AcasăDezvaluiriAncheteProcurorii nu vor banii din ”Furtul Secolului”!

Procurorii nu vor banii din ”Furtul Secolului”!

Curtea de Conturi: Prejudiciul recuperat în 200 de ani” titram ”lovitura” din 11 martie anul trecut. Atunci când dezvăluiam concluziile absolut halucinante ale raportului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria comunei teleormănene Crângeni.

Procurorii blochează Dosarul 1545 bazat pe raportul Curții de Conturi

Inspectorii președintelui Mihai Busuioc stabilind că două angajate ale Primăriei, contabila Ana Corina Niculescu și casiera Dorina Colea au sustras suma de 4.984.000 lei!

Cu finalizare…?

Suma de un milion de euro nemaifiind regăsită în gestiunea administrației publice locale condusă de ”transfugul” politic Iulian Lică. Edilul declarat incompatibil de către ANI, dar care, odată ce a sărit” pârleazul” în PNL, a prins un cu totul alt curaj politic, din moment ce subalternele sale par să fi intrat într-un inedit ”program personal de protecție”.

Oricum, raportul Curții de Conturi privind ”Sinteza rezulatelor acțiunilor de audit desfășurate la U.A.T.C. Crângeni este mai mult decât relevant privind dimensiunile financiare ale ”furtului secolului” astfel descoperit la Crângeni. Dezvăluirile ”NAȚIONAL” conducând la atașarea acestui raport la Dosarul nr. 1545/P/2020. Cu tot cu următoarea concluzie finală: ”În perioada anilor 2017 – 2020, persoanele cu atribuții de contabil și casier din cadrul Primăriei comunei Crângeni și-au însușit nelegal sume de bani în folos personal, atât din veniturile încasate la bugetul local cât și din numerarul ridicat cu cecuri din conturile de cheltuieli de personal și de cheltuieli materiale, deschise la unitatea teritorială de trezorerie. Abaterea este în valoare de 4.983 mii lei”.

Dosarul nr. 1545/P/2020 părea astfel, la un moment dat, unul cu ”finalizare”, mai ales după ce inspectorii Curții de Conturi, polițiștii de la SICE Teleorman și Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede au demarat procedurile legale.

Numai că, la un moment dat, un ”scurtcircuit” de natură politică sau de competența DNA a făcut ca procurorii să nu mai dorească recuperarea prejudiciului creat bugetului local!

Astfel că Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede nu mai ”mișcă niciun deget” în vederea recuperării prejudiciului de un milion de euro! Deși cercetările penale sunt începute încă din anul 2020! Numai că, nici măcar până în prezent, cele două nu au fost trimise în judecată, pentru a putea fi trase la răspundere. Dar mai ales pentru a se putea recupera acest prejudiciu imens pentru bugetul unei simple comune teleormănene. Și asta cu toate că inspectorii Curții de Conturi, ca și polițiștii care au instrumentat dosarul le-au ridicat ”probatoriul” la ”fileu”.

Așa că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede ori consideră că statul nu mai are nevoie de banii furați, ori mai are dreptate și ”traseistul” Lică atunci când se laudă de ce s-a făcut liberal…

author avatar
Catalin Tache