AcasăDezvaluiriAnchetePuci eșuat la BNR! Cîțu fuge de ”Manole”!

Puci eșuat la BNR! Cîțu fuge de ”Manole”!

Cîțu s-a visat degeaba șeful BNR

S-au crezut jucători în ”liga mare” și deja acum nu mai știu pe unde să scoată cămașa! Este vorba despre premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Cei doi care s-au simțit umiliți de guvernatorul Băncii Naționale a României, atunci când chiar de față cu președintele Klaus Iohannis, Mugur Isărescu le-a dat cu cifrele în cap. Și le-a spus verde în față că nu le acoperă ”gaura” de la buget sub nicio formă!

Planul debarcării guvernatorului a eșuat

Mai mult decât atât, Mugur Isărescu nu doar că i-a dat ”delete” lui Cîțu la toate mesajele transmise de acesta, dar pur și simplu i-a dat interzis în Banca Națională! Având totodată grijă să propage la cel mai înalt nivel al finanțelor internaționale părerea sa despre ”competența profesională” a ministrului Finanțelor. Care ar fi una sublimă, dar care lipsește cu desăvârșire. Iar cum de această dată șeful statului a evitat, extrem de pragmatic, o confruntare fățișă cu influentul guvernator al BNR, premierul  și ministrul Finanțelor au avut proasta idee de a rezolva de unii singuri această ”amenințare” la adresa stabilității Cabinetului Orban. Ce-i drept, și cu un sprijin discret din partea unei anumite părți a serviciilor… Astfel că a fost detonat scandalul ”Manole”, însă fără înștiințarea prealabilă a președintelui Iohannis. Ceea ce s-a dovedit o eroare fatală. Pentru că Florin Cîțu chiar că nu va mai ajunge acum guvernator al Băncii Naționale, așa cum era planul secret al premierului Orban. În schimb, ”animalul rănit” Mugur Isărescu se poate dovedi mai periculos decât oricând. Informațiile de ultimă oră de la vârful sistemului indicând o ripostă ”dureroasă” din partea acestuia, Cîțu știind deja că zilelele sale în fruntea Ministerului Finanțelor sunt deja ca și numărate…

”Finanțistul” șmecherit pe drum…

Isar și-a rupt iar dinții în beregata lui Isărescu

Uite că la câtă experiență are în spate Mugur Isărescu, a fost nevoie ca Florin Cîțu să încerce să îl schimbe din fruntea BNR, pentru a se convinge și guvernatorul că în viață este bine să te  ferești de ”finanțistul șmecherit pe drum”. Și chiar dacă nimeni nu este atât de naiv încât să nu bănuiască direct că la mijloc este ”mâna cea lungă” a lui Lucian Isar, mai ales că Alina Gorghiu încă este conectată la vechea gardă ”din Pădure”, de această dată ”unealta” Cîțu este cea care va trage ponoasele. Mai ales că, după cum susțin sursele noastre, ținând atâția ”vechi securiști” pe o ”pâine” bună la BNR în rezervă, Isărescu se spune că ar avea deja probele – și implicit convingerea- că scandalul ”Manole” i se trage direct de la Orban și Cîțu. Iar cum premierul oricum va fi lăsat să cadă pe mâna lui Iohannis, guvernatorul BNR este însă decis să îi dea o lecție dură lui Cîțu, poate o pricepe și Isar ceva… Iar cum timp are deja destul la dispoziție, dosarul trimis în judecată urmând să dureze în cel mai rău caz doi-trei ani până la o decizie definitivă, guvernatorul BNR ar fi turat deja motoarele celor mai influente relații personale pentru a-i da ”decisiva” lui Cîțu.

Și-o ia de afară!

 

Însă cum mai ales în această perioadă Mugur Isărescu are nevoie să rămână ”cu mâinile curate”, pentru a nu declanșa un nou scandal public, guvernatorul a pus la cale un plan diabolic, prin care Cîțu să nu mai aibă nicio șansă de a fi salvat. Nici măcar dacă președintele Klaus Iohannis chiar ar intenționa să o facă. Astfel că ministrul Finanțelor este așteptat la cotitură, pentru a primi un refuz umilitor din partea organismelor financiare internaționale. Ceea ce îl va face nu doar nefrecventabil pentru cei care dictează condițiile marilor îndatorări financiare, dar mai ales indezirabil pentru președintele Iohannis. Cel care astfel ar putea la rândul său să îl îngroape definitiv pe Cîțu, punându-i în spate insuccesele economice care oricum nu mai pot fi chiar atât de mult ascunse sub preșul stării de alertă.

