Cauta

Politia Romana, unita cu Locala!

Iata ca isteria ”uniformizarii” structurilor teritoriale de Politie Locala cu cele ale Inspectoratului General al Politiei Romane nu doar ca nu a fost stopata nici dupa atatia ani, dar tocmai ce a fost bifat un nou episod care va duce automat la accentuarea confuziei deja existente.

Astfel, Senatul Romaniei tocmai ce a adoptat tacit propunerea legislativa privind statutul politistului local. Act normativ prin care sunt schimbate din temelii normele dupa care isi desfasoara activitatea lucratorii din aceasta ramura profesionala. Ceea ce nu va face decat sa creasca si mai mult nemultumirea politistilor ”pe bune”, fie si pentru simplul fapt ca noua lege tocmai ce deschide o noua ”cutie a Pandorei” prin prevederea expresa ca lucratorilor din Politia Locala trebuie sa li se asigure drepturi similare celorlalte structuri de ordine publica”!

”Efort psihic prelungit”

In justificarea acestei noi reglementari a statututului politistului local se foloseste, ca de obicei, ”placa” despre ”stabilirea conditiilor incadrarii politistilor locali in raport cu nivelul studiilor necesare in acordarea gradelor profesionale, conditiile privind pensionarea, raspunderea civila, insemnele distinctive de ierarhizare a functiilor, procedura si cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu, incetarea raporturilor de serviciu, indatoririle, drepturile si interdictiile” acestora. De departe insa ceea ce atrage atentia in proiectul initiat de mai multi senatori apartinand grupurilor parlamentare ale UDMR-ului si PSD-ului este tocmai acea obligativitate a ”asigurarii drepturilor similare celorlalte structuri de ordine publica”. Gaselnita care deja nu le miroase a bine celor din Politia Romana, in ciuda motivarii ca aceste drepturi sunt necesare datorita ”naturii si complexitatii muncii depuse de politistul local care presupune efort fizic si psihic prelungit”…

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version