AcasăDezvaluiriAncheteREGELE IMOBILIARELOR este GENERAL ACOPERIT!

REGELE IMOBILIARELOR este GENERAL ACOPERIT!

O fi rău să nu duci grija ratelor, întreținerii, facturilor și, totuși, să te dai mare patriot care stai la un apartament dintr-un bloc ceaușist, deși ești ditamai generalul de Armată? Nu, se pare că nu este… Din moment ce astfel zeci de ”ofițeri superiori” din cadrul Ministerului Apărării Naționale și-au rezolvat șmecherește situația locativă, de-a lungul anilor, prin ”repartizări operative” din imensul ”imperiu imobiliar pe deplin acoperit” administrat de către Direcția Generală de Informații a Armatei! 

Hăpău General Civil Cu burtă și șapcă

Adică exact serviciul secret al Ministerului Apărării Naționale. Tocmai structura care, în frunte cu Contrainformațiile Militare ar fi trebuit să vegheze ca astfel de ”deturnări locative” să nu aibă loc! Sau, dacă totuși se mai petrec și astfel de ”mișmașuri financiare”, atunci ele să fie identificate și documentate. Totul pentru ca apartamentele ”măritate” ilegal să reintre în circuitul operativ iar cei responsabili trași la răspundere. Inclusiv penală. Indiferent de grad și funcție. Dar asta, bineînțeles, doar în ”fișa postului”…

FOS or ști…?

Până ce s-or trezi și procurorii militari din ”adormirea” în care au fost băgați de ofițerii de legătură ai ”Securității Militare” din cadrul DCiSM a Direcției Generale de Informații a Armatei de atâta amar de vreme – desigur, asta dacă or mai face-o vreodată! – barem luptătorii trupelor de elită ale Forțelor pentru Operații Speciale să citească aceste rânduri! Ca și militarii care își riscă viețile în cele mai fierbinți teatre de operațiuni de pe întreg globul pe niște solde, totuși, ridicol de mici…Și, de ce nu, toți angajații Ministerului Apărării Naționale, fie ei ofițeri, subofițeri sau ”cadre civile”, cărora li se spune deja obsesiv că nu sunt bani pentru măriri salariale, pentru plata orelor suplimentare, pentru anvelope de iarnă sau mai ales pentru modernizarea unităților unde își desfășoară activitatea.

Dar asta nu neapărat din cauza intensivului program de înarmare a Armatei Române! Cu un conflict militar deschis la frontieră, România având nevoie chiar de o accelerare a modernizării tehnicii de luptă!

Acoperiții DGIA Mai rari băieți mai rari
Dacă nici Dîncu nu a spart gașca

Dar mai ales pentru că, ghinion, ”băieții deștepți” ai Ministerului Apărării Naționale, cei care de mult nu mai trag vreun foc de armă nici măcar prin poligoane, și-au găsit vocația de … dezvoltatori imobiliari! Pe banii statului! Din bugetul Ministerului Apărării Naționale!

I-au lăsat să-și rupă capul!

Astfel că, după ce s-au acoperit de gloria operativă a instrumentării ultimului ”LOT” destructurat în Dosarul ”Case pentru Generali”, ”pe deplin acoperiții” Direcției Generale de Informații a Armatei și-au zis că ”proști să fie să nu ducă ei afacerea mai departe”. Așa că, după ce i-au lăsat pe de acum nefolositorii rezerviști să ”își rupă capul”, s-au pus pe identificat, achiziționat și vândut, de această dată pe persoană fizică, apartamente… Căsuțe… Vile! În cele mai exclusiviste zone ale Capitalei! De fapt, în cele mai profitabile zone rezidențiale ale Bucureștiului, din punct de vedere imobiliar.

”Interes strict operativ”!

”Schema îmbogățirii rapide” fiind cât se poate de simplă. Indiferent de ce ”muțunache politic” s-a perindat la conducerea Ministerului Apărării Naționale de-a lungul mandatului generalului Marian Hăpău în fruntea Direcției Generale de Informații a Armatei. De altfel, ”imperiul imobiliar” al DGIA devenind unul ”fără limite” tocmai în perioada în care conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei a fost asigurată de către ”modestul” general Marian Hăpău. Cel care, la origini, ce este drept, a fost un excelent ofițer de contrainformații militare. Numai că, odată ”cipat” cu înscăunarea sa drept șef al DGIA, Hăpău doar s-a mulțumit să facă pe cinstitul. În timp ce prea mulți dintre generalii din subordinea sa au achiziționat, din fondurile operative ale serviciului secret condus de Hăpău, un imperiu imobiliar a cărui valoare este astăzi pur și simplu ”incalculabilă”!

Și Iohannis se credea masculul alfa

Așa că, la ce ne-a ajutat că Hăpău a jucat până în ultima clipă rolul de ”sărac, dar cinstit”…? Ca și Ion Iliescu! Și că acum face pe ”sfântul patriot”, încercând să se atârne de gâtul AUR alături de cumătrul său, generalul Silviu Predoiu…? De altfel, un alt specimen de general șef de serviciu secret ”patriot, sărac și cinstit”… Dar în jurul căruia ”pe deplin acoperiții” au desfășurat afaceri paralele de miliarde…? În timp ce adevărații ofițeri operativi trebuiau să completeze nesfârșite deconturi până și pentru sumele trecând de 50 de euro…

Piața Unirii epicentrul imperiului imobiliar al DGIA
Dacă ar vorbi cardul lui Sima

Oricum, deocamdată doar ”ca să se știe că se știe”, uite că, ghinion, nu au fost ”arhivate” chiar toate rapoartele purtând mențiunea ”Interes Strict Operativ”. Cele pe care ”regele imobiliarelor”, general deplin acoperit al DGIA le punea sub nasul timoraților politcieni vremelnic puși miniștri ai Apărării. Toți miniștri numiți politic citind doar, în grabă, cum trebuie cumpărat un nou apartament din fondurile operative ale DGIA, ”în interes strict operativ”, pentru a se putea asigura astfel chipurile documentarea unui ”element ostil”. Sau ”incontrolabil”… După care politicienii semnau și dădeau raportul înapoi. Mulțumiți fiind doar că astfel nu și-au pus Contrainformațiile Militare în cap. Și că, la următoarea deplasare externă, își va putea lua amantele sau soacrele, depinde de cât de tradiționaliști erau, cu ei în străinătate, pe banii DGIA! Și să achite notele de plată exorbitante de la restaurante de fițe și să cumpere ”suvenirurile” scumpe strict cu ”cardul operativ” al generalului Sima!

Ce este drept, doar bătrânul animal politic” Vasile Dîncu a încercat să deturneze această schemă financiară. Și să vrea să își impună propria femeie de casă în fruntea DGIA. Numai că Dîncu nu a mai apucat să numească prima femeie șef de serviciu secret din România. Așa că ”domn profesor” și-a dat demisia ”de bună voie și nesilit de nimeni”…

Dar de casa asta de ce nu vă apropiați Să vedeți agenți GRU și față în față nu doar în poze

În timp ce unii ofițeri de contrainformații ai DGIA continuă să monitorizeze mai mult oportunitățile imobiliare de la  Piața Unirii până la Aviatorilor. Zonă de unde nu trec mai departe, ca nu cumva să nu dea nas în nas cu adevărații agenți GRU pe care ar trebui să îi ”vâneze”. În timp ce ei nu sunt decât niște ”agenți imobiliari”. Ce este drept, unii doldora de ”active imobiliare”. Dar și de ”tinichelele” reprezentate de rapoartele ”achizițiilor de case conspirative pe deplin acoperite în interes strict operativ”… În numele DGIA… Și din bugetul MApN… Dar care iată că nu au fost ”tocate” chiar toate! Astfel că până și generalului pe deplin acoperit care poate rivaliza cu orice ”rege al imobiliarelor” de pe piața liberă are de ce să îi tremure acum cascheta…

author avatar
Catalin Tache