AcasăDezvaluiriAncheteREGINA FRONTIEREI nu a murit! Buda, ”reîncarnat” în Bute!

REGINA FRONTIEREI nu a murit! Buda, ”reîncarnat” în Bute!

A fost și a rămas poate chiar cel mai influent polițist din tot sistemul! Chiar dacă oficial s-a retras într-o pensie în care chiar că nu stă! Pentru că numele chestorului Ioan Buda continuă să deschidă toate ușile posibile ale Ministerului Afacerilor Interne! Și mai ales pe cele ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră! Structură care a rămas tot la fel de ”budistă” ca și atunci când ”Nelu” se afla și la comanda scriptică a Frontierei!

Buda Bute tot aia e

Asta cel puțin atâta vreme cât, la butoanele operative ale IGPFR-ului, fie împuternicit direct inspector general sau ”doar” prim – adjunct rămâne chestorul Liviu Bute. ”Ucraineanul” care duce mai departe ”spiritul antreprenorial” al unicului său comandant, Ioan Buda. Cel care de altfel chiar și după retragerea sa ”de bună voie și nesilit de nimeni” a avut întotdeauna grijă să îl ”extragă” pe ”Ucraineanul” pe care l-a lăsat succesorul său pe persoană fizică din toate scandalurile și anchetele interne care l-au vizat pe Bute. Numai că, de această dată, frontieristul despre care inițiații sistemului susțin că are habar până și de cei mai mici ”curenți de aer” de pe ”felia contrabandiștilor” de pe frontiera cu Ucraina a ”călcat pe mina” unui alt scandal informativ. Dar, ghinion, de această dată din ograda  Ministerului Afacerilor Externe.

Frica de ”acoperiți diplomatici”

Astfel că, chiar în aceste zile, documentele depuse deja inclusiv la instanța de judecată și intrate și în posesia noastră au dus la un adevărat ”galop de sănătate” al structurii contrainformative care documentează ce i-a ”mâncat” pe ofițerii de poliție de la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, – structură cunoscută drept loială chestorului Bute – să verifice ”aleatoriu” tocmai trecerea ”zonelor sensibile” ale frontierei cu Ucraina ale unor posesori legali de pașapoarte diplomatice emise de MAE!

Harnagea sau Pascu cine conduce CCED

De parcă ai și zice că s-ar fi temut cineva din conducerea IGPFR să nu fie cumva vorba de niscai ”acoperiți” care să verifice ”impotența” deja ”cronică” a frontieriștilor de pe ”felia contrabandiștilor” de a da nas în nas, fie și din întâmplare, cu vreo parapantă sau dronă a rackeților ucraineni. Cei care toți, dar absolut toți au ajuns peste noapte, cel puțin în rapoartele informative ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ”refugiați ucraineni”…

Nici IGAV nu zboară peste Bute!

Acum, că ”politically correct” este ca ”frații noștri” ucraineni care fac naveta transfrontalieră să fie toți declarați refugiați, ține de obediența structurilor centrale ale statului român. Dar, totuși, parcă este deja prea ca la țară ”traficul aerian” de peste frontieră, acolo unde ”curenții de aer” asigură un drum cu sens unic al parașutelor, parapantelor, dronelor și avioanelor de mici dimensiuni dinspre Ucraina înspre ”zonele de recuperare” din România. Acolo unde aeronavele IGAV-ului nu sunt lăsate niciodată să efectueze zborurile de supraveghere, pentru că, stranie coincidență, nu le-ar permite ”curenții de aer”. Așa că inclusiv aparatura cu termoviziune nocturnă stă degeaba. În timp ce structurilor contrainformative nu le rămâne decât să se roage ca mafioții ucraineni să fie niște ”refugiați de onoare” și să transporte doar țigări, ci nu și arme sau droguri. Ceea ce însă este greu de crezut.

La Siret controalele se fac la diplomații români nu la rackeții ucraineni

Așa că frustrarea celor care monitorizează întregul trafic este cu atât mai mare cu cât niciodată până acum nu au reușit să îi pună ”șorțulețul” în cap ”Reginei Frontierei”. Singura dată când s-au apropiat cu adevărat de ea și îi mai despărțeau doar 11 ore de declanșarea ”tsunami”-ului de percheziții pe frontierele de Vest și Nord, ”armata” DGA fiind unidirecționată de îndată spre granița de Est! Dar asta nu înseamnă că nu se știe! Și că, atunci când dinamica operativă o va permite, ”băieții care nu uită și nu iartă” nu își vor plăti toate ”datoriile”! Cu toți banii, demnitarii și chestorii aflați încă la picioarele ”Reginei”!!!

