Cauta

Panică în MAE și la SIE : Orban rade tot!

Emil Rapcea, rechemat de Orban de la Odesa

Premierul reacționează din nou rapid după ultimele ”lovituri” din 5 august și 12 august, atunci când titram ” Sub ochii DNA, scandalul cetățeniilor explodează la Odesa” și ” Au intrat în țară! GRU își spală banii falși la Galați”. Astfel că Ludovic Orban a preluat din nou ”pe rever” mingea informativă ridicată la fileu de dezvăluirile ”Național”. La fel cum a făcut-o la doar câteva zeci de ore după ce anunțam că un raport contrainformativ intrat în posesia noastră cu privire la ”situația operativă” de la nivelul Autorității Naționale pentru Cetățenie identifica o rețea controlată din umbră de oligarhii ruși ai aluminului, având drept ”cap de pod” Slatina.

Bogdan Aurescu pleacă de la MAE

Iar verificarea informației că în ițele întregii afaceri apărea și numele vicepreședintelui ANC, liberalul Mario de Mezzo a făcut ca Orban să îl demită imediat pe acesta. Acum, după ce pe 12 august insistam că s-a luat urma unei rețele cu puternice implicații pentru diplomația românească la Odesa, iată că pe 14 august același Ludovic Orban deja semna Hotărârea de Guvern privind rechemarea consulului general al României la Odesa, Emil Rapcea!

Pică Rețeaua GRU de la Odesa!

Numai că, dincolo de știrea seacă a revocării de urgență a mandatului de consul general al lui Emil Rapcea, gestul lui Ludovic Orban reprezintă o adevărată declarație de război a  premierului față de rămășițele din ”vechea gardă rusească” din MAE și implicit SIE! Iar inițiații sistemului știu foarte bine de ce Rapcea a fost rechemat de la Odesa chiar înainte de apariția unui nou episod din seria dezvăluirilor noastre privind penetrarea celor mai importante partide politice și chiar a structurilor guvernamentale de către oameni suspectați ca aparținând ”proiectului GRU”.

Silviu Predoiu doar un pensionar

Cel cu privire la dezbinarea mișcării unioniste cu Basarabia. Însă decizia lui Orban, deși pusă în aplicare tocmai acum, pare a fi fost luată din momentul în care s-a solicitat verificarea informațiilor privind apartenența diplomatului Emil Rapcea la un acoperit ”grup de prietenie româno-rus” din cadrul Centralei MAE și sprijinit de vechea gardă din SIE. Ce-i drept, rezervistul general Silviu Predoiu nu a dat încă explicații pe subiect, dar pe zi ce trece consilierul lui Victor Ponta devine un pensionar tot mai nefrecventabil în lumea bună de intelligence.

Iar la ”mapa profesională” a diplomatului intrat în Ministerul Afacerilor Externe încă din anul 1976 și bănuit la un moment dat că ar fi fost omul de legătură cu GRU – serviciile militare de informații rusești – rămâne totuși și perioada 1997 – 2002. Atunci când a fost ministru consilier la Ambasada României de la Moscova, ocupând și funcția de însărcinat cu afaceri.

Valul doi : Sârbulescu – Gându!

Ce-i drept, ”ejectarea” de la Odesa a consulului general Emil Rapcea pare să-i fi deschis ușile spre ocuparea acestui post actualului viceconsul, Andrei Sârbulescu. Mai ales că acesta beneficiază de sprijinbul deja la limita lobby-ului a vicepreședintelui ANC, liberalul Dinu Gându.Numai că, ghinion, numele celor doi apar și ele pe ”anexa” raportului contrainformativ care a dus la extragerea lui Rapcea. Astfel că este greu de crezut că Oban va risca tocmai acum să sară din lac în puț în ceea ce privește noul consul general al României la Odesa.

ULTIMA ORĂ. Se pare că premierul va trece la ”next level” al operațiunii de curățire a Centralei MAE de vechii acoperiți SIE promovați de Silviu Predoiu odată cu plecarea din fruntea Externelor a actualului ministru. Bogdan Aurescu urmând a prelua cel mai dorit post diplomatic pentru statul român.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version