AcasăDezvaluiriAnchetePuci în PNL :Bolojan, premier!

Puci în PNL :Bolojan, premier!

”Ordin de la Berlin : Siegfred, premier!” titram ”lovitura” din 6 mai! Atunci când dezvăluiam presiunile exercitate de către Cancelaria Germaniei asupra lui Klaus Iohannis pentru a îl impune cu orice preț în fruntea ”guvernului meu” pe ”omul BND”-ului. Iar nervozitatea Angelei Merkel era cu atât mai mare, cu cât cei mai influenți comisari de la Bruxelles insistaseră ca ”tehnocratul” care și-a câștigat pâinea cea de toate zielel numai în slujba statului german sau a structurilor interstatale ale Uniunii Europene să fie de la bun început ”alesul”. Astfel că anul trecut, pe 6 mai 2019 titram ”Țeapă! Iohannis are alt premier”! Dezvăluind că liberalii vor fi lăsați să tragă până la dărâmarea Guvernului Dăncilă, pentru ca apoi, odată securizat cel de al doilea mandat al lui Iohannis, șeful statului să fie presat să îl desemneze drept premier pe Siegfred Mureșan.

Ilie Bolojan urcă tot mai sus pe scările Politicii

Numai că iminenta revoltă internă din partid, ca și tăria total neașteptată cu care Ludovic Orban și-a jucat cartea ”președintelui PNL care trebuie musai numit premier” l-a făcut pe șeful statului să suspende aplicarea ”bilețelului” primit de la Berlin. Iată însă că după depășirea ”hop”-ului alegerilor parlamentare, mai ales dacă liberalii își vor sui sacii în căruța guvernamentală pentru următorii patru ani, scenariul ”Siegfred, premier” este din nou de maximă actualitate. Mai ales dacă Guvernul Orban ar mai fi lăsat să contabilizeze inerentele erori guvernamentale pe perioada pandemiei,  până la trecerea unei ierni care se anunță mai dificilă decât oricând. Astfel că oamenii președintelui sunt deja cu ochii ”ca pe butelie” pe cei ai premierului… Mai mult decât atât, faptul că lucrurile deja se precipită este dovedit pe deplin de semnalul care i-a fost transmis celui din urmă prin lovitura cu mantă la consilierul său de taină, generalul Grumaz.

Emil Boc și Romeo Dunca alături de președintele CJ Bihor

Asta după ce, cu doar câteva luni în urmă, după cum dezvăluiam în exclusivitate, s-a încercat stoparea prin orice mijloace a cooptării de către echipa premierului a generalului cu încă extrem de influente legături atât la nivelul sistemului, cât și al mediului de afaceri. Numai că, atunci când doi se bat, s-ar putea să cîștige al treilea! Mai ales că ”Puciul de la Cluj”, prin care nucleul tradițional liberal transilvănean încearcă impunerea lui Ilie Bolojan drept ”adevăratul premier al PNL”-ului câștigă adepți tot mai importanți pe zi ce trece. Mișcarea pornită în urma unei întâlniri de taină la Cluj napoca și a cărei organizare  logistică a fost asigurată de chiar cel mai influent susținător al proiectului anti – Siegfred, miliardarul Ion Țiriac cuprinzând deja pe zice trece cam toate marile orașe din Transilvania și Banat…

Siegfred, agentul lui Gunther Krichbaum!

După cum dezvăluiam încă din 1 octombrie, România va fi practic închisă de pe data de 7 decembrie, imediat după alegerile parlamentare. Iar în această perioadă în care nu doar românii de rând, dar și liderii politici vor cam fi ”înghesuiți” în case, oamenii președintelui vor încerca impunerea ordinului primit de la Cotroceni. Cel al cedării în fața dorinței  exprese a Bruxelles-ului și a Germaniei deopotrivă, ca Siegfred Mureșan să fie detașat la București, cel mai probabil ca și vicepremier, pentru a putea prelua conducerea guvernului în primăvară, odată cu apariția vaccinului salvator. Numai că structurile contrainformative românești au reușit, prin dezvăluirile din ”Național” din articolul ”Vom avea Guvern BND” să alerteze mai mulți lideri liberali importanți cu privire la ”adevărata mapă profesională” a lui Siegfred Mureșan .

Revoltă în PNL împotriva desemnării lui Siegfred Mureșan drept premier

Astfel că nu mai este un secret că ascensiunea fulminantă în forurile europene a altfel aproape necunoscutului politician Siegfred Mureșan pe plaiurile natale s-ar datora în cea mai mare parte sprijinului primit din partea influentului Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag. Și considerat la rândul său drept un ”camarad de nădejde” al Bundesnachrichtendienst, adică serviciul german de spionaj BND! Ceea ce nu face decât să legendeze și mai mult CV-ul legat de serviciile secrete germane ale unui Siegfred Mureșan care primea o bursă în Germania, din partea Bundestag-ului și cu sprijinul asumat al Forumului Democrat al Germanilor din România, încă din anul 2006! După care, în 2009, pleca cu totul la Bruxelles, pentru a lucra la Parlamentul European. După alți doi ani prelua postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale ale Partidului Popular European. Până ce Traian Băsescu, după cum recunoștea chiar consilierul său prezidențial Adrian Rădulescu, a trebuit să accepte ”oferta de nerefuzat” a serviciilor și să îl pună pe Mureșan în fruntea listei PMP, făcându-l astfel europarlamentar.

Ion Țiriac asigură sprijinul logistic al puciului de la Cluj

La fel cum Partidul Național Liberal a fost la rândul său nevoit să îl păstreze europrlamentar, la indicațiile precise ale PPE, pe cel văzut după 14 ani petrecuți strict în structurile progresiste europene doar un alt Dacian Cioloș. Atâta doar că de această dată un premier tehnocrat controlat de Berlin, ci nu de Paris…

Fapte, nu vorbe!

Iar susținerea oferită de Rareș Bogdan lui Siegfred Mureșan, fie ea și făcută doar pentru a face pe plac Bruxelles-ului și a-i da totodată astfel peste nas lui Ludovic Orban a inflamat și mai mult spiritele la nivelul aparatului de partid al PNL-ului. Mai ales în Ardeal, acolo unde se află și cel mai puternic fief liberal. Drept urmare, înainte de alegerile locale, la Cluj – Napoca a avut loc o întâlnire de taină în care mai mulți primari de municipii și alte mari orașe transilvănene, dar și importanți oameni de afaceri care își desfășoară activitatea în această zonă au stabilit să se opună nominalizării lui Siegfred Mureșan și susținerii lui Ilie Bolojan! Iar recenta ”reîncălzire” a desemnării lui Siegfred i-a făcut pe susținătorii lui Bolojan să declanșeze în forță propria operațiune.

Cât se vor mai privi în ochi Orban și Iohannis

Drept urmare, noul președinte al Consiliului Județean Bihor este deja puternic mediatizat ca și cel mai de succes exemplu liberal, pe ideea de ”fapte, nu vorbe”! Și, într-adevăr, la acest capitol Ilie Bolojan chiar că stă mai mult decât bine! Iar prima sa decizie luată în fruntea Consiliului Județean, cea de a înjumătăți stufoasa organigramă a instituției a produs pe deplin efectul scontat, mai ales că deja și alți liberali din administrația locală au început să îi urmeze exemplul. În frunte cu noul președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, miliardarul Romeo Dunca. În plus, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, un alt miliardar ”membru fondator” al ”proiectului de țară Bolojan – premier” lucrează intens la organizarea unui adevărat desant financiar asupra Bihorului, prin aducerea la Oradea a importante companii occidentale.

La rândul său, Emil Boc s-a aliniat disciplinat în spatele aceluiași Ilie Bolojan, strângând rândurile și printre mulți alți primari ai PNL din Ardeal, ”treziți la realitate” implicit cu cartea naționalistă a boicotării venirii în fruntea guvernului liberal a unui Siegfred Mureșan plecat din țară la doar 20 și ceva de ani! Astfel că, de această dată, se joacă mai încins decât oricând viitorul post de premier, mai ales că o parte a serviciilor, deși cu o explicabilă discreție extremă, negociază o alianță Orban – Bolojan care l-ar putea scoate nu doar din minți pe Klaus Iohannis, dar chiar și din cărțile desemnării viitorului premier…

author avatar
Catalin Tache