AcasăDezvaluiriAnchetePAX AMERICANA la Ankara: Cui ne lasă SUA...

PAX AMERICANA la Ankara: Cui ne lasă SUA…

Șoc la Palatul Victoria! Acolo unde oamenii președintelui, de-a valma cu restul liderilor politici, se crucesc că premierul României a ajuns să alerge după subcontractorii Pentagonului cu câteva sute de milioane de dolari! Atât cât este avansul gata ”facturat” pentru noul contract G2G prin încredințare directă! Iar samsarii americani de armament tot trag de timp cu încasarea taxei de protecție…

După întâlnirea dintre șefii CIA și SVR US Army nu ne mai livrează armele

Numai că, în timp ce obedienții politicieni și demnitari români presupun că tergiversarea americană este doar o banală strategie pentru a ”umfla” și mai mult ”potul” rachetelor cu bătaie foarte scurtă, analiștii de informații se tem de ce este mai rău… Mai ales că, fapt fără precedent în ultimele două decenii, structurile contrainformative a două servicii secrete distincte, Direcția Generală de Informații a Armatei și Serviciul de Informații Externe par să fi ajuns la aceeași concluzie. Cel mai negru coșmar luat în calcul la vârful ”lumii bune” de intelligence fiind acela că, în ciuda ”caliciei” de altfel logice a unor comisionari care mai trebuie să achite și ”paraîndărătul”, americanii au amânat din nou acceptarea ”avansului” Guvernului Ciucă pentru că între timp li s-ar fi transmis cât se poate de clar că Pentagonul nu mai poate onora pe urmă serviciile de securitate globală pentru România.

Pregătesc Blinken și Lavrov Marea Întâlnire

PAX AMERICANA de la ANKARA putându-se astfel dovedi mai devastatoare pentru interesele geo-strategice ale României decât chiar vârârea țării noastre în conflictul ucrainean… Cea de care ne temeam cel mai mult! Dar asta doar până la întâlnirea de la Ankara, dintre directorii CIA și SVR… Una care iată că se poate dovedi a fi fost mult mai ”aplicată” decât se așteptau până și cei mai ”radicalizați” adepți necondiționați ai ”băgatului bățului” NATO prin ”gardul rusesc”… ”Gard” care, ținând cont de statutul de stat membru al NATO al României, chiar nu mai poate trece prin țara noastră. Numai că, ghinion, transformarea României într-o zonă de ”tampon” militaro-politic chiar că s-ar putea dovedi cel puțin la fel de catastrofală ca și un război deschis… Dar ne vom lămuri mai mult pe 8 decembrie. Atunci când, dacă România va fi lăsată în afara Schengen, nu va fi în niciun caz doar pentru că așa vor pe persoană fizică nu știu ce ministru olandez sau austriac. Ci pentru că așa ”s-a bătut” palma la Ankara!

”Firmanul costă! Ciucă îi dă peșcheș 2,7 miliarde”!

Astfel titram ”lovitura” din 20 noiembrie. Atunci când dezvăluiam că, după ce secretarul american al Apărării l-a instalat pe generalul Nicolae Ionel Ciucă la Palatul Victoria, același Lloyd Austin a avut grijă și să îl ferească pe acesta de orice tentativă de puci intern.

Am plătit PATRIOT nu le am primit Acum vrem NASAMS

Astfel că singura grijă a premierului a rămas să facă totul pentru a rămâne și de acum încolo etichetat drept ”omul americanilor” în România. Astfel că generalul Ciucă a încercat să aplice aceeași ”rețetă a succesului” în legătura directă întreținută cu americanii, prin plata în avans a contractelor de armament încredințate direct producătorilor americani girați de Pentagon. Astfel că premierul român s-a grăbit să transmită reprezentanților Raytheon că este gata nu doar să accepte un nou contract G2G pentru sistemul NASAMS, dar și să plătească deja ”tradiționalul” avans din totalul aproximat la nu mai puțin de 2,7 miliarde euro. Premierul fiind convins că o astfel de ”ofertă de nerefuzat” i-ar asigura păstrarea la Palatul Victoria și după 25 mai 2023. Numai că – imposibil, dar adevărat! – americanii nu se mai grăbesc să accepte și această ”ofertă de nerefuzat”! Dar nu pentru că ”Ciucă al nostru” ar fi călcat ”pe bec”. Ci pentru că, pe ”telefonul operativ” li s-a transmis să rămână în ”stand by” cu contractul NASAMS… Cel care trebuia deja negociat chiar în aceste zile de noul ministru al Apărării român cu reprezentanții Raytheon și Kongsberg!

Unde e PATRIOT…?

Dezvălurile ”NAȚIONAL” cu privire la gogorița operativă despre ”apărarea României de către sistemul de rachete PATRIOT tocmai ce au fost confirmate de la cel mai înalt nivel posibil. Printr-un comunicat oficial al purtătorului de cuvânt al NATO, prin care se recunoaște că rachetele PATRIOT plătite de România în anul 2020 nici măcar nu au fost incluse în procesul de producție. Astfel că, în cel mai fericit caz le vom primi undeva la începutul anului 2028! Atunci când conflictul ucrainean va fi oricum ”înghețat” de mult… Astfel că, momentan ne apărăm doar cu avioane străine și bateriile MAMBA franceze. Mai mult chiar, SUA au solicitat deja până acum amânarea de două ori a oferirii barem a unui nou termen de livrare. Iar chiar pe data de 29 noiembrie s-au ”rezolvat” și ”clarificările” pentru rachetele cu bătaie foarte scurtă. Ajungându-se la o nouă situație de-a dreptul halucinantă… Una în care premierul Ciucă aleargă după americani cu banii, dar aceștia nu mai primesc! De ce…?

Conflictul a înghețat marii jucători se așează al masa negocierilor

Astfel că aproape că nici nu poate exista dovadă în plus cu privire la minciuna ”apărării României cu PATRIOT” decât următorul comunicat oficial al Comandamentului Aerian Aliat al NATO de la Ramstein, Germania:

”Sistemul de apărare aeriană francez desfășurat în România a respins un atac simulat cu avioane de luptă aliate. La exercițiu au participat avioane de luptă turce F – 16, avioane Eurofighter spaniole, avioane Growler americane concepute pentru război electronic, avioane Rafale franceze care au zburat de pe portavionul Charles de Gaulle.

Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajare și sistemele de apărare în flancul estic al Alianței – a adăugat purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Scenariu de coșmar Nu cumva să râdă tocmai Putin la urmă

 

Aceasta a precizat că Alianța a adăugat mai multe avioane de luptă și de supraveghere în patrule, precum și mai multe sisteme de apărare aeriană la sol și nave de apărare aeriană pe mare.

Exerciții precum acesta garantează că forțele NATO pot opera împreună și pot rămâne pregătite pentru a răspunde la orice amenințare din orice direcție.

În plus, Franța a desfășurat în România sistemul de apărare SAMP/T. Acesta este conceput să protejeze câmpuri de luptă și obiective sensibile precum aeroporturi și porturi în fața rachetelor de croazieră, avioanelor, dronelor și rachetelor balistice tactice”.

Foarte util exercițiul NATO! Cel care arată că, la o adică, România poate fi apărată de aliați cu avioane turcești sau spaniole și sisteme franceze… Dar PATRIOT? Unde este PATRIOT? Sistemul plătit de România din 2020, cu miliarde bune de dolari! Și care figurează ca fiind deja operațional, în dotarea Armatei Române! În timp ce ne va fi livrat peste cinci – șase ani! Deci, dacă aveam cu adevărat PATRIOT, de ce ne mai apăram cu MAMBA? Și de ce alergăm cu banii după americani, să cumpărăm și NASAM, deși aceste sisteme ne-ar putea fi livrate undeva prin 2030? Dar, mai ales de ce au început americanii să ne refuze avansurile la contractele de armament…? La doar câteva zile după întâlnirea de la Ankara, dintre șefii CIA și SVR…?

author avatar
Catalin Tache
7.804 afisari

90 COMENTARII

  1. VA PUPA FRATELE MEU CAZUT PE TOTZI TONTZII CAZUTZI DE PROSHSTI FRAIERI FAZANI PAPAGALI GUSHTERI STRUTZI…😡👿🐍😱🥵🤢👺👹👽🏴‍☠️🤬💀☠😈🤡👻🧨🔥😎⚰👌🤞✌🐑🐏🐕🙌🤷‍♂️🤷‍♀️🤦‍♂️🤦‍♀️🥄🚾🍽👮‍♀️🍴🦴👮‍♂️🥢💩🎁
    Și totuși, presa bulgară vine în aceste zile cu o supoziție credibilă. De fapt aceste opoziții ale celor trei țări nu sunt doar economice, ci reprezintă în subsidiar dezacordul țărilor puternice din UE ca România și Bulgaria să intre în Schengen, pentru că aceste state trebuie să fie un fel de ”monedă de schimb” a intereselor diplomatice de la frontiera cu Ucraina agresată de Rusia?
    https://www.comisarul.ro/articol/foarte-interesante-amanunte!_1429409.html
    😁😂🤣😅🥳😊😆✔🔣😘🌩⛈🌧🌨🌪🐺🌀🤩😃😉👍👏⚡✨😇
    114 afisari

    • MARESHALUL VOSTRU DE UNTURA MANGALITZA S-A PREDAT DEJA NECONDITZIONAT.IL PUPA FRATELE🔥🧨👻🤡😈☠💀🤬🏴‍☠️👽👹👺🤢🥵😱🐍👿😡
      Nicolae Ciucă propune partidelor, societății civile și mass media „instituirea unui moratoriu” în anul 2023, pentru o „discuție așezată și rațională asupra viitorului României”
      https://www.g4media.ro/nicolae-ciuca-propune-partidelor-societatii-civile-si-mass-media-instituirea-unui-moratoriu-in-anul-2023-pentru-o-discutie-asezata-si-rationala-asupra-viitorului-romaniei.html

    • CAND SI UNDE AU FOST DATE PUBLICITATII DISCUTIILE DE LA ANKARA DINTRE WILLIAM BURNS SI SERGHEI NARISKIN ? SPECULATII SUNT MULTE , MULTI INDRUGA SI ISI DAU CU PRESUPUSUL LA TOT FELUL DE CONVORBIRI FANTEZISTE PENTRU A PACALI PROSTII …

      • @Anonim 2022-11-28 20:21 20:21:19
        2 minute readNovember 14, 20224:15 PM GMT+2Last Updated 14 days ago CIA chief in Ankara meeting with Russian counterpart, U.S. official says Reuters
        https://www.reuters.com/world/cia-chief-ankara-meeting-with-russian-counterpart-white-house-official-says-2022-11-14/
        PAI DACA TOT AU FOST DATE LA VREMEA LOR IMEDIAT ALEA DE LA TEHERAN YALTA SHI MALTA EVIDENT CA PE ASTEA LE-AU PUS „ONLINE”…
        UNII DEJA SUNT ISTORIE….MA GANDESC LA 1989 NOIEMBRIE…NICOLAE CEAUSESCU ELENA CEAUSESCU MARIN CEAUSESCU VASILE MILEA CONSTANTIN NUTA VELICU MIHALEA EMIL BOBU ION DINCA MANEA MANESCU TUDOR POSTELNICU…AM ZIS 10….ACUM IOHANNIS WERNER KLAUS GHEORGHIU ALINA CIOLACU MARCEL CIUCA NICOLAE ISARESCU MUGUR VOICULESCU DAN STOLOJAN THEODOR ROMAN PETRE VOICULESCU VOICA SHI ILIESCU ION….
        O TEMPORA , O MORES!

      • Anonimule, nu fi prost cu mintea scurta. Rusii le-au spus amerlocilor, în decembrie anul trecut, nazat pana la aliniamentul din 1997.Iar ordinul se executa nu se discuta, doar știi, ca ești ofițer, ce dreaku. Asa ca, nu e nici o discuție fantezista. Este purul viitor al României. Ha, ha, ha, De cand va spune Gica faptul ca amerlocii or sa va trădeze iar, ca la Teheran in 43 și o sa va lase, bai revansarzilor, rusofobilor, la cheremul…. rușilor, sa joace puțin kazacioc pe testele voastre. Bai idioților cu un neuron in creier și ala înecat în grăsime, de trai bun din banii romanilor săraci, pariind pe un cal mort ați pus tara iar cu spatele la zid, ca si alți prosti înaintea voastră.

        • Gica , iar partzai prin National ? Cand vin pe la tine sa-ti schimb pampersul ?

        • @Gica contra sistemului 2022-11-28 21:36 21:36:19
          Gica…treaba e veche…a inceput in 2016 cu Brexit Lovitura De Stat Esuata din Turcia si alegerea lui Trump,asta dupa ce inainte a fost Maidanul din Ucraina,Razboiul din Siria si Primavara Araba…
          Pai forte navale=0 cu apararea antiaeriana s-au lamurit,tancuri sunt vreo 6 t55….uite…Intreaba-i de astea…Sunt Platite????!!!!
          Ca Sunt Comandate de prin 2019….daca imi aduc Eu bine aminte…
          AH-1Z 24*
          H215M/AS332 15*
          UH-1Y 21*

        • @Gica contra sistemului 2022-11-28 21:36 21:36:19
          Gica….mai e ceva…de fapt mai multe….
          A.”aliniamentul din 1997″
          Regimul Putin tot cere ca NATO să-şi ţină armele şi trupele în ţările care erau membre în 1997. La Paris, în acel an, s-a scris istorie prin semnarea acordului Rusia-NATO. Preşedintele Boris Elțîn a surprins lumea întreagă, anunţând că rachetele nucleare ruseşti nu mai sunt îndreptate spre ţările NATO, iar Clinton şi Alianţa s-au angajat să nu pună arme nucleare şi baze militare permanente în ţările care vor deveni membre NATO pe viitor.
          https: //stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cronologia-evenimentelor-inca-din-1997-rusia-cerea-ca-nato-sa-si-tina-armele-si-trupele-departe-de-granitele-sale.html
          B.VIDEO Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Stoltenberg: E nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine și ce trupe trimite, nu putem lăsa astfel de decizii pentru ultimul moment / E nevoie de echipamente militare pre-poziționate pe flancul estic al NATO 28 Noiembrie 2022 Ashtia doi sunt pa pa adica pensionari deja….
          https: //www.g4media.ro/video-live-klaus-iohannis-si-jens-stoltenberg-declaratii-de-presa-de-la-ora-1700.html
          C.”Pentagonul nu mai poate onora pe urmă serviciile de securitate globală pentru România.”
          PAI DACA BULGARIA SI UNGARIA…LE PUTEA ONORA FARA PROBLEME…VIA GRECIA….SLOVACIA…AOLEU…PENTRU CINE INTELEGE…CA E FOARTE USHOR DE PRICEPUT….SE POATE SPUNE…”FALIA BALCANICA”…..

    • ” Cui ne lasa SUA … ” ? Amuzant titlu de articol cu Blinken la Bucuresti in plin Summit NATO …

      • @Anonim 2022-11-29 9:11 9:11:28
        Care e diferenta intre un Ziarist Jurnalist Om de Presa si un ofiter de informatii,de intelligence,securist….al doilea minte mult mai mult shi o face pe banii proshtilor…vedetzi ce face capitanul varaian shi pavel corut….parca murise ca-mi aduc aminte ca bagasem nishte condoleantze…
        Condoleante anticipate in continuare

    • UITASEM….
      CE AM VAZUT AICI PE NATIONAL.RO…ZIARE.COM…G4MEDIA.RO….ADEVARUL.RO….VREO 30 FORUMURI DE WORDL PRESS….VOI ASHTIA DIN SERVICII…SUNTETZI VAI…DIN ORICE PUNCT DE VEDERE…NU DOAR CA OFITZERI/AGENTZI DE INFORMATZII…
      UITE….CA SA VA SCUNTESC DE CAUTARI INUTILE…CA SEARCH NU SHTITZI…
      gmail. com
      youtube. com
      ziare. com
      g4media .ro
      rumaniamilitary. ro
      paginademedia. ro
      hotnews .ro
      veghepatriei.worldpress. com
      national. ro
      strictsecret. ro
      puterea. ro
      realitatea. net
      ortodoxinfo. ro
      timpul. md
      incorectpolitic. ro
      jpost .com
      activenews. ro
      luju .ro
      4media. info
      60m .ro
      r3media .ro
      gazetadevest .ro
      ziuaveche .ro
      sfin. ro
      bursa. ro
      financialintelligence .ro
      curierulnational .ro
      catavencii .ro
      cristoiublog .ro
      cotidianul .ro
      contributors. ro
      linkedln .com
      adevarul. ro

  2. ” Romania deja detine sisteme Patriot si Himars , contractul este semnat cu Lockheed Martin din 2019 pentru 3 ( trei ) sisteme HIMARS ( fiecare sistem avand 18 lansatoare de rachete – total = 54 lansatoare ) si 7 ( sapte ) sisteme Patriot . Primul sistem Patriot a fost receptionat de Romania inca din 2020 , fiind prima tara care va detine CEA MAI MODERNA VERSIUNE PATRIOT „.

      • DETINEM ! Receptia a fost facuta inca din 2020 , ce am mai primit si ce detinem nu e treaba magarului de unde beau oile apa .

        • Si unde le detinem???🤣in kur?de nu le vede nimeni?nici NATO?daca avem PATRIOT, atunci de ce ne milogim de MAMBA?

  3. Marionete rusesti ce sunteti. SUA sunt aici si vor apara fiecare cm din Romania !

    Rusia s-a facut de ras dupa 9 luni in care nu au deloc realizari notabile in Ucraina…

    Aveti grija marionetelor rusesti, o sa vina ziua cand propaganda facuta dusmanlui ( Rusiei ) o sa fie pedepsita.

  4. 1. Universul . net , astazi , 28 noiembrie 2022 : ” AMBASADA SUA LA MOSCOVA : ” DIRECTORUL CIA , WILLIAM BURNS S-A INTALNIT CU OMOLOGUL SAU RUS SERGHEI NARISKIN ( la Ankara ) PENTRU A GESTIONA RISCURI NUCLEARE SI NU PENTRU A NEGOCIA SAU DISCUTA O SOLUTIE A RAZBOIULUI RUS DIN UCRAINA ” – Elisabeth Rood , Insarcinata cu Afaceri a Ambasadei SUA la Moscova . SURSA : CNN , citat de NEWS.RO . 2. Universul . net , 28 noiembrie 2022 : ” IOHANNIS CERE ” NUMAR SPORIT DE MILITARI ALIATI ” SI ” ECHIPAMENTE PREPOZITIONATE ” . O ASTEPTARE – CHEIE A LUI STOLTENBERG DE LA MINISTERIALA NATO ” – VIDEO .

  5. Contributors . ro , astazi , 28 / 11 / 2022 , articol de Silviu Nate : ” CE OPTIUNI MAI ARE RUSIA ? „.

  6. Spotmedia . ro , astazi , 28 . 11 . 2022 , ora 19:26 : ” SOCIAL – DEMOCRATII SUEDEZI S-AU RAZGANDIT SI SPUN CA SUSTIN ADERAREA ROMANIEI LA SCHENGEN ” . Purtatorul de cuvant al social-democratilor suedezi , Ardalan Shekarabi , a intors-o ca la Ploiesti la doua saptamani dupa ce afirma ca extinderea Schengen ar afecta securitatea interna a Suediei .

  7. Rachetele PATRIOT, deși au ajuns de râsul lumii și nu le mai vrea nici dracu, au fost plătite de Guvernul României, însă – ghinion – vorba lui Muiannis – vor fi livrate abia prin 2028!…Mai aveți ceva de comentat?!

    • Iar nu ti-ai facut temele : Raytheonmissilessanddefense . com , 23 aug.2021 : ” CUM REUSESTE EVOLUTIA PROGRAMULUI PATRIOT SA ANCOREZE APARAREA ROMANIEI „.

  8. Ziare . com , astazi , marti , 29 noiembrie 2022 , ora 07:48 , articol de Alina Toma : ” Proteste fara precedent in China ultimilor zeci de ani : ” Dati-mi libertatea sau dati-mi moartea ” – CNN .

