AcasăDezvaluiriAnchetePactul Burns – Patrushev: CIA ne predă GRU în Transnistria!

Pactul Burns – Patrushev: CIA ne predă GRU în Transnistria!

”Vom lupta cu rușii la Marea Neagră până la ultimul român” este gluma care face ravagii la vârful sistemului cu privire la strategia Administrației Biden despre mult trâmbițatul Parteneriat Strategic de pe ”Flancul Estic”. Numai că ”gluma” pare să se îngroașe deja pe zi ce trece… Și cu fiecare pas înapoi pe care NATO îl face tocmai la Marea Neagră. Cea care pare deja să fie ”hașurată” pe harta noii realități geo-strategice a marilor puteri mondiale dept ”lac rusesc”.

Burns și Patrushev au bătut palma în numele lui Biden și Putin

Da, ce este drept, propaganda operativă este întreținută de pătrunderea a tot felul de nave americane în Marea Neagră. Numai că, în loc să fie un semnal îmbucurător pentru București, această ”paradă găunoasă” reprezintă de fapt cel mai îngrijorător avertisment pentru analiștii structurilor românești de contrainformații. Pentru că navele americane sunt doar ”vânturate” pentru poze, vin și pleacă…. În timp ce despre  consolidarea și apariția noilor baze militare ale NATO promise pe Litoralul românesc al Mării Negre nici măcar ”fundamentaliștii” Parteneriatului Strategic nu mai pomenesc… Zarurile fiind deja aruncate, după ce, așa după cum titram ”lovitura” din 2 noiembrie, ”Ne-au vândut la Lielvard! SUA dau Marea Neagră pe Baltică”!

S-a bătut palma la Riga!

Aproape că neputând exista veste mai proastă pentru artizanii strategiei de securitate națională a României – una bazată aproape exclusiv pe garanțiile parteneriatului strategic cu SUA! – decât anunțul făcut în urmă cu o lună de la Riga! Atunci când a fost confirmată informația că, începând chiar cu sfârșitul lunii octombrie, cele mai moderne avioane ale Statelor Unite ale Americii din cadrul NATO pot opera zboruri pe aeroportul militar Lilevarde. Bază militară complet modernizată, aflată la doar 45 de kilometri sud de Capitala letonă, Riga. Și aflată drept urmare la doar o aruncătură de băț de spațiul aerian al Federației Ruse. Iar prin certificarea ”Instrument Flight Rules” a bazei de la Lilevarde, avioanele americane au primit permisiunea de a folosi aeroportul militar 24 de ore din 24, indiferent de condițiile meteorologice.

John Bolton ne cere în numele SUA să eliberăm Transnistria

Astfel că, după cum deja le este clar analiștilor militari români și mai ales ofițerilor de intelligence ai ”fantomaticei Direcții B Anti – Rusia”, noile capacități militare de la Lilevarde nu fac decât să se adauge celor deja existente la Siauliai, în Lituania și la Amari, în Estonia. Completând astfel un adevărat triunghi aerian în care SUA pot folosi non-stop nu doar cele mai moderne avioane de luptă, dar și ”vehicule aeriene fără pilot care necesită servicii de navigație aeriană specială și telecomandă de la sol”. Adică US Army va instala în numele NATO, la bazele aeriene din cele trei state baltice, Lituania, Estonia și Letonia cea mai mare și modernă flotă de drone militare de care dispune la acest moment. Strategia de ultimă oră a Administrației Biden fiind cât se poate de clară în ceea ce privește poziția SUA și inclusiv a NATO față de Federația Rusă.

Armata ucraineană neputincioasă în fața celei ruse

Și anume securizarea cu orice preț a statelor baltice, prin crearea unei ”baricade” aeriene la Marea Baltică. Astfel că ”benzinarii” pot ciordi în continuare liniștiți motorina din baza militară americană de la Kogălniceanu, chiar sub ochii feciorelnici ai ”flexatei” Direcții Generale de Informații a Armatei Române… Pentru că generalul Hăpău nu se supără! Mai ales că până și acesta conștientizează că, totuși, decorarea sa de ultimă oră de către președintele Klaus Iohannis nu reprezintă decât tradiționalul ”cadou” de pensionare oferit șefilor de structuri pentru serviciile aduse.

Londra încurcă Ucraina cu Germania!

Multe s-au întâmplat după ”surprinzătoarea” întâlnire de la Moscova dintre directorul CIA, William Burns și Nikolai Patrushev, influentul șef al Consiliului Securității al Federației Ruse, considerat și principalul susținător al ascensiunii temutelor Informații Militare GRU. Iar de atunci evenimentele se succed într-un ritm amețitor, care arată clar cam ce s-a creionat ”pe șervețelul” celor două Agenții. Astfel că, deși urlă ca din gură de șarpe că rușii masează la ”noile” sale granițe tot mai multe trupe la vedere, pe lângă deja omniprezenții ”omuleți verzi” ai Grupului Wagner, președintele actor de la Kiev nu mai smulge nicio misiune concretă de ajutor. Statele Unite ale Americii și principalii săi aliați occidentali mulțumindu-se doar să calculeze ”costurile economice” pe care Moscova ar trebui să le ”absoarbă” în cazul unei noi pătrunderi pe teritoriul ucrainean. Asta în timp ce Ucraina solicită zi și noapte trupe ale statelor membre NATO pe teritoriul său, pentru a face astfel Federația Rusă să se răzgândească…

Generalii GRU au mână liberă de la Putin

Dar uite că există și ”excepția britanică”! Numai că una menită parcă a sublinia și mai pregnant abandonarea de ultimă oră a Ucrainei. Pentru că Londra a anunțat, în cele din urmă că răspunde apelului disperat al Kievului și va trimite trupe britanice în sprijinul Ucrainei! Dar care vor fi staționate în… Germania! Astfel că ultima șansă a Ucrainei de internaționalizare a conflictului cu Rusia rămâne atragerea cu orice preț a unor trupe NATO în această veritabilă ”capcană” geo-strategică. Astfel că se explică și de ce, după ce sub presiunea SUA, la București fusese semnat la 5 septembrie 2020 Acordul cadru Româno – Ucrainean privind cooperarea tehnico – militară, acesta a fost parafat de-abia acum și la Kiev. Ucraina grăbindu-se deja să solicite demararea de urgență a colaborării privind transpunerea în practică a ”planului nebun” de înființare a unor forțe militare comune româno – ucrainene. Numai că, spre cinstea ei de această dată, altfel debila clasă politică românească s-a ținut departe de capcana ucraineană. Până și obedientul general Ciucă refuzând trimiterea de trupe sau tehnică, sub orice formă, în ”infernul ucrainean”. Poziție mai mult decât salutară, dar care nu înseamnă că ne-a scos încă definitiv din ”ghearele” GRU.

”Desființați Transnistria”!

Pentru că, în încercarea de a arunca suficient ”praf” propagandistic în ochii opiniei publice internaționale pentru ca toți ceilalți parteneri mai mult sau mai puțin strategici de prin toate colțurile lumii să nu se îngrijoreze de abandonarea Ucrainei, strategii de la Washington au decis să deschidă un nou front. Mai ales că de la Kiev se face tot mai multă ”gălăgie”. Astfel că, în urmă cu doar câteva zile, ministrul de Externe al Ucrainei a solicitat intempestiv sprijin extern. Dmytro Kuleba avertizând că ” ar fi mai bine ca aliații noștri să acționeze chiar acum, nu mai târziu, dacă aceștia chiar vor să rețină Rusia”. Cea care ”a desfășurat o amplă forță militară lângă frontiera ucraineană. Aceasta include tancuri, sisteme de artilerie, sisteme de război electronic, forțe aeriene și navale”.

Stranie coincidență însă, la doar câteva zile de la acest apel disperat al Ucrainei, mai mulți influenți diplomați de la Washington au lansat strategia conform căreia Ucraina poate fi ”salvată” de ”presiunea” Moscovei doar dacă se deschid noi fronturi care să atragă atenția Federației Ruse. John Bolton, fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate propunând chiar ca primul ”conflict” care ar trebui dezghețat să fie cel transnistrean. ”Una dintre prioritățile politicii ar trebui să fie desființarea Republicii Moldovenești Nistrene, o entitate artificială, complet dependentă de Rusia. Implementarea unui astfel de scenariu va ajuta la distragerea atenției Moscovei de la direcția ucraineană”. Da, cât se poate de corect! Numai că ”desființarea” ar urma să cadă în sarcina României, că doar pe noua putere de la Chișinău, oricât ar fi ea de pro-occidentală, chiar nu poate pune bază nimeni. Iar prin ”favorul” solicitat Bucureștiului de a ”dezgheța” conflictul transnistrean, pentru a scăpa Ucraina, SUA chiar ne pun în fața unei situații fără nicio ieșire onorabilă. Pentru că România chiar nu are pârghiile internaționale de a ”desființa” Transnistria, chiar dacă ar vrea. Astfel că, dacă refuzăm această nouă ”misiune ingrată”, atunci SUA se pot lepăda și oficial de noi, concentrându-se doar pe prioritatea absolută a securizării statelor baltice.

author avatar
Catalin Tache
3.899 afisari

43 COMENTARII

    • Au trecut 103 ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 . ” LA MULTI ANI „, ROMANIA , TARA MEA DE GLORII , TARA MEA DE DOR ! VIS DE VITEJIE , FALA SI MANDRIE / DULCE ROMANIE , ASTA TI-O DORESC !!!

      • Scrii la.comanda tachita sau e parerea ta .Uneori citesc articolele si rad mult …. Scrie si ceva de.circul regizat de decenii …cu putler latraul nato….arata o poza cu benzinariile lukoil din SUA…..dusmani rau…..mor de.ras…Scrie cum le au cedat piata de energie …muscalilor SUA la retragerea din est in 1989.
        ..

      • S-ar putea sa ai dreptate , o sa ne iasa amuzamentul pe nas noua , cei din Transnistria ! Matali iesti ” Roman ” d-ala nascut la Gregoriopol ?

  1. L-ATI CONDAMNAT PE ANTONESCU CA A TRECUT NISTRU IN 1941 ,AZI CEI CARE L-AU CONDAMNAT PE ANTONESCU VOR SA NE OBLIGE PE NOI SA TRECEM NISTRU SINGURI !!,
    DE ACORD , SA-L TRECEM ,DOAR DUPA CE VOI ATI AJUNS SI ATI OCUPAT MOSCOVA , AVEM SIMTUL MASURII ,SUNTEM POLITICOSI .
    REGULA TOTULUI SE PASTREAZA ” TORTUL SE IMPARTE DOAR INTRE CEI MARI „,RAHATUL SI PAGUBA SE IMPARTE LA TOTI CEI MICI !.

  2. Decidenti romani ( toti ) stati in banca voastra ,zarurile au fost aruncate .
    Scriam ceva timp in urma ca Anglia un dusman al Rusiei trebuie urmarita
    vis a vis de ce ajutoare dau ucrainei si iata ca deja fac joc de glezne ,asa
    ca si min.nostru de externe sa nu mai bage batul prin gardul rusesc ,caci
    suntem singuri si asa trebuie sa actionam.
    Eu cred ca USA are nevoie de o Rusie calma la adresa lor ,nu de o Rusie
    care sa se alieze si sa coopereze cu China si are nevoie de o Rusie care sa
    se impuna in UE si in detrimentul Chinei.

  3. Țara Sulii.
    Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie – în cel mai recent volum al său: ”Moștenitorii Securității”, ediție revăzută și adăugită, Polirom, 2018, Iași, colecția ”Document” – că, în prezent, România are aproape 1700 de generali în întregul sistem de apărare al țării, astfel încât ”ne putem mândri cu cea mai titrată structură militară din lume, exceptând poate juntele militare sud-americane”.

  4. Dansez provocator in curul gol in Tara Sulii , normal sa-mi bombardeze rozeta si sa mi-o faca franjuri !

  5. De când va spunea Gica despre abandonarea Ro de către amerloci? la toți instelatii ăștia cu dosurile grase și viteji numai la popota. Era nevoie să-ți dai seama doar dacă cunoști putina istorie și olecutica de strategie. E la mintea sugarilor, la care marii adepți ai parteneriatului strategic nu se ridica, ca US nu poate lupta pe doua fronturi simultan, mai ales acum când este și pe tobogan. Asa ca au decis, asa cum a anuntat un oficial al Pentagonului ca-și vor consolida prezenta în Australia și Guam, inclusiv prin construirea de noi baze pentru contracararea Chinei, evident. Asa ca au încălzi cât au încălzit ciorba pe aici prin Marea Neagra și dacă au văzut ca n-au cu cine sa facă vreo brânză împotriva rusilor, v-au spus PA! Sa vedem acum amerlocpupicuristii pe unde scot cămașa ca rusii s-ar putea să-i castreze putin. Băieți, pentru salvarea patriei trebuie sa va lăsați outele pe câmpul de lupta și sa va prezentați la popota claponi.

  6. Adevarul.ro , ieri , 30 Nov.2021 , ora 19:13 , articol de Valentin Bolocan : ” CRESTE NUMARUL DE MILITARI AMERICANI DIN ROMANIA . BIDEN A SEMNAT DECRETUL . CE SPUNE UN FOST SEF SRI „. Ce abandonare e asta , ba , Gica ?

  7. Articolul lui Catalin Tache este aparut in ” National „ieri , la ora 14:50 . Articolul lui Valentin Bolocan din ” Adevarul.ro ” a aparut ieri , la ora 19:13 . De ce sunt asa diferite ?

    • Pentru ca la Adevarul patron este Burci,care mananca din ‘consultanta” contractelor de armament cu SUA zeci de milioane de dolari..de aia, cum da Tache,cum sare propaganda de kur in sus

  8. Hipy , nu se mai stie nimic de Burci , ala trimite bani la Adevarul de pe unde e plecat , e afacerea lui , de politica editoriala se ocupa altcineva , stirile sunt stiri , trebuie sa apara . Nu sare nimeni de kur in sus , Biden a semnat decretul de CRESTERE a numarului de militari americani in Romania , nu e nici o propaganda . Punct .

  9. Dacă voi credeți ca America, cu problemele pe care le are, poate tine piept Rusiei în vest și Chinei în est, sa fie ca voi. Sa vedem de unde o sa ia soldații, pentru ca odată cu instituirea vaccinării obligatorii
    în armata Bideu și-a pus o mina antitanc mare de tot sub cur. De_asta își tot pasează castana fierbinte cu Kamala. Ce-i drept le-a tot adus arme la ukropi iar UK vrea sa le finanțeze prin împrumuturi, construirea unei flote. Asta explica uraganul care era sa spulbere nordul Angliei dar și întărirea flancului nordic al NATO. Este vorba de apărarea UK nicidecum a Tarilor Baltice. Asa ca pana construiesc englezii flota ukropilor nici vorba de apărarea flancului estic. Dacă vin mai mulți Yankee în Ro poate vor construi un pod de plute sa ajungă în Crimeea. Nu va mai amăgiți și gândiți la rece, nu la popota cu burțile pline și spiritu în nas.

    • Bre , Gicone , iar ai intrat in fibrilatii si ai visat urat ? Ai grija , uraganul se indreapta spre Rabnita , astruca-te in beci ….

  10. Sugiuk, ce le mai iei partea la americani cretinule.Ia le si ( fară cratimă) p..a n gură idiotule.

  11. Io sunt Gica contra sistemului , am luat , fara cratima , p..a n gura , e specialitatea mea , sunt maestru la pompat pometii ….

  12. Kostea , de Ziua noastra Nationala am aranjat cu impresarul tau si te-am arvunit sa ne desfeti . Fa o baie in Nistru , rujeaza-te strident , maseaza-ti falcile , pomadeaza-ti rozeta cu vaselina de tanc si pregateste de urgie , se lasa cu biss-uri …….

  13. Bre , gaspadin Kostea , vad ca ii partea si lui ” Cunoscator ” , lui ” Gica contra sistemului ” , lui Dipi , lui „dracu gol „… etc. La cat stiu ca ti-e aerisit neuronul , precis tu esti ala de ai postat cu toate pseudonimele , un prefacut idiot care nu mai stie nici cum il cheama si care este numele real . Cu prefacuti d-astia nu-mi place sa am de-a face , ai interzis de azi incolo sa mai dormi cu nasul intre hulubele mele diafane si sa-mi mai gadili botu manzului , vorbeste cu impegatul garii Tiraspol daca te lasa in weceul garii , ( daca mai ai curaj sa-l abordezi dupa ce i-ai ciordit curcanii din cotet ) …

  14. Te ai prins babuinule zis si falusul tiraspolez, pardon falsul.
    Izvini minia sugiukovici!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger