AcasăDezvaluiriAnchetePredoiu încă se teme de Soros!

Predoiu încă se teme de Soros!

Iată că ”pierzătorul de serviciu” Liviu Dragnea și-a văzut în sfârșit visul cu ochii, deși este clar că ”Ordonanța anti-Soroș” deja nu îl mai ajută cu nimic. Însă în cele din urmă a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 771/24.08.2020 Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.142/2020. Act normativ prin care asociațiile și fundațiile sunt obligate să pună la dispoziția structurilor abilitate ale statului român toate documentele justificative cu privire la beneficiarul real al donațiilor financiare, indiferent de cuantumul acestora.

Ministrul Justiției amână să verifice donațiile miliardarului George Soros

Numai că, surpriză, Ministerul Justiției a anunțat că ”ordonanța anti- Soros” intră în vigoare cu o … amânare. Astfel că Ordonanța de Guvern prin care se încearcă identificarea surselor care controlează cu adevărat ONG-urile, asociațiile și fundațiile societăților civile a devenit Ordonanța de Urgență pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociațiilor și fundațiilor. Iar termenul până la care se poate depune Declarația privind beneficiarul real pentru asociații și fundații a fost prelungit până la data de 1 noiembrie!

Se sparge ”buboiul”?

Drept urmare, conform acestei modificări legislative, asociațiile și fundațiile sunt obligate să depună declarația privind beneficiarii reali, pentru a arăta cine le controlează cu adevărat. Obligația apare la înscriere, ori de câte ori intervin  modificări privind beneficiarii reali, precum și anual. Totul după ce OG 26/2000 prevedea că ”anual sau ori de câte ori intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, asociația sau fundația are obligația de a comunica Minsiterului Justiției datele de identificare ale beneficiarulu real ai asociațiilor și fundațiilor”.

Declarația anuală se depune în mod normal până la 15 ianuarie, doar că anul acesta termenul a fost raportat la 12 luni de la intrarea în vigoare a Legii 129/2019, actul normativ care a reglementat identificarea ”beneficiarului real”. Numai că după expirarea termenului limită excepțional care era 21 iulie 2020, acesta a fost deja prelungit până la 17 august. Iar acum Cătălin Predoiu a recurs la o nouă prelungire, până la 1 noiembrie 2020, de parcă ministrul Justiției s-ar teme să ia la puricat rețeaua lui George Soros din România…

author avatar
Catalin Tache
2.053 afisari

6 COMENTARII

  1. Țara de trădători, popor de oi si slugi, ce isi vând părinții si bunicii pe 2 euro. Unde te uiți, doar mizerii si gunoaie de oameni fara coloana vertebrală

    • Vlad Vladimirovici din Kiseleff nr.6, ramai la traditionalul samagon de kolhoz. Degeaba ciordesti vodka lui Kuzmin, nu pricepi diferenta. Tot mujik ramai, mujik ce imprastie duhoare de Sputnik.

  2. Ma da cine ai gateste lui Sorosi bucatarul lui Putin arata ca Iuscenko?
    iata meniu zili.
    mic dejun moscovit
    Ceai cu zahar industria fina
    Icre rosii chinezesti dio xin
    Branza cu mucegai ales
    Dejun rusesc
    Bors a la rus presarat a la polonu
    Muschiulet de pork inhibat Colin
    salata rece Cernobal
    Vin negru 300 ani Petru cel Mare
    Desert Siberian
    Inghetata creierele Novi Chiok

  3. Cina
    Paste rusesti sangerete nemtzev
    Peste grill Marea Barents cu mujdei de usturoi Wu Han
    Fructe de mare Fukushima
    Desert ca la mama Rusie
    Budinca Bilele lui Stalin cu stafide si foite de aur prelucrat cu zinc si mult argint.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger