AcasăDezvaluiriAnchetePleaca Klemm, vine Maior!

Pleaca Klemm, vine Maior!

Ambasadorul SUA la București este pe făraș

Iata ca a trecut atat de putin timp de cand titram „George Maior, executat in SUA” si deja ambasadorul Romaniei la Washington este bagat in malaxorul audierilor. Fie ele, cel putin deocamdata, si unele strict politice. Numai ca acesta este un semnal clar ca de peste „balta cea mare” s-a dat deja OK-ul la scoaterea de pe sinele sistemului a celui care a condus Serviciul Roman de Informatii vreme de peste un deceniu.

Ambasadorul<br >SUA la<br >Bucuresti<br >este pe făras

Si care, dupa cum dezvaluiam zilele trecute, s-a trezit acum cu o plangere penala depusa la procurorul general al SUA de catre o influenta institutie americana. Dar, George Maior probabil se astepta la aceasta retragere a sa din post, mai ales ca Hans Klemm va fi „ejectat” de catre Administratia Trump de la Ambasada SUA la Bucuresti. Si, asa cum o cere cutuma diplomatica, o astfel de masura trebuie intotdeauna insotita, intr-un termen rezonabil de citeva luni, de o replica similara a celuilalt stat.

Calculeaza „AMR”-ul

Dupa dezvaluirile din „National”, la ambasada americana din Bucuresti deja se calculeaza „AMR”-ul pana la termenul fatidic de 20 iunie.

Fostul sef<br >al SRI are<br >probleme<br >tot mai<br >mari

Iar acelasi lucru probabil il face si George Maior, cel care stie foarte bine ca nu ai cum sa-si pastrezi postul de ambasador la Washington daca ai fost deja postat drept „tinta” pentru procurorul general al SUA. Chiar daca ancheta respectiva nu se va si finaliza intr-un mod concret. Iar la doar atata de putina vreme dupa receptarea acestei vesti, iata ca Puterea de la Bucuresti si-a facut curaj si, daca tot au spart americanii gheata, au sarit si politicienii la gatul lui Maior. Cel care urmeaza sa fie „terfelit” public in cadrul audierilor de la Parlament, pe tema „noptii generalilor”. Insa in lumea diplomatica se stia deja foarte bine ca soarta lui George Maior era oricum hotarata, indiferent de activitatea comisiei parlamentare condusa de pesedistul Mihai Fifor. Pentru ca daca Hans Klemm pleaca din functia de ambasador al SUA in Rominia, atunci aceeasi soarta trebuie sa o impartaseasca si George Maior. Care, indiferent de pretextul folosit, este de asteptat sa fie rechemat de la post in urmatoarele cateva luni. Ca doar „asa e in tenis”…

author avatar
Catalin Tache