AcasăDezvaluiriCatalin TachePUS de SCHMIDT, CIOLOȘ VREA SĂ I-O TRAGĂ CODRUȚEI!

PUS de SCHMIDT, CIOLOȘ VREA SĂ I-O TRAGĂ CODRUȚEI!

Dacian Julien Cioloș pare să își fi dat și el seama, în cele din urmă, câte parale fac promisiunile ”noului Napoleon” francez… Și asta pentru că, deși a spălat de fiecare dată când a fost solicitat ”rufele murdare” ale Administrației Macron în Parlamentul European, uite că tot ”câinele” Drulă rămâne favoritul francez!

Desigur, favorit la intrarea într-o cursă prezidențială dinainte pierdută. Căderea ”redutei” Voiculescu – Mihăilă aproape că nici nu mai contează. Sau poate doar din perspectiva că ”tinerii frumoși și liberi”, cei ”îmbătrâniți” vremelnic, după doar un an de guvernare, să nu atingă nici măcar un scor electoral de două cifre la alegerile de la anul. Indiferent care dintre ele.

A trecut de la DGSE la BND

Numai că încercările președintelui ”RENEW” de a își lua și în țara natală ”partidul meu” înapoi au eșuat lamentabil. Așa că Dacian Cioloș a conștientizat că ”lălăiala” influenților susținători din DGSE-ul francez i s-ar putea dovedi fatală, politic vorbind. Ca și în cazul colegei ”de partidă” Clotilde Armand, încă primărița Sectorului 1 simțind de asemenea ce înseamnă să nu mai beneficieze de altfel teribila mașinărie de propagandă franceză.

Și uite cum, sub stricta monitorizare a singurei structuri contrainformative care mai contează în oricum eșuatul stat iohannist, în numele lui Dacian Cioloș s-ar fi negociat trecerea din sfera de influență a DGSE-ului francez în cea a BND-ului german.

Acum, desigur că rămâne de văzut dacă nu cumva Julien a rămas și cu ”Parisul” în suflet… Și, pragmatic cum îl știm încă de când măcelărea serviciile românești de la adăpostul funcției de premier tehnocrat, și-o fi zis că poate a sosit momentul operativ să se pună și sub pulpana germană. Acolo unde lasă de înțeles că ar fi fost ademenit de nimeni altul decât de încă ”omul președintelui”, Michael Schmidt. Cel care nu poate uita, pe persoană fizică, cele două dosare deschise împotriva sa de către Direcția Națională Anticorupție, chiar dacă acestea nu i s-au dovedit fatale. Cel puțin până acum.

”Open primaries”

Iar la doar câteva zile după ce de la București dosarul său contrainformativ s-a ales și cu ștampila de ”Bundesnachrichtendienst – BND”, pe lângă cea de ”Direction Generale de la Sécurité Extérieure – DGSE”, Dacian Cioloș a avut o ieșire publică surprinzătoare. În primul rând pentru că, de această dată s-a adresat și alegătorilor din țară, ci nu doar mai- marilor comisari europeni. Dar mai ales pentru că altfel atât de orgoliosul fost comisar european tocmai ce a propus, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, o ”Dreaptă unită”.

Numai că, totuși, în afara posibilelor intenții onorabile ale politicianului care face mai mult naveta Bruxelles – Paris, decât Zalău – București, recenta sa ieșire publică trebuie ”decodată” și prin prisma ”cooptării” sale în încă extrem de influentul BND german în România.

Deci, până se va afla cu exactitate de ce a făcut-o, să vedem cum Dacian Julien Cioloș s-a apucat ”să bată câmpii” demagogiei…

”Dacă strângem rândurile și în acest proiect politic există și alți oameni serioși care își doresc să candideze la prezidențiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Președinție. (…) Sunt multe lucruri care ne unesc, haideți ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale  să organizăm aceste OPEN PRIMARIES, deschise și pentru cei care așteaptă un proiect, o alternativă, care așteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent și cu viziune”.

Puținii loiali din ”RENEW” ascultându-l pe același Dacian Cioloș și când o lua ”pe arătura” despre cum ”tot mai mulți români îl întreabă dacă vrea să candideze la prezidențiale”… Numai că el ”nu și nu”, vrea musai ”să votăm un proiect prezidențial, nu un om”, ” să avem un proiect de unitate și colaborare între noi, Societatea Civilă și Mediul Antreprenorial”, dar, mai ales, ”să ne asigurăm că în 2024 nu vom mai fi nevoiți să alegem între PSD și AUR”. În acest ultim sens, Dacian Cioloș declarând public că este gata ”să facă orice”!

Cuplul Dreptei Unite

Inclusiv să accepte ”oferta de nerefuzat” a înalților comisari europeni de a candida în tandem cu Laura Codruța Kovesi pentru ”preluarea României”.

Cu vechiul sprijin francez, dar și cel mai recent asigurat de către BND-ul german. Serviciu care nu trebuie confundat cu Partidul Social Democrat, aflat la guvernare la Berlin.  Cioloș forțând ca de la Bruxelles să se bată cu pumnul în masa liberală că vor ”înghiți” doar o ”dreaptă unită” reprezentată de Laura Codruța Kovesi și Dacian Julien Cioloș.

Prima urmând a fi candidata ”Dreptei Unite” la Președinție, fostul premier visând în schimb ”barem” să își reia locul la Palatul Victoria.

Cel puțin într-o primă fază… Pentru că, după ce Partidul Național Liberal va pleca obedient capul, atunci Cioloș poate forța și ”marea rocadă”, după modelul deja brevetat Stolojan – Băsescu.

Cine-i pune ia pe el…?

Acum, normal că în afara bazinului electoral comun, are totuși prea puțină importanță dacă Dacian Cioloș își va respecta sau nu până la capăt promisiunea de a fi și a rămâne ”secundul” Laurei Codruța Kovesi.

Mai ales că, totuși, influența germană în România – cea la care recent a aderat și fostul ”radicalizat francofil” Dacian Julien Cioloș – se leagă tot de numele omului de afaceri Michael Schmidt. Cel care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, nu ar fi străin nici de una dintre cele mai importante, dar și controversate achiziții telefonice din ultima vreme. Una, ce este drept, între două entități private, pe teritoriul românesc. Dar dacă banii chiar vin din ”siajul” premierului Orban și mâna cea lungă a Budapestei este băgată și în această ”preluare ostilă”, atunci chiar că până va renunța George Simion la tot mai scorțoasele sale costume negre, altcineva va îmbrăca ”ia românească” și va fura startul campaniei suveraniste. Dar nu va fi nici Mircea Geoană…

author avatar
Catalin Tache
5.439 afisari

12 COMENTARII

 1. Saracu’ Ciolos, de vreo 20 de ani incearca sa fie the best in politica si nu ii iese! Trage de sfori, se chinuie, il cocoata altii sa il vada lumea si mereu e pe.ultimul loc.N-are carisma, ca sa ii faci !
  Poate ca unii nu ar trebui sa mai parieze pe un cal slab.

 2. ciolos asta este una dintre ciudateniile Romaniei , sa mai vorbesti despre aceasta catastrofa de om, nedorit de nici un om normal la cap , este de neexplicat .poate dupa anihilarea lui Coldea , aceasta pacoste pe capul oamenilor , poate sa se mai indrepte ceva , altfel vom mai avea parte de astfel de ciudati .

  • Bine zis, ramane o enigma cum a ajuns aceasta nulitate,inginer agronom de la taranoia ,ministru si apoi facand cariera politica in Europa.Poate ne va zice proaspatul arestat oarece enigme.

 3. UNIVERSUL . NET , IERI , 27 NOIEMBRIE 2023 , ARTICOL DE DAN PERRY : ” VREMEA RAZBOIULUI ” – VIDEO : 1 ora , 5 min , 10 sec .

 4. D-le Tache nu’st’ ce sa mai zic despre jigodiile astea rupte de realitate , insa pe plan economic e DEZASTRU in Romania – F A L I M E N T … Va spun dintr-un oras de provincie ca asa MUIANE LUNGI DE FOAME si priviri ratacit-ametite prin piata agroalimentara nu am vazut in 40 de ani – poate doar pe timpul regimului Constantinescu/Radu Vasile cand ii invingea „sistemul” ..
  La fel , Intr-un renumit depozit de amenajari -constructii bate vantul pe culoare si aflu ca VANZARILE AU SCAZUT LA COTE FARA PRECEDENT , iar angajatii deja sunt ingrijorati daca vor mai avea serviciu…

 5. Ciolos ca si Codruta sunt caricaturi politice.Daca ar fi retinuti am vedea imediat cine sare…Se pare ca fara CIA asa zis servicii euro pene nu fac nici o miscare brusca.

 6. CODRUTA KOVESI ESTE O CARICATURA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE…O TOT SALTA IN GEAM PANA TRECE POSTASUL CU PENSIA..ACUM CA A LUAT HOTARAREA SA INFRUNTE OAMENII LUI PUTIN, CUM SE LAUDA RECENT, II DORIM NOROC IN VIATA! IN DICTIONARUL RUS LA LITERA G NU EXISTA CUVANTUL GLUMA! AI SPUS CEVA GRESIT SAU AI FACUT CEVA INTENTIONAT NASOL, TI-AI DAT CU TESLA IN COJONES. NU TE INTREBA CAND…CI PRIN CINE VINE PLATA! A MURIT VREMEA CAND TE URCAI PE CAL, CA SA NU ITI PIERZI CAPUL!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri