Cauta

Prins intre procurorii anticoruptie si „sforarii” PSD: Ce pericol il paste pe Gabi Oprea!

Mai rar a existat asemenea concordie intre Palate ca atunci cand a fost cazul sa se asigure opinia publica interna si internationala ca generalul Gabriel Oprea este garantul corectitudinii desfasurarii alegerilor europarlamentare.

Liviu Dragnea vrea iar sa umble la alegeri

Mai mult chiar, pana si sefi, altfel rezervati, ai unor servicii secrete au dat, de asemenea, asigurari ca doar un om ca ministrul de Interne poate gaja un scrutin care sa stearga imaginea celui de la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei. Si, bineinteles, liderul UNPR s-a impaunat imediat cu increderea acordata, la unison, de toata clasa politica, fara sa i se para suspect ca pana si cei mai inversunati rivali politici merg pe mana lui. Care, insa, se poate dovedi una moarta, daca vor fi inregistrate incalcari ale legii electorale. Pentru ca, nu-i asa, garantul este intotdeauna si principalul responsabil pentru esecul unei misiuni…

DNA intervine in forta

Gabi Oprea s-a ales cu o misiune de-a dreptul imposibila

Dupa „balciul” de la referendum, procurorii sunt hotarati sa nu se mai lase coplesiti in fata acuzelor aduse de unii fruntasi politici si au pregatit o strategie de interventie imediata, cu sprijinul celor de la BSIJ, in cazul in care vor fi depistate cazuri flagrante de mita electorala, vot multiplu sau „invierea” mortilor pentru a pune stampila dupa gustul „baronilor” din teritoriu. Iar cum sute de edili din tara si-au anuntat deja superiorii pe linie de partid ca ei nu isi mai vor risca libertatea doar pentru a scoate scorul electoral cerut de la centru, masinaria de vot a USL scartaie din toate incheieturile in incercarea de a-si mobiliza exemplar electoratul. Ce-i drept, Victor Ponta si-a avertizat oamenii din subordine sa nu faca greseli si ca mai bine se pierd cateva procente, decat sa se confrunte Partidul Social Democrat cu un nou scandal de fraudare a alegerilor. Ceea ce ar avea un efect devastator pe plan international pentru imaginea premierului care, mai mult ca sigur, se va inscrie in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Dragnea joaca la rupere

Ca de obicei in ultima vreme, cu totul alta este insa pozitia vicepremierului Liviu Dragnea, care pare dispus sa joace totul pe o singura carte. Astfel, cel considerat omul forte al „baronilor” in conducerea PSD si implicit a coalitiei de guvernamant le-a dat asigurari greilor din teritoriu cu care s-a intalnit la Poiana Brasov ca nu va da niciun pas inapoi si vor folosi cu totii aceleasi metode de „mobilizare” a electoratului si de numaratoare paralela, folosite si la referendum. Ceea ce reprezinta o adevarata manusa aruncata DNA-ului si pe care, cu siguranta, procurorii Laurei Codruta Kovesi nu vor pregeta sa o ridice, la primul prilej oferit. Acum, ramane de vazut daca Liviu Dragnea doar merge la cacealma sau chiar are de gand sa-si forteze norocul, mai ales ca dosarul pe care il are in instanta se judeca in ritm accelerat si soarta sa pare sa fi fost oricum pecetluita.

In doua luntre

Extrem de ingrata se dovedeste insa situatia in care se afla Gabriel Oprea. Cel caruia colegii de guvernare i-au cerut sa asigure „liniste la alegeri”, cu orice pret. Insa, ca ministru de Interne, acesta trebuie sa se autosesizeze si sa actioneze imediat, alaturi de procurori, la orice tentativa de frauda electorala. Mai ales ca il obliga si aprecierile laudative primite din partea principalilor actori politici, care l-au insarcinat, cam cu japca, ce-i drept, cu titlul de „garant al corectitudinii alegerilor”. Iar daca lucrurile nu vor merge bine, desigur ca „garantul” se va transforma peste noapte in „tap ispasitor”. Moment in care toata lumea va avea de castigat, referindu-ne aici, bineinteles, la adevaratii jucatori de pe scena politica, si nu la executantii care pun intotdeauna botul cu prea mult zel la „momelile” tot mai perfectionate aruncate in spatiul public.

[poll id=”744″]

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version