AcasăDezvaluiriAncheteProcurorii fug, interlopii scapă!

Procurorii fug, interlopii scapă!

Hemoragia de magistrați scapă de sub orice control! Alerta posibilității creșterii vârstei de pensionare sau chiar a ”ajustării” pragului de 110 la sută făcând ravagii la orice nivel de instanță sau Parchet.

Și cum ministrul Justiției s-a mulțumit să dezmintă cu jumătate de gură zvonul ”cutremurului financiar”, Cătălin Predoiu nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Zeci pe zi…

Astfel că nu mai există practic ședință a Consiliului Superior al Magistraturii în care să nu se dea girul ieșirii la pensie a zeci de noi judecători și procurori. Cel mai grav fiind însă, de departe, că din sistem nu pleacă doar cei cu funcții de conducere. ”Tsunami”-ul pensionărilor atingând deja structurile Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel, acolo unde sunt cercetate cele mai periculoase grupări de crimă organizată. Și cum cutuma judiciară presupune ca aceste dosare grele să fie atribuite procurorilor cu experiență, cei care își cer acum pensionarea aveau în lucru cele mai violente clanuri interlope!

Dosarele interlopilor nici măcar nu mai ajung în instanțe

Numai că, ghinion, procurorii deja fug la pensie, câte 20 – 30 la fiecare ședință săptămânală a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Polițiștii care au documentat respectivele grupuri infracționale organizate știind bine că, până la repartizarea spețelor către alți procurori de caz, orice cercetare va fi blocată! Și cum deja ”Marea repartizare” de după valul de pensionări va dura, în cel mai fericit caz, câteva luni până ce se vor găsi procurori disponibili – chiar și fără cea mai minimă experiență! – interlopii deja scapă pe bandă rulantă! Dar ce mai contează dacă astfel procurorii anti – mafia își ”securizează” pensiile în cuantum de 110 la sută din ultimul salariu! Și ăla de câteva zeci de mii de lei lunar!

author avatar
Catalin Tache