AcasăDezvaluiriAncheteProcurorii DNA MILITAR au căzut pe tehnică! ÎNREGISTRĂRI ȘOC în Dosarul 122!

Procurorii DNA MILITAR au căzut pe tehnică! ÎNREGISTRĂRI ȘOC în Dosarul 122!

Se visează elita structurilor de Parchet din România și se comportă ca atare! Când ei sunt ”vai stelele” lor! Mai ales după ce ”frăția procurorilor” de la DNA Militar este zguduită de un scandal pur și simplu halucinant! Și nu ne referim aici la cine i-a pus ”guma de mestecat” sub scaun lui Raed Arafat! Cu toate că și monitorizarea neortodoxă a birourilor șefilor Ministerului de Interne va ”bubui” în curând…

Procurorul Cazacu pe stradă și în sala de judecată alături de suspecți

Numai că două înregistrări expertizate de procurorii de la structura care instrumentează ”Rețeaua Cazacu” aruncă în aer cu totul DNA Militar! Membrii ai acesteia căzând pe tehnică, în timp ce recunoșteau cum practic se recurge la ”alba-neagra” cu sechestrele puse de alți procurori, în alte dosare, pe bunuri de zeci de milioane de euro! Iar interceptările audio intrate în posesia noastră, ca și cele video și ”planșele foto” deja aflate la ”dosarul secolului” au fost înaintate beneficiarilor legali. Stranie ironie a sorții, tocmai în ziua în care procurorul Radu Mihăiță Cazacu își depunea dosarul pentru concursul numirii în funcție de execuție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

17 mai… Tic – tac…

Iar pe lista scurtă a CSM-ului, atotinfluenții procurori Ban și Solomon au reușit să își vadă visul cu ochii. Astfel că, la poziția 3 figurează și ”Cazacu Radu Mihăiță – PMTB – delegat la DNA – Structura centrală – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile privind infracțiuni săvârșite de militari”. Pe 6 mai urmând a avea loc publicarea rezultatelor probei interviului și a rezultatelor finale ale concursului. Stranie coincidență, doar cu 11 zile înainte de expirarea detașării lui Cazacu la Secția Militară a DNA, cea care a fost prelungită succesiv, până pe data de 17.05.2022. Astfel că noile înregistrări se pot dovedi fatale. Cu toate că, într-adevăr, interesant era și cum va trece controversatul Cazacu, zis și ”Noul Portocală” de ”punctul c.” al listei condițiilor obligatorii pentru promovare. Și anume ”să aibă o conduită morală” ireproșabilă”. Mai ales că, în paralel cu dosarul lui Cazacu, beneficiarilor legali le-a fost înmânat și un raport informativ complet, pe care îl prezentăm în continuare…

Mama copilului lui Cazacu, avocata inculpaților audiați de Cazacu!

”Procurorul RCM a instrumentat și supravegheat u.p. în dosarul 284 de la DNA și care l-a anchetat pe Pavel Marin din anul 2014, până la începutul anului 2016. Tot în anul 2014 începe o relație de concubinaj cu numita Calagiu Theodora, stagiară în cadrul Baroului Giurgiu, pentru care dezvoltă o pasiune evidentă, urmată de divorțul de soție și separarea de cei doi copii.

Concubina Calagiu avocata lui Petrescu și Pavel

Astfel s-a ajuns la situația mai mult decât îngrijorătoare ca procurorul Cazacu să îi furnizeze concubinei Calagiu ”clientela” din rândurile subiecților activi ai infracțiunilor pe care RCM îi ancheta oficial ca procuror DNA! Revenind la relația procuror – avocată raportat la situația de fapt, așa cum apare în nota informativă nr.(…), în anul 2015 procurorul RCM îl anchetează pe Pavel M. și îl audiază pe Petrescu Ș. în calitate de martor într-un dosar privind un abuz în serviciu presupus a fi săvârșit de (…). Având acces la piesele dosarului și inclusiv la cele ale afacerii prospere administrate de (…), procurorul RCM i-a transformat pe cei doi administratori audiați, direct în martori de serviciu. Cei doi angajând-o în schimb drept avocată pe concubina procurorului Cazacu, exact cel care i-a audiat și apoi i-a scăpat de urmărirea penală!”

Interesant este că după ”atacul raider” executat de administratorii scăpați de procuorul Cazacu și apărați de mama fetiței acestuia, ”roata justiției” s-a întors! Și au fost deschise mai multe dosare penale cu privire la deposedarea proprietarilor de drept ai afacerii de către administratorii Petrescu și Pavel. Cei care, în schimbul libertății au plătit nu doar taxa aferentă concubinei avocat a procurorului de caz, dar au și cedat, ”de bună voie și nesiliți de nimeni”, o bună parte a acțiunilor sociale unui puști apropiat de familia Cazacu!

Au ”șmenuit” sechestrul!

Numai că, simțind probabil că ”lațul” celorlalte dosare penale se strânge deja nemilos, membrii ”Frăției” aflați în spatele ”preluării prin falsificarea semnăturii” a afacerii cotate la câteva zeci de milioane de euro au recurs la un gest absolut disperat. Dar care, ghinion, le poate fi fatal. Pentru că, doar cu câteva zile înainte de termenul final, au ”șmenuit” sechestrul pus de alți procurori pe bunurile firmei, în urma plângerii penale a păgubitului ”Rețelei Cazacu”!

ÎNREGISTRĂRILE ȘOC au ajuns la procurori

Ținând cont strict de faptul că în aceste zile chiar are loc expertizarea interceptărilor depuse la dosar, nu le vom face publice momentan. În schimb publicăm prima parte a ”documentației” aflate la acest moment în lucrul procurorilor altei structuri decât DNA Militar.

”(…) Alexandrescu Liuba Liliana – notar public – (…) săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, prevăzută și pedepsită de art. 297 Cod penal; fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută și pedepsită de art. 320 Cod penal – atestarea Hotărârii adunării generale a acționarilor prin care s-a hotărât utilizarea părților sociale ale GBC BUSINESS CRAID SRL, că îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a fi asociat într-o nouă societate, cunoscând în mod concret că părțile sociale ale GBC BUSINESS CRIAD SRL sunt puse sub sechestru asigurător în dosarul penal 122/P/2019.

  • uz de fals, prevăzută și pedepsită de art.323 Cod penal – utilizarea acestei hotărâri la ONRC pentru înființarea noii societăți
  • fals, prevăzută și pedepsită de art.321 Cod penal – pentru Hotărârea adunării generale a asociațiilor GBC Business CRIAD SRL prin care s-a hotărât transferul de proprietate a bunurilor deținute în proprietate de GBC Business CRIAD SRL în proprietatea noilor societăți create, cunoscând faptul că asociații GBC BUSINESS CRIAD SRL au începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:
  • Petrescu Ștefan – Renato cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de cesiune fictivă, înșelăciune, gestiune frauduloasă, delapidare în formă continuată și coautorat.
  • Pavel Marin cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de cesiune fictivă, înșelăciune, gestiune frauduloasă și delapidare în formă continuată și coautorat.
  • uz de fals, prevăzută și pedepsită de art. 323 Cod penal – folosirea Hotărârii adunării generale a asociaților GBC BUSINESS CRIAD SRL la notarul public în vederea încheierii actului notarial de transfer al proprietății.
  • Instigare la abuz în serviciu, solicitând notarului public efectuarea formalităților pentru transferul ilicit al proprietăților GBC BUSINESS CRIAD SRL, ale căror părți sociale erau sechestrate, către societatea deținută de suspecții Petrescu Renato și Pavel Marin”.

Ordonanța nr.122/P/2019

Iar repeziciunea cu care avansează noul dosar în care ”ițele” întregii afaceri duc direct la suspecții apărați de concubina procurorului Cazacu se explică și prin simplitatea ”prea ca la țară” a faptelor comise! Fiind astfel suficient să amintim că respectivele părți sociale nu puteau fi înstrăinate atâta vreme cât exista sechestru asigurator pe ele!

”Prin Ordonanța nr.122/P/2019 din data de 31.10.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra părților sociale deținute de către

  • suspectul Petrescu Ștefan Renato din București, asociat la S.C. GBC BUSINESS CRIAD SRL, Giurgiu, respectiv 95.005 % din capitalul social al societății
  • suspectul Pavel Marin din Giurgiu, asociat la SC OMEGA CONSULTANCE SRL, Giurgiu, respectiv 95% din capitalul social al societății.

Prin Ordonanța nr.122/P/2019 din data de 12.11.2019 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu s-a dispus reunirea cauzei penale nr. 495/P/2019 la nr.122/P/2019, cercetările urmând a fi continuate sub nr. 122/P/2019.

Prin Ordonanța nr.147/P/2020 din data de 14.04.2020 emisă de IPJ Giurgiu – SICE s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, constând în aceea că, la data de de 16.01.2020 și la data de 07.02.2020, sub prestare de jurământ, numitul Petrescu Ștefan Renato a dat două declarații în fața apărătorului său ales (…), din care rezultă că s-a deplasat personal în Republica Seychelles, că înscrisurile privind cesiunea( transferul) părților sociale aparținând Global Business Group LTD au fost semnate de Sammy Antoine, că în momentul în care s-a întors în țară l-a determinat pe numitul (…), convenind reciproc, să încheie litigiul dintre ei și a luat măsurile necesare pentru preluarea Global Business Group LTD Seychelles în calitate de reprezentant al SC GBC BUSINESS CRIAD SRL, acesta semnând transferul părților sociale.

Cu precizarea că măsura asiguratorie a sechestrului asigurator cu privire la părțile sociale deținute de suspecții Petrescu Ștefan – Renato și Pavel Marin la GBC BUSINESS CRIAD SRL și OMEGA CONSULTANCE SRL a fost menținută succesiv, inclusiv în prezent. Inclusiv judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu confirmând menținerea sechestrului, ca fiind o măsură oportună în securizarea și conservarea celor două societăți comerciale, inclusiv a patrimoniului acestora, pentru că părțile sociale au o proiecție directă asupra patriomoniului/activelor societăților, ele nu sunt de sine stătătoare”!

Totuși, ”începând cu luna februarie 2022, suspecții Petrescu Ștefan renato și Pavel Marin, prin Hotărârea Adunării generale a asociaților GBC BUSINESS CRIAD SRL hotărăsc utilizarea părților sociale pe care aceștia le dețineau în GBC BUSINESS CRIAD SRL pentru înființarea următoarelor societăți noi : GBC MEGA IMOINVEST SRL, SPR PUR INVEST SRL, PIREUS IMOBILIARE SRL, OMEGA SPR IMO CONSTRUCT SRL, act certificat de avocata(…), care totodată îi reprezintă pe suspecții Petrescu Ștefan Renato și Pavel Marin în dosarul penal și cunoștea situația lor penală, cât și faptul că există sechestru penal cu privire la părțile sociale”.

Și uite cum suspecții Petrescu și Pavel sunt apărați, dintre toți avocații, tocmai de concubina procurorului Cazacu, cel care i-a audiat! Iar dintre toți notarii publici, au reușit înstrăinarea bunurilor pe care era pus sechestru tocmai la cel al notăriței inculpate în celebrul ”Dosar al Bancherilor”, instrumentat de Structura Centrală a DIICOT! Însă dincolo de toate celelalte 35 de dosare deja identificate, cel mai de interes acum este cine i-a dat clasare aceleiași notărițe în Dosarul 345/P/2015… Dar poate își ajută colegii chiar procurorul Cazacu, cu această informație…

author avatar
Catalin Tache