AcasăDezvaluiriAnchetePoliticienii se bat pe ultimele locuri de „sifoane”!

Politicienii se bat pe ultimele locuri de „sifoane”!

Dincolo de sarabanda televizata a perchezitiilor si retinerilor facute cu „mascatii” Brigazii Speciale a Jandarmeriei, procurorii anticoruptie muncesc din greu, dincolo de lumina reflectoarelor, la strangerea probelor cu care sa „betoneze” dosarele pentru instantele de judecata. O operatiune extrem de migaloasa si care, de obicei, necesita o indelungata perioada de timp.

Eugen Bejinariu acuzat ca a fost primul care a cedat "avansurilor" procurorilor

Numai ca repeziciunea cu care se succed evenimentele in dosarul Microsoft si, cat de curand, si in ancheta privind contractul MAI cu EADS se datoreaza si unui sprijin „neasteptat” venit, culmea, tocmai din partea inculpatilor. Care, in incercarea disperata de a scapa de acest statut si de a-l prinde pe cel de „martor”, fac denunturi pe banda rulanta. Iar „cutia Pandorei”, odata deschisa, nu mai poate fi inchisa, oamenii Laurei Codruta Kovesi putand ataca acum noi fronturi de lucru. Dar de-abia dupa cernerea minutioasa a puzderiei de „sifoane” primite. Pentru ca, in incercarea de a prinde un loc cat mai in fata pe lista martorilor sau barem a „pocaitilor” care se pot incadra la pedepse cu suspendare, „clientii” DNA, din prea mult entuziasm, pot „umfla” ponturile date procurorilor.

Obsesia Bunea Stancu

Colegii din PSD nu mai vorbesc cu Dan Nica

Desi nu a cazut pe vreunul din cele doua mari dosare de coruptie, presedintele Consiliului Judetean Braila joaca totusi un rol important in aceste anchete. Pentru ca, dupa ce Bunea Stancu a amenintat ca, daca va fi saltat de DNA, va trage tot PSD-ul dupa el, avertisment dezvaluit in exclusivitate de catre „National”, colegii acestuia au luat de bune vorbele „baronului” electrician. Iar cand acesta a ajuns sa fie cercetat doar in stare de arest la domiciliu, si nu dupa gratii, s-a creat o adevarata legenda privind eventuala sa colaborare. Asa ca, atunci cand au fost chemati pentru audieri in dosarul Microsoft, multi dintre cei implicati si-au facut inca de acasa niste calcule extrem de pragmatice privind libertatea lor.

„Primadona” Eugen Bejinariu

Iar cum unul dintre primii suspecti audiati in acest dosar, este vorba despre avocatul Doru Bostina, a ramas la randul sau in randurile martorilor, nu a facut decat sa intareasca si mai mult psihoza „stropelii”. Care, dupa cum au priceput unii dintre cei vizati, trebuia facuta de indata, pentru a elimina din start concurenta.

Doru Bostina implicat intr-un nou scandal de coruptie

Dincolo de amanuntele secrete ale oricarei anchete de acest fel, certa ramane doar ura pe care o  nutresc acum unii dintre colegii din coalitia de guvernare fata de fostul secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu, suspectat ca ar fi „ciripit” ca o adevarata „primadona”. Ca si aversitatea fatisa fata de Dan Nica, un alt coleg de lot banuit ca ar fi colaborat mult prea sincer cu procurorii.

Swingereala generalizata

Iar cum despre Claudiu Florica, boss-ul de la Fujitsu Siemens, nu-si mai face nimeni iluzii ca nu i-ar fi „sifonat” pe politicienii pe care i-a manjit cu milioane de euro, mai ramane de aflat care este cel de-al patrulea „muschetar” din politica, in total viind vorba despre patru autodenunturi in acest caz. Insa, dupa cum am mai anuntat, dosarul Microsoft va fi practic „pistol cu apa” fata de „bomba” EADS. Cel putin din punct de vedere cantitativ, din informatiile intrate in posesia noastra reiesind ca peste o suta de persoane, multi dintre ei chestori cu greutate in MAI, dar si mai multi ministri, alti demnitari si oameni de afaceri fiind in prezent „fezandati” pentru faza finala a audierilor. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, aici se poate vorbi deja de o „swingereala” generalizata, foarte multi dintre cei suspectati de cheltuirea nejustificata a unui miliard de euro pentru pretinsa securizare a frontierelor punand-se deja la dispozitia anchetatorilor. Mai mult, acestia fac denunturi pe banda rulanta, turnandu-se unul pe altul si schimband cu fiecare depozitie partenerii recunoscuti de combinatii.  Insa cum cutuma este ca la un grup infractional pot fi martori, unul, cel mult doi suspecti din zece inculpati, batalia politicienilor implicati pentru un loc pe lista salvatoare este deja una nemiloasa.

 

author avatar
Catalin Tache
3.475 afisari

2 COMENTARII

  1. O AMENINTARE periculoasa la adresa Ro o constituie crearea unor clanuri ce zadarnicesc infaptuirea actului de justitie prin sustragerea, ascunderea, substituirea sau distrugerea probelor si gestionarea jocurile de interese realizate in combinatie de grefieri, avocati, notari publici, politisti, procurori, judecatori, persoane din structurile de informatii si politrici.
    Problemele privind marea coruptie, criminalitatea organizata, imoralitatea nationala si disolutia institutiilor statului trebuie analizate temeinic, lucid si rational de fiecare organizatie publica, politica responsabila ori civica si de catre cetatenii romani cu discernamat nealterat, carora le pasa de situatia dezastroasa in care se gaseste natiunea romana. Aceste obiective de importanta istorica majora trebuie implementate, in structura „Strategiei de Securitate Nationala” si de „Aparare a Suveranitatii Nationale” precum si in cea referitoare la definitivarea integrarii Romaniei in UE ,ca factori de mare risc.

  2. Cum o fi ajuns fostul secretar de stat al MAI, NITA VASILE GABRIEL director general la NIRO. Explicatia este una sigura, prin EADS din a carui contract a virat si patronului NIRO, Nicolaie, unei firme dintr-un paradis fiscal cateva milioane de euro, ramane de vazut cui a mai imartit din spaga trasa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger