AcasăDezvaluiriAncheteOrban i-a dat tăcere lui Iohannis!

Orban i-a dat tăcere lui Iohannis!

Președintele PNL îl înfruntă pe președintele României!

Președintele țării este supus unui adevărat tratament de”șocuri” tocmai din ”partidul meu”. Iar lipsa totală de reacție a șefului statului și cel încă legendat ca și premier de facto al ”guvernului meu” nu face decât să întărească și mai mult varianta de lucru pe care am prezentat-o pe 9 februarie. Atunci când titram ”Iohannis, călcat pe cap de noul PNL”, dezvăluind că Iohannis va avea soarta lui Băsescu la cel de-al doilea și ultimul său mandat prezidențial. Mai ales că, după ce adevărații băieții deștepți ai sistemului s-au și lepădat de el, ”mirosind” că ”neamțul” va deconta în cele din urmă toate ”oalele sparte” ale pandemiei, și liberalii ”cu cap” s-au grăbit să îi urmeze.

Virgil Guran mai puternic decât Michael Schmidt și Gheorghe Mușat în afacerea IVECO
Michael Schmidt

Astfel că, deși mai este mult timp până la organizarea Congresului Partidului Național Liberal, deja ”măcelul” fratricid a început. Iar Iohannis se dovedește pur și simplu inapt să mai țină frâiele liberale în mână, acesta fiind tot mai izolat între zidurile Palatului Cotroceni. Astfel că, așa după cum avertizam cu puțină vreme în urmă, cine crede că alegerea președintelui PNL va fi o simplă formalitate se înșeală amarnic.

Gheorghe Mușat

Pentru că lui Iohannis îi va fi tot mai greu să își impună ”omul meu” la conducerea ”partidului meu” și implicit a ”guvernului meu”. Iar scoaterea pe tușă a președintelui este cel mai bine reliefată de gestul fără precedent al taberei Orban de zilele trecute. Atunci când apropiații fostului premier nu numai că au declinat orice ofertă de negociere din partea celor care se erijează în oamenii președintelui, dar chiar și-ar fi permis o aroganță greu de imaginat în urmă cu doar câteva luni. Și pe care, dacă o ”înghite”, Iohannis este scos definitiv din jocurile de culise ale viitorului guvern. Pentru că ”orbaniștii” au intrat la rupere, transmițând că ei nu fac niciun pas înapoi. Și dacă Iohannis nu îi sună să își asume clar o poziție, atunci mai bine ar face să își țină cu totul gura! Iar spre stupefacția iohanniștilor din sistem, de atunci zilele trec una după alta, însă Iohannis încă nu a pus mâna pe ”telefonul roșu”…

Schmidt și Mușat, umiliți de Guran

Pe 19 ianuarie dezvăluiam dedesubturile ”afacerii IVECO”. Una care a șocat întreg sistemul și a produs o nouă scindare la vârful Partidului Național Liberal. Și inclusiv un nou dosar ”pe armament” instrumentat de procurorii anticorupție în urma licitației pentru achiziția primelor sute de camioane militare dintr-un lot total de câteva mii. Licitație la care s-au înfruntat nu doar doi coloși europeni specializați în construcția de autocamioane precum MAN și IVECO, dar și două puternice grupări autohtone de influență. Și cum ofertele strict tehnice au fost relativ echilibrate, cu atât mai mult surprinde înfrângerea rușinoasă a ”oamenilor președintelui”, miliardarul ”fugar” de frica DNA, Michael Schmidt și avocatul Gheorghe Mușat. Cei care au susținut mai mult sau mai puțin din umbră oferta germanilor de la MAN. Asta în timp ce ”cartea câștigătoare” IVECO a fost trasă de cuplul Ludovic Orban – Virgil Guran.

Ciucă captivul lui Muniz

Adică de cei care, după ce că au avut ”tupeul” de a face lobby împotriva ”vântului” de la Cotroceni, nu doar că nu s-au udat pe pantofi, dar chiar au trecut acum la ”next level” al afacerii. Totul după ce Ludovic Orban tocmai ce s-a întâlnit cu delegația oficială a IVECO, stabilind ca viitoarea fabrică de camioane să fie construită de suedezi în Dâmbovița. Adică exact în fief-ul lui Virgil Guran, acesta fiind președintele PNL Dâmbovița! Interesant fiind și că, la aceeași oră în care președintele Camerei Deputaților se întâlneau cu conducerea companiei IVECO pe un contract de armament, ministrul Apărării se întâlnea cu David Muniz, ”fake” ambasadorul SUA la București.

Congresul PNL nu va ieși așa cum vrea șeful statului

Discuția axându-se tot pe domeniul înzestrării Armatei, obedientul general Ciucă neputând decât să dea noi asigurări că va respecta foaia de parcurs pe zece ani, semnată în octombrie anul trecut. Atunci când încă mai credea că va fi viitorul premier al României!

Ruptură Iulian Dumitrescu – Thuma Hubert!

Iată însă că în timp ce gruparea Vîlceanu zburdă nestingherită prin Palatul Victoria iar premierul Cîțu are și el propriile ambiții politice pe persoană fizică, o nouă ruptură spectaculoasă amenință unitatea partidului. Mai ales că este vorba despre doi dintre cei mai ambițioși ”lupi tineri” ai PNL-ului, Iulian Dumitrescu de la Prahova și Thuma Hubert. Cei care, atâta timp cât au stat spate în spate au format unul dintre cei mai pragmatici poli de Putere din cadrul partidului. Numai că, așa după cum susțin sursele noastre, liderul de la Prahova s-ar fi decis să se retragă discret din această alianță, alertat fiind de informațiile privind ”legăturile periculoase” dintre președintele CJ Ilfov atât cu patronul Oscar Downstream, Alin Niculae, dar mai ales cu clanul Vasiloi…

Ruptură între Iulian Dumitrescu și Thuma Hubert

Iar ”falia” se poate adânci oricând, mai ales ținând cont de faptul că atât Iulian Dumitrescu, cât și Thuma Hubert nu sunt chiar singuri pe ”strada sistemului”. Mai mult decât interesantă este însă și apatia cu care Klaus Iohannis asistă la apariția a tot mai multe noi aripi liberale, fenomen care se poate agrava, mai ales că mai este atâta vreme până la organizarea Congresului. Astfel că, la un anumit nivel al sistemului, deja se pariază că marea câștigătoare a Congresului va fi tocmai gruparea care va miza împotriva președintelui Klaus Iohannis!

author avatar
Catalin Tache
5.032 afisari

14 COMENTARII

  1. Nu sunt nici un ” Militar ”, port o manta ponosita de pe vremea lui Suvorov la care mi-am agatat un stegulet curcubeu , e asa frig in boscheti ….

  2. : ” Totul dupa ce Ludovic Orban tocmai ce s-a intalnit cu delegatia oficiala a Iveco , stabilind ca viitoarea fabrica de camioane sa fie construita de suedezi in Dambovita . Adica fieful lui Virgil Guran , acesta fiind presedintele PNL Dambovita . ” Fals , complet eronat ! Adrian Tutuianu a fost Ministrul Apararii Nationale in perioada 29 iunie -6 septembrie 2017 , in aceasta perioada de 2 luni si o saptamana s-a stabilit locatia construirii Fabricii de Camioane Iveco la Petresti , jud. Dambovita , protocolul permitand Ministrului Apararii sa-si aleaga ce locatie doreste . Tutuianu , fiind dambovitean , a avut motivele lui sa aleaga zona Petresti din Dambovita . Bogdan Iuliade , Directorul de Export pentru Europa de Est si CIS al Iveco Defence stie mai bine cine a stabilit locatia fabricii de 9000 mp , cu cele 3 linii de productie pentru aproape 3000 de camioane si platforme militare in valoare de peste 750 milioane de euro .

    • Prost de da in gropi asemenea ”Cunoscator ” , il mai lasam sa rumege , poate se prinde cine e ” ciumatul rosu ” in tarasenia asta .

  3. Revolta anti Iohannis a lui Orban e doar fumigena care acopera adevarata informatie _ruptura,dumitrescu -hubert.asta este adevarattul razboi.va fi macel!si la ochi si la timpan…

  4. Orban nu avea cojones sa se dea singur la neamt.deci e pus de altcineva deci se leaga doar daca sistemul si a facut treaba cu el si acum deja cauta pe altul

  5. Candidatul USL Virgil Guran a … – Adevarul despre Virgil Guranadevaruldesprevirgilguran.blogspot.com › 2012/11 ›

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger