Cauta

Pusi sa-i pupe ghiulul lui Iohannis!

Dupa un an si jumatate in care parea ca nimic nu l-ar mai putea scoate pe Klaus Iohannis din starea de „il dolce far niente” in care se scufundase inca de la instalarea sa la Palatul Cotroceni, iata ca seful statului s-a trezit pur si simplu „din morti”.

Presedintele a luat apucaturi de „nas”

Si nu este deloc doar un „foc de paie”, pe zi ce trece Iohannis devenind „jupanul” de care se pare ca au nevoie din nou americanii la conducerea tarii. Pentru ca, dupa cum „National” dezvaluia cu ceva vreme in urma, presedintele Romaniei a prins la timp de veste ca noua strategie a administratiei SUA este de a avea un unic interlocutor pentru marile proiecte militare, dar si economice pe care intentioneaza sa le dezvolte incepand de anul viitor la malul Marii Negre.

In ultima vreme se vede ca Iohannis si-a schimbat sfatuitorii

Asa ca, inlocuind obsesiva coloana deja claxonata de romani in trafic si excursiile in strainatate cu drumetii facute la pas prin muntii patriei si selfie-uri facute cu alti turisti, Iohannis a inceput sa urecheze tot ce misca prin clasa politica, dandu-i indicatii pretioase inclusiv premierului Dacian Ciolos. Cel care, dupa o scurta razvratire, a „inghitit” planul prezidential, in defavoarea propriilor calcule politice. Iar seful statului nu doar ca se simte pe val, dar deja a inceput sa-si faca „partie” pentru obtinerea unui al doilea mandat.

Pesedistii si penelistii nu mai misca in front in fata sefului statului

Dar fara a intra in campanie, ci doar blocandu-i deja „la mantinela”, inca de pe acum, pe toti cei pe care ii suspecteaza ca si-ar dori si ar avea sanse reale pentru a intra in viitoarea cursa pentru Palatul Cotroceni. Si care, la randul lor, au ajuns sa-i transmita mesaje personale prin care sa-l asigure ca nici prin cap nu le trece „sa joace” la Presedintie, indiferent ca sunt pesedisti sau, mai ales, liberali.

Afla la sigur

Multa vreme, atat politicieni, cat si consilieri proprii si initiati ai sistemului aproape ca ajunsesera sa-i planga pe umar lui Iohannis pentru cat de izolat informational era seful statului. Iata insa ca, de ceva vreme cel putin , lucrurile par sa se fi schimbat radical, presedintele semanand tot mai mult cu Traian Basescu din vremurile bune ale acestuia. Si, asemenea, predecesorului sau, si Klaus Iohannis pare sa fie tot mai interesat mai ales de posibilii rivali care ar putea ridica pretentii la cea mai inalta functie in statul roman. Si culmea este ca nu este vorba doar de simple supozitii ale unor consilieri, care, eventual, ar putea-o nimeri de cateva ori, ci de ponturi atat de bune incat i-a lasat cu gura cascata pana si pe politicienii carora nu le venea sa creada ca „mutul” Iohannis a aflat de jocurile duble pe care le  fac sau de propriile ambitii politice.

Pana la premier!

In schimb, cu totul altfel stau lucrurile cu ceea ce priveste toate celelalte functii din statul roman. Pentru ca, desi acuzat ca ar trage pentru un nou mandat la Palatul Victoria, despre Iohannis se susoteste deja tot mai intens, la varful principalelor partide, ca nu pare deloc deranjat de o competitie cat mai accerba pentru acest post. Mai ales ca, in fond si la urma-urmei, prin obtinerea unui nou mandat pentru Ciolos, ar scapa totodata si de unul dintre cei mai puternici contracandidati la viitoarele alegeri prezidentiale. Strategie pentru care l-a si conditionat pe actualul tehnocrat Dacian Ciolos de acceptarea patrunderii in mocirla politicii, unde, inevitabil, ca premier politic, acesta s-ar pata la randul lui serios pana atunci. Asa ca grija cea mare a lui Iohannis nu este musai „aranjarea casutelor” posturilor prin guvern, parlament sau adminsitratie, ci conservarea propriei imagini de unic „arbitru neutru” al unei clase politice tot mai balacarite.

Ca in „Nasul”

Iar unii lideri politici au luat atat de mult frica privind „legenda” ca de acum Klaus Iohannis afla tot si pe urma se razbuna, incat au ajuns sa se ploconeasca intr-un hal fara de hal, trimitandu-i inca de pe acum asigurari ca nici prin cap nu le-ar trece sa candideze impotriva sa la viitoarele alegeri prezidentiale. Si recurg la asemenea gesturi cam toti cei care cresc „nepermis” in sondaje sau a caror pozitie in fruntea unor partide importante se consolideaza atat de mult, incat deja sunt luati in calcule ca posibili candidati la Presedintia Romaniei. Insa ceea ce este cel mai socant este faptul ca nu doar fruntasii „partidului de casa” au ajuns sa se injoseasca astfel, dar chiar pana si unii lideri PSD! Iar in acest ritm, politicienii nu mai au mult si vor veni sa-i pupe si ghiulul lui Iohannis, mai ceva ca in filmele „Nasul”. Desigur, asta daca noul „jupan” de la Palatul Cotroceni le va si permite, sau se va multumi doar sa stie ca a bagat strechea in ei…

Ultimele stiri

  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza, deşi Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu. Cel puţin 12 morţi (VIDEO)
  • Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion
  • VIDEO| Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer „armistițiu olimpic”
  • Poza Zilei
  • Iohannis, din nou turist. De această dată se va întâlni cu Joe Biden la Casa Albă
  • Horoscop 7 mai 2024 – Mergi la căldura casei tale
  • Germania acuză Rusia de atacuri cibernetice. Ambasadorul Germaniei în Rusia a fost rechemat în țară.
  • Exit mobile version