AcasăDezvaluiriAncheteRaport CNCAN : Scandalul radiațiilor blochează Sănătatea!

Raport CNCAN : Scandalul radiațiilor blochează Sănătatea!

Miza financiară a avizării aparatelor CT și RMN este una uriașă

Iată că mai avem și structuri contrainformative în țara asta, unele care încearcă să apere interesele majore ale statului român! Iar cum Sănătatea este în acest moment cu adevărat cel mai sensibil domeniu și o vulnerabilitate extremă la adresa a chiar securității naționale. Astfel că în acest context, un raport informativ absolut incendiar intrat în posesia noastră avertizează ”beneficiarii legali” de la fruntea statului român cu privire la riscul de blocare a unei bune părți din sistemul de Sănătate.

Totul după ce ar fi fost identificate mai multe decizii cel puțin stranii de la nivelul CNCAN, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Acolo unde s-au strâns ”spețele” informative cu privire la plângerile a tot mai multe spitale de stat care sesizează că așteaptă nepermis de mult ca aparatele de imagistică achiziționate pe bani grei de la buget să fie avizate de CNCAN… În timp ce acestea zac nemontate prin depozitele din subsoluri. Iar zeci de mii de pacienți umplu listele de programare pentru multe luni de zile de acum înainte, pentru efectuarea unui banal CT sau RMN, dar de a căror funcționare le depinde din păcate viața. În timp ce pe o anume filieră din CNCAN s-ar aviza cu celeritate doar aparatele CT și RMN din mediul privat… Mai ale cele aparținând unuia dintre cei mai importanți jucători de pe piața privată medicală! Stranie coincidență, această ”politică managerială” survenind după achiziția de către respectivul lanț medical a clinicii unui fost deputat PSD, care a reușit să își impună omul într-o funcție cheie la CNCAN…

Preluare suspectă…

Scandalul CNCAN explodează și la aeroporturi

Ținând cont de numele grele implicate în această anchetă, ca și de nivelul ”extrem de sus” la care ajung ițele întregii afaceri cu mize de zeci de milioane de euro nu vom dezvălui încă amănuntele „incendiare” care au atras atenția structurilor contrainformative. Acestea intrând pe fir după „preluarea suspectă” a clinicii private a unui politician PSD de către un ”gigant” din mediul privat de sănătate, tranzacția de vânzare – cumpărare fiind derulată prin intermediul unui cetățean canadian. Ofițerii de informații având deja ”indicii temeinice” că la mijloc ar fi vorba de o veritabilă rețea care se ocupă de acordarea avizelor obligatorii ale CNCAN doar pentru aparatele de imagistică  ale spitalelor private, activând astfel în chiar împotriva statului român. Oricum, ițele întregii afaceri conduc atât la politicieni PSD, la Secția de radiologie a Spitalului Județean Timiș, cât și a unui influent consilier CNCAN. Cel care ar fi fost racolat tocmai pentru a se ocupa tocmai de ”vânzarea” avizelor CNCAN pentru clinici private a căror funcționare depinde de practicarea imagisticii medicale. Mai mult decât atât, pe lângă scandalul avizelor CNCAN pentru clinicile private tocmai ce este pe cale să mai ”bubuie” unul, cu privire tot la acordarea acestor avize. Dar pentru porțile detectoare de metale X- Rey folosite în aeroporturi…

author avatar
Catalin Tache
2.240 afisari

3 COMENTARII

  1. Care e noutatea?Se stie ca s-a vrut in mod intentionat prabusirea sistemului sanitar de stat si din pacate vinovatii nu vor fi pedepsiti niciodata. Ce secretomanie o fi si ce nu stiau decidentii despre afacerile prof. Barsasteanu de la Timisoara, mai ales ca e un apropiat al lui Dragnea? Afacerile cu aparatura RMN din acest mandat al PSD, cine le ancheteaza si cand vor fi pedepsiti cei care au luat spagi la greu?
    Pacientii sunt singurii pedepsiti!

  2. Ar trebui să l clonam pe domnul Tache,noroc cu el ca mai aflăm și noi muritorii ce se întîmplă prin spitalele de la stat.
    Veniturile pe care le avem nu ne permit la toti sa mergem la privat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger