AcasăDezvaluiriPrimarul Robert Negoita, contracte cu para-ndarat date amicilor de petreceri

Primarul Robert Negoita, contracte cu para-ndarat date amicilor de petreceri

Campion national la anveloparea blocurilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a facut din acest tip de lucrari finantate din fonduri publice un instrument prin intermediul caruia isi rasplateste prietenii cu contracte de sute de mii de euro. Si asa cum este intr-o relatie de prietenie, probabil ca, apoi, o parte din banii dati pentru lucrarile de proiectare se intorc in buzunarele sau conturile primarului Robert sau ale fratelui afacerist, Ionut Negoita.

Anveloparea blocurilor din sectorul 3 este un mod al primarului Negoita de a-si rasplati prietenii

Cunoscut in interiorul Primariei Sectorului 3 drept arhitectul institutiei, desi oficial nu este decat amicul de petreceri si de tribuna la meciurile clubului Dinamo al fratilor Negoita, Mihai Varzan este unul din personajele-cheie prin intemediul caruia se rostogolesc fondurile dedicate proiectarii si realizarii lucrarilor de anvelopare a blocurilor.

Primul contract, la patru zile de la inregistrarea firmei

Contactat de „National”, romano-portughezul Mihai Varzan s-a dat „lovit” spunand că „eu nu stie bine romaneste”

Cu cetatenie dubla romano-portugheza, Varzan a devenit investitor privat in Romania imediat dupa alegerile locale din 2012, cand Robert Negoita a castigat functia de primar al sectorului 3. Arhitect de profesie, Mihai Varzan si-a infiintat firma ITEM-V Constructii SRL pe care a pus-o imediat la dispozitia fratilor Negoita pentru a primi contracte publice de la Primaria Sectorului 3, de la institutiile din subordinea acesteia sau de la societatile comerciale care deja aveau lucrari contractate.

Inregistrata la data de 19 octombrie 2012, firma lui Varzan si-a facut loc imediat in afacerile publice pe care fratii Negoita le pastoresc in sectorul 3. Dupa patru zile de la inregistrarea in Registrul Comertului, pe 23 octombrie 2012, societatea ITEM-V Constructii SRL incheia deja un contract de antrepriza cu firma Route Construct SRL, firma ce realiza pentru Primaria Sectorului 3 lucrari de anvelopare.

Firma fara angajati a lui Varzan, 20.000 de euro pe luna de la ADP sector 3

Factura prin care ADP sector 3 plateste bani grei firmei amicului lui Negoita

Am spune ca tot pe seama acelorasi relatii cu Negoita, firma amicului Varzan a contractat apoi lucrari la liceele Mihai Bravu si Decebal, institutii scolare aflate in administrarea Primariei Sectorului 3.  Cireasa de pe tort a venit insa de la Administratia Domeniului Public Bucuresti Sector 3 SA, care a incheiat cu firma lui Varzan un contract gras de circa 20.000 euro pe luna. Culmea, desi prin insusi obiectul de activitate declarat compania Administratia Domeniului Public Bucuresti Sector 3 SA se ocupa in principal cu proiectari si amenajari peisagistice, lui Varzan i s-a oferit contractul amintit in suma de circa 20.000 euro lunar tot pentru proiectare peisagistica! Uluitor, mai ales avand in vedere ca firma lui Varzan raporta oficial un numar de 0 (zero) angajati. Evident ca, la fel ca in cazurile celorlalte contracte incheiate cu liceele, si acesta a fost oferit fara licitatie sau selectie de oferte. O practica utilizata extrem de des de primarul Sectorului 3 pentru a ascunde contractele date pe ochi frumosi prietenilor si partenerilor de afaceri si asupra carora ziarul “National” va reveni.

author avatar
National