”Manole”, declanșat fără știința lui Iohannis
author avatar
Catalin Tache
5.155 afisari

23 COMENTARII

  1. poporul il va ierta pe isarescu de pacatele trecutului daca acum la prezent ii sta aproape si nu face jocul slugilor ppe care vor tot ca sa dea tara la cheie astora care nu se mai satura de furat din tara asta !!!!!!!!!

  2. Cititi in Comisarul.ro de astazi , 09-07-2020 , ora 18:10 : ” TURCESCU ANUNTA IMINENTA SALTARE A GABRIELEI FIREA !”

    • Asta a pus la cale ca solutie finala Rares Bogan si Helvig? ii cred capabili…iar procurori dispusi la asa un circ se mai gasesc prin DNA

      • Universul . net , ieri , 09-07-2020 : ” ROBERT NEGOITA ARUNCA IN AER PSD : Asta inseamna REFORMARE ? Sa propui la prezidentiale un om ca Viorica Dancila ? SUNT ATATEA EXEMPLE DE TICALOSENIE …”

  3. Citu si Orban au fost nebuni daca au crezut ca se pot pune asa una-doua cu isarescu. Asta are in spate grupul Bildenberg, care nu iarta asa o lucratura impotriva unuia de al lpr. Chiar credeti ca grupul Bildenberh nu stia despre povestea cu securitatea? hai sa fim seriosi…nici macar nu baga in seama prostii din astea…, iar romanii nu mai prea se ompara dupa chestiile astea dupa ce Base a fost 10 ani presedinte si l-au votat si europarlamentar…La cat de rai, corupti si lacomi sunt securistii tineri de azi, aia batrani par niste fete mari.

    • Nou cutremur in PSD ! Aproape TOATA ORGANIZATIA PSD ILFOVA TRECUT LA PNL , CU PRIMARI CU TOT !

  4. „Contabilul are ultimul cuvânt” ! Isàrescu este Conducàtorul Tàrii de 30 de ani ! Plevusca, presedinti si prim ministri vin si se duc dupà ce se înfupteazà din mgiunul financiar si-si etaleazà totl incompetentà lor administrativà ! Finanta Mondialà nu investeste un dolar pe mâna unui presedinte sau prim ministru ! TOATE ÎMRUMUTURILE SUNT FÄCUTE PE MÂNA SI SUB SEMNÄTURA LUI ISÄRESCU ! Bâsestii si Orbanii sunt figuranti ! Singurul actor principal cu drept de veto si decizii este GUVERNATORUL BÄNCII NATIONALE !TOATE IDEOLOGIILE SI FANTISMELE SE SPULBERÄ LA COMANDA
    FINANTEI MONFIALE ! !

  5. Lol… Decat sa te omoare pensionarii, parca e mai pitoresc sa te omoare turnatorul securist Manole.

    • Ma indoiesc ca Petrov l-ar scapa…asta e lup batran in politica si simte cand scartaie scaunul cuiva. Eventual ii mai rupe si el macar un picior de la scaun.

  6. Credeti ca daca nu avea „aviz”dela secu,cel putin de turnator,pe Catu (dupa ce ca esti urat,mai esti si prost) il mai lua” Meditatorul natiunii in „guvernul meu” ?

  7. Alina Bica , ARESTATA IN ITALIA . Fosta sefa DIICOT este condamnata la 4 ani de inchisoare si era cautata din toamna lui 2019 . Fugarul Ion Bene ( dosar Uioreanu Cluj ), prins si el tot in Italia .

    • Cat de prostanaci sa te ascunzi in Italia?Cand Italia are acord direct cu noi sa expulzezi mafioti si corupti?

  8. @ De ce considerați că Tache îi pune „în traistă” lui Cîțu ceva ce nu are la „îndemână” prin atribuții, mandatul guvernatorului de la BNR fiind acordat prin vot al parlamentului, ?

  9. Mereti si voi ma prostavanilior in Anglia, Ungaria, Serbia nu in Kongo, Madagascar, Costa Rica, Sua sau Italia ca automat va ridica.

  10. Ma parvenitilor sinecuristi curisti securisti epicuristi si pupama-ti in cur, dati-mi mie banii ca vii tii io.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger