AcasăDezvaluiriCatalin TachePROHODUL GUVERNULUI SE CÂNTĂ LA SIGHETUL MARMAȚIEI!

PROHODUL GUVERNULUI SE CÂNTĂ LA SIGHETUL MARMAȚIEI!

Pe 25 noiembrie 2021, Nicolae Ionel Ciucă depunea jurământul la Palatul Cotroceni, alături de ceilalți membri ai Guvernului în fruntea căruia era astfel instalat. Iată însă că nu au trecut nici măcar doi ani de la apogeul carierei generalului rezervisto – liberal, că steaua politică a prezidențiabilului Ciucă pare să apună deja definitiv…

Cu toate că ”eroul” unei bătălii care nu a avut loc decât în ”analizele” lui Radu Tudor tocmai ce făcea primii pași – unii penibil de împleticiți, ce este drept – pe drumul prezidențiabil spre Palatul Cotroceni. Acolo unde ar fi fost văzut ca o ultimă soluție de înlocuitor obedient al lui Klaus Werner Iohannis.

Vine ”Noaptea Cuțitelor Lungi”!

Numai că, în timp ce, poate pentru prima oară în viața lui, Ciucă nu a mai produs doar glumițe de garnizoană, ci hohote de râs cu involuntarele declarații despre cum vorbesc cu el românii pe stradă, ceva i se pregătește… La Sighetul Marmației… Acolo unde, chiar zilele viitoare se va cânta Prohodul actualului Cabinet… Ceea ce va duce automat și la ”ejectarea” actualului președinte al ”partidului meu” din orice alte calcule politice electorale ale liberalilor.

Bineînțeles, asta și dacă ”Puciul de la Sighetul Marmației”, prevăzut pentru luna decembrie, nu va fi între timp dejucat de către ultimii loiali iohanniști mai mult din serviciile secrete, decât din ”partidul meu”.

Oricum, ”Blestemul de la Sighetul Marmației” este gata să cadă din nou asupra unui lider liberal. Nicolae Ionel Ciucă nefiind însă, ce este drept, nici primul, dar nici ultimul președinte al Partidului Național Liberal care a fost ”decapat”, sub o formă sau alta, după participarea la tradiționala Școală Politică ”Gheorghe I. Brătianu”. Un eveniment care are loc în luna noiembrie a fiecărui an, sub pretextul pregătirii tinerilor liberali din structurile TNL din întreaga țară pentru trecerea la ”next level” a carierei lor politice. Desigur, de fiecare dată sub stricta supraveghere a ”seniorilor liberali”. Cei care însă, de fiecare dată atunci când se reunesc la Sighetul Marmației, în timp ce tineretul se face criță și ”bagă în… UE ciuma roșie”, se țin numai de intrigi…

Scenariul urmând a se repeta și zilele viitoare. Atunci când, tot la Sighetul Marmației se va cânta și prohodul actualei coaliții de guvernare.

4 Decembrie

Nemulțumirea cam tuturor baronilor liberali, fie ei galbeni sau portocalii, fiind amplificată de recenta primire a unui ultimatum din partea încă șefului PNL, Nicole Ionel Ciucă. Generalul riscând să joace totul pe o singură carte! Astfel că, pe 4 decembrie, toți președinții de organizații județene ale Partidului Național Liberal trebuie să îi predea personal, în scris, angajamentele ”sinucigașe” cu asumarea propriilor scoruri electorale pentru succesivele alegeri din nebunul an electoral 2024.

”Mămăliga” liberală fiind gata să ”explodeze” după ce li s-a transmis deja ca nu cumva să se treacă pe foaia pentru ”Ciucă al nostru” cu un scor electoral prognozat sub 20 la sută! Asta în timp ce, în chiar sondajele interne ale partidului, ”locomotiva” Nicolae Ionel Ciucă nu ar atinge, în cursa pentru Președinție, nici măcar oricum jenantul prag de 10 la sută!

Astfel că liderii liberali din teritoriu știu foarte bine că dacă predau foile cu ”cota” la alegeri de peste 20 la sută pe 4 decembrie, atunci este ca și cum și-ar semna demisiile în alb! Cel puțin pentru unii dintre ei, din județe în care nu neapărat partenerii de la Partidul Social Democrat, dar mai ales ”simionii” AUR fac deja ravagii, cu scoruri peste 30 la sută fiecare.

Și uite cum, 4 decembrie poate deveni ”ultima noapte de guvernare, prima zi de Opoziție”…

Nemulțumirea liderilor vizați de ”cota impusă” de peste 20 la sută fiind ațâțată și de regimul preferențial de care se bucură iohanniștii impuși de către chiar șeful statului în Guvern și pe listele electorale pentru alegerile europarlamentare. Cei pentru care va trebui să tragă întreg aparatul de partid. În timp ce, ”ținuți în puf” prin relațiile personale cu președintele Iohannis, nu fac decât să spună ”lucruri trăsnite”. Dar unele care trag în jos chiar Partidul Național Liberal obligat să îi desemneze ”capi de listă”…

Se zdruncină șandramaua

Așa că Guvernul se poate rupe pe axa Marcel Boloș – Simona Bucura Oprescu… Sau de la orice altă ceartă între ”colegii” liberali și pesediști. Indiferent de numele lor sau de subiectele aflate în tot mai aprinsele dispute. Însă, cel mai probabil, implozia va fi declanșată de chiar ”aripa dură” a Partidului Național Liberal. Cea care știe prea bine că, dacă nu intervine de îndată și nu abate asupra iohannistului Nicolae Ionel Ciucă de acum tradiționalul ”Blestem de la Sighetul Marmației”, atunci vor fi ei apoi cei executați. Unul câte unul… După chiar primul rând de alegeri de la anul…

Până atunci însă, ”șandramaua” guvernamentală se zdruncină cu fiecare nouă decizie prin care trebuie să se umple la Fondul de rezervă bugetară. Cel din care ultimele miliarde au fost ”undirecționate” către plata salariilor pe lunile noiembrie și decembrie la Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Direcția Națională Anticorupție. În timp ce spitalele au fost puse pe lista de așteptare… Pentru că este mare, prea mare foame de bani! Dar bani nu mai sunt!

6.034 afisari

33 COMENTARII

 1. Un audit pe guvernele anterioare, cat au cheltuit, sa vedem si noi cine a golit pusculita ?
  Cine a dat tunuri si cu cat?
  USR tace? Orban si Dacian au intrat in opozitie?

  • Stimata doamna… S-au imprumutat in acest an DUBLU fata de guvernul condus de Florin Citu. E atât de greu să dai search pe site-ul BNR?

  • RAU E SĂ FII ANALFABET FUNCȚIONAL… ORI RETARDAT, MILOG, PROFITOR, INFRACTOR psdnlhaur! Citiți site-ul BNR! Și veți vedea că în acest an s-au împrumutat dublu față de guvernul Florin citu!

 2. Cand auzi iar ca CIUMETI ca MA-ciuca ,prostovani ca Geoana -Mihaela dragostea mea se viseaza presedinti !!!!!!!!!!!!!,iar cartile se masluiesc prin grija STS si a ambasadei americane
  te apuca toti dracii .NU SUNTEM INSTARE DE 34 DE ANI SA FACEM O ADUNARE CU PIXUL !,NE-O TRAG DE FIECARE DATA SECURISTII LA CACIALMA SI SCOT CA LA CIRC DIN PALARIA
  AMERICANA PE CEL UNS CA SI GUVERNATOR A COLONIEI SI GARNIZOANEI ROMANESTI.
  CA NEAM DE TRADATORI SI IDIOTI NE-AM IMPUSCAT PRESEDINTELE IN ZIUA DE CRACIUN !,IAR BLESTEMUL ISI FACE EFECTUL.

 3. 1) Nu a avut mână proastă, așa e tot pachetul.
  2) care liberali?? O gașcă de fripturiști cu dinții în ciosvârtă, așa os cum e…

 4. HOTĂRÂRE nr. 1.065 din 11 decembrie 2020
  privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

  PRIM-MINISTRU INTERIMAR
  NICOLAE-IONEL CIUCĂ

  a semnat ca pishatu boului domnu general patru+4 stele

  -nu exista functia de „PRIM-MINISTRU INTERIMAR” –

  ICCJ se face ca nu are dosaru pe masa.

 5. Iar aud mereu aceiasi poveste fumata si rasfumata ca Johanis a numit , a facut , a dres . mai spun a mia oara Johanis primeste in plic orice de la securitate , ea l-a adus , ea comanda , gata potoliti-va !

 6. UNIVERSUL . NET , IERI , 9 NOIEMBRIE 2023 , ARTICOL DE DAN PERRY : ” TOAMNA NEMULTUMIRII DIN SI FATA DE IVY LEAGUE ” – Nota : Ivy League are sediul in Princeton , New Jersey si cuprinde 8 ( opt ) Universitati Private de Cercetare din Nord – Estul Statelor Unite : Brown , Columbia , Cornell , Harvard , Princeton , Pennsylvania , Yale si Colegiul Dartmouth .

 7. Universul . net , ieri , 9 noiembrie 2023 : ” BOGDAN AURESCU , PRIMUL ROMAN VOTAT JUDECATOR LA CURTEA INTERNATIONALA DE JUSTITIE ( C I J ) . AURESCU : …………………………………………………………………………………………… ” – CIJ a fost infiintata in 1945 in baza Cartei ONU , are sediul la Haga si este principalul organ judiciar al Organizatiei Natiunilor Unite , CEA MAI PRESTIGIOASA SI RESPECTATA INSTANTA INTERNATIONALA ” – Sursa : AGERPRES .

 8. Universul . net , astazi , 10 noiembrie 2023 : ” ROMANIA A PRIMIT UNDA VERDE DE LA SUA PENTRU ACHIZITIA DE TANCURI ABRAMS . COMUNICATUL PENTAGONULUI / REACTIA MApN ” – DSCA a emis certificatul prin care notifica Congresul american – Anunt de la Pentagon , preluat de News . ro .

 9. Ziaristii . com , astazi , 10 noiembrie 2023 , articol de Matei Udrea : ” SCANDAL URIAS LA NIVEL MONDIAL : CORESPONDENTII CNN , REUTERS , AP SI NEW YORK TIMES ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ” – Sursa : HONEST REPORTING .

 10. Universul . net , astazi , 10 noiembrie 2023 : ” ERA SI TIMPUL : RACHETELE ATACMS SI AVIOANELE F-16 ……………………………………………………. ……………………………………………………………………………………………………………………………. ” – Colby Badhwar , analist independent – Text pentru THE INSIDER .

 11. Acolo in blestemata aia de inchisosre a murit marele liberal care nu se poate compara cu astia , Iuliu Maniu, e locul cel mai de sus al Romaniei unde acum au pus udmristii la conducere tradatorii de azi.

 12. Bai Tache ,mai lăsați o cu analfabetul Sie mion,”un neuron „că nu ține! Cînd s o intilni fata in față chiar și cu Ciucă și Ciolacu ,in vreo emisiune televizată ,fara fițuică de la „servicii”,aceștia vor părea Cicero și Marc Aurelius pe lîngă el!Încearcă să i traduci „Galeristului”,zis și „Breloace!

 13. DefenseRomania . ro , 10 noi 2023 , ora 17:35 : ” GENERALUL AMERICAN BEN HODGES , INTERVIU LA DEFENSEROMANIA . EMISIUNEA OBIECTIV EUROATLANTIC ………………………………………………………………………………………………………………. ” – VIDEO : 21 min , 05 sec .

 14. 1. Aktual 24 . ro , ieri , 10 Noiembrie 2023 , articol de Camelia Stanciu : ” NOUL BOMBARDIER B-21 RAIDER AL US AIR FORCE A EFECTUAT PRIMUL ZBOR . SUA INTENTIONEAZA SA CUMPERE CEL PUTIN 100 DE AVIOANE ” – Sursa : REUTERS . 2. Universul .net , ieri , 10 noiembrie 2023 : ” JOE BIDEN SE INTALNESTE CU Xi JINPING PE 15 NOIEMBRIE PENTRU A INCERCA ” STABILIZAREA RELATIEI SUA – CHINA ” – Sursa : AFP , citata de AGERPRES .

 15. ADEVARUL .RO , IERI , 11.11.2023 , ORA 13:34 , ARTICOL DE GEORGE – ANDREI CRISTESCU : ” VIZIUNEA RADICALA A CHINEI PENTRU REMODELAREA LUMII . TARILE CARE INCEP SA FIE ATENTE LA PLANUL LIDERULUI CHINEZ ” – ” Democratie sau guvernare autocratica prin supraveghere intensa , cenzura si represiune politica ” ? – Sursa : CNN .

 16. Universul . net , ieri , 11 noiembrie 2023 , articol de Laurentiu Mihu : ” CONTRAOFENSIVA UCRAINEI , LA BILANT . CINE A CASTIGAT , CE ESTE DE INVATAT , CUM TREBUIE MASURAT REZULTATUL ” .

 17. Urmeaza sa erupa vulcanul Etna din Sicilia si cel din Islanda ( la nord de orasul Grindavik ) .

 18. Adevarul . ro , ieri , 11.11.2023 , ora 13:34 , articol de George – Andrei Cristescu : ” VIZIUNEA RADICALA A CHINEI PENTRU REMODELAREA LUMII ……….. ………………………………………………………………………………… ” – Sursa : CNN .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri