AcasăDezvaluiriAncheteOperațiunea RAFAEL: O minciună de 7,5 miliarde dolari!

Operațiunea RAFAEL: O minciună de 7,5 miliarde dolari!

DGIA, prinsă cu minciuna ”RAFAEL”...

România are deja plăți contractate și în cea mai mare parte efectuate de 7,5 miliarde de dolari către producătorii de armament de peste Ocean. Toate aceste mari contracte fiind încredințate exclusiv prin sistemul ”G2G” de încredințare directă către Guvernul Statelor Unite ale Americii. Ce-i drept, ceva ”mărunțiș” de câteva sute de milioane de euro au mai primit și companiile producătoare franceze sau germane.

Ceea ce nu înseamnă însă nici pe departe că asta a fost toată ”piața” aflată la dispoziție și Ministerul Apărării Naționale nu prea a avut de unde alege. Numai că de fiecare dată când experții militari sau conducători ai Departamentului pentru Armamente s-au arătat încântați de ”oferta israeliană” și mai ales de raportul preț-calitate, contrainformațiile militare din cadrul DGIA s-au opus vehement. Singura justificare a băieților colonelului Preda fiind că ”Israel nu este stat membru NATO”. Și deci România nu are cum să beneficieze de aceste oferte, oricât de tentante ar fi. Numai că, surpriză, poate citește acum și DGIA, și Ministerul Apărării Naționale și Guvenul României comunicatul oficial prin care Cehia, stat membru al NATO a anunțat achiziția sistemului de apărare aeriană ”SPYDER” de la compania israeliană ”RAFAEL”. Și, culmea, tot în sistem ”G2G”! Și deci cum rămâne cu rapoartele informative că statele membre ale NATO nu au voie să cumpere armament din Israel, de a trebuit să achităm 7,5 miliarde de dolari la americani?

Cehia ia ”SPYDER”!

Ministerul ceh al Apărării a informat oficial Direcția de cooperare internațională în domeniul apărării din Israel cu privire la decizia Guvernului de la Praga de a achiziționa sistemul de apărare aeriană ”SPYDER” al producătorului israelian ”RAFAEL”. Iar după cum la rândul său a informat și compania israeliană ”RAFAEL”, cea ale căror oferte au fost de multe ori ”anihilate” încă dinainte de a fi analizate în România pe motivul închipuit al ”interdicției NATO”, ”Guvernul ceh a aprobat lansarea negocierilor pentru procurarea a patru baterii SPYDER în cadrul unui contract de tip government – to-government (G2G) între cele două țări. Israelul a fost selectat ca unic furnizor pentru proiect”. Păi să fi ieșit oare Cehia din NATO? Sau…

author avatar
Catalin Tache
3.762 afisari

12 COMENTARII

  1. Rafael e companie privata israeliano-ruso-germana, PSD vroia cu ei, si sunt prieteni buni raytheon aia care ii plateau pe golanii de la newsweek.ro care pe partea ailalta ii dadeau in gat cu info de la rusi cu spagile lui raytheon via rafael cate psd si administratia prezindentiala plus base si admiralul gheorghe cel care a aranjat spaga

  2. ??? ba băieți, nu ati inteles, asta este pretul pentru a fi un guvern PNL. Aici vorbim de o colonie, iar aceasta colonie, nu este israeliana. Slugile nu stiu cum sa isi mai pupe in dos stapanii, dupa alegeri urmează sa le dăruiască gazele din marea neagră fara redevente de plătit statului. Dar ne meritam soarta, mai ales cand suntem niste târâtoare fara coloana vertebrală. Vom ajunge sa fim chiriași in propria țara, ca am fost prea idioti si am pus botul la manipulările unor trădători de țara

  3. Din pacate,asa e ,suntem colonie si piata de desfacere,asta e pretul pe care trebuie sa l platim.Daca Cehia are acest sistem,clar îl vor avea si rusii.Sa speram ca intr o buna zi ne vom reveni!!!

  4. VLAD SI DOICARU AVETI DREPTATE SATEM COLONIE DE GRADUL 3 DUPA NOI NU MAI ESTE NIMENI.

  5. Dragi romani,aici sunt banii dvoastra. pt. pensii,alocatii,salarii pt.prefesori,cadre medicale,si alte nevoi ale dvs.Cui nu-I convine,la revedere.Dupa cum s-a dovedit,suntem pe calea cea buna,dupa cum ni se nazare noua in frunte cu Catu.Avem sustinere,Prostii ori nu au votat,sau chiar au votat cu noi.Va aratam noi voua si la parlamentare,pt”. Parlamentul maeu”. Asta cu localele a fost o proba de microfon.Ce muschii mei.

  6. E Romania a mai luat si rachete antitank din alea cu fir de telefon. La rachete antitank tot americanii stau mai bine. Depinde de extrem de multi vectori atunci cand iei arme noi. Iata cativa de armamentul inamic, de dispozitiv, de clima, de vizibilitate de incarcatura de vant de blindaj de pozitie de relief de temperatura etc. Probabil ca daca iesi rapid din ascunzatoare comanda prin fir e mai sigura ca nu te da de gol dupa un deal sa zicem. Noi avem o diversitate de zone geografice deal vai munti campie. Probabil generalii din Comandamentul General au luat aceasta decizie ca fiind propice. Despre scutul pt mica distanta si altitudine daca ai Patriotul nu stiu daca mai ai nevoie si de Iron, bine ei find in spatiu restrans e ca si cum te-ai apara in lift din Gaza. Practic imposibil sa interceptezi in 2-4 km. Eu consider ca daca ai ajuns la Iron esti ca si infrant pe teritoriul tarii noastre cu suprafata f mare a 5a in Europa. In schimb nu stiu ce arme semite ne mai pot fi de folos. Tinand cont de apartenenta noastra Nato recomand air sol de la americani iar marin de la UK.

  7. Ca sa fiu bine inteles trebuie sa ne facem si o armata ofensiva. E ca nenea Piti ma te aperi da mai dai si gol. Adica pana ajunge cineva in aia 4 – 10 km tu tre sa-l faci tandari la 100 km de tine…ca sa nu plângă mama zic. Drept cuvant decat un astfel de scut mai repede 100 elicoptere Apache pt relieful nostru. Cred ca esti mult mai strategic chiar si mult mai ieftin insa treci top 1 ofensiv in nu in Nato in Ue.

  8. La fel si la Spyder daca ai Himars e si mai bun. Deci in afara de Spike nu cred ca mai ai nevoie de ceva din Rafael.

  9. Mai Spayder e un soi de juma de Patriot doar pt avioane si elicoptere, el nu intercepteaza decat daca e integrat de stemul Iron un antiracheta de mici distante. DGIA s-a gandit ca e prea mic pt tara noastra.

  10. ~SCRISOARE DESCHISA ~
    Catre Ambasada Rusiei de la Bucuresti
    Protest si indemn

    Jurnalismul în Rusia sport extrem.
    Atrag atentia asupra abuzului ziaristilor rusi din opozitie.
    Azi o ziarista rusa si-a dat foc arzand ca o torta vie pana si-a eat sufletul.
    Ea a spus-De vina e statul rus, el sa raspunda.
    Rusii parte din stat sunt raspunzatori si ei de aceasta sinucidere nevinovata.
    Rog sa nu va lasati calcati in picioare pana la limita supravietuirii.
    Cautati metode sa intariti democratia si nu mojicia, despotismul si mafia in stat.
    Sincere condoleante.
    Ps
    vezi istoric similitudine despotism
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Liviu_Cornel_Babe%C8%99

  11. Dupa „Parlamentul meu”,urmeaza „legile mele „,CSM-ul meu” care si acum e cam tot al meu,deja sunt o droaie de „judecatorii mei,politienii mei,procurorii mei „,va fi desfiintata SIIJ,la cerea oamenilor muncii alde Portocala,Kovesi,si alti Portocali si Portocale care trebuie scosi basma curata. Si dupa acea cand toate cele vor fi „ale mele,”trai neneaca la fel ca la rusi,in Belarus,si in alte Tari unde exista „democratia mea „.De exemplu la americani unde-i impusca si-i bate zi de zi ca sa „apere Statul de drept”.Sau ni se pare ca ca nu vedem bine ce se transmite pe tot globul in massmedia ? Astfel va functiona Statul de drept in Romania moderna,educata,? Educata cu pulanul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger