AcasăDezvaluiriAnchetePatimile lui Iohannis: Tudose împarte banii PNL!

Patimile lui Iohannis: Tudose împarte banii PNL!

Mihai Tudose declanșează ”războiul banilor”!

Liderii liberali și oamenii președintelui par a se fi abonat la ”NAȚIONAL”, la cum urmează cu sfințenie ”foaia de parcurs” pe care am dezvăluit-o în ultimele zile. Cea în care atât Klaus Iohannis, cât și Florin Cîțu, Nicolae Ionel Ciucă și alți ”năzuroși” liberali vor ”înghiți” fără să crâcnească ”broscoiul” pesedist.

Iohannis Ciucă sau Cîțu nu mai au ce împărți liberalilor

Numai că ”patimile lui Iohannis” nu se opresc aici. Pentru că, astfel, după cum avertizam în lovitura din 27 octombrie, PSD-ul va negocia la sânge componența viitorului Cabinet nu după numărul miniștrilor conform algoritmului electoral, ci după bugetele ministerelor respective! Astfel că bătălia va fi una pe bani! Lucru confirmat de altfel chiar de Mihai Tudose, cu subiect și predicat. Fostul premier avertizând chiar la ora când ”eroul” Ciucă își preda mandatul că ”ministerele se vor împărți doar după bugetele acestora, în conformitate cu rezultatele de la ultimele alegeri”!

Le sparg pușculița!

De asemenea, după cum dezvăluiam chiar ieri, pe valul negocierilor se află din partea liberalilor ”cei trei B”, Bolojan, Boc și Bode. Iar din partea ”reformiștilor” pesediști Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Cel din urmă fiind extrem de tranșant de altfel atunci când a trasat ”linia roșie” peste care Partidul Social Democrat nu va trece. Și anume faptul că social – democrații nu vor accepta un număr sporit de posturi de miniștri în guvern, dacă respectivele ministere nu au și bugete pe măsura scorulului electoral de la ultimele alegeri parlamentare. Astfel că aproape nici măcar nu mai contează dacă Iohannis va reuși să îl mai impună în fruntea viitorului guvern pe Ciucă, Bolojan, Cîțu sau Bode… Ci doar faptul că ”Marele ospătar” nu va mai putea livra loialilor liberali fondurile din PNRR! Disperarea fiind atât de mare, încât oamenii președintelui au ajuns să le transmită celor ai lui Ciolacu ”flexibilitatea” de a ceda PSD-ului chiar și Ministeriul Afacerilor Externe sau Ministerul Apărării, ambele aflate în ”zestrea” prezidențială. Totul numai să nu le ”blocheze” Ministerul Finanțelor!

author avatar
Catalin Tache
4.335 afisari

11 COMENTARII

    • Simplu.Ca intotdeauna. „Asa cum am anuntat in data de … din ziarul National, Pnl a batut palma cu Usr. Am avut din nou dreptate”

  1. Se zvoneste ca PSD ar pune la finate pe viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea. iti dai seama ca lui Citu si Vilceanu le tremura chilotii pe ei. Asta le va descoperi toate matrapazlacurile. Eu ma gandeam intial ca ar fi bine sa fie numit Florin Georgescu care a salvat jn 2012 Romnia din ghiarele nehalite ale politicilor FMI, alaturi de Ponta. dar varianta cu mai tanarul Liviu Voinea este ideala. La Fonduri Europene l-as readuce pe pe teodorovici, care a mai scos odata Romania din groapa in care au bagat guvernul PDL utilizarea fondurilor UE. Nu inteleg de ce ar ceda PSD in fata liberalilor, care au mai putine mandate? Daca alianta cu PSD nu se realizeaza, PNL se ingroapa odata cu Iohanis si USR. Eu cand aud cuvantul „reforma” mi se face rau, pur si simplu imi dau seama ca pe romani ii asteapta dezastrul. Dreapta isi justifica nestiinta de a guverna prin cuvantul „reforma”. Vorbesc de transparenta, dar guverne mai inchise si mai netransparente ca ale dreptei nu s-au vazut. Magaria de a nu discuta public, transparent, cu partidele, cu societea civila, cu sindicatele, cu patronatele, PNRRul a fost cea mai mare magarie si va fi un dezastru, mai ales ca si-au luat angajamente care vor nenorcii Romania fara a intreba pe nimeni.

  2. ERATA : NENOROCI , nu NENOROCII ! Vechea meteahna , v-ati dat seama cine este cel ce a postat la 9:36 ?

  3. Da, dar a intrat UDMR în fibrilație, neintrarea USR la guvernare le-ar diminua lor șansele de șantaj politic la PNL.

  4. Pnl cu Usr nu mai pot face majoritate din cauza ca nu a trecut Julien dar si ca e spart prin plecarea lui Orban.Nimerit ar fi sa se respinga un premier pt a forta anticipate. Altfel o sa se labareasca onanism autoerotism politic cum se vedee narcisism politic de 2 luni. Oamenii mor iar tara se degradeaza in juisarea lor. 400 de oameni mor ei au sute de familii a cate 10.000 de insi afectati. Cine inlocuieste acei oameni? Apoi in primavara mergem la vot. Pana atunci isi pot inoda dracii cozile ca tot mereu. Noi trebuie sa consumam dublu pt a suroga economia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger