AcasăDezvaluiriPolițiștii vor să oprească activitatea. Din toamnă, salariile vor scădea cu 250...

Polițiștii vor să oprească activitatea. Din toamnă, salariile vor scădea cu 250 de lei

Angajații MAI au primit și ultimele lovituri din partea sistemului. Atât sfertul din cele două tranșe restante ale majorărilor prevăzute de Legea 153/2017, cât și raportarea salariului de grad la salariul de funcție în plată au fost blocate, astfel că, din toamnă, veniturile polițiștilor vor scădea, efectiv, cu 250 de lei. Drept pentru care, sindicatele pregătesc acțiuni de protest fără precedent, care vor merge până la încetarea activității.

Fără niciun fel de majorări salariale în acest an pentru polițiști și, din toamnă, după sistarea plății pentru norma de echipament, și cu 250 de lei mai puțin. Loviturile succesive încasate de polițiști din partea coaliției de guvernare au umplut, însă, paharul, și angajații MAI se pregătesc acum de proteste. 

Principala nemulțumire a fost provocată de amânarea până la 21 septembrie a dezbaterii Curții Constituționale asupra sesizării formațiunii politice Uniunea Salvați România în legătură cu proiectele de lege privind aplicarea parțială a Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu data de 1 iulie 2022. ”USR a sesizat CCR pe proiectul de act normativ care acorda un sfert din cele două tranșe restante pentru toți bugetarii. La acest proiect, însă, suplimentar, când a ajuns la Camera Deputaților, coaliția de guvernare a constatat că este un moment oportun să crească salariile vicepreședinților consiliilor județene, ale viceprimarilor, chiar și cu 3.000 de lei, adăugând amendamente în acest sens, care au fost votate cu două mâini. Principalele argumente de neconstituționalitate invocate USR  în sesizare au fost lipsa fișei financiare, încălcarea principiului bicameralismului și încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor. Acum Curtea Constituțională este în vacanță și s-a amânat dezbaterea pentru septembrie și există posibilitatea ca proiectul de lege să fie blocat de CCR”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. 

Majorarea de 200 de lei, anulată

Dacă legea ar fi fost adoptată, polițiștii ar fi primit în plus la salariu între 125 de lei și 170 de lei, însă acum n-o să mai primească nimic. Varianta B, în situația în care nu reușeau să treacă acest proiect, a fost ordonanța de urgență elaborată de MApN cu privire la plata salariului de grad în raport cu salariul de funcție din prezent, nu cel din 2009, cum este acum, și care ar fi însemnat 30-50 de lei în plus la salariu, susțin sindicaliștii. ”La ordonanță le-au lipsit două avize, unul de la Ministerul Muncii și unul de la Ministerul Finanțelor. Din câte știu, a fost o discuție în coaliție, dar greu de înțeles pentru mine, deoarece a fost promovată de Dâncu de la PSD, avizul de la Ministerul Muncii, tot PSD, a fost semi negativ, iar Adrian Câciu, de la Finanțe, PSD, a tras de timp cu avizul până a venit 1 iulie, când Guvernul nu mai era abilitat să dea ordonanțe de urgență, pentru că este vacanță parlamentară”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Aduși în sapă de lemn

Norma de echipament dispare de la 1 octombrie și, la cum au mers lucrurile până acum, este clar că nu va mai fi nicio majorare de salariu, astfel că polițiștii vor rămâne cu 250 de lei mai puțin în buzunare. ”Vom identifica orice formă de protest care implică întreruperea activității polițiștilor. Frustrarea în rândul polițiștilor este crâncenă. La acest moment, nemulțumirea se manifestă printr-o lehamite generalizată la locul de muncă, iar aceasta înseamnă o calitate slabă a serviciilor. Acest haos, în care jocurile de culise ale celor care ne conduc fac ca drepturile restante ale polițiștilor să fie amânate, ne determină să declanșăm ample acțiuni de protest și luarea unor măsuri complementare fără precedent”, a mai afirmat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.095 afisari

33 COMENTARII

  1. Polițiști au fost loviți și-n 2008* și nu s-antîmplat nimic din partea lor. Capul în pămînt și ieșit la pensie sub 50 de ani. Avînd ani buni de trăit și luat pensie aceștia, precum restul milioanelor de bugetari, sînt susținători ai oricărui regim ar fi fost. Aceștia vor stabilitate, adică ce le dă tătucu’, cei din spatele statului. Sistemul, prin astfel de mituiri, merge ca uns.
    Atîta vreme cît nu se descentralizează poliția tot așa va fi. Cum au supraviețut oamenii în sate pînă la apariția așa zisului stat modern fără poliție, de fapt au trăit mai bine, tot așa pot supraviețui orășenii dacă se organizează.
    *un cunoscut, ofițer la doi ș’un sfert, a pierdut casă și mașină odată cu tăiatul sporurilor și 25% din salar. Nevasta depresie cu internare și medicamente, alte nenorociri, divorț.

      • Ba da, știu. Scorul ai-chiu este priceperea de a face teste ai-chiu. Nu are nimic de-a face cu istețimea. Te poți pregăti sa ai scoruri mari dar nu la fel de mari precum cei cu un sindom Down, Asperger, ce-l au natural.
        Acuma zi ce vrei să zici!

      • Vierme, militaurizații trebuie decimați. La fiecare declarație de grevă, decimare. La propriu, nu la figurat.
        ĂȘTIA TREBUIE SĂ LUCREZE PÂNĂ LA 62-65 DE ANI.

        • Tu nici nu trebuia să fii conceput măi Gheorghe… dar dacă tot respiri, ne spui și nouă câți ani de pușcărie ai făcut… bașca ai mâncat banii contribuabililor pe acolo…
          Măi rapandulă, ciocu mic și la muncă, nu aștepta vouchere cu ajutoare sociale…

    • E prea mult si prea lung..
      Intreb: unde ai vzt organizare intre orașeni? In ce sens?! Daca ma dumiresti..

  2. BODE , SLUGA IDIOATA , O SA NE PAZESTI DE INFRACTORI , TU CU PALINCARII TAI , TROGLODITULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE……………………..

    • Cum îi apără de infractori pe olandezi poliția cînd bat fermierii nemulțumiți că li se ia pâinea de la gură?
      Poliția nu este să te apere de infractori este de să-i apăra pe cei ce conduc de oameni și de a strînge biruri dînd amenzi pt tot felul de bazaconii: ai călcat linia continuă, i-ai dat o palmă unui dobitoc ce-o merita, ai aprins uscăturile adunate din gădină cum se face din totdeauna, a expirat ITPu…Toate cele înșirate nu au fost infracțiuni pînă să fie declarate de boii din parlament infracțiuni.

      • E prea mult si prea lung..
        Intreb: unde ai vzt organizare intre orașeni? In ce sens?! Daca ma dumiresti.. Apoi, pt ca nu te opresti.. Vad..
        Ce spuneai de fsptul ca vei lua o palma de launul ca tine?! Cui te adresezi?!
        Nu contest ca qr trebui regandita aceasta institutie..
        Desființare?! Ha!!!

        • Desființare și refacere de jos în sus pornind de la nevoile oamenilor nu de la nevoile celor ce conduc.

  3. Stati ca imediat apare postacul Costantinescu, sa vedeti atunci postari negativiste, pline de ura impotriva politistilor, ca toti frustratii!!!!!

  4. Dacă sunt în vacanță atât curtea cât și parlamentul,de ce încasează salariu în timpul vacanței?Cât e legal să ai concediu plătit,3 luni?

  5. Vreau și eu salariu de maxim 2000 lei dar toate privilegiile lor,mâncare la prețul unei acadele,mașină gratis, benzină gratis,telefon gratis,locuință gratuită,diurne,etc care sar mult peste 10-15 salarii.Să ne spună venitul net cu toate beneficiile, acești jmecheri care nu știu decât să fure și să jefuiască poporul inclusiv defăimarea instituțiilor statului care le-au pus pe butuci,atât MAI cât și MAPN au fost efectiv distruse de acești jegoși dar au bani să plătească o groază de haștagiști nesimțiți să critice și să denigreze orice.Chipurile se dau nemulțumiți din rândul poporului dar mulți dintre acei care critică nu au o zi pe cartea de muncă,ai dracu frustrați nenorociți.

  6. i-au bagat in „tranzitie”
    se pregateste inlocuirea cu „din sursa externa”,
    cu jidovi din ucraina si respublik maldovskayia,
    forta de ocupatie.

  7. Se pare că polițiile naționale NU mai sunt „la modă”…🤓
    Împotriva fermierilor protestatari din Olanda au ridicat trupele nato cu blindate… Protestul camionagiilor din Canada a fost îngenuncheat de trupe nato – mercenari din Germania, costumati în uniforme asemanatoare celor din poliția canadiana…

  8. AUR si simion s-au dat de gol pina la urma ca sint niste unelte jalnice ale securitatii si fac propaganda convenabila psd . jalnicul simion altceva pe lumea asta nu vede decat virgil popescu ,adica ca orice om limitat pina in varful pantofului . psd are nevoie de un tap ispasitor ca sa mascheze sprijinul pe care l-a dat pnl-ului si lui popescu cand s-a opus demiterii lui . bai simioane prostalaule , jucaria securitatii , daca nu era popescu era ionescu si tot aia era , politica Romaniei este facura la bruxel si washington , n-ai aflat ? aur se pregateste de alianta toxica securisto-sorosista cu psd , se vede de la o posta !

      • ai gresit . am crezut si eu in AUR , dar au spus ca nu se amesteca cu jegurile din psd . tap ispasitor virgil popescu , sustinut de psd prin refuzul de a fi fost demis , convine psd . toti sint in laba securitatii , m-am convins , banuiam dar acum simion s-a dat de gol , e foarte delicat cu psd ul .mai vedem daca am gresit .

  9. Sunt de partea politistilor, de 5 luni nu m-au amendat sa-mi ia banutii pentru diverse tampenii, cum ar fi 65km/h, depasire neregulamentara a masinii polititie samd ))
    De altfel sunt si de parte Sri (lanka), pentru ca sm reusit ss postez aici.
    Sunt multumit si de pretul benzinei, findca am primit de la maCiucs 50bani.
    In toamna cand o sa inceapa eu imi iau semintze sa urmaresc cu rsbdare evenimentele.
    Hapciu, iar au pus Covid din lsborator in nori
    hi hi hi

  10. In M.A.I., medicina si invatamant, a distrus PNL (P.D., P.N.L., P.D.L) si acum vedem rezultatele!

  11. de ani de zile politistilor pensionari nu li s-a marit pensia . Sindicatul politisitilor tace si nu zice nimic. Stai sa vezi ca ajung si ei la pensie.
    Sunt de ex colonei /cms/ etc pensionari de prin anii 2000 care au pensii egale cu a unor subofiteri / agenti/ iesiti la pensie recent
    Vi se pare corect domnule ministru BODE?

    • @pensionar
      STIMATE DOMN….DA…CUNOSC DOI COLONEI CU 2700 LEI PENSIE….COLONEI PLINI….TREI STELE…SAU AUTOSTRADA….CAT DESPRE POLITIE….MODELUL GEORGIA….DESFIINTARE SI REINFIINTARE….ASA AU FACUT IN GEORGIA….S-A DESFIINTAT POLITIA…SI S-A REINFIINTAT….
      TOATA STIMA!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger