AcasăDezvaluiriAncheteRaport MAI: Capitala se închide pe 15 decembrie!

Raport MAI: Capitala se închide pe 15 decembrie!

Nimeni nu mai iese și intră din București de pe 15 decembrie!

Se îngroașă tot mai serios ”gluma” pandemiei pentru oamenii președintelui, dacă dintre toți românii cei mai ”nespălați” pe mâini sunt tocmai sibienii lui Klaus Iohannis. Urmați de timișoreni! Și de ”românii mei” din Sălaj, Alba Iulia sau Bihor! Astfel că misiunea ținerii în viață a activității publice până pe data de 6 decembrie devine o adevărată ”misiune imposibilă” pentru cei pe ale căror ”cașchete” a căzut ingrata sarcină de a organiza cu orice preț alegerile parlamentare care să asigure închiderea unui ciclu electoral pentru următorii patru ani, până la sfârșitul lui 2024. Numai că misiunea va fi îndeplinită, indiferent de consecințe!

Pomana porcului înlocuită cu coada la hypermarket

Astfel că în laboratoarele Puterii se pregătește deja intens trecerea la ”next level” a întregii operațiuni coordonată de la Cotroceni. Este vorba despre carantinarea fie ea și mascată a României, pentru a se putea astfel lupta  cu adevărat eficient cu răspândirea ”necontrolată” a virusului ucigaș. Una vădit îngreunată de ”lovitura” din 1 octombrie, când dezvăluiam ”Ordinul de la Cotroceni : Închideți România de pe 7 decembrie”! Iar dezvăluirea ”NAȚIONAL” a resetat percepția opiniei publice asupra a ceea ce ne așteaptă pe toți, imediat după alegerile parlamentare. De atunci aproape nemaifiind lider politic, analist sau orice alt vector public de imagine care să nu declame această variantă de lucru. Și tocmai acestă rezistență publică tot mai largă împotriva ”închiderii României”, chiar la o zi după organizarea alegerilor parlamentare a dus la o ultimă modificare a planului.

Anul ăsta, Ignatul se mută pe 12 decembrie!

20 decembrie nu va mai fi în acest an ziua în care mulți români vor respecta tradiția Ignatului creștin. Unul pe care autoritățile vor încerca să îl mute pe 12 decembrie! Adică în singura sâmbătă rămasă liberă între săptămâna organizării alegerilor parlamentare și ”închiderea” marilor orașe ale țării, în frunte cu chiar Capitala! Astfel că, dacă s-ar reuși influențarea românilor să își taie porcii în sâmbăta de pe 12 decembrie, autoritățile ar putea răsufla ușurate. Pentru că, după cum reiese din informațiile puse la dispoziția MAI, numărul bucureștenilor și al locuitorilor altor mari municipii care intenționează să se deplaseze la rudele de la țară sau în alte locații din provincie pentru tăierea procului este unul ”periculos de mare”. Cel puțin pentru planurile iohanniștilor din ”guvernul meu”.

Mai mult decât atât, ce-i drept, nimeni nu are cum să garanteze că se va recurge strict la sacrificarea animalelor din coteț, fără ca participanții să nu mai ”socializeze” la ”pomana porcului” și tradiționala țuică fiartă! Unde numai de distanțare socială nu s-ar mai putea pune problema! În același timp însă, autoritățile sunt conștiente că nu vor putea comunica oficial și în modul cel mai deschis cu putință că românii ar face bine să își taie porcii pe 12 decembrie, pentru că de pe 15 nu vor mai putea! Teama creării unei ”psihoze” și stări accentuate de nemulțumire chiar înaintea alegerilor parlamentare fiind una accentuată pentru strategii Cotrocenilor. Astfel că, tehnic vorbind, încă se caută soluții de compromis pentru ca românilor să nu li se impună, dar să fie lăsați totuși să își taie porcii și în acest an. Dar nu pe 20, ci pe 12 decembrie!

Un Crăciun liniștit!

Culmea este însă că ”simulările” informative arată că vom avea parte de un Crăciun liniștit! Cei mai mulți dintre bucureșteni fiind deja împăcați cu gândul unui Crăciun în familie, dar pe ”facetime” sau alte aplicații virtuale. Astfel că din acest punct de vedere autoritățile nu își fac încă griji, mai ales că înțelegerea cu marile rețele de hypermarketuri se bazează tocmai pe o aprovizionare intensivă, în special cu produse tradiționale, în preajma Crăciunului. Ceea ce pentru autorități înseamnă că bucureștenii se vor mulțumi să își  facă aprovizionarea cu produse ”preambalate”, în ”ordine și siguranță”, după cum se va raporta în comunicatele oficiale. Iar pentru hypermarketuri noi încasări record. Unele cu care să își susțină financiar ”firmele mamă” din statele occidentale chiar și în plină pandemie.

Intrăm în 2021 la ora 23.00?

Aceasta rămâne de departe cea mai dificilă întrebare la care trebuie să găsească un răspuns cât mai pragmatic autoritățile pentru noaptea trecerii între ani. Pentru că nici măcar cei mai fanatici adepți ai ”dictaturii sanitare” nu își pot închipui că locuitorii marilor orașe se vor baricada în case la ora 23.00 și nu vor ieși măcar în fața blocului ca să dea o ”artifică” la miezul nopții. Ca să nu mai spunem că de Revelion ”la români se bea, nu se stă”! Incidentele de la revelioanele precedente fiind cât se poate de relevante în acest sens. Și oricâți polițiști, jandarmi sau pompieri vor scoate pe străzi guvernanții, numărul acestora tot va fi total insuficient pentru a putea controla chiar toate ”coclaurile” Capitalei.

Vor fi lăsați bucureștenii pe stradă de Revelion

Ca să nu mai spunem că pe fondul frustrărilor deja acumulate de atâta amar de vreme și al consumului crescut de băuturi alcoolice se ia în calcul la modul cel mai serios apariția unor ”inevitabile” conflicte spontane între grupurile de petrecăreți și forțele de ordine. Astfel că rămâne de văzut cine își va asuma responsabilitatea ținerii în case a românilor în noaptea de revelion începând cu ora 23.00. Sau cine își ”va pune capul” pentru o derogare expresă pentru noaptea de Revelion, atunci când bucureștenii ar putea fi totuși lăsați să iasă  ”pe domeniul public” până la ora 1.00 sau 2.00 dimineața, așa cum se ia în calcul în prezent.

”Focar” de nemulțumire la Interne!

De departe însă cea mai îngrijorătoare concluzie a raportului secret care produce panică la conducerea Ministerului Afacerilor Interne este chiar starea de spirit a propriilor angajați. La acest moment fiind deja identificate mai multe ”focare” de nemulțumire la nivelul mai multor structuri. Cum însă șefii acestora au primit deja ordinul neoficial de a anula orice concediu sau altă formă de zile libere în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie, întregul minister s-ar putea transforma într-un singur mare ”focar”. Pentru că polițiștii, jandarmii și pompierii sunt ținuți ”carne de tun” pe străzi încă din luna martie. Bani în plus primind în schimb doar ”mahării” din structurile centrale, în timp ce în teritoriu este ”prăpăd”. Cu oameni amăgiți cu sporuri care nu au mai venit, epuizați fizic și psihic și cu mulți dintre ei plătind deja ”tributul” pandemiei.

Iar criza de personal din teritoriu este una atât de cruntă, încât nu o vor mai putea masca prea mult statisticile mincinoase de la centru. Iar tot acestor oameni urmează să li se ceară depunerea unui ”ultim efort” pentru a înfrunta nemulțumirile populației, mai ales între 15 decembrie și 1 ianuarie. Atunci când vor trebui să stea din nou departe de propriile familii și să suporte revolta cetățenilor. Totul în schimbul unor zile libere pe care ar urma să le primească ”la paștele cailor”! Astfel că dacă ”închiderea” Capitalei și a marilor orașe va fi tot una militarizată și în forță, chiar Ministerul Afacerilor Interne s-ar putea confrunta cu o situație de criză extrem de greu, dacă nu chiar imposibil de gestionat. Ca și cea din spitale de altfel… Acolo unde doctorii sunt de asemenea ținuți ”captivi” în gărzi cu lunile, doar pentru a fi trași apoi la răspundere de politicieni, atunci când situația epidemiologică scapă de sub control. Cazul Sibiului fiind cel mai relevant în acest sens. Ca să nu mai vorbim de tragedia de la Piatra Neamț…

author avatar
Catalin Tache
12.150 afisari