AcasăDezvaluiriAnchetePsihologul lui Cioacă se face singur chestor!

Psihologul lui Cioacă se face singur chestor!

Astfel după cum dezvăluiam cu ceva vreme în urmă, Mihăilă, adevăratul ministru de facto al Internelor, tocmai ce se pregătește să inaugureze ”Fabrica de chestori” de la MAI. Cu nume surprinzătoare pe lista scurtă care va fi trimisă către Palatul Cotroceni pentru ”onorarea” Zilei Naționale de 1 Decembrie, după cum vom devoala în curând.

cioaca
Mihăilă l a înfundat pe Cioacă la testul poligraf

Și în fruntea căreia comisarul șef Marius Florin Mihăilă l-a pus pe… comisarul șef Marius Florin Mihăilă! Șeful de Cabinet cu valențe de luptător de arte marțiale fiind probabil bazat pe puterea sa de ”capacitare psihologică” a celor care ar trebui să avizeze înaintarea sa la gradul de chestor.

Raport constatator nr. 67042

Mai ales că nu trebuie uitat – și uite că unii chiar nu uită! – că Mihăilă a fost examinatorul evaluator al polițistului Cristian Cioacă. Și cel care practic l-a ”îngropat” pe acesta în Cazul Elodia, prin raportul constatator tehnico – ștințific nr. 67042/21.09.2007. Cel în care a reținut decisiv ”comportamentul simulat” al subiectului testului poligraf. Mihăilă bazându-și raportul pe ”reacțiile specifice” pe care le-ar fi sesizat la examinatul Cioacă. Acum, ce este drept, mai există și un alt raport…

Ai cui sunt gândacii din mâncare

Unul care ar putea deschide o adevărată ”Cutie a Pandorei” pentru specialiști, cu mențiunile despre ”controlul emoțional”, ”atitudinea examinatorului, expert psiholog”; ”influențarea comportamentului asupra subiectului examinat”, ” selecția celor 10 întrebări puse de Mihăilă lui Cioacă”; ”diafragmele aparatului poligraf  Lafayette LX 4.000” sau ” enervarea subiectului pe axa neuro – musculară la nivel toracic și abdominal”. Cert este că după trimiterea procurorilor pe o unică pistă, cariera celui rămas astfel în memoria colectivă a specialiștilor MAI drept ”psihologul lui Cioacă” a devenit apoi una fulminantă. Până la momentul actual, în care acesta este șeful de cabinet al ministrului de Interne.

”Chestorul gândac”

Acum, atât Mihăilă, cât și ceilalți aspiranți de pe lista sa ar trebui să conștientizeze totuși că prima condiție pentru a putea ajunge chestor este să îndeplinești condițiile prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul polițiștilor. Și să participi la concursul pentru post cu un proiect managerial propriu și de interes… Nu de alta, dar altfel pot rămâne ”urme”… La fel cum au rămas gândacii în ”mâncarea” servită studenților de la Academia de Poliție, cel mai probabil pentru suplimentarea ”aportului de proteine”. Astfel că șeful Corpului de control al MAI ar face bine să ia la ”puricat” scurta prestație managerială a rectorului plagiator David Nicolae Ungureanu la Academia de Poliție și contractele semnate atunci, dacă tot este Tiberiu Gălățeanu coleg cu acesta în ”Lotul Mihăilă” pentru avansarea la gradul de chestor. Dacă tot nu verifică unde se afla de fapt Mihăilă diminețile între 8 și 14, pe perioada cursului postuniversitar urmat la Colegiul Național de Apărare…

author avatar
Catalin Tache