AcasăDezvaluiriAncheteRadicalizarea lui Stelică!

Radicalizarea lui Stelică!

Așa cum pe vremuri a fost avocatul lui Radu Mazăre, așa se dovedește acum Stelian Ion un înverșunat avocat al procurorilor. Și al judecătorilor, bineînțeles! Astfel că, după un început alene al mandatului și care anunța că ”Stelică” va fi ca ”agheasma” în fruntea Ministerului Justiției, acesta a schimbat brusc macazul. Și pe zi ce trece își dă pe față tot mai pregnant ”arama useristă”.

Stelian Ion în război cu CCR

Astfel că nu mai este ieșire publică a ministrului Justiției în care acesta să nu facă ”zid” în fața beneficiilor, unele de-a dreptul halucinante, de care se bucură procurorii și judecătorii. De la pensiile speciale și până la vârsta de pensionare de 45 de ani. Mai mult decât atât, cu o falsă modestie, același ministru al Justiției se ”autoflagelează” că cine este el ca să comenteze discuțiile magistraților care doresc moartea de COVID a colegilor și jurnaliștilor și efectuarea de percheziții domiciliare noaptea! Însă radicalizarea ministrului userist devine deja una periculoasă, cu cât acesta a ajuns să încerce să blocheze până și ultima decizie definitivă a Curții Constituționale. Cea care prevede că nimeni nu poate fi băgat la pușcărie, încarcerat propriu-zis, până ce judecătorii nu își motivează decizia!

Pe urmele lui Iordache

Numai că ministrul Justiției a sărit ca și ars, pentru ca nu cumva Decizia CCR să intre în vigoare! Cu toate că sute de români zac în pușcării și câte aproape un an de zile, până ce judecătorii binevoiesc a își motiva decizia de condamnare! Perioadă în care destinele celor încarcerați nu doar că sunt ”paradite”, dar aceștia nici măcar nu pot urma căile legale de contestare a condamnărilor. Pentru că nu au ce ataca, în lipsa motivărilor judecătorești! Numai că Stelian Ion nu doar că se bucură că prin Decizia CCR, România revine în rândul țărilor civilizate, dar ministrul Justiției se teme doar că ”suntem în fața unui iminent blocaj. Să vedem dacă referendumul din 2019 ne împiedică să venim cu o ordonanță de urgență”. Și uite cum ”puiul de userist” Stelică vrea să treacă peste chiar referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis și să rezolve totul după modelul pesedistului Florin Iordache. Cu o Ordonanță de Urgență dată cel mai probabil noaptea…

author avatar
Catalin Tache