Cauta

”RĂZBOIUL SIFOANELOR”! ȘEFUL DGA ȘTIE CINE ÎL SALTĂ!

După Mihăilă la IGI, și Vasilescu este pe ”fărașul” DGA

”Curățenia de Paște” pare a se anunța în această primăvară una mai ”gospodărească” decât oricând, la vârful sistemului. Nu doar a Ministerului Afacerilor Interne, deși cele mai multe din ”ejectările” prevăzute în ”planul de curățenie” vor avea loc în chiar structurile cheie ale MAI. Numai că oamenii care vor cădea ca popicele sunt atât de bine legendați drept oamenii altor structuri în cadrul Internelor, încât unda de șoc va fi puternic resimțită și prin alte servicii…

Țuțu sau Nicolescu De unde i se trage

Mai mult decât atât, ”curățenia” va continua, după o primă ”tragere de apă” la Inspectoratul General pentru Imigrări, indiferent dacă ”rotativa” guvernamentală va avea sau nu loc… O primă dovadă că Lucian Bode deja este tratat drept un oarecare sindicalisto – pălincar cu studiile terminate la 37 de ani fiind ”execuția sumară” a chiar consăteanului acestuia, chestorul Marius Florin Mihăilă, din fruntea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Mihăilă, ”tocat” de anchete

Și aceasta în ciuda faptului că, așa după cum dezvăluiam cu puțină vreme în urmă, ”Grupul Zalău” a încercat o regrupare de ultim moment. Numai că ”avertismentul” tras de ”NAȚIONAL” a dejucat mobilizarea ”resurselor umane” ale ministerului de a îl trece pe chestorul Mihăilă pe ”poziția 3” în IGI, doar pentru ca acesta să fie în aceeași zi ”replantat” la conducerea inspectoratului, până la organizarea unui ipotetic concurs… Astfel că, după cum anunțam pe 24 februarie, noua conducere a Inspectoratului General pentru Imigrări este asigurată de noul împuternicit drept inspector general, chestorul principal de poliție, Liviu Bute. În timp ce comisarului – șef de poliție, Marian Gabriel Crețu i s-a prelungit împuternicirea în funcția de Inspector General Adjunct 1. Tot începând cu data de 25 februarie, comisarul – șef de poliție Dumitru Bîltag fiind împuternicit în funcția de Inspector General Adjunct 2.

Șeful DGA pe Lista Rușinii

Numai că, ghinion, prioritatea absolută a actualei conduceri este să sprijine echipa de anchetă care este deja pregătită pentru a descinde la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări. ”Ținta în mișcare” Marius Florin Mihăilă, cel care nu a reușit nici măcar să fie ”pus la dispoziția” zălăuanului Alin Mastan, la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române urmând a răspunde, inclusiv penal, pentru orele suplimentare raportate ca fiind lucrate sâmbăta și duminica și sporurile suspectate a fi fost astfel plătite ilegal. Aceeași echipă de anchetă urmând a verifica și toate împuternicirile pe funcție făcute la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări și pe care de acum fostul inspector general le-ar fi făcut fără respectarea obligatorilor pași legali.

De cine se teme chestorul Vasilescu…?

Și dacă la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări pare a fi doar o chestie de timp până când raportul echipei de anchetă va lua și calea Parchetului de specialitate, o altă structură unde actuala conducere se îndreaptă cu ”viteză maximă” spre ”zidul DNA” este chiar Direcția Generală Anticorupție. Panica tot mai vizibilă care pare să îl fi cuprins pe altfel tot mai ”plictisitul” chestor Liviu Vasilescu luându-i prin suprindere pe încă destul de numeroșii săi susținători din sistem. Dar care, fără putință de tăgadă, nu mai au nici ei influența totală, din moment ce chestorul Liviu Vasilescu pare a ști doar că i se ”pregătește ceva”, că unui dosar ”i se va da drumul curând” și că procurorul care îl va ”sălta” de pe scaunul de șef al Direcției Generale Anticorupție activează în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Dar nu știe și de la ce i ”se va trage”… Astfel că până și la ședința de bilanț anual al Direcției Generale Anticorupție a ajuns să se autovictimizeze, dând ”semnale” că știe cine din interiorul DGA l-ar fi ”turnat”. Numai că, dacă ar fi știut, nu s-ar mai fi chinuit atât să afle la ce Secție se află dosarul… Și pentru ce faptă a fost constituit…

”Pește. Vin. Wisky”

Și deruta șefului Direcției Generale Anticorupție este oarecum de înțeles, omenește vorbind, la câte a aflat, doar din ultimele ”lovituri” din ”NAȚIONAL”, că are pe cap. După cum la fel de adevărat este și că dacă ar fi lămurit – cel mai bărbătește, printr-o pensionare de onoare – prezența sa pe lista șefilor de la București ”cinstiți” de către polițiștii constănțeni corupți,  chestorul Liviu Vasilescu nu s-ar mai fi trezit în această situație. Una cu atât mai jenantă cu cât, totuși, vorbim de fostul șef al Direcției de Operațiuni Speciale și chiar al Inspectoratului General al Poliției Române și actualmente director al Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Bode ministru doar cu numele

”Spirala” dezvăluirilor despre prezența chestorului Liviu Vasilescu în tot mai multe scandaluri care nu au cum să nu ”păteze” și mai mult imaginea oricum tot mai murdară a ministerului condus de ”vremelnicul” Bode începând de la ”lovitura” din 12 februarie. Atunci când publicam documentul ”PEȘTE. ȘALĂU. STICLĂ VIN. WISKI” – ”Șpagă pentru șeful DGA”.

În documentul intrat în posesia noastră, unul asumat de autorul său, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și a cărui veridicitate a fost recunoscută de către chiar Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne scriind negru pe alb:

” VASILESCU

PUȘCAȘ

ANTIDROG

  1. ROBESCU

– PEȘTE (CRAP)

– CUTIE CADOU

– C. VIN

  1. CUCU

– PEȘTE

– C.VIN

UNGUREANU

DRAGOTĂ

BOCANIALĂ

BOLBOȘANU

LOTUL MICROFONUL

Pe 16 februarie dezvăluiam amănunte din ancheta care amenință să zguduie o bună parte a conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Așa-numitul ”LOT MICROFONUL” avându-l în fruntea sa pe chiar chestorul Liviu Vasilescu.

Și în care ”spovedania” ofițerului ”pocăit” Liviu Mihalache de la Direcția de Operațiuni Speciale despre găsirea de ”tehnică” în biroul fostului adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul – șef Constantin Nicolescu fiind decriptată într-o cu totul altă ”cheie” penală de către procurori.

Ofițerul DOS explicând, cu seninătate, cum în timpul liber, în urma ”telefonului unui director”, înarmat cu o șurubelniță și o lanternă, s-a dus seara târziu, alături de alți doi colegi, ca să ”curețe” birourile unor importanți șefi de structuri ale MAI.

” În cinci minute am găsit într-un colț un fir pe care l-am identificat ca fiind un fir de microfon. I l-am arătat și lui Nicolescu.

Seninătatea recunoașterii faptei de către cei trei ofițeri de la DOS-ul unde chestorul Liviu Vasilescu le-a fost ani de zile mentor și șef direct ducând la deschiderea unui alt dosar. Dar nu la DIICOT… Astfel putându-se documenta și prezența celor trei ofițeri de la DOS – cei care au părăsit sediul structurii doar după ce șeful de atunci, chestorul Benone Matei a fost spionat până ce a plecat în teritoriu! – și în alte birouri. Cel mai interesat să afle dacă nu are tehnică în propriul birou fiind chiar fostul lor șef, chestorul Liviu Vasilescu! Iar dacă șeful DGA a fost de față la ”peria tehnică” dată în mod vădit ilegal în biroul său de la DGA, atunci este clar că acesta se face cel puțin complice. Asta dacă nu se probează că șeful DGA nu a fost doar ”beneficiarul final”, dar chiar și cel care a comandat întreaga operațiune de contra – filaj ilegal…

Dacă ”strănută” Țuțu…

Mai mult decât atât, pe 19 februarie îl avertizam pe chestorul Vasilescu despre riscul ca, dacă ”strănută” Țuțu de la ROMARM, atunci ar putea ”răci instant”.

Pentru că nu s-a prescris încă decizia chestorului Vasilescu, de pe când se afla la comanda Inspectoratului General al Poliției Române, de a acorda prin procedurile speciale de achiziție specifice pandemiei medicale un contract de armament.

”În plină pandemie, Inspectoratul General al Poliției Române, profitând de hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind achizițiile publice pe perioada stării de urgență a declanșat procedurile privind cumpărarea a 25.000 de pistoale. În urma unei negocieri fără publicitate prealabilă, IGPR a selectat drept companie care să îi furnizeze pistoalele Compania Națională ROMARM SA. Dar nu în calitate de producător! Ci doar de intermediar…

Mai mult decât atât, acordul – cadru a fost semnat în chiar ultima zi a stării de urgență. Numai că reprezentantul IGPR care trebuia să semneze acordul – cadru ”s-a îmbolnăvit” subit, astfel că documentul a fost asumat, sub propria semnătură, de către chestorul Liviu Vasilescu”.

Ghinion însă, CNSC a decis anularea contractului semnat de Vasilescu, în urma contestației depuse de către o altă companie. Însă același chestor Liviu Vasilescu a semnat din nou, în numele IGPR, un ”nou” contract – cadru ”copy-paste” după cel anulat de CNSC…

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version