AcasăDezvaluiriAncheteOperațiunea GUR : Serviciile românești, anihilate!

Operațiunea GUR : Serviciile românești, anihilate!

După cum avertizam cu ceva vreme în urmă, România este împinsă de către chiar principalul partener strategic într-o capcană geo-strategică fără precedent. Astfel că, după ce în ultimele trei decenii am reușit de fiecare dată să scăpăm de ”calvarul” politic impus de a fi luați ”la pachet” cu bulgarii, iată că ne-am trezit acum că ni se bagă pe gât un fel de uniune de-a dreptul sinucigașă cu Ucraina! Țară care rămâne de departe cel mai imprevizibil ”focar” armat al Europei, noul pion pe care încearcă să îl mute în funcție de propriile interese strategice atât americanii, cât mai ales rușii.

CSAT tace mâlc

Iar în urmă cu doar câteva luni, statul român, în frunte cu chiar girantul politicii externe, președintele Klaus Iohannis nu a avut niciun fel de reacție atunci când înalți responsabili militari ai Pentagonului, dar și oameni cheie în Administrația Republicană a Casei Albe au transmis ”oferta de nerefuzat” ca Armata Română să constituie o forță navală militară comună cu Forțele Navale Ucrainene. Culmea, nu pentru a face instrucție comună sau pentru a derula cine știe ce operațiuni de combatere a ambarcațiunilor pline de imigranți care se anunță dinspre Turcia, ci pentru a ”contraacara prezența militară rusă în Marea Neagră”! Iar umilința este una cu atât mai mare cu cât această decizie nu a fost luată în urma vreunui studiu al analiștilor militari, ci doar ”pe mâna” americanilor. Cei care nu au făcut decât să-i anunțe și pe ”partenerii” români în ce i-au băgat, fără ca măcar să îi avertizeze înainte. Iar ”muțenia” Palatului Cotroceni, a Guvernului, a Marelui Stat Major și chiar a Parlamentului nu a făcut decât să se treacă în ”pas militar” la ”next level” al planului de internaționalizare al conflictului ucrainean.

Se forțează internaționalizarea conflictului din Donbas

Numai că operațiunea spionajului militar ucrainean GUR, declanșată în urmă cu doar câteva săptămâni a luat din nou prin surpindere toate structurile statului român. Inclusiv a celor contrainformative. Și care, în lipsa unui semnal politic fie el și neoficial, asistă neputincioase cum comandantul GUR, Vadim Skibitsky a ajuns să facă agenda spionajului românesc, inclusiv pe lângă cele mai importante structuri europene, precum OSCE! Asta în timp ce ofițerii români de contrainformații încă se feresc ca de tămâie să ”finalizeze” raportul care să semnalizeze că printre miile de cetățenii române acordate ilegal unor cetățeni ruși, bielaruși și ucraineni ar fi fost identificați nu doar oamenii FSB-ului rusesc, dar și ai spionajului militar de la Kiev, tot mai activul GUR…

Vadim Skibitsky

La jumătatea lunii aprilie, Serviciul ucrainean de securitate SBU anunța arestarea generalului său Valeri Șaitanov, ”suspectat de înaltă trădare și de planificare de atentate teroriste”! O operațiune absolut halucinantă și fără precedent, mai ales că nu s-a respectat barem cutuma – dacă Șaitanov tot ar fi fost identificat drept ”cîrtița” FSB-ului- a retragerii acestuia fără tam-tam-ul mediatic internațional care a adus din nou conflictul din Estul Ucrainei pe agenda internațională. Însă puținii inițiați din România care au ”mirosit” că la Kiev se pregătește ceva nu au putut să nu remarce o altă ”anomalie” a debarcării generalului Șaitanov de la conducerea structurii informative interne. Și anume faptul că acesta a fost arestat de către propriul serviciu secret, SBU, dar în urma dovezilor ”secrete” prezentate tocmai de către ”rivalii” de moarte de la GUR, serviciul informativ al Ministerului Apărării Naționale. Practic, este ca și cum la noi SRI-ul și-ar aresta proprii conducători și i-ar umili public în urma unor informări venite din partea DGIA!

În afară de FSB și SVR sunt și acoperiți GUR pe lista cetățenilor români în dosarul de la Parchetul General

Oricum, din momentul anihilării structurii contrainformative a SUB, o nouă ”vedetă” a început să strălucească în lumea internațională de intelligence. Este vorba de Vadim Skibitsky, șeful spionajului militar ucrainean ajungând să fie mai promovat mediatic decât toate starurile mondiale muzicale sau sportive la un loc. Singura ”obsesie” a acestuia fiind de a convinge forțele occidentale că ”armata paralelă” a lui Vladimir Putin este gata să declanșeze atacuri hibride, principala țintă fiind… România. Și de parcă Vadim Skibitsky nu a fost singurul care ”s-a dilit” subit, iată că și generalul american Ben Hodges, fost conducător al forțelor US Army în Europa preia mesajul intens promovat de spionajul militar ucrainean la nivel internațional.  Anume că Rusia se pregătește ”să invadeze” România! De asemenea, în ultima lună aproape că nu este zi în care același Vadim Skibitsky să nu revină cu noi amănunte ”incendiare” cu privire la pregătirea ”omuleților verzi” pentru un atac iminent. Mai mult decât atât, în urmă cu doar câteva zile, șeful GUR a prezentat la Formul OSCE un raport informativ din care reiese că mai multe companii militare private ruse în frunte cu Grupul Wagner ar fi gata să declanșeze războiul hibrid! Asta la doar câteva luni după ce rapoartele Casei Albe arătau că deja Wagner este o ”sperietoare” care nu mai sperie pe nimeni…

Înfrățire cu japca

Oricum, în timp ce ”actorul” plantat drept președinte al Ucrainei nu se sfiește să declare public că ”românii au ocupat Bucovina de Nord” iar șeful GUR transmite tuturor structurilor occidentale rapoarte din care reiese că o invazie rusească în România este iminentă, autoritățile de la București tac mâlc în fața acestei ”înfrățiri” cu forța. Cu toate că ar fi atât de simplu ca de la CSAT să se ceară o poziție oficială, care să fie pusă la mapa informativă a președintelui Klaus Iohannis. Și din care să reiasă clar dacă există sau nu informații și din surse proprii cu privire la această gravă amenințare la adresa securității naționale. Mai ales că dacă tot CSAT-ul a avut grijă ca în noua Strategie de Securitate Națională pentru perioada 2020-2024 să fie strecurată ”îngrijorarea” față de soarta Georgiei, atunci poate că ar trebui același CSAT să ia în discuție și scenariul GUR…

Le e frică de cetățeni!

La doar câteva zeci de ore după ce titram ” Cutremur, Orban trecut de SUA pe LISTA FSB”, dezvăluind că printre cei 127.000 de beneficiari ai acordării cetățeniei române în regim privilegiat, premierul deja a tăiat în carne vie. Dispunând ejectarea imediată de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie tocmai a celui suspectat că în spatele său s-ar afla ”mâna cea lungă” a unor oligarhi ruși extrem de apropiați de serviciile secrete rusești. Iar graba cu care a acționat Ludovic Orban arată că informațiile noastre au fost confirmate pe deplin. Astfel că se părea că rămâne ca structurile contrainformative românești să afle care dintre cei 127.000 de noi cetățeni români care s-au răspândit astfel în întreaga Uniune Europeană sunt potențiali ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete rusești GRU, FSB sau SVR! O misiune oricum imposibilă! Numai că șocul pare să fie unul cu atât mai mare cu cât pe lista scandalului cetățeniilor române acordate ”în alb”, fără o minimă verificare a documentelor depuse s-ar afla nu doar ruși, dar și membri ai serviciului militar de spionaj ucrainean GUR! Adică tocmai cel care forțează acum o ”strânsă colaborare” cu serviciile românești ca să nu ne invadeze mercenarii ruși. Iar dacă scandalul ”Cetățenia” va demonstra că penetrarea informativă nu a fost doar din partea sistemului rusesc, dar și a spionajului militar ucrainean, atunci chiar că o bună parte din serviciile românești sunt anihiliate. Și ar explica în bună măsură și de ce nu se ia în discuție la CSAT informațiile privind ”invazia”… Ca și faptul că Parchetul general a ”înghețat” subir dosarul penal care privește acordarea ilegală a cetățeniilor române către mii de ruși și ucraineni…

author avatar
Catalin Tache
15.355 afisari

11 COMENTARII

  1. Asta spune ca deși serv.de inf.din România au buget mai mare ca cele din Germania sînt cele mai proaste din Europa și din lumea largă! Și baga la închisoare politicienii români care chiar au facut ceva pentru Țară! Iar asta poate tîrî din nou România in razboi cu Rusia ca în WW2! De atunci am rămas fara o parte din Dobrogea,Bucovina de nord,Herța,toată Basarabia și Insula șerpilor.Plus o ocupație armată ,apoi politică cu spionii lor ruși cam pînă-n ziua de azi!

    • da da baga ka parbaie patriohotii gen dragnea … care chiar su furat nu gluma! du-tw bahh la somn; crezi ca toti sunt ptosti ca tine?!

      • dilimachi …dilimachi …să dăm foc la țară da să si bucuri di tătă prostălimilea că îi dragnia la pușcăriiii, ceia ci era cu muhe în gurițî cari iera slugoi la căpcăuniii …măi hăi hăi …

        • Servesc muhe in guriti di la tata prostalimilea mancurta in boschetii din spatili garii Tiraspol , sunt dilimachi …dilimachi … pi timp di iarna li cant si plugusuru …manati , bai , mai hai hai … Chiar acusica imi umfla falcile o banana zbarlita …….hihihihihihihi…..

    • Io sunt papalete pe rus Kostya , puiutu tiraspolez al lu mamuku ……hihihihihihihihihihi…..

  2. Rusia nu mai e puterea razboiului 2 sa invadeze Europa tara dupa tara si nu mai e nici inima bolsevismului mondial.Rusia daca isi poate asigura propria apărare.

  3. Ca fantezie pt neinitiati daca cineva vrea sa atace o cetate nu o ataca frontal ca boul ci pe la crăpături. Pe dupa aia micii mai scufunda un submarin la scandinavi mai cade lumina la elveti cutare inaintari in Ucraina.Putin a spus ca frica Rusiei a fost ca Nato sa nu alieze si Ucraina din cauza asta au inaintat primi si au luat inapoi Crimeea. Parerea mea e ca tarile din imediata vecinatate a Rusiei nu pot fi aliate Nato din cauza articolului care spune ca tatile trebuie sa aibe relatii de buna vecinatate si securitate. Din cauza asta nici Georgia, Armenia sau Ucraina nu se califica. Totusi nu inteleg fobia rusa cand Nato e o alianta defensiva. Probabil le e frica de americani.

  4. Concluzia este ca avem conducatori vajnici,”patriotii neamului”,care o data pe an vin cu tot alaiul de propaganda sa se inchine la Drapel si sa-l sarute cu mana pe inima.Dupa care,fuguta la arajamente,smenuri cu banii din Buget etc.Ce reactie sa aiba pasa dela Cotroceni cel cu capul plecat,sa-i indese pe scafarlie Trump o sepcuta, rasplata pt. gazele Romaniei.Cel care „lucreaza”pt.Tara 5 zile saptamanal,dupa un program de „alaptare”,cand bineinteles nu umbla teleleica pela Miami,Los Ageles,Tenerife,sau prin creerii muntilor cu senilata de lux doldora de provizii,bunatati.Iar Orban i-a rupt noada celui pe care l-a „ejectat”,desi ar trebui bagat la zdup pt.tradare de Tara,pt. spagi luate dela rusi,dupa cum scrie in articol.Capu la peste.

  5. Popor pe cale de dispariți încăput pe mâna trădătorilor in care brațul înarmat servește slugarnic interese străine. Cetățeni in majoritatea lor inculți și imbecilizati. Merita sa lupți pentru acest popor centrifug sau sa sfătuiești și bătrânii sa-l părăsească?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger