AcasăDezvaluiriAncheteOrban, executat! S-a dat drumul la Dosarul UNIFARM!

Orban, executat! S-a dat drumul la Dosarul UNIFARM!

De la ”Bitanu” Barbu i se trage...

Se mișcă plăcile tectonice în Partidul Național Liberal mai ceva decât în Haiti. Și cum nimic nu este întâmplător pe lumea asta, la doar câteva ore după ce am dezvăluit punerea lui Florin Cîțu sub ”înaltul protectorat” britanic prin intermediul ”omului MI6” în România, Raed Arafat, tabăra premierului primește o gură de oxigen izbăvitoare. Și menită a deturna agenda publică de la scandalul dosarului penal al lui Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii. Printr-un alt dosar penal…

Virgil Guran a vrut să se bage în față la dosare

Dar, de această dată, unul care îl vizează pe Ludovic Orban! Cel ai cărui susținători, după cum avertizam în urmă cu doar câteva zile, s-au grăbit să deschidă șampania victoriei. Mai ales că nici Ludovic Orban, nici minuscula grupare din sistem care încă îl susține pe acesta neavând niciun merit real în ”îngroparea” lui Florin Cîțu. Prietenii DGSE știu prea bine de ce! Oricum, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că, gata, s-a dat OK-ul pentru a se da drumul la dosarul UNIFARM. Iar odată cu ”cooptarea” și a lui Ludovic Orban în ”hora penalilor” odată cu relansarea acestei anchete declanșate în urmă cu peste un an, noii prieteni externi ai lui Cîțu îi mai eliberează acestuia gâtul din ștreangul mediatic al primelor două dosare. Adevăratul scop urmărit fiind ca, astfel, susținătorii lui Ludovic Orban să fie îndeajuns de timorați încât să nu mai dea drumul și la cel de al treilea val al dezvăluirilor, cel al ”prafurilor”.

Iohannis nu mai are ochi pentru Orban

Chiar dacă pentru asta Cîțu a fost nevoit să plătească ”prețul corect” nu doar noilor ”stăpâni”, dar și useriștilor. Cei care ar urma să primească, după mazilirea lui Orban, Președinția Camerei Deputaților pentru actualul vicepremier ”decorativ” Dan Barna…

Costel Barbu, căutat de servicii!

”Se strânge lațul la Orban : Costel Barbu, căutat de Servicii” titram ”lovitura” din 28 iunie. Pentru că, deși Virgil Guran s-a simțit imediat cu musca pe căciulă și a început să urle ca din gură de șarpe că serviciile îi pregătesc lui un dosar, ”dulăul” lui Orban trebuie să mai aibă ”puțintică răbdare”… Pentru că o să vină și rândul apăsării pedalei accelerației DNA pe anchetarea licitației camioanelor militare.

Gorghiu ia Senatul Barna la Camera Deputaților

Până atunci însă, ghinion, vorba președintelui Iohannis, ofițerii de informații au deschis deja o nouă pistă. Și lucrurile se precipită serios, mai ales că până și cei mai apropiați oameni ai lui Ludovic Orban recunosc că fostul secretar general adjunct al Guvernului reprezintă adevărata ”nucleară” care poate dinamita alegerile de la viitorul Congres. Guran fiind perceput chiar ca o simplă ”petardă” pe lângă Barbu, ”Bitanu” despre care se spune că le-ar fi făcut prea ca la țară… Iar faptul că deja se pun întrebări despre Barbu arată că tabăra Cîțu a primit ”verde” pentru declanșarea unui nou ”puci în justiție” care să îi clatine decisiv poziția lui Orban.

Voturile Sudului, decisive!

Mai ales că, nu trebuie uitat că, până la primirea funcției de secretar general adjunct al Guvernului, Costel Barbu a reprezentat, fără putință de tăgadă, unul dintre motoarele organizării liberale din teritoriu. Astfel că poziția de forță a acestuia l-a transformat pe Barbu într-unul dintre liderii liberali despre care se spune că ar avea ”în buzunar” voturile mai multor organizații județene din Sudul României. Astfel că un calcul extrem de pragmatic arată că la Congresul PNL, unul care se apropie vertiginos, Costel Barbu poate aduce voturile decisive, pentru oricare din cele două tabere, aflate în plin război pe viață și pe moarte. Iar cum numărătoarea prealabilă este încă una destul de încâlcită, rolul lui Costel Barbu a crescut exponențial în ultimele zile.

Nazare executat de Cîțu pentru că i a stricat combinația Eurobond

Mai ales de când partea iohannistă a serviciilor și-a mobilizat teribila mașinărie de ”surse autorizate informative” și colaboratori, cu ordinul expres de a da de îndată ”tot ce au” despre ”Bitanul” Barbu. Însă, după cum suna ultimul avertisment, ceea ce i-a surprins cu adevărat până și pe inițiații sistemului nu a fost faptul că s-a ajuns, în cele din urmă, și la Costel Barbu. Mai ales că și ”Bitanul” s-a expus în prea multe scandaluri publice… Numai că adevărata preocupare este de ce ”vânătorii” lui Barbu nu au pus întrebări punctuale, care să permită declanșarea imediată a unei anchete penale. Ci au preferat doar să bată apa în piuă cu tot felul de curiozități despre legăturile deja cunoscute ale fostului secretar general adjunct al guvernului cu diverși oameni de afaceri. De parcă susținătorii premierului Cîțu s-au gândit să îi acorde astfel răgazul necesar lui Barbu pentru a schimba taberele… Mai ales după ”experimentul reușit” Eugen Pîrvulescu, tot la Teleorman…

Alina Gorghiu, al doilea om în stat!

”Visurile de mărire ale blondei Elena Udrea în timpul celui de al doilea mandat prezidențial al lui Traian Băsescu par niște simple copilării de fată mare a politicii față de ambițiile blondei Alina Gorghiu în cel de al doilea mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis” avertizam pe 2 august. Atunci când subliniam și că, deși inițial a refuzat orice apropiere de ”devoratoarea de bărbați de stat” de la vârful politicii liberale, până și Iohannis a ajuns acum să îi facă jocurile unei Alina Gorghiu care nu uită și nu iartă.

Gata dosarul UNIFARM explodeaza la țanc pentru tabăra premierului

Dar mai ales care, concomitent cu plătirea polițelor trecutului față de Ludovic Orban își pregătește deja terenul pentru îndeplinirea marelui său vis. Cel de a deveni prima femeie președinte din istoria României. Până atunci însă, Alina Gorghiu va trebui să se mulțumească doar cu a doua poziție în statul român, ea urmând a fi recompensată cu Președinția Senatului. În timp ce, în cadrul unui troc politic mai larg, actuala șefă de la Senat, Anca Dragu ar primi la schimb, drept premiu de consolare, conducerea unuia dintre ministerele importante ale Guvernării. Mișcarea fiind tolerată mai ales de Dan Barna. Cel care, fiind ținut de decor la Palatul Victoria, nu ar refuza la rândul său Președinția Camerei Deputaților!

Afacerea Eurobond, 385 milioane de euro!

În mod oficial, premierul l-a schimbat pe ministrul Finanțelor pentru că… a putut. Ce este drept, nici Alexandru Nazare nu a fost prea explicit cu privire la eventuala justificare care s-a aflat în spatele acestei ”execuții sumare”. Lăsând doar de înțeles că această mazilire s-ar datora faptului că nu s-a plasat alături de premier într-un clip de promovare a acestuia. Nazare mărturisind în acest sens și că Florin Cîțu însuși i-ar fi recunoscut că demiterea nu ar avea vreo legătură cu rezultatele înregistrate la conducerea Ministerului Finanțelor, ci cu ”echipa”. Totuși, stranie coincidență, prima cerere de revocare a lui Nazare a avut loc exact cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri. Și, într-adevăr, o astfel de mișcare în pragul acestei operațiuni financiare majore ar fi putut avea ”efecte adverse” catastrofale. Însă aceasta este doar o parte a adevărului din spatele ”ejectării” lui Nazare din Guvern. La ”next level” al sistemului știindu-se deja foarte bine – deși se tace! – că Nazare s-a opus de fapt ”ofertei de nerefuzat” a premierului de ”subapreciere” a acestor eurobonduri, ceea ce ar fi dus la o pierdere calculată la Ministerul Finanțelor de aproximativ 386 milioane euro! Pierdere care astfel nu a mai fost bifată în dreptul statului român, ci în prognozele calculate de  ”clienții” lui Florin Cîțu de pe piața bancară. Și totodată cei despre care există informații că ar fi asigurat ”mintea limpede” de la Palatul Victoria că are ieșirea de rezervă asigurată în board-ul BERD. Astfel că Florin Cîțu are acum nevoie ca de aer de Dan Vâlceanu în fruntea Ministerului Finanțelor, dacă vrea să își onoreze promisiunile făcute noilor săi prieteni externi. Pentru că altfel, dacă România nu continuă să se împrumute orbește de la marii jucători de pe piața bancară, atunci chiar că nimeni nu este de neînlocuit…

author avatar
Catalin Tache