  9. Nici polonezii n-au primit cele 500 de himars comandate asa ca s-au reorientat spre K239 coreene deci…

  10. Universul . net , 29 noiembrie 2022 : ” Secretarul de Stat al SUA a ajuns la Bucuresti . Programul lui Antony Blinken ” – Ambasada SUA , preluata de Agerpres . 2. Universul . net , 29 noiembrie 2022 : ” Cea mai importanta reuniune a Aliantei , organizata de Romania , dupa Summitul NATO de la Bucuresti ( 2008 ) / Ajutorul pentru Ucraina , pe care il va anunta Blinken ” – News.ro . Republica Moldova , invitata in premiera la un astfel de eveniment NATO . 3. Comisarul . ro , astazi , ora 10:37 : ” Seful diplomatiei americane Antony Blinken si Ciuca au participat la expozitia ” Noi , Poporul : 25 de ani de Parteneriat Strategic „. La ora 10:30 : primire la Palatul Cotroceni de Presedintele Klaus Iohannis . Ulterior , consultari politice cu ministrul Afacerilor Externe , Bogdan Aurescu .

  11. Cat de prosti sunteti ,va meritati soarta bai lighioane proaste Banii ,miliardele de Euro au fost pompati (50 MILIARDE EURO)la americanii tai pe fiare ruginite ,pe care nici nu le-au primit.De fapt nici nu le vor primi vreodata .Banii reprezinta taxa de protectie .Ei va vor apara fiecare cm patrat de un dusman inventat de ei si care numai grija tarii voastre nu o au!

    V-au invrajbit contra rusilor ca sa poata sa va spolieze de banet Prostilor!

    • Sunt Kostea , am o pauza de morfol la navetisti , postez de sub pasarela garii Tiraspol , nu prea am facut banet azi , nema denghi …

  12. Adevarul . ro , astazi , 29.11.2022 , ora 12:16 , articol de Andreea Rubica : ” STOLTENBERG : NATO E PREGATITA SA APERE FIECARE CENTIMETRU DE TERITORIU ALIAT „.

  13. DE CE MAI PUNETI INTREBARI ?,ROMANIA A FOST VANDUTA IAR !,CUI ?,VOM VEDEA CURAND.
    CUM INFANTERISTULUI MACIUCA NU-I DA INTELIGENTA PRIN PREAPLIN ,!CUM E CRESCUT LA ORDIN !,EXECUTA CE I SE COMANDA ,DOAR A FOST NASIT DE JOHANIS SI CA MINISTRU AL APARARII SI CA PRIM MINISTRU !. CE DACA AMERICANII LE-AU LUAT INAINTE BANII PE RACHETELE PATRIOT ?,CE-I SCRIS IN CONTRACT ?,VEZI PIRANIA ,JAFURILE DE TRANSPORTOARE ,NICI ALEA N-AU VENIT !,SUNT CATEVA HARBURI PRIN MAGAZII.
    DE CE SA LE INDEXEZE PENSIA CU RATA INFLATIEI ?,EI AU DE PLATIT HARACIUL LA AMERICANI.
    CU ASA POPANDAI CARE DORM IN CISME SUNTEM LUATI DE PROSTI FACUTI GRAMADA !

    • Io sunt luat de prost di impigat ca stau toata ziulica dijaba siub pasariela astiptand mustirii .

  14. Summit NATO Bucuresti 2022 . Antony Blinken despre Parteneriatul Romania – SUA : ” AVEM O ALIANTA DE NECLINTIT ” .

  15. Pt. tache mercenarul ruSSofil
    Uita-te, DELATORULE!
    Defilează armata romana și ceva parteneri.
    Nu cum mancai ka.kat acum ceva timp pe mizeria asta de site.
    Chiar asa flamand ești?

  16. Când vă aud cu comentariile astea absurde numai la război și bani vă stă capul vai și amar de curul vostru de pe funcțiile voastre vă tot certați, ce spuneți dacă vă golesc conturile voastre ascunse pe ce vă mai certați și unde fugiți??? Reconstruiti ROMÂNIA că aici sunteți cazați de părinți bunici strabunici care numai ei știu prin ce au trecut ca să vă fie ok vouă și voi vă bateți joc de ei să vă fie rușine că banul va înnegrit mințile de lași ce sunteți, vă meritați soarta doar Dumnezeu mai este cu voi oameni fără minți

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger