AcasăDezvaluiriAnchetePanică la Cotroceni : Axa Maior - Cioloș!

Panică la Cotroceni : Axa Maior – Cioloș!

Dacă Victoria Nuland revine la Departamentul de Stat, atunci George Maior este de neatins!

Aproape că nu mai este zi în care șeful statului să nu primească noi și noi informări cu privire la ”aroganțele” lui Dacian Cioloș. Unele pe care fostul premier și le permite să le facă nu doar prin declarațiile publice ”la vedere” de la București, dar mai ales pe holurile Parlamentului European de la Bruxelles. Acolo unde liderul grupului progresist Renew Europe nu doar că se prezintă ca și viitorul președinte al României, dar lasă de înțeles, într-un mod cât se poate de fățiș, că deja el, ci nu Iohannis, ar ține acum frâiele sistemului. Iar cu toate că nici măcar cei mai apropiați oameni ai președintelului nu l-au convins pe Klaus Iohannis să îl scoată din ”muțenia” în care s-a cufundat încă din campania electorală pe acest subiect, se pare totuși că o informație de ultimă oră i-ar fi ajuns și acestuia ”la os”…

Va cere Iohannis respectarea cutumei privind schimbul de ambasadori după retragerea lui Zuckerman

Mai ales că aceasta a survenit într-un moment cum nu se poate mai prost, în care Klaus Iohannis părea pregătit, în sfârșit, să profite de mingea la fileu reprezentată de retragerea intempestivă a lui Adrian Zuckerman din postul de ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Și să ceară astfel respectarea cutumei diplomatice practicată de Adminsitrația SUA privind ”schimbul reciproc”de ambasadori. Ceea ce ar însemna, după încetarea mandatului lui Adrian Zuckerman, și rechemarea în țară a lui George Maior. Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, cineva ar fi avut deja grijă să le susure oamenilor președintelui din sistem că ”Maior și Cioloș pot face în orice clipă schimb de telefoane”. Iar crearea unei astfel de ”axe” de la stânga la dreapta ar avea efecte devastatoare pentru șeful statului. Mai ales din punct de vedere al politicii externe, al cărei garant constituțional și este de altfel…

Fără reacție

Degeaba l-au implorat până și cei mai apropiați oameni ai săi din Partidul Național Liberal să nu îi lase pradă ”tirului încrucișat” declanșat împotriva lor de oamenii lui Dan Barna și mai ales cei ai lui Dacian Cioloș în campanie.

Dacă Victoria Nuland revine la Departamentul de Stat atunci George Maior este de neatins

Iohannis a fost de neclintit. De fapt, după cum avea să se vadă în cele din urmă, captiv unor calcule electorale care însă i-au fost date peste cap la alegeri. Atunci când, deja inflamați de ”rafalele” useriste pe care au trebuit să le încaseze fără să crâcnească, pentru a respecta astfel întocmai păguboasa strategie prezidențială, liberalii au trebuit să cedeze și ”ministerele pușculiță” ale oricărui partid aflat la guvernare. Ceea ce a făcut să se audă tot mai clar, mai ales de peste Carpați, murmurul de nemulțumire cu privire la lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis în fața tot mai ”obraznicului” Dacian Cioloș.

Nuland sau nimic!

Iată însă că, după ce că era oricum cu ochii pe Cioloș, acum Iohannis trebuie să sufle și în ”iaurtul” lui George Maior. Cel al cărui ”cap” de altfel șeful statului îl și ceruse cu ceva timp în urmă. La fel ca și pe al lui Raed Arafat. Dar uite că, deși a vrut, nu a putut… În cazul doctorului, din cauza MI6. Iar în ”speța Maior”, pentru că președintele a ezitat până în ultima clipă a Administrației Republicane, deși ar fi putut organiza ”execuția” ambasadorului român în SUA fără prea multe eforturi logistice. Numai că acum, odată cu instalarea democratului Joe Biden la Casa Albă, lucrurile se complică serios.

Dacian Cioloș deja îi suflă în ceafă lui Iohannis

Pentru că, dacă nu l-a retras pe Maior când erau republicanii la putere, îi va fi extrem de greu să o facă după câștigarea alegerilor de către democrați. Mai ales că, se știe, George Maior a avut grijă să păstreze relații excelente, inclusiv de amiciție, cu figuri marcante ale fostei Administrații Obama. Și care acum, rând pe rând, încep să se întoarcă la butoanele guvernării, fiind nominalizați de Biden pentru ocuparea unor importante funcții. Numai că, la această oră, George Maior joacă totul pe Victoria Nuland. Fosta asistentă a secretarului de stat american și cea în mâinile căreia Administrația Obama lăsase întreaga problematică a Europei de Est, în frunte cu România. Iar dacă Victoria Nuland se întoarce la vârful Departamentului de Stat, atunci nu doar că Maior nu va mai tremura pentru postul diplomatic, dar chiar își va permite să îl bage în sperieți pe Iohannis cu amenințarea unei noi ”axe” cu useriștii. Dar dacă ”mitul” Nuland se va spulbera, atunci nici Iohannis nu va ezita să mai facă greșeala de a nu îl schimba cu unul dintre oamenii săi de încredere. Miza fiind intrarea în grațiile noii Președinții Americane, ceea ce Maior nu îi va permite sub nicio formă, dacă va rămâne la Washington!

author avatar
Catalin Tache
5.984 afisari

13 COMENTARII

  1. Daca , Presedintele Yohannis, nu-l recheama pe Maior, pana-n 20 ian.2021, va putea avea si posibile mari necazuri, atat pentru el cat si pentru PNL.
    Maior si Ciolos vor face tot posibilul ca, impreuna cu ” BESTIA ” Coldea sa puna la cale ” SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ”
    ce este urmarita de PSD , cat si de Ciolos- USR PLUS,ca apoi „POPORUL” sa-l demita, iar Ciolos sa ” castige ” ANTICIPATELE” alegeri prezidentiale.
    Este o viziune, asupra unui posibil scenariu, avand in vedere” ROLUL MALEFIC „pe care l-au avut Maior si Coldea, asupra vietii politice , cat si a societatii romanesti, la general.
    Sunt probe, dovedite in timp, de mass-media si Curtea Constitutionala a Romaniei ca , si prin impunerea „PROTOCOALELOR” Maior si Coldea au constituit un GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, ce din 2009, au savarsit infractiunea de :
    ATENTAT LA ORDINEA CONSTITUTIONALA !
    A sosit timpul ca , si Presedintele Yohannis , sa constietizeze pericolul, pe care i-l reprezinta Maior-Ciolos-Coldea , pentru el, precum si pentru democratia , inca ” Originala ” a Romaniei .
    Felicitari domnule Tache, pentru editorial.

  2. Mior un trădător și o sluga a americanilor a acționat numai împotriva statului roman și împotriva ordinei constitutionale

  3. Dle presedinte , parca te laudai ca ai sa faci altfel de politica !, CAND ??,CAND vei lua masuri cu cei care te joaca ursul ??.
    Ursul joaca de nevoie ca-l frige la talpi !,chiar nu te frige nimic ,chiar esti” prins ” si le faci jocul !

  4. ” LIVIU DRAGNEA CHEMAT LA DNA PENTRU A FI PUS SUB ACUZARE IN DOSARUL VIZITEI IN SUA LA DONALD TRUMP ”.

  5. E posibil si trebuie urmariti de ziaristi, deoarece nu au pus mâna pe justitie sa progreseze, ci sa regreseze spre pohta plozilor securisti din Usreul cel ateu. Reinstaurarea substatului securist e prioritatea lor prin desfiintarea SIIJ sabotarea lui Helving si aducerea Sri la pedale in care agentu politic e 3 in 1.Si agent si procuror şî jude.

  6. Maior Coldea Kovesi, grup infractional organizat,sub inaltul patronaj al lui ” iesi afara javra ordinara”. Dupa care,grupul infractional organizat a trecut sub inaltul patronaj al Hotului de case cu acte false,tot grup infractional organizat,la furat de case dela stat.Prin urmare avem deaface cu doi patroni,si doua grupuri infractionale organizate. In tot acest timp,justitia mea independenta,executa ordinele Patronilor,sub atenta supraveghere a securistilor mei. Si uitati-va dragi romani,asta este Statul de drept ( tot organizat ),Romania.Spalati-va pe maini si la propiu si la figurat.Statul de drept organizat functioneaza dupa cum l-ati votat,dupa cum vi l-ati dorit,turma,nu toti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger