Cauta

Români, ni se pregătește ceva! SUA rup Republica Moldova în două!

Să fim sinceri, în aceste timpuri atât de tulburi, în care dimensiunile războiului propagandistic depășesc până și limitelele conflictului ”clasic” din Ucraina, aproape că nu există voce mai autorizată și mai credibilă decât cea a noii ”doamne de fier” a Administrației Biden, Avril Haines. Fie și pentru simplul fapt că aceasta este nimeni alta decât șefa comunității serviciilor de informații din Statele Unite ale Americii!

Maia Sandu o contrazice pe Avril Haines

Sau cel puțin așa ar trebui să fie… Pentru că, în realitate, lucrurile par a sta cu totul altfel… O declarație oficială a acesteia cu privire la ”informațiile credibile” obținute pe teren de serviciile secrete americane cu privire la planul Federației Ruse de a crea un ”culoar terestru” între Crimeea și Transnistria fiind pur și simplu ”călcată în picioare”! În mod cel puțin surprinzător, de către chiar reprezentanții unei țări altfel minuscule, precum Republica Moldova! Stat ai cărui lideri, în frunte cu ministrul Apărării și chiar președintele Republicii sărind ca arși ”la beregata” șefei serviciilor de informații ale SUA! După ce niciodată, dar absolut niciodată, Maia Sandu nu și-a permis să aibă vreo altă poziție publică decât cea că SUA au întotdeauna dreptate. Însă și mai stranie este poziția ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova… Diplomat aflat la post la Chișinău și care, la rândul său o umilește public pe șefa serviciilor americane. Și cea care îl informează oficial și pe președintele american Joe Biden cu privire la situația la zi a conflictului din Ucraina!

Misterul Logsdon

Însă pentru descâlcirea ițelor ”afacerii americane” cel mai bine este să începem cu ”lovitura” din 3 aprilie. Atunci când dezvăluiam insolitul demers diplomatic al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Cel care a dat un semnal cât se poate de clar de susținere americană!

militari
Șefii Armatei se jură că nu există niciun plan transnistrean

Dar nu pentru autoritățile centrale de la Chișinău, ci pentru autoritățile separatiste de la Tiraspol! Și asta cu doar două zile înainte ca Tiraspolul și Chișinăul să facă front comun, cel puțin din punct de vedere informativ, contra Armatei Ucrainene! Astfel că ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a întâlnit ”face to face” cu liderii rusofoni de la Tirapsol, Vadim Krasnoselsky și Vitalie Ignatiev. Anunțul asumat pe chiar pagina de facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova luând prin surprindere atât autoritățile de la Kiev, cât și pe cele de la București. Mai ales că ambasadorul american nu a avut nicio ”greață diplomatică” în a informa oficial că ” Vadim Krasnoselsky a insistat asupra stagnării dialogului dintre Tiraspol și Chișinău din cauza refuzului părții moldovenești de a își îndeplini obligațiile, ceea ce încetinește dinamica negocierilor și afectează negativ respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor din regiune”. În timp ce tot Ambasada SUA în Republica Moldova a subliniat faptul că ”Excelența Sa Kent D. Logsdon a fost personal la Tiraspol pentru a se întâlni cu absolvenții programelor de schimb și educaționale ale Departamentului de Stat care locuiesc în regiunea transnistreană”.

Oare ce o fi căutat ambasadorul Logsdon la Tiraspol

Iar acum, după ce șefa serviciilor secrete americane a informat oficial cu privire la planul transnistrean al Armatei Ruse, același ambasador Kent D. Logsdon a sărit din nou ca ars, dezmințând public informațiile prezentate de Administrația Biden la Washington. Ambasadorul Logsdon convocând de urgență o reuniune informală în care a dat asigurări că ”nu există dovezi care să indice că Federația Rusă intenționează să amplifice tensiunile din regiunea Donbas”!!! Și atunci, cine minte? Logsdon sau Haines…?

Și tu, Maia…?

În paralel cu luarea de poziție a ambasadorului american la Chișinău, Ministerul Apărării din Republica Moldova având inițiativa unui comunicat oficial cel puțin la fel de ciudat: ”cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”…

Iar pentru ca să fie și mai clară ”falia” creată între cele ”două Americi” care acționează la acest moment pe teritoriul Republicii Moldova, Maia Sandu și-a revenit și ea subit din misterioasa boală care o lovise în urmă cu câteva zile, doar pentru a da la rândul său un interviu în care dezminte de asemenea poziția oficială a șefei comunității americane de informații!

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version