Harnagea, detonat de Pascu!

Pe scurt, polițiștii de frontieră de pe frontiera cu Ucraina care nu sunt în stare să dea de urma niciunui contrabandist s-au apucat de controlat ”la sânge” posesorii unor pașapoarte diplomatice MAE aflați în deplasare de serviciu! Iar în urma anchetei interne izbucnite la nivelul ”Externelor”, inspectorul general al Poliției de Frontieră, chestorul principal de poliție Liviu Bute eliberează Adresa nr. 653506 din 29.09.202, prin care își acoperă subalternii: ” În urma verificărilor efectuate în aplicațiile informatice gestionate în sistem centralizat la nivelul IGPFR, confirmăm prelucrarea datelor (…) cu caracter personal în perioada 14–15.08.2021, de către polițiști din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Siret, structură subordonată Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, astfel:

Locul prelucrării – PTF Siret; Data/ora prelucrării – 14.08.2021, 17:02:41 și 15.08.2021, 10:59:45; Tip document/număr – Pașaport diplomatic; Număr document 1D(…);  Utilizator autorizat din cadrul PTF. Siret”.

Același chestor Liviu Bute justificând acțiunea de informare, în adresa oficială a IGPFR și cu ” În urma solicitării Ministerului Afacerilor Externe din data de 16.08.2021, în scopul efectuării verificărilor interne de către Corpul de Control și Evaluare Diplomatică din cadrul MAE, au fost transmise date privind tranzitarea frontierei de stat a României de către (…), cu pașaportul diplomatic 1D(…), în perioada 13 – 15.08.2021”…

Numai că justificarea oficială a șefului IGPFR, chestorul Liviu Bute este aruncată în aer de către chiar Ministerul Afacerilor Externe, prin semnătura inspectorului general/director al CCED! În adresa nr. A3/7.16 din 7.10.2021, directorul CCED, diplomatul Ion Pascu informând oficial: ”CCED nu s-a adresat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în legătură cu intrările/ieșirile dumneavoastră din țară, în perioada 13 – 15 august 2021. Ca atare, inspectorul general/ directorul CCED nu este semnatarul adresei din data de 16 august 2021(…)!!! Ceea ce înseamnă că șeful Poliției de Frontieră a dat informații oficiale despre un diplomat român al MAE, posesor al unui pașaport diplomatic aflat în vizită oficială în Ucraina… nu se știe cui! Pentru că nu MAE i-a cerut aceste informații! Și nici directorul CCED, Ion Pascu, așa cum afirmă în scris chestorul Liviu Bute!!!

Și atunci cine să fie ”beneficiarul” acestor informații, dacă nici MAE și nici CCED nu au trimis o astfel de solicitare? Răspunsul fiind simplu! Și găsindu-se în email-ul trimis în data de 16 august 2021, 12.08 PM, de către… Cătălin Harnagea: ”În atenția domnului Liviu Bute, Inspector General, Chestor Principal, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”! Și avându-l trecut în ”Cc:” pe Bogdan Ivănescu… Oare de ce?

Email în care Cătălin Harnagea îi face următoarea cerere chestorului Lucian Bute: ” Stimate domnule inspector general, Având în vedere verificările desfășurate de către Corpul de Control și Evaluare Diplomatică din cadrul MAE, derulată în cadrul instituției noastre, vă adresez rugămintea de a ne sprijini cu identificarea trecerilor (…), în intervalul 13 – 15 august, prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina”.

Să presupunem că șeful Poliției de Frontieră nu știe că ministrul de Externe al României nu este Cătălin Harnagea… Dar nici după informările și adresele oficiale ulterioare, inclusiv cea a lui Pascu despre inexistența unei astfel de sesizări, nimeni din IGPFR, CCED sau MAE să nu se îngrijoreze de această penetrare informativă a bazei de date a frontierei cu Ucraina și mai ales a cea a posesorilor de pașapoarte diplomatice? Și să sesizeze Parchetul? Încât a fost nevoie din nou de intervenția structurii contrainformative și deschiderea unui nou dosar penal…? Unul cu implicații majore pe linia securității naționale, din moment ce șeful IGPFR dă informații secrete despre diplomații români care trec frontiera cu Ucraina!

author avatar
Catalin Tache