AcasăDezvaluiriAnchetePahontu si Haineala, prinsi in fapt!

Pahontu si Haineala, prinsi in fapt!

Șeful SPP, suspectat că a orchestrat forțarea venirii Oanei Schmidt Hăineală secretar de stat la MAI

La cat de intortocheate sunt caile sistemului in Rominia zilelor noastre, cu greu le-ar mai putea descalci cineva! Iata insa ca aceasta minune a comis-o tocmai Liviu Dragnea, cel care, dupa ce s-a fript odata cu ciorba de la Ministerul Justitiei, a inceput acum sa sufle si in iaurtul de la Interne! Astfel ca, in ultima clipa, s-a reusit blocarea accederii Oanei Schmidt Haineala la functia de secretar de stat pentru relatia cu institutia prefectului din cadrul MAI, dupa ce acesteia deja ii si fusese aranjat biroul.

Seful SPP suspectat că a orchestrat<br >fortarea venirii Oanei Schmidt Hăineală<br >secretar de stat la MAI

Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Liviu Dragnea ar fi fost avertizat despre „legaturile primejdioase” dintre cea care tocmai urma sa impuna politica guvernamentala in teritoriu si generalul Lucian Pahontu, ramas „ultimul mohican” de la Palatul Cotroceni. Chiar daca, intre timp, ce-i drept, l-a dat pe Basescu pe Iohannis. Si dincolo de probabilele amanunte „siropoase” care au insotit acest raport pe cit de personal, pe atat de incendiar, lui Dragnea i s-ar fi transmis si o alta informatie „bomba” despre o misiune secreta cu care cel mai longeviv sef de serviciu secret din Romania, Pahontu fiind pe functie din anul 2005, ar fi insarcinat-o pe cea pe care multi o vad inca o candidata serioasa la preluarea titulaturii de „doamna de fier” a Justitiei. Mai ales ca, de ce sa nu o recunoastem, cota Oanei Schmidt Haineala a crescut spectaculos in sistem dupa „resetarea” relatiilor geo-strategice ale Romaniei de la „butoanele” din Tel Aviv. Oricum, cuplul Pahontu-Haineala a fost dat de gol, dovada ca Dragnea a reusit sa puna pe picioare „contrainformatiile” pe care si le-a dorit atit de mult. Chiar daca aceasta reusita s-ar putea datora in cea mai mare parte discretilor consilieri detasati in mare secret de la Serviciul de Informatii Externe, care isi joaca propriile carti pe aceasta mana pe care multi o dadeau drept una „moarta” pe la sfarsitul anului trecut. In plus, sa nu uitam ca Oana Schmidt Haineala are proprii dusmani, unii extrem de puternici, chiar in lumea procurorilor, incepind de la Augustin Lazar si mergand pana la colegii din Consiliul Superior al Magistraturii care i-au dat lovitura decisiva blocandu-i la tanc detasarea la Interne…

Si-au facut mana pe Iordache

Desigur, se poate „croseta” la nesfarsit daca Dragnea a fost „intoxicat” cu pontul despre existenta cuplului Pahontu-Haineala sau, din contra, acesta a primit informatia salvatoare tocmai  la timp astfel incat sa evite o alta catastrofa atit pentru Partidul Social Democrat, cat mai ales pentru el personal.

După ce s a<br >ars cu Florin<br >Iordache<br >Liviu Dragnea<br >a salvat o<br >pe Carmen<br >Dan în<br >ultima clipă

Oricum, informatia a venit pe fondul pe care Dragnea oricum nu uitase ceea ce se intamplase la inceputul anului la Ministerul Justitiei, cand Florin Iordache muscase „momeala” promovarii cu orice pret a buclucasei OUG 13. Una despre care, desi destul de tarziu, presedintele PSD primise informatia ca era si „opera” Oanei Schmidt Haineala, cea care tocmai ce fusese „recuperata” din „sistemul portocaliu” si pusa, spre uluirea multora, secretar de stat la Justitie. Asa ca atat Dragnea, cat si alti lideri influenti ai PSD traiau deja cu impresia ca Haineala le-a fost bagata pe gat tocmai pentru a provoca dezastrul de la Justitie, care era sa-i coste chiar Puterea. Si care s-a spart tocmai in capul unui Liviu Dragnea care, cel putin de aceasta data, dupa cum sustin surse din anturajul sau, chiar nu daduse „comanda sinucigasa”.  Mai mult chiar, Dragnea s-a aratat destul de uimit si atunci cand a aflat ca se reia „isteria” aducerii cu orice pret a Oanei Schmidt Haineala in centrul operational al exercitarii guvernarii pesediste. Si, chiar daca a lasat sa se inteleaga ca „inghite” si de aceasta data povestea cu sprijinul extern de care s-ar bucura fosta membra a „nucleului dur” al Consiliului Superior al Magistraturii, se pare ca a vrut sa-si acopere mai bine spatele. Si fara a se mai baza pe „vigilenta” ministrului de Interne a preferat sa rezolve singur aceasta problema vazuta drept una vitala pentru „securitatea interna” a partidului. Totodata, astfel a si salvat-o pe Carmen Dan de o situatie ingrata, fiind chiar posibil ca „blonda de la Interne” nici macar sa nu stie ca i-a trecut glontul pe la ureche…

Cu BMW-ul…

Ce-i drept, anularea venirii Oanei Schmidt Haineala drept secretar de stat pentru relatia cu prefectii a necesitat niscai „schimbari de casute” intempestive, pentru a se roti secretarii de stat, dar in cele din urma lucrurile s-au terminat cu bine pentru Dragnea si sprijinitorii sai din umbra. Care pot rasufla usurati, cel putin momentan, ca nu si-au bagat „Oana lui Lucian” in Ministerul de Interne. Si chiar au inceput sa verifice daca, intr-adevar, Oana Schmidt Haineala chiar s-ar deplasa in trafic cu unul din BMW-urile „colorate” ale SPP-ului, basca sofer drept bonus, desi nu ar avea acest drept legal. Dar cum nu s-a facut pana acum lumina nici intr-un alt caz asemanator, cel al Elenei Udrea care, desi nu mai era de mult ministru, avea inca BMW de la SPP la scara si soferi „legendati” chipurile ca s-ar fi retras din serviciu, probabil ca si de aceasta data lucrurile vor fi taraganate. Cel putin pana cand, dupa cum asteapta multi cu sufletul la gura, Lucian Pahontu va face si el pasul inapoi. Insa cum Pahontu s-a dovedit pana acum mai „greu de ucis” decat se asteptau multi, lupta pentru preluarea sferei de influenta a culoarelor Palatului Cotroceni se anunta inca una pe viata si pe moarte. Mai ales ca Dragnea beneficiaza si el acum de „sprijinul logistic si informational” necesar, avand inclusiv omul pregatit sa se reintoarca in sistem pentru a prelua conducerea Serviciului de Protectie si Paza. Unul care, deja lovit naprasnic de un val de pensionari, „geme” de sefi si sefuleti care au „proiectiile” de pensii gata calculate, in caz ca se schimba garda si la Cotroceni!

author avatar
Catalin Tache