ! MOARTE PAGANULUI arahat BLETEMAT FIE-I SUFLETUL IN VECI si MURI-AR COPIII IN CHINURI!

          PS
          De ce preotii nostri nu-i blesteama si nu-i leaga pe nemerncii astia pentru toata eternitatea? Daca nu o fac inseamna ca si ei sunt tradatori!

        • Kostea , doa zile te lasa si una te ia , esti in amok ? Baga niste sugiukuri la taragoate zbarlite cu gusa , calmeaza si iti da starea ta obisnuita de nirvana ……hihihihihihihihihi

  15. Pentru a elimina eventuale confuzii , NU mai postati fara pseudonim , apare automat ” Anonim ” , lasati descoperita licheaua asta mancurta anonima sa posteze fara pseudonim , o putem dibui usor sa-i umflam falcile si sa-i spargem rozeta !

  16. Sugiuk sau cum mortii matii te dedublezi pe aici inca odată îti mai spun sa ai soarta lui Aldo Moro daca mai postezi aiurea,dar nu doar tu,ci toti care postati împotriva Romaniei.
    Tine bine minte oligrofenule ca suntem STAT UNITAR SI INDEPENDENT!!!

    • Da , suntem STAT UNITAR SI INDEPENDENT , ROMANIA NU E TRANSNISTRIA , fiindca n-ai respectat instructiunile de la 23:41 , aseaza-te in pozitia capra sa te chiertanim toti ROMANII ca pe drac , esti masochist nimfoman dependent de matarangi zbarlite in falci si rozeta . Punct .

    • de jure suntem stat „unitar si independent” de facto suntem stat regionalizat sub ocupatie militara americana respectiv economica franco-germana.

      • de jure executam felatii in boschetii din spatel garii Tiraspol , de facto suntem zoopark sub ocupatie militara si punem si rozeta la bataie .

      • Gresit, suntem sub ocupatie valaho-americana , iar unitari n-am fost nciodata asta-i o marota valaha ca justifice actiunea de cucerire prin forta si inselaciune a Transilvaniei si Moldovei. Dovada ca atunci cand au venit unii mai puternici ca rusii si nemtii n-au tras un foc de arma sa-si apere teritoriul. Daca ar fi fost teritoriul lor „unitar” ar fi murit in lupta pentru el dar pentru ca era ciordeala, ca doar de asta sunt buni turcovalahii, nu s-au obosit! Rusia imperiala a gresit , nu trebuia sa ia Basarabia si acum Moldova ar fi fost intreaga, independenta si in bune relatii cu Rusia, iar bahaiul sirian n-ar mai fi cantat la portile incuiate ae catedralei mitropolitane in timpul hramului Sfaintei Paraschieva! l

        • Bravo , ba , sunt de acord cu tine intr-un punct : ” Rusia imperiala a gresit , nu trebuia sa ia Basarabia ” ! Sa faca bine sa ne-o dea inapoi , avem noi grija d-astia ca tine SBUCIUM-ati sa va altoim muwe pe indelete si sa va scaldam in maclavais de Damasc !

          • viezi sa nu aibi supriza vietii tali si sa hie taman pi dos, ca noi moldovenii om hi mai domoi si ne-om chiti mai grieu da’ si cand ni-om chiti si ni-om urni apai feriasca Damniezau! Ti-om arata noi tie valah hapsan!

  17. RAIL 2 SEA -3663 KM . Inca din iulie 2017 , PKP CARGO SA si Autoritatea Portuara Gdansk au semnat un Memorandum de Cooperare cu operatorul CFR Marfa si Port Constanta . Pe teritoriul Romaniei , RAIL 2 SEA prezinta 3 ramuri : 1. Ramura Nordica A : 880 km ( 11 ore ) – Constanta – Fetesti – Bucuresti – Ploiesti – Predeal – Brasov – Sighisoara – Coslariu – Teius- Campia Turzii – Cluj Napoca – Episcopia Bihor granita Ungaria ( Reteaua TEN-T ). 2. Ramura Nordica B : 860 km ( 10 ore si 40 de minute )- Constanta – Fetesti – Bucuresti – Ploiesti – Predeal – Brasov – Sighisoara – Coslariu – Alba Iulia – Simeria – Deva – Arad – Curtici granita cu Ungaria ( Reteaua TEN-T Core ). 3. Ramura Sudica – 815 km ( 10 ore si 15 minute )- Constanta – Fetesti – Bucuresti – Rosiori – Craiova – Turnu Severin – Orsova – Caransebes – Timisoara – Arad – Curtici granita cu Ungaria ( Coridorul TEN-T Core ). Data de Finalizare a Coridorului este anul 2029 . Acest Proiect vine in contextul discutiilor ample din ultimele luni privind TRANSFORMAREA ROMANIEI INTR-O FORTAREATA NATO LA MAREA NEAGRA , Plan pentru care a militat intens Generalul ( r ) Ben Hodges , fost comandant american USAREUR ( nascut la 16 aprilie 1958 ( 62 de ani ) in Jacksonville , Florida , United States ) !

  18. ba moldovean CRETIN, nu ai vrea tu sa te ocupi de politica de la Chisinau, ca vad ca din ce se petrece in Romania NU pricepi nimic fie pentru ca esti prost, fie pentru ca faci pe prostu. te platesc bine americanii si Werner ca sa injuri pe aici?

  19. STRENGTHENING NATO S EASTERN FLANK . A STRATEGY FOR BALTIC – BLACK SEEA COHERENCE . LTG ( Ret ) Ben Hodges , Janusz Bugajski , Peter B. Doran – November 2019 . Center for European Policy Analysis .

  20. Asa e ,schelaie mai multe ca nu i doar una,sunt mai multi frustrati din Tiraspol care au sarcini clare si precise,dar degeaba si o vor lua în bot.Se stie motivul pt care posteaza ei pe aici,javrele staliniste din Tiraspol.Tu ti crușea matii kostea -Sugiok.

  21. STIMA NOASTRA , BRAV ROMAN DIN TIGHINA , FELICITARI !

  22. Pentru” Piei naparca” de la 12.49′.43″.
    Sa pieri intr un cazan cu smoala satanistule.Nu va fi pe niciun „dos”,te asigur ca i o vom da matii la dos,mai exact la ochiul maro .
    Tembelilor,retineti bine,A ZBURAT PUIUL CU AȚA…
    Luati o din loc catre STEPĂ ,unde i locul vostru.Cand o sa va cizelati si voi,mai vorbim,pina atunci taci si suge!

    • Locul nostru ii Moldova Mari a lui Stiefan, nu gunoiul ista vlah scarbavnic cu tigani volahi si-olteni prasti si-increzuti nivoi mari! Ai sa cheri tu cu tat familia ta comunist sacurist c-imi iesti! Mari ii Moldova si MARRII ii Stefan ci vighiaza dien Sheruri. Doamni ajuta pentru zaua cand ni-om libiera grumajii di putorili valahi si ni-om lua sfant pamntul stramosiesc inapoi!

      • Te bagam pe tine la scarnovatz , javra romaneasca! Ce cati pi pamnturile noastri? Mori fututi-n gura!

      • Ba , futu-va-n gura cu barosu de hoholi libidinosi , nu ma aveti pe mini fitita voastra , di si imi suntiti infideli pi PAMNTURILE noastri de la zoopark ?

        • Gata , mi-am facut damblaua , iar m-am umplut de respect ornamentat cu muwe , citesc relaxat o carte interesanta scrisa de Cinghiz Aimatov , se numeste ” O zi mai lunga decat veacul ” , e despre moldoveni rusificati deveniti antiromani peste noapte . Asta inseamna mankurt ?

        • poti s’ ti dai cu curu di paretzi limujderule ca noi tat ti-om harbui si ti-m hatcai di pi pamnturili noastri stromosheshti di la Stifan shiel Sfant! Mncurti pi lielia ai di ma-ta cari ti-o fatat pi iorgan jarpanit! noi nu suntiem rusi nici mocleaci si mocarci di rumuni banditi noi suntim Moldovieni si om fi iarashi libieri!

  23. Dacă se face referire la contractele offset nu ar trebui să se menționeze că guvernarea PeeeSeeedeee luase, printr-o ordonanță, unele măsuri, inclusiv de taxare a multinaționalelor și băncilor străine. Ce s-a ales din ea după venirea ciumei galbene, a „guvernului meu”, la conducere? Au abrogat tot, acum plângând că nu au bani de pensii, alocații și salarii. Tocmai pe acele măsuri se baza PSD când a elaborat legile privind acele majorări. Tocmai acesta este și motivul condamnării lui Dragnea și persecutării lui politice în Penitenciar. A îndrăznit să fie de partea poporului român, cerând respect pentru ROMÂNIA. O observație pentru administratorul paginii. Nu credeți că sunt promovate prea multe cuvinte de-a dreptul porcoase? Poate un pic de cenzură nu ar strica. Pagina nu este perete de WC public, unde toți obsedații sexuali să scrie astfel de porcării. Decența lipsește multora!

  24. Chaiar , o fi stiind adminul ( administratorul paginii ) ca cel care a postat cu pseudonimul ” escu ” SUNT EU , CONSTANTIN MOLDOVAN TIRASPOL , promotorul cuvintelor porcoase , cel care transforma paginile National in perete de WC public precum Cabinetul 00 din gara Tiraspol unde obsedatii sexual ca mine scriu altfel de porcarii ? Ma doare de PSD , avem o intelegere sa ma plateasca cat timp sunt la guvernare , nu mai am fofonei nici pentru stevie , au zis sa ma duc la mititica sa-i cer lui Dragnea , Ciolacu m-a trimis la plimbare ….

  25. Miroase a pute de mankurti jegosi la rubrica Comentarii din articolul lui Tache !

  26. Hai sa zicem ERP, anume Planul de Reconstructie a Europei
    … care a costat Sua cam 130 de mld $ a ajuns pana si la pescarii din Islanda mai avea cate un domn SS cate un renci.. Sau in Turcia, in Turcia nu cred ca a căzut un bloc la razboi. Cele mai muci tari au fost Germania si Polonia, Ucraina si Rusia. Nici Franta si Anglia nu aratau bine ele au primit cei mai multi bani americani.Nu stiu daca se impune in pace un astfel de plan da, dupa razboi in Germania mureai de foame iar in Anglia si Franta se formau cozi ca la Cescuta . In Rusia erau cele mai aprovizionate magazine din lume atata ca toate alimentele erau din lemn si plastic. Si Japonia a fost teribil de marcata.
    Sunt buni si cei 8 miliarde in contextul in care si scutul a fost 1 mld. Astfel de planuri sunt mai presus de mita Behtel in contextul in care se vede de la o posta strategii militare de cordon BalticoNeagra cu independenta energo si fluiditate maritima.Nu vad nimic retrograd. Ma bucura planul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger