AcasăDezvaluiriAncheteRăzboi total între vechea și noua DNA!

Război total între vechea și noua DNA!

Îi va da Crin Bologa ”marfa” cerută de Adina Florea?

După atâta vreme în care structurile statului român au sărit din ”lacul binomului” în ”puțul blocajului interinstituțional”, uite că există acum o șansă de reintrare a dosarelor pe făgașul normal. Mai ales că, după cum rezultă din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ”noua DNA” s-a autosesizat deja pe marginea mai multor cazuri ale unor procuori anticorupție suspectați că ar fi abuzat nepermis de funcție în anchetele instrumentate pe perioada ”vechii DNA”.

Iar cum toate aceste plângeri zac deja de ani buni în sertarele colegilor de la Direcția Națională Anticorupție, devine absolut justificată solicitarea oficială a procurorilor de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție de a li se transfera respectivele spețe. Astfel că în zilele următoare, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție se află în fața unei decizii istorice pentru activitatea structurii de Parchet pe care o conduce. Crin Bologa neavând la îndemână decât două poziționări distincte față de această situație. Prima variantă de lucru ar fi, desigur, să ceară inventarierea de urgență a cazurilor aflate în sertarele propriilor procurori și care vizează suspiciuni de abuzuri comise în trecut și nu numai de către chiar colegii acestora. Pentru a se putea convinge astfel singur de ”celeritatea” cu care sunt tratate cazurile privind procurori care încă activează în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și care pot astfel afecta grav imaginea structurii la o adică. Sau, dacă actuala conducere a DNA nu se simte în stare să își facă ordine în propria ”ogradă”, atunci să răspundă afirmativ solicitării SIIJ și să transfere dosarele cerute Adinei Florea.

Axa Bologa – Florea

Tot mai multe dosare cu magistrați blocate la DNA de ani de zile au fost solicitate de către SIIJ

În orice stat democratic în care Justiția funcționează doar după propriile reguli, aceasta ar fi axa normală pe care ar trebui să circule acum dosarele care nu sunt cercetate la DNA. Și asupra cărora planează ”suspiciuni rezonabile” privind diverse abuzuri ale procurorilor, dar și plângeri penale depuse deja împotriva acestora. Mai ales atunci când Direcția Națională Anticorupție nu a părut dispusă până acum să facă nici măcar niște banale cercetări prealabile pentru a se ști nu neapărat cât de gravă, dar mai ales cât de ”penală” este situația. Nici măcar în spețele în care dovezile indubitabile depuse la dosar de către victime sunt cu mult mai numeroase și mai credibile decât cele pe baza cărora procurorii de caz au luat decizii din sfera ”paradelii de destine”! Drept urmare, procurorul șef Crin Bologa nu mai poate amâna la nesfârșit abordarea acestei problematici pe care trebuie să o gestioneze într-un fel sau altul până la urmă. Mai ales că de zilele acestea iată că are deja ”înfiptă în coaste” solicitarea oficială a SIIJ! Pentru că dacă DNA va refuza orice dialog interinstituțional pe această temă, atunci există din nou riscul instrumentării unor ”dosare paralele”, pe aceeași speță, dar la diverse structuri de Parchet! La fel cum ani de zile DNA și DIICOT s-au anihiliat reciproc pe nenumărate dosare, mai ales economice, cel mai adesea blocate pe Știrbei Vodă…

author avatar
Catalin Tache
2.503 afisari

4 COMENTARII

  1. Dna o institutie politizata acheteaza numai incomozii puterii, celor de la putere le sterge firul de praf care nu exista de pe reverul sefului.

  2. cand citesti articolele despre justitie , procurori si drepatae nu e nici o diferenta de anii cincizeci ,pur si simplu aceeasi reteta si aceleasi mecanisme !!!!!!

  3. Deocamdata Justitia Mea independenta” functioneaza dupa cum am stabilit,”nu stiu,nu am fost informat,nu ma intereseza.”Deoarece Eu sunt f.multumit dupa cum fuctioneaza ‘Justitia meeeaaa”,sunt de parere ca lucrurile sa mearga in continuare ca si pana acum.Nu putem schimba regulile in „?timpul jocului”.Puteti sa va interesati si la Federatia Romana de Fotbal,sau la FIFA,nu putem sa „ne bagam sau sa luam atitudine.” Arbitrul,in acest caz procurorul fiecare la speta sa este suveran.Poate sa faca ce vrea muschii lui,sau ai Ei a lui Luluta,pt.ca asa prevede „independenta Justitiei”.Nici chiar Eu nu ma bag intotdeauna in treburile lor,doar cate odata pun pe altii.Evident cand „este cazul”.Fapt pt. care va rog sa retineti ca acesta este un pamflet.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger