AcasăDezvaluiriAnchetePolonia are ”Leopard”! Noi, șenile prinse cu sârme!

Polonia are ”Leopard”! Noi, șenile prinse cu sârme!

Pe când și programul ”Rabla” pentru tancurile românești?

Iată că axa militară Varșovia – București gândită la Washington pentru a susține politica geo-strategică a Statelor Unite ale Americii ”în coasta” Federații Ruse se dovedește deja o himeră. Cu toate că ambele state est-europene se dovedesc în continuare aliate loiale ale Administrației Trump și chiar și-au ținut promisiunile de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea propriilor armate. Astfel că atât Polonia, cât și România au plătit deja câte 4,5 miliarde marilor producători americani de armament.

Varșovia chiar investește în Armată

Numai că, de la acest punct ”apele se despart” și poate că președintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace o ședință de urgență a CSAT, în care să se ia în calcul strict implementarea modelului polonez. Cel puțin în ceea ce privește înzestrarea forțelor armate. Varșovia reușind o ”re-absorbție” offset de până la 35 la sută din totalul contractelor parafate! În timp ce de la București nimeni nu a îndrăznit măcar să ridice această problemă, dar să mai și negocieze un procent oarecare…

Poate ni le împrumută la Defilare!

Iar parcă pentru ca umilința să fie deplină, în dotarea Armatei poloneze au intrat primele tancuri Leopard 2PL modernizate, acestea fiind ansamblate chiar în Polonia! Mai mult decât atât, Ministerul Apărării Naționale de la Varșovia a anunțat deja că în paralel vor fi achiziționate chiar în acest an și primele 60 de transportoare de blindate 8X8 Rosomak –S, pentru transportarea unităților dotate cu rachetele portabile Spilke. În timp ce în București, la celălalt cap al ”zidului militar estic” susținut de americani, forțele terestre ale Armatei Române se află încă în așteptarea transportoarelor care aproape că ruginesc deja pe linia de ansamblare. Astfel că deja au fost reluate operațiunile de reparații capitale a celor șase tancuri care sunt ținute permanent ”în viață” de către forțele terestre pentru a nu ne face de râs chiar cu totul la defilarea de 1 Decembrie!

author avatar
Catalin Tache
1.381 afisari

6 COMENTARII

  1. Voi tache? nu o sa aveti niciodata! că sinteți haștag rezist! Iar Polonia nu e! In Polonia conduce un guvern și un președinte aleși de popor! La noi cine a ales pnlu și pe johannis? Streinii! Ca sa faca voia lor!

  2. Problema noastră e că nu mai avem industrie de multi ani …..Faci offet, dar cu ce ? Polonia are industrie…

  3. In treacat spus, presa de specialitate zicea ca Polonia a fost exclusa din proiectul Main Ground Combat System, proiect franco german.
    Domnule Tache, asa-i ca ce se intampla la polonezi cu Leo2A5 si 6 e posibil sa se intample la noi cu M1A2 Abrams? In ceea ce priveste Piranha V, domnia voastra e jurnalist, poate intrebati pe ici pe colo daca nu cumva exista ceva capuse autohtone. Parca e mai interesant shopping-ul peste ocean decat la anumiti eco-evropeni care parca incep sa miroasa a vodka.

  4. Parca PETRE TUTEA spunea ca la noi, avand in vedere „prietenii” care ne inconjoara – FICARE BABA AR TREBUI SA POARTE PISTOL MITRALIERA – insa vai, mie s-a renuntat pana si la serviciul militar obligatoriu. Si atunci va intreb cine sa manevreze tancurile de care vorbiti ???? La cine si pentru ce sa aloci X la suta din banii putini ai acestui popor napastuit pentru a cumpara niste fieratanii de la unii carora in alte vremuri le dadeam clasa cu tehnica???

    • Ai vazut filmul 300?
      Acolo aheii adica grecii in traducere libera tremit o armata in sprijinul spartanilor si capetenia lor il intreaba pe Leonidas pai voi cam cati sunteti?
      -Pai noi suntem cam 300.
      -Pai numai 300?Pai persanii au cateva sute de mii cum o sa luptati.
      Leonidas il intreaba :
      Dar tu ce faceai cand nu luptai?
      -Pai eu eram apicultor.
      -Tu?
      -Pai eu eram agricultor?
      -Dar tu ce erai?
      -Pai eu eram dulgher?
      -Dar voi ce sunteyi spartanii miei? Intreaba si Leonidas
      -Haey, Haey, Haey rasuna vaile.
      adica strigat de lupta de luptatori si doar luptatori.
      Depinde de luptatori pana la urma decat de un serviciu militar care depinde de multe firi caractere individualitati nebataioase etc…
      Oricum partea cu Petrica mi-a facut ziua…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger